Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ζάκυνθος παραλίες

Παραλίες στη Ζάκυνθο

Παραλίες στη Ζάκυνθο

Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια σχετικά μεγάλη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά στη νότια πλευρά της Ζακύνθου. Είναι πλήρως οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, δημοφιλής και πολυσύχναστη. Μόνο στη νότια πλευρά της παραλίας μπορείτε να βρείτε κάποια σημεία πιο ήσυχα. Ο Άγιος Νικόλαος προσφέρεται για διάφορα θαλάσσια σπορ. Στα βράχια βρίσκεται το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου από όπου πήρε και το όνομά της η παραλία.

Άγιος Σώστης

Ο Άγιος Σώστης βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και είναι η φυσική συνέχεια της παραλίας του Λαγανά. Αμμώδης με ρηχά και καταγάλανα νερά, καλή οργάνωση και θαλάσσια σπορ. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας. Στη βόρεια άκρη της παραλίας βρίσκεται το πανέμορφο νησάκι Άγιος Σώστης ή Κάμεο που ενώνεται με τη στεριά με μια μικρή ξύλινη γέφυρα. Στο νησάκι λειτουργεί beach bar.

Αλυκανάς

Ο Αλυκανάς βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι μια αμμουδερή παραλία αρκετά μεγάλη σε μήκος με υπέροχα καταγάλανα νερά. Θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ, γήπεδο beach volley αλλά και beach bar για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αλυκές

Οι Αλυκές βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του νησιού και προσελκύει πολλούς επισκέπτες για την καταπληκτική άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση και μια μεγάλη ποικιλία από beach bar, εστιατόρια και ταβέρνες. Η παραλία πήρε το όνομά της από τις αλυκές που κρύβονται πίσω από το χωριό Αλυκές.

Αμούδι

Η παραλία Αμούδι είναι η συνέχεια των παραλίων Αλυκές και Αλυκανά, αμμώδης, με καθαρά κρυστάλλινα νερά. Προσφέρεται για καταδύσεις με αναπνευστήρα και ψαροντούφεκο λόγω της μεγάλης ποικιλίας από ψάρια που διαθέτει. Είναι σχετικά ήρεμη παραλία και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε λίγες ταβέρνες, μπαρ και καταλύματα.

Άμπουλα

Η παραλία Άμπουλα είναι μια ήσυχη αμμώδης παραλία που δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο, με παχιά άμμο και θέα στην Κεφαλλονιά. Μια ταβέρνα, ένα μπαρ και λίγες ξαπλώστρες, νερά καταγάλανα και καθαρά. Υπάρχει μια ταβέρνα και ένα μπαρ για να σας προσφέρουν αυτά που χρειάζεστε.

Αργάσι

Η παραλία Αργάσι βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και είναι μια όμορφη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά, στενή αλλά με μήκος σχεδόν 1 χιλιόμετρο με αποτέλεσμα σχεδόν ποτέ να μην είναι ασφυκτικά γεμάτη. Στα φαρδιά τμήματά της είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, με πολύ πράσινο και πολλές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή.

Γέρακας

Η παραλία Γέρακας βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, στο Βασιλικό, και προσφέρει καταφύγιο για τις υπό εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα που επιλέγουν την αμμώδη παραλία για να γεννήσουν τα αυγά τους. Θεωρείται μια από τις πιο ελκυστικές παραλίες της Ζακύνθου για τα γαλαζοπράσινα νερά και τα μοναδικά παρθένα χαρακτηριστικά της. Η μεγάλη αμμώδης παραλία του Γέρακα προτιμάται πολύ για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Στην πραγματικότητα είναι ένας μεγάλος όρμος με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια άμμο. Ορισμένοι βραχώδεις σχηματισμοί είναι διάσπαρτοι στην ακτή προσφέροντας μια αίσθηση προστασίας και απομόνωσης. Η παραλία του Γέρακα είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα του μαγευτικού τοπίου και της φυσικής ομορφιάς που χαρακτηρίζει το νησί της Ζακύνθου. Υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης πριν ακολουθήσετε το μονοπάτι προς αυτή την ειδυλλιακή παραλία. Απαγορεύεται κάθε πρόσβαση από το σούρουπο μέχρι την αυγή από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Δάφνη

