Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Τήνος παραλίες

Παραλίες στην Τήνο

Παραλίες στην Τήνο

Στην Τήνο υπάρχει μία ακτογραμμή με υπέροχες παραλίες. Οι σχηματισμοί κόλπων από τις χαράδρες και βουνοπλαγιές όπως καταλήγουν στην καταγάλανη θάλασσα δίνουν ένα αποτέλεσμα που, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνά τη φαντασία. Αν υπάρχει διάθεση για λίγη περιπέτεια και περπάτημα ανάμεσα στις ξερολιθιές, η κατάληξη της διαδρομής οδηγεί σε απομονωμένους κολπίσκους σχεδόν ερημικούς. Κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες με beach bar και θαλάσσια σπορ, η χρυσαφένια άμμος ή η χαρακτηριστική πέτρα της Τήνου θα εντυπωσιάσει και θα χαρίσει απολαυστικές διακοπές.

Αγάπιανη

Η Αγάπιανη είναι μία μικρή και ερημική παραλία καθώς η πρόσβαση είναι δύσκολη αλλά αποζημιώνει η ομορφιά της. Η χοντρή άμμος με τα βότσαλα σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μακριά από όλους κι όλα. Η πρόσβαση, αφού αφήσει ο επισκέπτης το αυτοκίνητο είναι κάπως δύσκολη εφόσον χρειαστεί να κατηφορίσει από τα βράχια και χρειάζεται προσοχή. Δεν υπάρχει οργάνωση ούτε φυσική σκιά, γι’ αυτό πρέπει να έχει κάποιος τα απαραίτητα μαζί του.

Αγία Θάλασσα

Η Αγία Θάλασσα με το εκκλησάκι κρεμασμένο πάνω από το κύμα στην άκρη της παραλίας, βρίσκεται κοντά στον Πάνορμο. Με ψιλή άμμο προσφέρει απολαυστικές στιγμές κάτω από τη φυσική σκιά που προσφέρουν τα αλμυρίκια. Για την Αγία Θάλασσα από τον Πάνορμο ακολουθείται έναν χωματόδρομο και έπειτα από λίγα μέτρα με τα πόδια φτάνεις.

Αγία Κυριακή

Η Αγία Κυριακή είναι μία μακριά και φαρδιά παραλία για να έχει ο επισκέπτης το χώρο του με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά. Οργανωμένη σε δύο της σημεία με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά το υπόλοιπο μέρος της είναι ελεύθερο για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φυσική της ομορφιά. Η Αγία Κυριακή είναι ανοιχτή παραλία και ο βοριάς την πιάνει εύκολα και σηκώνει κύμα. Η πρόσβαση είναι εύκολη και κοντά της υπάρχουν κάποιες ταβέρνες για φαγητό.

Άγιος Πέτρος

Η παραλία του Αγίου Πέτρου, χωρισμένη στα δύο με ένα ύψωμα στη μέση και στην κορυφή του ένα εκκλησάκι, διακρίνεται από την ψιλή άμμο και τα καθάρια καταγάλανα νερά. Εύκολη η πρόσβαση, μη οργανωμένη παραλία. Δύο παραλίες, μία στενόμακρη και μία πιο φαρδιά με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Άγιος Σώστης

Ο Άγιος Σώστης βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι μία μαγευτική παραλία μέσα σε έναν κόλπο, κοντά στη Χώρα και δίπλα στην παραλία του Αι Γιάννη Πόρτο.  Από τις πιο γραφικές του νησιού, με καθάρια γαλανά ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες. Η ψιλή άμμος στην ακτή και στη θάλασσα, πολύ καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ψάθινες ομπρέλες που δένουν με το φυσικό περιβάλλον. Στην πίσω πλευρά της παραλίας υπάρχουν δέντρα και αλμυρίκια.

Άγιος Φωκάς

Ο Άγιος Φωκάς βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού και πολύ κοντά στη Χώρα. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον αυτοκινητόδρομο που υπάρχει παράλληλα με όλη την ακτή και περνά από το ελικοδρόμιο του νησιού. Είναι η μεγαλύτερη παραλία της Τήνου και η διαφορετικότητα του βυθού θα προκαλέσει όλα τα γούστα. Ξεκινά με πέτρα στο βυθό και μέτριο βάθος και όσο προχωράς μετά τα βραχάκια συναντάς το αμμουδερό τμήμα της που σιγά σιγά φαρδαίνει και ανάλογα το σημείο της επιλογής τα νερά είναι είτε πολύ ρηχά κατάλληλα για μικρά παιδιά είτε μέτρια σε βάθος. Από τις πιο οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αρκετά καταστήματα εστίασης και τουριστικές μονάδες. Τα τμήματα που είναι ελεύθερα είναι αρκετά και μεγάλα. Είναι αρκετά εκτεθειμένη στους βοριάδες.

Απηγανιά

Η Απηγανιά βρίσκεται στα νότια της Τήνου δίπλα στην παραλία Κιόνια κοντά στη Χώρα. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη μα φτάνοντας ύστερα από πεζοπορία, ο επισκέπτης αποζημιώνεται από την ειδυλλιακή ομορφιά της. Μέσα σε ένα ανοιχτό κόλπο βρίσκεται μία αμμουδερή παραλία αγνή και παρθένα με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση μα η ομορφιά της είναι αξεπέραστη.

