Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Τήνο

Στην Τήνο θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου! Απομονωμένες με απόλυτη ησυχία, κοσμοπολίτικες με beach bars και water sports για πολλή διασκέδαση, εύκολα προσβάσιμες ή με λίγη περιπέτεια, με βότσαλο, χρυσή άμμο ή βράχια, απάνεμες ή με κύμα. Είτε θέλετε να κολυμπήσετε σε βαθυγάλανα νερά, να εξερευνήσετε τον μυστηριώδη βυθό, να κάνετε δραστηριότητες και σπορ είτε απλά να ξαπλώσετε κάτω από τον ζεστό ήλιο, στην Τήνο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Ανακαλύψτε κάθε μία από αυτές.

Αγάπιανη

Αγαπημένη στους λάτρεις των ερημικών εξωτικών παραλιών. Την επισκέπτονται λίγοι, είναι αρκετά μικρή, αλλά το σκηνικό θα σας συναρπάσει, καθώς δίνει την αίσθηση πως βρίσκεστε αποκομμένοι από τα εγκόσμια. Στην πλαζ η άμμος είναι χοντρή, μικτή με λίγο ψιλό βότσαλο. Δεν είναι οργανωμένη και η σκιά αρκετά περιορισμένη. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο δεν προβληματίζει καθώς θα βρείτε θέση στάθμευσης. Η πρόσβαση όμως μέχρι την παραλία γίνεται κατεβαίνοντας προσεκτικά τα βράχια στο όπισθεν μέρος της (δίπλα στο πάρκινγκ).

Αγία Θάλασσα

Μία από τις πιο γνωστές απόμερες και ειδυλλιακές παραλίες της Τήνου, κοντά στον Πάνορμο. Η άμμος είναι ψιλή και θα βρείτε σκιά από αλμυρίκια. Δε διαθέτει καμιά οργάνωση και δεν έχει απευθείας πρόσβαση για αυτοκίνητο. Ένας χωματόδρομος περίπου 400 μέτρα από τον Πάνορμο θα σας αφήσει να περπατήσετε λίγα μόλις μέτρα πάνω από την παραλία.

Αγία Κυριακή

Μεγάλη, φαρδιά με ψιλή άμμο, εκτεθειμένη ωστόσο στους Βόρειους ανέμους (να την αποφεύγετε κατά τον έντονο Βοριά). Οργανωμένη σε δύο σημεία της με σκιά από ομπρέλες. Θα βρείτε να φάτε σε καλές τιμές από παρακείμενες ταβέρνες.

Άγιος Πέτρος

Πρόκειται για δύο παραλίες χωρισμένες από ένα εκκλησάκι πάνω σε ένα μικρό βουναλάκι. Και οι δύο διακρίνονται για τα καθαρά κρυστάλλινα νερά τους, έχουν ψιλή άμμο και είναι αρκετά απόμερες. Η μία (αριστερά όπως κατεβαίνετε) είναι στενόμακρη με θέα στο πέλαγος και η άλλη φαρδύτερη και ιδιαίτερα ειδυλλιακή. Δε διαθέτει καμιά οργάνωση.

Άγιος Ρωμανός

Καθαρή, μεγάλη, απάνεμη, εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, με κανονική άμμο, χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα νερά και σκιά από αλμυρίκια. Δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχει μια ταβέρνα.

Άγιος Σώστης

Η παραλία Άγιος Σώστης βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και είναι μια από τις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες της Τήνου. Είναι μεγάλη και φτάνει μέχρι τις αρχές της παραλίας του Πόρτο, με άμμο και καταγάλανα ρηχά νερά και πολύ καλή οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό.

Άγιος Φωκάς

Αν και σχετικά εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους, βρίσκεται κοντά στη Χώρα και πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη παραλία της Τήνου. Όσο απομακρύνεστε από τη Χώρα φαρδαίνει και μεταβάλλεται σε μία τεράστια παραλία με πλούσια αμμουδιά. Κατά μήκος του αμαξωτού στο πίσω μέρος της, θα βρείτε ποικιλία τουριστικών μονάδων.

Απηγανιά

Ψιλή άμμος, απάνεμη, απόμερη και μία από τις εξωτικότερες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται μετά τα Κιόνια και πριν τις παραλίες του όρμου Γιαννάκη, δεν είναι οργανωμένη, είναι αρκετά ήσυχη, χωρίς πρόσβαση για αυτοκίνητα στην αμμουδιά. Για πολλούς η ωραιότερη παραλία του νησιού. Αν και δυσκολοπρόσβατη, ο προορισμός θα σας ανταμείψει.

