Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Λευκάδα

Η Λευκάδα έχει παραλίες για όλα τα γούστα. Άλλες μικρές και απομονωμένες κι άλλες μεγάλες και πολυσύχναστες. Ξεχωρίζουν για την εξωτική τους ατμόσφαιρα, τις ατέλειωτες αμμουδιές και το μαγευτικό τους τοπίο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι παραλίες της Λευκάδας είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Άλλωστε, ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στην αστραφτερή τους άμμο, τα τυρκουάζ νερά τους και το άγριο τοπίο τους; Οι παραλίες είναι αγκαλιασμένες από εντυπωσιακά βράχια, έχουν αστραφτερή άμμο και μαγευτικά τυρκουάζ νερά. Σε κάθε γωνιά του νησιού, το άνοιγμα προς τη θάλασσα αποκαλύπτει με εκπληκτικό τρόπο ένα μικρό παράδεισο.

Οι εντυπωσιακές σε μήκος και ομορφιά παραλίες βρίσκονται στη δυτική ακτογραμμή της Λευκάδας. Αμμώδεις, με καθαρά νερά, παραλίες που άλλοτε το πράσινο φτάνει μέχρι την ακτή, άλλοτε βράχοι τέμνουν βίαια και επιβλητικά, παραλίες που συγκλονίζουν: Αμμόγλωσσα, Κάστρο, Γύρα, Αϊ Γιάννης, Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γιαλός, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι.

Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη και βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου, κόβει την ανάσα από την πρώτη κιόλας ματιά. Απότομα άσπρα βράχια πάνω από την υπέροχη αμμουδιά και τυρκουάζ νερά δημιουργούν μια απίστευτης ομορφιάς εικόνα.

Η ανατολική και νότια πλευρά της Λευκάδας προσφέρει μικρές και μεγάλες παραλίες, με βότσαλα και παραδεισένια νερά: Λυγιά, Νικιάνα, Περιγιάλι, Νυδρί, Δεσίμι, Πόρος, Αμμούσω, Αγιοφύλι, Βασιλική.

Στη Λευκάδα υπάρχουν επίσης και παραλίες που η πρόσβασή τους γίνεται μόνο δια θαλάσσης κι έχουν να προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικά τοπία και αμμουδιές με νερά σε όλους τους τόνους του γαλάζιου και του πράσινου.

Αβάλι

Άγιος Ιωάννης

Άγιος Νικήτας

Αγιοφύλλι

Αμμόγλωσσα

Αμμούσα ή Αμμούσω

Αφτέλι

Βασιλική

Γάϊδαρος ή Θεοτόκος

Γιαλός

Γριά Λαγκάδα

Γύρα

Δεσίμι

Διαβασίδια

Εγκρεμνοί

Επίσκοπος

Καβαλικευτά

Κάθισμα

Καμίνια

Κάστρο

Κάτω Σκαλί

Κόκκινος Βράχος

Κολυβάτα

Λυγιά

Μεγάλη Πέτρα

Μικρός Γιαλός

Μύλος

Νικιάνα

Νυδρί

Ξυλοκερατίδι

Πασά

Περιγιάλι

Πευκούλια

Πόρτο Κατσίκι

Σύβοτα

Τσουκαλάδες

Φτέρη

Διαμονή στη Λευκάδα: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register