Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Θύμαινα

Άγιο Νικολάκι (Αγιά Νικόλας)

Η παραλία στο Άγιο Νικολάκι βρίσκεται βόρεια του νησιού, στον υπήνεμο γραφικό κόλπο του Λιμνιώνα, που μερικά καλύβια και η ομώνυμη εκκλησία πάνω στο κύμα συνθέτουν ένα γραφικό τοπίο. Η πρόσβαση στην παραλία είναι με μονοπάτι ή με σκάφος και σκιά προσφέρει ένα μεγάλο αρμυρίκι στην αυλή της εκκλησίας. Παραδίπλα υπάρχει ένα μικρό κελί, πάντα ανοιχτό για τους επισκέπτες, εντός του οποίου υπάρχει πηγάδι με γλυφό νερό καθώς και καφές, ζάχαρη και γκαζάκι για να φτιάχνουν οι ψαράδες και οι επισκέπτες τον καφέ τους.

Βλυχάδι

Η παραλία στο Βλυχάδι βρίσκεται στα 100 μέτρα από το λιμάνι της Θύμαινας όπου ο επισκέπτης μπορεί να πάει εκεί με τα πόδια. Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο και το μήκος της είναι λίγα μόλις μέτρα. Είναι μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν κάτι πιο ήρεμο και να είναι κοντά στον οικισμό.

Θύμαινα

Η παραλία στον οικισμό της Θύμαινας βρίσκεται λίγα μέτρα αριστερά από το μικρό λιμάνι. Είναι με βότσαλο και μαζεύει τον περισσότερο κόσμο γιατί τα μαγαζιά που υπάρχουν τριγύρω της προσδίδουν ένα ακόμη πλεονέκτημα. Η πεντακάθαρη θάλασσα και τα αγκυροβολημένα ψαροκάικα συνθέτουν μια πολύ όμορφη εικόνα. Ακριβώς πάνω στην παραλία υπάρχει καντίνα που σερβίρονται καφέδες, αναψυκτικά, παγωτά, ποτά αλλά και μεζέδες.

Καριώτικο

Το Καριώτικο είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία με αλμυρίκια που προσφέρουν αρκετό ίσκιο στους επισκέπτες. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι, επαρκώς σηματοδοτημένο με κόκκινη μπογιά και ορειβατικούς κούκους για τη διευκόλυνση του πεζοπόρου. Το μειονέκτημα της παραλίας του Καριώτικου είναι οι μεγάλες κροκάλες και πέτρες κατά την είσοδο στο νερό και στους βορειοδυτικούς ανέμους, που είναι εκτεθειμένη η παραλία, ξεβράζει συνεχώς πολλά φερτά σκουπίδια.

Κεραμιδού

Η αμμώδης παραλία της Κεραμιδούς βρίσκεται ανατολικά του νησιού και είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής παραλία της Θύμαινας. Η πρόσβαση γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο ή με σκάφος αφού διαθέτει 2 προβλήτες. Βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο από τους βοριάδες και έχοντας τη βραχονησίδα της Κησιριάς απέναντι, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε λίμνη. Αρκετά αγκυροβολημένα ψαροκάικα ενισχύουν την γραφικότητα της περιοχής. Τα μεγάλα αρμυρίκια παρέχουν τον απαραίτητο ίσκιο. Η  ταβέρνα της περιοχής με τραπεζάκια κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη του επισκέπτη από καφέδες, σπιτική τυρόπιτα και παγωτά μέχρι φρέσκα ψάρια, ντόπιο κατσικάκι και μαγειρευτά φαγητά.