Αποθήκες

Εναλλακτική παραλία της Κολυμπήθρας, άνετη, οργανμένη, με θέα το Δρακονήσι. Βρίσκεται αμέσως μετά την παραλία Κολυμπήθρα, προχωρώντας δεξιά στη διακλάδωση, λίγα μέτρα πιο κάτω, κάνετε αριστερά στην επόμενη διασταύρωση. Στην πλαζ η άμμος είναι χοντρή, μικτή με λίγο ψιλό βότσαλο. Είναι αρκετά μεγάλη και άνετη, ένα κομμάτι της οργανωμένο και το υπόλοιπο ελεύθερο. Στο οργανωμένο κομμάτι της θα βρείτε αναψυκτήριο, αν και οι ταβέρνες της Κολυμπήθρας είναι πολύ κοντά. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι επίσης άνετη, καθώς λίγο πριν υπάρχουν τεράστιοι χώροι για το όχημά σας, ενώ ο δρόμος φτάνει μέχρι κάτω.

Βουρνή

Μικρή, απόμερη, με κανονική άμμο και πεντακάθαρα πράσινα νερά. Είναι εκτεθειμένη στους Βόρειους ανέμους, αλλά πολύ εξωτική και ειδυλλιακή επιλογή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Καλύβια

Πολύ βολική παραλία που ικανοποιεί όλα τα γούστα, αφού την επιλέγουν τόσο οι φίλοι της οργανωμένης όσο και της ήσυχης παραλίας. Βρίσκεται πριν τα Υστέρνια, στο δρόμο για τον όρμο Γιαννάκη, αριστερά. Ο αμαξωτός φτάνει σχεδόν μέχρι την ακτή και θα βρείτε άφθονο χώρο στάθμευσης για το όχημά σας. Είναι απάνεμη στο οργανωμένο κομμάτι της, με πλούσια σκιά από αλμυρίκια, άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι φαρδιά, μεγάλη σε μήκος, έχει πεντακάθαρα νερά και μπορείτε να κάνετε άνετα το μπάνιο σας, είτε σας αρέσει η σκιά από τα αλμυρίκια, είτε σας αρέσει η οργανωμένη της πλευρά. Στην οργανωμένη πλευρά, εκτός από ομπρέλες και ξαπλώστρες, θα βρείτε ένα γραφικό beach bar που σερβίρει σνακς, αναψυκτικά, μπύρες, ποτά και διακριτική μουσική για τους λουόμενους που βρίσκονται μπροστά. Στην όχι οργανωμένη της πλευρά γίνεται φαρδύτερη, έχει αποκλειστικά άμμο έξω και μέσα από το νερό και μπορείτε να στήσετε άνετα τη δικιά σας ομπρέλα, καθίσματα, ψάθα και να απολαύσετε ηλιοθεραπεία αγναντεύοντας τα καταγάλανα νερά του κόλπου. Σε αυτό το κομμάτι μπορείτε να απολαύσετε ησυχία και ιδιωτικότητα, αφού διαχωρίζεται σαφώς από την οργανωμένη της πλευρά.

Καβαλούρκο

Η πιο απόμερη παραλία της Τήνου, μετά την Άγια Θάλασσα, κοντά στον Πάνορμο. Για να φτάσετε θα πρέπει να περάσετε από την Άγια Θάλασσα και να περπατήσετε λίγο περισσότερο σε ένα δρομάκι που περνάει μπροστά από ένα γραφικό ξωκκλήσι. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Άγια Θάλασσα, αλλά περισσότερο απόμερη. Αν κι έχει λιγοστά αλμυρίκια, καλύτερα φροντίστε για σκιά και νερό.

Κιόνια

Κοσμοπολίτικη και καλά οργανωμένη παραλία της Τήνου, πολύ κοντά στη Χώρα. Διαθέτει ψιλή άμμο και είναι απάνεμη. Πίσω και κατά μήκος της παραλίας στον αμαξωτό, θα βρείτε ποικιλία από εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και καφέ.

Κούμελας

Μικρή, απόμερη παραλία, δίπλα στο Μαλί.

Κολυμπήθρα

Υπήνεμη, κοσμοπολίτικη, πρόκειται για μία από τις πλέον γνωστές παραλίες του νησιού. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες. Η μικρότερη είναι η πιο κοσμοπολίτικη, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η πιο μεγάλη είναι πιο απόμερη και εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Μπορείτε να φάτε, είτε σε μία όμορφη γραφική ταβερνούλα μέσα στον κόλπο της μικρής παραλίας, είτε λίγο πιο πάνω με θέα το Δρακονήσι και το απέραντο Αιγαίο. Μπορείτε ακόμα και να ενοικιάσετε κανό, θαλάσσιο ποδήλατο κλπ.

