Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Δονούσα

Βαθύ Λιμενάρι

Το Βαθύ Λιμενάρι είναι μια μικρή και ήσυχη παραλία στη Δονούσα με βαθυπράσινα νερά και λευκά βότσαλα στα νότια του νησιού. Στα γύρω υψώματα ανακαλύφθηκαν τα υπολείμματα αρχαίου οχυρωμένου Γεωμετρικού οικισμού, ενώ από την παραλία διακρίνεται ο ένας από τους δύο ανεμόμυλους του νησιού. Επειδή δεν έχει εύκολη πρόσβαση δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο και έτσι παραμένει για λίγους και ρομαντικούς.

Βλυχώ

Η παραλία Βλυχώ είναι η κεντρική παραλία στον όρμο της Καλοταρίτισσας στη Δονούσα, με ψιλό βότσαλο στην ακτή και γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά. Συνήθως απάνεμη, αποτελεί ιδανικό αραξοβόλι για σκάφη.

Κέδρος

Ο Κέδρος είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Δονούσας, προστατευμένη σε έναν μικρό κόλπο στα νότια του νησιού. Είναι αμμώδης με καταγάλανα νερά.

Λιβάδι

Για πολλούς το Λιβάδι είναι η ωραιότερη παραλία της Δονούσας, καθώς έχει υπέροχα βαθυπράσινα νερά και λευκή άμμο. Βρίσκεται σε απάνεμο κόλπο κάτω από τον οικισμό Μερσήνι. Υπάρχουν αρμυρίκια για φυσική σκιά ενώ στην αριστερή πλευρά της παραλίας γοητεύουν τα γραφικά «σύρματα», θέσεις όπου οι κάτοικοι φυλάνε τις βάρκες τους το χειμώνα.

Λίμνη

Η Λίμνη είναι μια μικρή απομονωμένη παραλία στη Ν.Δ. πλευρά της Δονούσας, με πρόσβαση μόνο από μονοπάτι που ξεκινάει από τον οικισμό του Σταυρού. Με βράχια τριγύρω, μεγάλα βότσαλα στην ακτή και καθαρά νερά, η παραλία Λίμνη προσφέρεται για λίγους.

Μέσα Άμμος

Η Μέσα Άμμος είναι η μεγαλύτερη και η πιο απόμακρη από τις παραλίες του όρμου της Καλοταρίτισσας στη Δονούσα. Αμμώδης, με υπέροχα νερά και θέα την ψηλότερη κορυφή της Δονούσας, τον Πάπα.

Σαπουνόχωμα

Το Σαπουνόχωμα είναι η πρώτη από τις τρεις παραλίες του φιλόξενου όρμου της Καλοταρίτισσας, στα βορειανατολικά του νησιού. Το άνοιγμά της δεν ξεπερνά τα 10 μέτρα, έχει χοντρό βότσαλο στην ακτή και πεντακάθαρα παγωμένα νερά, ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Σταυρός

Ο Σταυρός είναι η κεντρική παραλία της Δονούσας στον ομώνυμο οικισμό. Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση και είναι από τις πιο πολυσύχναστες του νησιού. Είναι αμμώδης με αρμυρίκια και πεντακάθαρα νερά. Τριγύρω υπάρχουν αρκετά μαγαζιά καθώς και τσιμεντένια προβλήτα για βουτιές.

Φύκιο

Το Φύκιο είναι μια μικρή και ήσυχη παραλία στο νοτιοανατολικό άκρο της Δονούσας, πολύ κοντά στην παραλία Λιβάδι με την οποία συνδέεται με μικρό μονοπάτι. Περιτριγυρισμένη από βράχια με σπηλιές, έχει άμμο στην ακτή και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία και απομόνωση.

Διαμονή στη Δονούσα: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register