Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Λέρο

Αγία Κιούρα

Μικρή πανέμορφη απομακρυσμένη παραλία με αμμουδιά μέσα στη θάλασσα και βότσαλα στην ακτή. Η πρόσβαση της είναι σχετικά εύκολη, με χωματόδρομο που ξεκινάει από την ιστορική εκκλησία της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι. Η παραλία είναι παρθένα και δε διαθέτει αναψυκτήριο και ομπρέλες.

Αγία Μαρίνα

Η μακρόστενη αμμουδιά του οικισμού, με φόντο τον ιστορικό ανεμόμυλο. Τα ρηχά νερά της είναι κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Άγιος Σπυρίδωνας

Ορμίσκος με άμμο, βότσαλο κι ένα ναυάγιο στα αβαθή του. Γειτονεύει με την παραλία της Μερικιάς.

Άλιντα

Μεγάλη οργανωμένη παραλία, με αμμουδιά και μικρό χαλίκι. Διατίθενται ομπρέλες και ξαπλώστρες και υπάρχουν πολλά δέντρα αρμυρίκια πάνω στην ακροθαλασσιά. Ο λουόμενος επισκέπτης θα βρει ότι κατάστημα χρειάζεται από ψιλικά και μίνι μάρκετ μέχρι καφέ-μπαρ και εστιατόρια.

Βρωμόλιθος

Η παραλία του ομώνυμου οικισμού στη Λέρο. Διαθέτει οργανωμένη παραλία με αμμουδιά, βότσαλα και αρμυρίκια για σκίαση. βλέπει προς το νησί της Αγίας Κυριακής. Σε απόσταση αναπνοής λειτουργούν beach bar και εστιατόρια.

Γούρνα

Μεγάλη οργανωμένη παραλία με πρασινόμαυρη αμμουδιά και αρμυρίκια για σκίαση. Η θάλασσα είναι ρηχή σε μεγάλη απόσταση από την ακτή. Υπάρχουν καφέ – αναψυκτήρια, ψιλικά και εστιατόρια.

Δυο Λισκάρια

Ο ορμίσκος βρίσκεται αμέσως μετά τις Παναγιές. Μικρή οργανωμένη παραλία με αμμουδιά προφυλλασόμενη από τους ανέμους και αρμυρίκια. Υπάρχουν καφέ-αναψυκτήρια και εστιατόριο.

Κουλούκι

Αποτελείται από τρεις συνεχόμενους ορμίσκους με αμμουδιά και πευκόφυτη παραλία. Στον 2ο ορμίσκο υπάρχει καφέ – αναψυκτήριο – εστιατόριο για τις απαιτήσεις του επισκέπτη.

Κριθώνι

Πεντακάθαρη παραλία με αμμουδιά και ψιλό χαλίκι μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Αλίντων. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες και δέντρα (αρμυρίκια) για σκίαση. Σε απόσταση λίγων μέτρων υπάρχουν εστιατόρια και καφέ – αναψυκτήριο.

Κρυφός

Πεντακάθαρη παρθένα παραλία με αμμουδιά κοντά στη περιοχή Δυο Λισκάρια. Έχει και σπηλιά από το βυθό της οποίας αναβλύζει γλυκό νερό. Θα φτάσετε εκεί με αρκετή και δύσκολη πεζοπορία από την περιοχή Παναγιές, κοντά στα Άλιντα, είτε πολύ πιο εύκολα με σκάφος.

Μερικιά

Είναι λίγα μόλις λεπτά μετά το Κουλούκι. Πεντακάθαρη παραλία με βότσαλα και αρμυρίκια για σκίαση. Λειτουργεί beach bar – Αναψυκτήριο και ταβέρνα.

Μπελεφούτης

Αρκετά μεγάλη παραλία με αμμουδιά και ψιλό χαλίκι. Διαθέτει πολλά αρμυρίκια για σκίαση και υπάρχουν ταβέρνες για τον επισκέπτη.

Ξηρόκαμπος

Μεγάλη οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και αρμυρίκια για σκίαση. Υπάρχουν μίνι μάρκετ, καφέ – αναψυκτήρια και εστιατόρια. Λειτουργεί σχολή εκπαίδευσης αυτοδυτών και γίνονται ελεύθερες καταδύσεις. Σε μικρή απόσταση υπάρχει ο ορμίσκος της Παναγιάς Καβουράδενας με ήσυχη πεντακάθαρη βραχώδη παραλία.

Παναγιές

Απέχει λίγα μόλις λεπτά από τα Άλιντα. Μικρή παραλία με αμμουδιά προφυλλασόμενη από τους ανέμους. Υπάρχουν αρμυρίκια για σκίαση και αναψυκτήριο σε κοντινή απόσταση.

Παντέλι

Η ξακουστή παραλία του ομώνυμου οικισμού. Διαθέτει οργανωμένη παραλία με αμμουδιά. Ο λουόμενος επισκέπτης θα βρει ότι κατάστημα χρειάζεται από ψιλικά και μίνι μάρκετ μέχρι καφέ-μπαρ και εστιατόρια.

Πηγή: Δήμος Λέρου

Διαμονή στη Λέρο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register