Η Δάφνη βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού στην περιοχή Βασιλικός. Σε αντίθεση με άλλες παραλίες της περιοχής, ο δρόμος προς τη Δάφνη είναι πολύ ανώμαλος και σε αρκετά κακή κατάσταση. Συνεχίζει για αρκετή απόσταση και υπάρχει μια απότομη κατάβαση κοντά στο τέλος. Στο τέλος όμως βρίσκεται την ευχάριστη παραλία της Δάφνης καλυμμένη με απαλή κοκκώδη χρυσαφένια άμμο και περιτριγυρισμένη από σμαραγδένιους καταπράσινους λόφους. Οι χελώνες Καρέτα Καρέτα επιλέγουν αυτή την παραλία για αναπαραγωγή. Η παραλία είναι σπάνια γεμάτη από κόσμο, γεγονός που την κάνει ιδανική για όσους αγαπούν την ηρεμία. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Δροσιά

Η παραλία Δροσιά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, με μικρά χαλικάκια και καταγάλανα νερά. Δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο και γι’ αυτό είναι ιδανική για ηρεμία και χαλάρωση. Πολύ κοντά στην παραλία βρίσκονται δύο ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας.

Ιόνιο

Η παραλία Ιόνιο βρίσκεται στην περιοχή του Βασιλικού και αποτελεί τη φυσική συνέχεια της παραλίας Μπανάνα. Ρηχά νερά, ψιλή άμμος, κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στην παραλία θα βρείτε beach bar και ταβέρνα για να σας προσφέρουν ότι χρειάζεστε.

Καλαμάκι

Το Καλαμάκι βρίσκεται στο τέλος της ανατολικής πλευράς του κόλπου του Λαγανά. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη παραλία που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των κατηγοριών και ηλικιών. Είναι μια πλατιά παραλία, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, με άμμο και βότσαλο που εισχωρεί στην ήρεμη γαλάζια και πεντακάθαρη θάλασσα. Το Καλαμάκι περιβάλλεται από βουνά και λόφους καλυμμένα με γρασίδι και διάφορα φυτά. Τα νερά είναι ρηχά τόσο κοντά στην ακτή όσο και πιο μέσα στη θάλασσα. Οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα επιλέγουν αυτήν την παραλία για να γεννήσουν τα αυγά τους και γι’ αυτό επισημαίνονται τα σημεία φωλιάς των χελωνών. Οι υποδομές είναι πολύ καλά ανεπτυγμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια. Πολλές ταβέρνες και εστιατόρια είναι διάσπαρτα κατά μήκος του δρόμου. Επίσης πολλά ξενοδοχεία και ξενώνες βρίσκονται πολύ κοντά στην παραλία. Η παραλία βρίσκεται κοντά στο διάδρομο του αεροδρομίου. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Κερί

Η παραλία Κερί βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού με αρκετά δέντρα, βότσαλα, ξαπλώστρες, διάφανα νερά, με θέα στο Μαραθονήσι και είναι οργανωμένη. Πήρε το όνομά της από τη λίμνη Κερίου η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες αποξηραίνεται.

Κρυονέρι

Η παραλία Κρυονέρι βρίσκεται κοντά στην πόλη της Ζακύνθου και την προτιμούν οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης. Έχει ήρεμα νερά, ψιλό χαλικάκι και χώρο στάθμευσης. Πολύ κοντά στην παραλία υπάρχουν πολλές υποδομές για να μπορέσετε να προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε.

Λαγανάς

Η παραλία του Λαγανά είναι το πιο δημοφιλή μέρος του νησιού. Είναι μια αμμώδης, τεράστια παραλία με μήκος περίπου 9 χιλιομέτρων και κατατάσσεται στις πιο μεγάλες παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Είναι πλήρως οργανωμένη και πολύ κοντά υπάρχουν πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ. Σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι η χελώνα Caretta Caretta και η παραλία του Λαγανά βρίσκεται μέσα στα όρια προστασίας του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου.

Μακρύς Γιαλός

Η παραλία Μακρύς Γιαλός βρίσκεται  μεταξύ των Αλυκών και του λιμανιού του Αγίου Νικολάου. Η παραλία συνήθως δεν έχει κόσμο το καλοκαίρι και υπάρχει περιορισμένος αριθμός από ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τα κρυστάλλινα νερά της είναι αρκετά βαθιά, ιδανικά για κολύμβηση με μάσκα και αναπνευστήρα. Ενδιαφέρον στο Μακρύ Γιαλό είναι η θάλασσα γύρω από την παραλία. Γκρεμοί με εξόδους που δημιουργούν μικρές λωρίδες παραλίας με βότσαλα εύκολα προσβάσιμες και άλλες που μπορούν να τις επισκεφτεί κανείς μόνο κολυμπώντας. Από εκεί μπορείτε να κάνετε μία από τις συχνές περιηγήσεις στις κοντινές Μπλε Σπηλιές και την παραλία Ναυάγιο. Πάνω από την παραλία υπάρχουν μερικές ταβέρνες για παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Μαραθίας

