Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Νίσυρο

Άγιος Σάββας

Ο Άγιος Σάββας βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και είναι μια μικρή παραλία εντυπωσιακή λόγω των χρωμάτων της με σκουρόχρωμη άμμο και χοντρό βότσαλο.

Αυλάκι

Το Αυλάκι βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και μια παραλία με βότσαλο, εύκολα προσβάσιμη και θέα στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Τα νερά είναι ρηχά και ο βυθός είναι καλυμμένος με μαύρες και κόκκινες πέτρες.

Γιαλισκάρι

Το Γιαλισκάρι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και πρόκειται για μια παραλία με σκουρόχρωμη άμμο και βότσαλα. Κάποτε το χρώμα της άμμου ήταν λευκό, λόγω εξόρυξης ελαφρόπετρας στην περιοχή και έτσι ήταν γνωστή και με την ονομασία «λευκή ακτή».

Λιές

Στην ανατολική πλευρά του νησιού βρίσκονται οι Λιές που είναι ένα σύνολο από μικρούς κολπίσκους. Το μήκος της παραλίας ξεπερνάει το 1,5 χλμ. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας καλύπτεται από σκούρα άμμο αλλά σε κάποια σημεία υπάρχουν και βότσαλα.

Πάλοι

Η παραλία Πάλοι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Νισύρου, δίπλα στο ομώνυμο χωριό. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία, με το μήκος της να φτάνει τα 400 μέτρα, και καλύπτεται από σκούρα ψιλή άμμο ενώ στην αρχή της θάλασσας υπάρχουν μεγάλα βότσαλα. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν πολλά αρμυρίκια για φυσική σκιά.

Παχιά Άμμος

Η παραλία Παχιά Άμμος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και θεωρείται η ωραιότερη παραλία της Νισύρου. Πρόκειται για μια μεγάλη και πλατιά παραλία με μήκος 350 περίπου μέτρων. Έχει χοντρή σκουρόχρωμη άμμο, κρυστάλλινα νερά και αμμώδη βυθό. Είναι πολύ απομονωμένη και τριγύρω της υπάρχουν αμμόλοφοι και θάμνοι που την κρύβουν.

Χοχλάκοι

Η παραλία Χοχλάκοι βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα. Πήρε το όνομά της λόγω των μεγάλων και λείων βότσαλων που διαθέτει τόσο έξω όσο και μέσα στη θάλασσα. Με τα σκούρα ηφαιστειακά βότσαλα, τα βράχια και τη σπηλιά που βρίσκεται εκεί, οι Χοχλάκοι είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Στη μία άκρη της παραλίας υπάρχει ένα κούφωμα στα βράχια και στην πίσω μεριά της μερικά δέντρα και θάμνοι.

Διαμονή στη Νίσυρο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register