Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Ζάκυνθο

Άγιος Νικόλαος

Τη συναντάτε στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, στο Βασιλικό. Χαρακτηριστικά της το πολύ πράσινο και η ευχάριστη διάθεση, την οποία ανεβάζει στα ύψη η μουσική από το bar.

Άγιος Σώστης

Ο Άγιος Σώστης είναι μια μικρή παραλία πολύ καλά οργανωμένη κοντά στην παραλία του Λαγανά.

Αλυκανάς

Η παραλία του Αλυκανά είναι η επέκταση της παραλίας των Αλυκών. Έχει άμμο και πεντακάθαρα νερά και είναι πλήρως οργανωμένη.

Αλυκές

Η παραλία των Αλυκών βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι από τις καλύτερες παραλίες στο νησί. Είναι ιδανική για οικογένειες καθώς αποτελείται από άμμο και έχει ρηχά νερά. Είναι πλήρως οργανωμένη και διαθέτει πληθώρα από ταβέρνες και μπαρ.

Αργάσι

Η παραλία Αργάσι βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα, είναι πλήρως οργανωμένη και την προτιμούν οικογένειες και φαν των θαλάσσιων σπορ.

Αμούδι

Η παραλία Αμούδι είναι η συνέχεια των παραλίων Αλυκές και Αλυκανά. Είναι μια αμμώδης παραλία με καθαρά κρυστάλλινα νερά και ιδανική για καταδύσεις λόγω της μεγάλης ποικιλίας ψαριών που διαθέτει. Δεν είναι πολυσύχναστη αλλά στη γύρω περιοχή θα βρείτε λίγες ταβέρνες, μπαρ και καταλύματα.

Άμπουλα

Η παραλία Άμπουλα είναι μια ήσυχη αμμώδης παραλία, με μπλε νερά και χωρίς πολύ κόσμο. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, μια ταβέρνα και ένα μπαρ.

Βολίμες ή Άγιος Νικόλαος

Την ονομάζουν και λιμάνι Αγίου Νικολάου. Μικρή, γραφική ακτή στα βόρεια του  νησιού, με ένα λιμανάκι απ’ όπου ξεκινούν καραβάκια για την Κεφαλλονιά και τις Γαλάζιες Σπηλιές.

Γέρακας

Όμορφη, αμμώδης και με πολύ εύκολη πρόσβαση. Εδώ τα θαλάσσια σπορ απαγορεύονται, καθώς ο Γέρακας είναι καταφύγιο της θαλάσσιας χελώνας.

Δάφνη

Αμμώδης ακτή στην ανατολική πλευρά του κόλπου Λαγανά. Κάποια τμήματά της προστατεύονται από το Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, επειδή βρίσκει καταφύγιο η καρέτα-καρέτα.

Δροσιά

Η παραλία Δροσιά είναι μια παραλία σκεπασμένη με μικρά χαλικάκια και βρίσκεται κοντά στην περιοχή των Αλυκών. Δε μαζεύει πολύ κόσμο αλλά δίπλα υπάρχουν δύο ταβέρνες.

Ιόνιο

Η παραλία Ιόνιο είναι αμμώδης και τη χωρίζει ένας βράχος από την παραλία Μπανάνα. Είναι μικρή σε έκταση και δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

Καλαμάκι

Η παραλία Καλαμάκι είναι η συνέχεια της μεγάλης αμμώδης παραλίας του Λαγανά. Όπως και άλλες παραλίες στο νησί είναι και αυτή γνωστή ως μια παραλία στην οποία γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα.

Κερί

Η παραλία Κερί είναι μια όμορφη μικρή παραλία με βότσαλα με μερικά πεύκα για φυσική σκιά. Πίσω από την παραλία υπάρχει η λίμνη Κερίου η οποία αποξηραίνεται τελείως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λαγανάς

Η παραλία του Λαγανά είναι αμμώδης και έχει μήκος περίπου 9 χιλιομέτρων και είναι μια από τις πιο μεγάλες παραλίες στην Ελλάδα. Πολύ κοντά στην παραλία βρίσκονται πολλά μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες.

Μακρύς Γιαλός

Η παραλία του Μακρύ Γιαλού βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού και είναι βοτσαλωτή με πεντακάθαρα νερά με σχετική οργάνωση.

Μαραθίας

Η παραλία του Μαραθία βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ζακύνθου βαθιά καταπράσινα νερά και βοτσαλένιο έδαφος. Θεωρείται από τις πιο ήσυχες παραλίες και δεν είναι καθόλου οργανωμένη.

Μαραθονήσι

Ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι στον κόλπο του Λαγανά, με μια μικρή αλλά μαγευτική αμμουδιά. Θα φτάσετε εδώ με σκάφος από το Λαγανά ή το Κερί.

Μπανάνα

Η παραλία Μπανάνα είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες στη Ζάκυνθο και έχει πάρει το όνομά της τόσο από την έκταση όσο και από τη μορφολογία της. Είναι αμμώδης με ρηχά και κρυστάλλινα νερά. Από τις πιο διάσημες και καλά οργανωμένες παραλίες του νησιού.

Μπούκα (Γάιδαρος)

Η παραλία Μπούκα είναι στρωμένη με άμμο και διαθέτει πλήρη οργάνωση. Στην περιοχή έχει ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ.

Ναυάγιο

Αποτελεί μια πασίγνωστη παραλία στην ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στο ορεινό χωριό της Αναφωνήτριας. Πεντακάθαρα νερά, λευκή άμμος, εντυπωσιακοί απότομοι βράχοι και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου συνθέτουν ένα φανταστικό σκηνικό. Η παραλία έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Από την πόλη της Ζακύνθου, το γειτονικό πόρτο Βρώμη αλλά και από άλλα σημεία του νησιού φεύγουν καθημερινά καραβάκια για την παραλία του ναυαγίου.

Ξύγκια

Το θειάφι που περιέχουν τα νερά ενδείκνυται για όσους έχουν προβλήματα αρθρίτιδας. Βρίσκεται περίπου 23 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας και φτάνετε εύκολα με αυτοκίνητο.

Πόρτο Βρώμη

Η παραλία Πόρτο Βρώμη βρίσκεται βόρεια της Ζακύνθου. Καλύπτεται από άσπρη άμμο και έχει καθαρά κρυστάλλινα, αλλά βαθιά νερά. Είναι περιτριγυρισμένη από μεγάλους βράχους που δίνουν την αίσθηση της απομόνωσης.

Πόρτο Ζόρο

Το Πόρτο Ζόρο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ζακύνθου και είναι μια πολύ όμορφη και ήσυχη αμμώδης παραλία. Είναι γνωστή για τους μεγάλους βράχους που υπάρχουν στη θάλασσα. Έχει πολύ καλή οργάνωση.

Πόρτο Καμίνια

Η παραλία Πόρτο Καμίνια βρίσκεται ανάμεσα στην περιοχή Αργάσι και Βασιλικό. Είναι μια αμμώδης παραλία που δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο και διαθέτει ταβέρνα-μπαρ με δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Πόρτο Κούκλα

Το Πόρτο Κούκλα είναι μια από τις καλύτερες αμμώδης παραλίες της Ζακύνθου. Η παραλία είναι άθικτη και έχει φυσική ομορφιά. Είναι οργανωμένη και υπάρχουν μπαρ και ταβέρνες.

Τσιλιβί

Η παραλία Τσιλιβί θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού με μαλακή χρυσή άμμο και ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία για τα πεντακάθαρα νερά της και για την άρτια οργάνωσή της.

Διαμονή στη Ζάκυνθο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register