Λιβάδα

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη, γραφική και ήσυχη παραλία με ψιλό χαλικάκι και θέα από το βόρειο τμήμα του νησιού. Λίγα μέτρα πριν την παραλία θα βρείτε μία όμορφη λιμνούλα με πάπιες, ενώ λίγο ψηλότερα στο βουνό πριν την παραλία μία γραφική ταβερνούλα με πολύ καλή παραδοσιακή κουζίνα. Το χαρακτηριστικό που την κάνει μοναδική, είναι τα μοναδικά σχήματα των βράχων στην αριστερή πτέρυγα της παραλίας, που η παρατήρησή τους έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες και γεωλόγους. Αξίζει να τα θαυμάσετε από κοντά.

Λυχναυτιά

Απόμερη παραλία με πεντακάθαρα νερά, χαρακτηριστικά άσπρα και μαύρα βότσαλα και σκιά από αλμυρίκια. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι εύκολη. Δεν έχει καθόλου οργάνωση και κοντά στην παραλία δεν υπάρχουν καταστήματα.

Μαλί

Μικρή, απόμερη, ειδυλλιακή, απομακρυσμένη αμμουδιά στο Βόρειο τμήμα του νησιού.

Όρμος Γιαννάκη

Στενόμακρη μεν, αλλά σχετικά απάνεμη με ψιλό βοτσαλάκι. Διαθέτει ομπρέλες και ταβέρνα πάνω στο κύμα. Βρίσκεται κάτω από το υπέροχο χωριό Καρδιανή και είναι ιδιαίτερα ειδυλλιακή κατά τις απογευματινές ώρες.

Παχιά Άμμος

Μία από τις γνωστές αλλά και απόμερες εξωτικές παραλίες της Τήνου. Φροντίστε για σκιά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Στην ουσία είναι ένας μεγάλος λόφος από άμμο που καταλήγει σε μία πολύ όμορφη και εξωτική παραλία με πεντακάθαρα απολαυστικά νερά. Αν και ο δρόμος δύσβατος και η περιοχή άγονη, ο προορισμός σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Πλατιά Άμμος

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη παραλία με ψιλή άμμο, απομονωμένη, σχετικά απάνεμη, λίγο μετά από τον κόλπο των Κιονίων. Ο δρόμος δεν κατεβαίνει μέχρι κάτω. Θα πρέπει να περπατήσετε για λίγα μέτρα το χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία. Η παραλία είναι άνετη, πολύ καθαρή, έχει λεπτή άμμο και σκιά από αλμυρίκια σε κάποια σημεία. Δεν έχει καθόλου οργάνωση και δεν υπάρχουν καθόλου καταστήματα.

Πόρτο

Κανονική άμμος, απάνεμη από το Βοριά, οργανωμένη σε δύο σημεία. Βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από την πόλη της Τήνου και διαθέτει νερά που δε βαθαίνουν απότομα. Εκτός από τις ομπρέλες με τις ξαπλώστρες, έχετε δυνατότητα να απολαύσετε άφθονη σκιά από αλμυρίκια. Λειτουργεί beach bar που θα βρείτε κοκτέϊλς και σνακ, ενώ στον αμαξωτό θα συναντήσετε ταβέρνες.

Ρόχαρη

Εξαιρετική παραλία, οργανωμένη, κοσμική, με κανονική άμμο και θέα στο Βόρειο Αιγαίο. Θα βρείτε ξαπλώστρες και σκιά από ομπρέλες και από αλμυρίκια. Στην παραλία λειτουργεί και snack bar. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται ο υπέροχος Πάνορμος με πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις από ποιοτικές ταβέρνες σε υπέροχο περιβάλλον.

Σάντα Μαργαρίτα

Όμορφη και σχετικά απόμερη παραλία, με βότσαλο και σμαραγδένια νερά. Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη και διαθέτει σκιά από αλμυρίκια. Καθώς δεν υπάρχει κοντά ταβέρνα ή αναψυκτήριο, καλό είναι να έχετε κάνει τις σχετικές προβλέψεις.

Σταυρός

Λίγο μετά τη Χώρα της Τήνου, πριν φτάσετε στα Κιόνια, θα βρείτε μια χαρακτηριστικά ήσυχη και ιδιαίτερα απάνεμη παραλία με ψιλή άμμο. Διαθέτει άφθονη σκιά από αλμυρίκια, ενώ λειτουργεί αναψυκτήριο δίπλα στην εκκλησία.

Υστέρνια

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ειδυλλιακή παραλία, κοσμική, απάνεμη, με ψιλή άμμο και σκιά από αλμυρίκια. Λίγο πριν θα συναντήσετε ένα πολύ όμορφο γραφικό λιμανάκι με ταβέρνες που σερβίρουν καλό φαγητό. Αξίζει να το συνδυάσετε.

Πηγή: Δήμος Τήνου

Διαμονή στην Τήνο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register