Η παραλία Μαραθίας βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κόλπου του Λαγανά, κοντά στο Κερί. Είναι μεγάλη με βότσαλα και περιβάλλεται από λόφους. Είναι ένα ωραίο μέρος για χαλάρωση. Είναι ένα μάλλον προστατευμένο μέρος χωρίς τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα κρυστάλλινα και ήρεμα νερά προσφέρουν μια εξωτική ατμόσφαιρα. Λόγω της μεγάλης απόστασης από την πόλη, δεν έχει πολύ κόσμο. Πάρτε μαζί σας σνακ και ποτά γιατί δε θα βρείτε παροχές γύρω από την περιοχή. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Μαραθονήσι

Το Μαραθονήσι δεν κατοικείται και διατηρεί σε άριστες συνθήκες τα χαρακτηριστικά δάση πεύκου, ελιάς και δρυός. Έχει παντού πυκνή βλάστηση και δύο υπέροχες παραλίες, η μία με βότσαλο και η άλλη με λευκή άμμο. Η πρώτη είναι ιδανική για κολύμβηση με αναπνευστήρα και εξερεύνηση αφού στα δεξιά της υπάρχουν δύο μεγάλες θαλάσσιες σπηλιές στις οποίες μπορούν να μπουν και μικρά σκάφη. Ανάμεσα στις σπηλιές σχηματίζονται μικρές αμμουδιές, ονειρεμένες για κολύμπι. Η αμμώδης παραλία βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του νησιού, με θέα στην παραλία του Λαγανά. Μια γλώσσα άμμου εισχωρεί στη θάλασσα και είναι ιδανική για χαλάρωση, ηλιοθεραπεία και κολύμπι. Το νησάκι Μαραθονήσι είναι εντελώς παρθένο. Δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις στο νησί επομένως φροντίστε να έχετε μαζί σας νερό και άλλες προμήθειες. Απαγορεύεται ο ελλιμενισμός και η διανυκτέρευση στο νησί. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Μπανάνα

Η παραλία Μπανάνα βρίσκεται στο Βασιλικό, μετά το Αργάσι. Είναι μια πολύ μεγάλη παραλία, περίπου 5 χλμ., η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους παραθεριστές όλων των ηλικιών. Φημίζεται για τα εξωτικά νερά που λάμπουν κάτω από το φως του ήλιου. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση. Υπάρχουν μερικά beach bar που προσφέρουν παγωμένα ποτά και ελαφριά σνακ. Η παραλία διακρίνεται για το βραχώδες τοπίο και την απαλή χρυσαφένια άμμο. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη και υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες συνθήκες για αναψυχή οποιασδήποτε κατηγορίας παραθεριστών, που κυμαίνονται από οικογένειες με παιδιά μέχρι τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και των πάρτι. Το νερό είναι κρυστάλλινο, αλλά προσέξτε καθώς υπάρχουν μικρές πέτρες λίγα βήματα μέσα στο νερό, διαφορετικά η παραλία και ο βυθός καλύπτονται από κοκκώδη άμμο. Η αριστερή πλευρά της παραλίας είναι σχεδόν χωρίς κόσμο και είναι ένα καλό μέρος για όσους θέλουν να απολαύσουν την ηρεμία και τη μοναξιά. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Μπούκα (Γάιδαρος)

Η παραλία Μπούκα ή Γάιδαρος είναι μια μικρή αμμώδης παραλία, ήσυχη, που δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Τα ρηχά νερά της την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Ναυάγιο

Η παραλία Ναυάγιο βρίσκεται σε έναν όρμο, που μερικές φορές αναφέρεται και ως «Κόμβος των λαθρεμπόρων» και βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του νησιού της Ζακύνθου. Το Ναυάγιο της Ζακύνθου ή ο «Παναγιώτης», είναι ένα ναυάγιο πλοίου στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης, πλέον είναι ευρέως γνωστή απλώς ως παραλία Ναυάγιο, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Η παραλία βρίσκεται σε δυσπρόσιτο μέρος και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω θαλάσσης. Αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη, ενώ κατατάσσεται στις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Ξύγκια

Η παραλία Ξύγκια είναι μια μικρή, γραφική παραλία, γνωστή για το γεγονός ότι το νερό της περιέχει θειάφι σε μεγάλη αναλογία, το οποίο προέρχεται από τις κοντινές σπηλιές. Για το λόγο αυτό, τα Ξίγκια είναι ιδιαίτερα αγαπητά και τα προτιμούν όσοι υποφέρουν από πόνους στα πόδια και αρθρίτιδες. Η παραλία Ξύγκια έχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και διαθέτει χώρο στάθμευσης. Στην παραλία δεν υπάρχουν καταστήματα. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Ζακύνθου)

Πλακάκι

Βραχώδης παραλία με διάφανα νερά για κατάδυση και κολύμπι, προσβάσιμη από ένα δύσκολο μονοπάτι σε γκρεμό.

