Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ψέριμος Δωδεκάνησα

Παραλίες στην Ψέριμο

Παραλίες στην Ψέριμο

Αυλάκια

Η παραλία Αυλάκια που βρίσκεται στο λιμάνι, είναι η κεντρική και η πιο δημοφιλής της Ψερίμου, ειδικά όταν τα εκδρομικά καραβάκια από την Κω και την Κάλυμνο προσεγγίζουν το νησί, αλλά αυτό διαρκεί μόνο μερικές ώρες. Είναι η μεγαλύτερη παραλία που εκτείνεται από τη μια άκρη του χωριού στην άλλη, με ρηχά νερά και ολόλευκη άμμο. Διαθέτει φυσική σκιά από αρμυρίκια και κάποιες ομπρέλες για σκιά. Είναι προστατευμένη από τους ανέμους, γιατί βρίσκεται σε κλειστό κόλπο και είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, καθώς βρίσκεται δίπλα στα καταστήματα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Βαθύ

Η παραλία Βαθύ βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ψερίμου, απέχει 2 χλμ από το λιμάνι, είναι αρκετά δημοφιλής και ίσως η πιο όμορφη του νησιού που μοιάζει με πισίνα. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος και με ένα καλά οριοθετημένο μονοπάτι που ξεκινά πίσω από την ταβέρνα «Η Ψέριμος». Βρίσκεται μέσα σε έναν πανέμορφο και καλά προστατευόμενο από τους ανέμους κόλπο, έχει άμμο και βοτσαλάκι, ρηχά νερά, είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά και για μάσκα ή καταδύσεις.

Γλίστρα

Η παραλία Γλίστρα που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ψερίμου, είναι απόμακρη και δύσβατη. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι και επειδή υπάρχουν χοντρές πέτρες και ξέρες στο βυθό, η πρόσβαση με σκάφος είναι δύσκολη. Έχει άμμο και βότσαλο και βρίσκεται μέσα σε κλειστό κόλπο με θέα την Κω. Είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία και για μάσκα ή καταδύσεις.

Κορακία ή Κορακιά

Η παραλία Κορακία ή Κορακιά είναι απόμακρη και δύσβατη με άμμο και βότσαλο. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι και επειδή υπάρχουν χοντρές πέτρες και ξέρες στο βυθό, η πρόσβαση με σκάφος είναι δύσκολη. Είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία και για μάσκα ή καταδύσεις.

Κρεβάτια

Η παραλία Κρεβάτια που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ψερίμου, είναι απόμακρη και δύσβατη. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι και επειδή υπάρχουν χοντρές πέτρες και ξέρες στο βυθό, η πρόσβαση με σκάφος είναι δύσκολη. Είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία και για μάσκα ή καταδύσεις.

Μαραθώντας ή Μαραθούντας

Η παραλία Μαραθώντας ή Μαραθούντας βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, δίπλα στο φαράγγι της Ψερίμου. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με αυτοκίνητο 4Χ4 ή με μονοπάτι διάρκειας περίπου 30 – 45 λεπτών. Είναι μια σχετικά εύκολη διαδρομή, καθώς υπάρχει ένας φαρδύς χωματόδρομος μέχρι την παραλία. Υπάρχει και μικρή προβλήτα για σκάφη ή για βουτιές. Η παραλία είναι εκπληκτική, με άμμο και βότσαλο και μικρούς κολπίσκους κοντά για εξερεύνηση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι παρότι βρίσκεται σε κλειστό κόλπο, είναι εκτεθειμένος στο βορρά με αποτέλεσμα όταν φυσάει, να μαζεύει πολλά σκουπίδια. Παλιά υπήρχε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε κεραμίδια, αλλά τώρα υπάρχει μόνο ένα γκρεμισμένο κτίριο.

Παναγιά Γραφιώτισσα

Η παραλία Παναγιά Γραφιώτισσα βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ψερίμου. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με μονοπάτι από τα Αυλάκια, διάρκειας περίπου 40 λεπτών. Η ονομασία οφείλεται στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία. Είναι μια μικρή παραλία, πολύ όμορφη, με άμμο και βοτσαλάκι, κοκκινωπό βράχο, με θέα το νησάκι Πλατύ. Είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία, για μάσκα ή καταδύσεις.

Τάφος

Η παραλία Τάφος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ψερίμου, δίπλα στο εργοστάσιο πηλού που λειτουργούσε παλιά. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή μονοπάτι μέχρι το Μαραθώντα και μετά να συνεχίζετε με τα (περίπου ένα τέταρτο περπάτημα). Είναι μια μικρή παραλία, πολύ όμορφη, με άμμο και χαλικάκι, ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία, για μάσκα ή καταδύσεις.

Άλλες απόμερες και ήσυχες παραλίες είναι η Ρούσσα και Τρεβάθια, με πρόσβαση με σκάφος ή μονοπάτι και είναι ιδανικές για χαλάρωση και ηρεμία, για μάσκα ή καταδύσεις.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Google Maps

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register