Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Λέρος παραλίες

Παραλίες στη Λέρο

Παραλίες στη Λέρο

Αγία Κιουρά

Η Αγία Κιουρά βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Λέρου. Είναι μια μικρή αλλά πανέμορφη παραλία με άμμο μέσα στη θάλασσα και βοτσαλωτή στην ακτή. Είναι προσβάσιμη μέσω ενός χωματόδρομου που ξεκινάει από την ομώνυμη εκκλησία στο χωριό Παρθένι.

Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού στο νότιο μυχό του όρμου των Αλίνδων, ανάμεσα στα υψώματα Απιτύκι και Μεροβίγλι. Είναι μια μακρόστενη αμμουδιά με ρηχά νερά κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Άγιος Σπυρίδωνας

Ο Άγιος Σπυρίδωνας βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι ένας μικρός όρμος με άμμο, βότσαλο κι ένα ναυάγιο.

Άλινδα

Η Άλινδα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι μια μεγάλη οργανωμένη παραλία, με αμμουδιά και μικρό χαλίκι, αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Είναι οργανωμένη και υπάρχουν πολλές τουριστικές υποδομές στην περιοχή.

Βρωμόλιθος

Ο Βρωμόλιθος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού στον ομώνυμο οικισμό. Είναι οργανωμένη, με αμμουδιά αλλά και ψιλό βότσαλο και υπάρχουν αρκετά αρμυρίκια για φυσική σκιά. Εστιατόρια και beach bar στην περιοχή θα σας προσφέρουν ότι χρειάζεστε.

Γούρνα

Η παραλία Γούρνα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι μια μεγάλη και οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και αρμυρίκια για φυσική σκιά. Τα νερά είναι ρηχά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Στην περιοχή υπάρχουν τουριστικές υποδομές.

Δυο Λισκάρια

Τα Δυο Λισκάρια είναι ένας μικρός όρμος στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, με αρμυρίκια και αρκετά προφυλαγμένη από τους ανέμους. Είναι οργανωμένη και θα βρείτε καφέ και φαγητό.

Κουλούκι

Η παραλία Κουλούκι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και αποτελείται από τρεις συνεχόμενους μικρούς όρμους με αμμουδιά και πεύκα. Οι δύο παραλίες δε διαθέτουν καμία οργάνωση. Στην άλλη θα βρείτε καφέ και εστιατόριο.

Κριθώνι

Η παραλία Κριθώνι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού ανάμεσα στην Αγία Μαρίνα και στα Άλινδα. Είναι μια παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο, πεντακάθαρα νερά, με αρκετά αρμυρίκια για φυσική σκιά και είναι σχετικά οργανωμένη. Πολύ κοντά στην παραλία υπάρχουν καφέ και εστιατόρια.

Κρυφός

Η παραλία Κρυφός βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στα Δυο Λισκάρια. Είναι μια πεντακάθαρη αμμουδερή παραλία που στο βυθό της υπάρχει μια σπηλιά από την οποία αναβλύζει γλυκό νερό. Είναι προσβάσιμη είτε μέσω δύσκολης πεζοπορίας από την περιοχή Παναγιές κοντά στα Άλινδα είτε με σκάφος.

Μερικιά

Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, πολύ κοντά στο Κουλούκι. Είναι βοτσαλωτή με πεντακάθαρα νερά και αρμυρίκια για φυσική σκιά. Στην παραλία υπάρχει beach bar και ταβέρνα.

Μπελεφούτης

Η παραλία Μπελεφούτης βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι αρκετά μεγάλη με αμμουδιά και ψιλό χαλίκι. Έχει πολλά αρμυρίκια για φυσική σκιά και τριγύρω υπάρχουν ταβέρνες.

Ξηρόκαμπος

Ο Ξηρόκαμπος βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και είναι μια μεγάλη και οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και αρκετά αρμυρίκια για φυσική σκιά. Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει όλες τις υποδομές από εστιατόρια και ταβέρνες μέχρι καφέ και μίνι μάρκετ. Στον Ξηρόκαμπο λειτουργεί σχολή για καταδύσεις. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται ο μικρός ορμίσκος της Παναγιάς Καβουράδενας, μια ήσυχη, πεντακάθαρη μα βραχώδη παραλία.

Παναγιές

Η παραλία Παναγιές βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών από τα Άλινδα. Είναι μια μικρή παραλία με αμμουδιά προφυλαγμένη από τους ανέμους. Υπάρχουν αρμυρίκια για φυσική σκιά και καφέ μπαρ σε κοντινή απόσταση.

Παντέλι

Η παραλία Παντέλι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού στον ομώνυμο οικισμό. Είναι μια αμμουδερή παραλία με αρκετά καλή οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν όλες οι τουριστικές υποδομές για μια ξέγνοιαστη ημέρα στην παραλία.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

error: Content is protected !!
You don't have permission to register