Πόρτο Βρώμη

Η παραλία Πόρτο Βρώμη βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και έχει κρυστάλλινα -αλλά βαθιά- νερά και άσπρη άμμο. Περιτριγυρισμένη από μεγάλους βράχους δημιουργούν μια αίσθηση ιδιωτικότητας και απομόνωσης. Στην παραλία θα βρείτε μια μικρή καντίνα από όπου μπορείτε να εφοδιαστείτε τα απαραίτητα.

Πόρτο Ζόρο

Το Πόρτο Ζόρο βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και είναι μια πολύ όμορφη, ήσυχη και αμμώδης παραλία με ρηχά, καταγάλανα νερά και πλούσια βλάστηση. Είναι γνωστή για τους μεγάλους βράχους που αναδύονται επιβλητικοί μέσα από τη θάλασσα και δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar και εστιατόριο.

Πόρτο Καμίνια

Η παραλία Πόρτο Καμίνια βρίσκεται ανάμεσα στο Αργάσι και το Βασιλικό. Είναι μια αμμώδης παραλία που δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Στην παραλία υπάρχει μια ταβέρνα που προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Πόρτο Κούκλα

Το Πόρτο Κούκλα βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες. Αμμώδης και πολύ καλά οργανωμένη σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Ζακύνθου. Είναι μια οργανωμένη παραλία που φημίζεται για τη φυσική της ομορφιά και το ηλιοβασίλεμά της. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε αρκετά εστιατόρια και μπαρ για καφέ και φαγητό.

Πόρτο Λιμνιώνας

Ο Πόρτο Λιμνιώνας βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού  Είναι ένας βραχώδης κόλπος στον οποίο μπορείτε να μπείτε στο νερό εύκολα περπατώντας στις φυσικές βραχώδεις σκάλες. Λόγω του βραχώδους τοπίου, η θάλασσα έχει εκπληκτικό διάφανο μπλε χρώμα. Δεν υπάρχει παραλία, αλλά οι επίπεδες πέτρες δίπλα στη θάλασσα χρησιμοποιούνται αντί για άμμο και οι λουόμενοι απλώνουν τις πετσέτες τους. Είναι ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη για κολύμπι στη Ζάκυνθο για όσους θέλουν να περάσουν το χρόνο τους σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα μακριά από τις θορυβώδεις παραλίες της Ζακύνθου. Το νερό είναι λίγο πιο κρύο λόγω του μοναδικού συνδυασμού υποβρύχιων ρεμάτων και πηγών. Μερικές μικρές και μεγαλύτερες σπηλιές σας δίνουν την ευκαιρία να βουτήξετε και να εξερευνήσετε την υποβρύχια ζωή. Πάνω από τη θάλασσα υπάρχει μόνο μια ταβέρνα που σερβίρει κυρίως ψάρια και θαλασσινά. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car)

Πόρτο Ρώμα

Το Πόρτο Ρώμα πήρε το όνομά του από το γνωστό Ζακυνθινό Αλέξανδρο Ρώμα, ο οποίος ζούσε κοντά στην παραλία. Είναι μια γραφική, ήσυχη παραλία με ρηχά νερά και άμμο, ομπρέλες και ξαπλώστρες και μερικές ταβέρνες που προσφέρουν ζακυνθινές γεύσεις και θαλασσινά.

Τσιλιβί

Η παραλία Τσιλιβί βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού. Είναι κυρίως αμμώδης με μερικά σημεία με ψιλό βότσαλο και ρηχά νερά, με αρκετές υποδομές για θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από τα ξενοδοχεία και μερικά πολυσύχναστα beach bar. Υπάρχουν και μέρη της παραλίας όμως που είναι ήσυχα και μπορείτε να χαλαρώσετε. Η παραλία βραβεύεται συνεχώς με τη Γαλάζια Σημαία.

Ψαρού

Η παραλία Ψαρού βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι ήσυχη, αμμώδης, με πεντακάθαρη θάλασσα, σε ένα περιβάλλον γαλήνιο, χωρίς συνωστισμό. Δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχουν δύο ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό ή τον καφέ σας.

Από την ομάδα του Greece Destination, Δήμος Ζακύνθου, Zante rent a car

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register