Κλεφτολίμανο

Το αθέατο Κλεφτολίμανο βρίσκεται νότια του νησιού και είναι η μοναδική παραλία που υπάρχει στην απόκρημνη νότια Θύμαινα. Η δυσκολία στον εντοπισμό του εξηγεί από που πήρε το όνομά του, μιας και όπως είναι προφανές αποτέλεσε πειρατικό λημέρι λόγω της θέσης του. Προστατευμένο σχεδόν από όλους τους καιρούς συνεχίζει να παρέχει ένα ασφαλές αραξοβόλι στους ντόπιους ψαράδες αλλά και τα τουριστικά σκάφη. Η μικρή ονειρική παραλία λίγων μέτρων με το μεγάλο αρμυρίκι, ανάμεσα στην απόκρημνη και αφιλόξενη ακτογραμμή της νότιας Θύμαινας μοιάζει σαν όαση στην έρημο. Το τοπίο γαλήνιο με μοναδικούς ήχους, τα κελαηδίσματα από τις πέρδικες και τα κουδούνια από τα αγριοκάτσικα σε κάνουν να ξεχνάς κάθε πρόβλημα και να γίνεσαι ένα με μία αρχέγονη φύση. Για όσους δε διαθέτουν σκάφος μπορούν να προσεγγίσουν το Κλεφτολίμανο με τα πόδια ύστερα από πεζοπορία περίπου μιας ώρας από τον οικισμό της Θύμαινας.

Λάκκος

Ο Λάκκος βρίσκεται ανατολικά του νησιού και είναι ένας γραφικός όρμος με τρεις μικρές παραλίες. Η πρόσβαση σε αυτόν γίνεται από ένα ευδιάκριτο και βατό μονοπάτι 5 λεπτών από τη διπλανή Κεραμιδού. Τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά του σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεται σε κάποιο μέρος εξωτικό. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Λάκκου είναι ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα μελτέμια χτυπούν το νησί, ο όρμος είναι απόλυτα προστατευμένος από τους βοριάδες και τα νερά παραμένουν γαλήνια ακόμα και αν λίγο παραέξω τα μποφόρ είναι πολλά.

Μερτσίνι

Η παραλία Μερτσίνιι βρίσκεται ανατολικά του νησιού, περίπου 20 λεπτά πεζοπορία από το λιμάνι της Θύμαινας υπάρχει η παραλία Μερτσίνι.  Η παραλία είναι μικρή, βοτσαλωτή και νερά αρκετά δροσερά μιας και ακριβώς από πάνω υπάρχει φυσική πηγή νερού από την οποία μάλιστα υδροδοτείται και ο οικισμός της Θύμαινας. Η ακτή τριγύρω από την παραλία είναι βραχώδης.

Νεράκι

Το Νεράκι είναι μια μικροσκοπική παραλία στη νοτιοανατολική πλευρά της Θύμαινας με κρυστάλλινα νερά και χοντρά πολύχρωμα βότσαλα. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος το οποίο θα πρέπει να αγκυροβολήσει αφού δεν υπάρχει προβλήτα πρόσδεσης. Η μικρή παραλία στην απόκρημνη ακτή είναι ένα σημείο απομόνωσης ακόμα και κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής του καλοκαιριού.

Φωκοσπηλιά

Η Φωκοσπηλιά είναι μια παραθαλάσσια σπηλιά εντός της οποίας υπάρχει βοτσαλωτή παραλία μήκους 15 μέτρων. Οι γεωλογικοί σχηματισμοί στα τοιχώματα της σπηλιάς είναι εντυπωσιακοί και οι παράπλευρες μικρότερες σπηλιές εντός της μεγάλης σπηλιάς δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο. Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία εντός της σπηλιάς είναι χαμηλή μιας και οι ακτίνες του ηλίου δε φτάνουν ποτέ μέχρι το βαθύ εσωτερικό της. Ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει την είσοδο της σπηλιάς περπατώντας περίπου 30 λεπτά από τον κεντρικό οικισμό του νησιού και μετά να κολυμπήσει ως τη μικρή παραλία στο εσωτερικό της. Τα σκάφη προτείνεται να αγκυροβολούν έξω από τη Φωκοσπηλιά, τόσο για την ασφάλειά τους όσο και την αποφυγή διατάραξης της ηρεμίας αυτού του όμορφου σημείου.

Ψιλή Άμμος

Η Ψιλή Άμμος βρίσκεται ανατολικά του νησιού και είναι μια αμμώδης παραλία και απέχει από τον οικισμό της Θύμαινας περίπου 35 λεπτά με τα πόδια. Στην παραλία υπάρχει μια μικρή σπασμένη προβλήτα που όμως μπορεί να προσδέσει άνετα ένα σκάφος μέχρι 8 μέτρων. Η παραλία κοιτάει ανατολικά και έχει θέα το νησί των Φούρνων.

Πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Θύμαινας

Διαμονή στη Θύμαινα: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register