Αποθήκες

Οι Αποθήκες βρίσκονται νοτιοανατολικά της Τήνου δίπλα από την παραλία Κολυμπήθρες. Μια ήσυχη αμμουδερή με λίγα βότσαλα παραλία, με βαθιά νερά. Ένα μέρος της είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ η υπόλοιπη είναι ελεύθερη. Η πρόσβαση είναι εύκολη και υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ δίπλα της. Υπάρχει αναψυκτήριο στην παραλία ενώ οι ταβέρνες στην παραλία  Κολυμπήθρα είναι σε μικρή απόσταση.

Βουρνή

Η παραλία Βουρνή βρίσκεται στα νότια της Τήνου αμέσως μετά την παραλία Κιόνια. Βαθιά μέσα στον κόλπο η αμμουδερή παραλία της Βουρνής αν και εκτεθειμένη στο βοριά είναι μία εκπληκτική παραλία. Διαθέτει οργάνωση αν και έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια και η πρόσβαση είναι εύκολη από τον αυτοκινητόδρομο και ένα χωματόδρομο τα τελευταία μέτρα.

Καλύβια

Η παραλία Καλύβια βρίσκεται στα νότια της Τήνου, πριν τα Υστέρνια προς τον κόλπο Γιαννούλη. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και φτάνει πολύ κοντά στην παραλία όπου υπάρχει χώρος για πάρκινγκ. Τα Καλύβια είναι μία υπέροχη φαρδιά και μεγάλη σε μήκος παραλία με χοντρή άμμο και φυσική σκιά από αλμυρίκια και δροσερά, καταγάλανα νερά. Υπάρχει οργάνωση με ξαπλώστρες και ομπρέλες σε ένα μέρος της παραλίας ενώ το υπόλοιπο είναι ελεύθερο για όσους θέλουν να απολαύσουν την παραλία απλώνοντας την πετσέτα τους στην άμμο και είναι πιο ήσυχο. Υπάρχει ένα beach bar που σερβίρει σνακς και ροφήματα με μουσική.

Καβαλούρκο

Το Καραβούλοκο βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στον όρμο Πανόρμου και μετά την παραλία της Αγίας Θάλασσας. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από ένα μονοπάτι που ξεκινά από την Αγία Θάλασσα, περνά μπροστά από ένα λευκό ξωκλήσι και καταλήγει στο Καραβούλκο με την υπέροχη αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά και την απολαυστική ησυχία αφού είναι απόμερη και λίγοι την επισκέπτονται. Υπάρχει φυσική σκιά από αλμυρίκια αλλά καλό είναι ο επισκέπτης να φροντίσει για τα απαραίτητα διότι δεν υπάρχουν κοντά καταστήματα εστίασης.

Κιόνια

Τα Κιόνια βρίσκονται νότια του νησιού και πολύ κοντά στη Χώρα. Ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος διασχίζει όλο το μήκος της παραλίες δίνοντας τη δυνατότητα να αφήσεις το μεταφορικό μέσο κοντά στο σημείο επιλογής. Απάνεμη παραλία με ψιλή άμμο, αρκετά φαρδιά και σε πολλά σημεία της διαθέτει οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στα ελεύθερα τμήματά της μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει ήλιο, θάλασσα και θέα στο πέλαγος με το δικό του εξοπλισμό. Πίσω από το δρόμο υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης για ροφήματα και φαγητό, καθώς επίσης και τουριστικές μονάδες όλων των κατηγοριών.

Κούμελας

Ο Κούμελας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού και είναι μία μικρή παραλία με βότσαλο και επιβλητικά βράχια στην αριστερή πλευρά του. Αξίζει την επίσκεψη και το κολύμπι για τα καθάρια καταγάλανα νερά του και τα πλατιά βράχια που προσφέρονται για ηλιοθεραπεία. Στο χωριό Κούμελας υπάρχουν καταστήματα εστίασης για φαγητό.

Κολυμπήθρα

Η Κολυμπήθρα, η κοσμοπολίτικη και εξωτική παραλία βρίσκεται στα βόρεια του νησιού. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές παραλίες μέσα σε έναν κόλπο. Με χρυσαφένια άμμο και βαθιά καθάρια νερά η μεγάλη προκαλεί τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ να επιδοθούν σε αυτά αφού ο βοριάς σηκώνει μεγάλα κύματα που θεωρούνται ιδανικά. Η πιο μικρή είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και θέα προς το Δρακονήσι και το απέραντο βαθύ μπλε του πελάγους. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης κανό, θαλάσσιων ποδηλάτων κλπ. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας υπέροχος υδροβιότοπος που φιλοξενεί αποδημητικά πουλιά. Στη μικρή Κολυμπήθρα υπάρχει ένα γραφικό ταβερνάκι ενώ στη μεγάλη Κολυμπήθρα beach bars.

Λιβάδα

Η Λιβάδα βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού και είναι μία ήσυχη παραλία με ψιλό χαλίκι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Η πρόσβαση είναι εύκολη με δρόμο μέχρι την παραλία. Γραφική με πεντακάθαρα νερά και με χαρακτηριστικό της τα ιδιαίτερα σχήματα των βράχων στην αριστερή της πλευρά που έχουν προκαλέσει την έμπνευση σε πολλούς καλλιτέχνες. Πριν την παραλία συναντάμε μία λιμνούλα με πάπιες ενώ στο ύψωμα υπάρχει ένα ταβερνάκι που σερβίρει παραδοσιακά πιάτα με θέα το Αιγαίο.

Λυχναφτιά

Η Λυχναφτιά βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού με θέα τη Μύκονο. Διαθέτει φυσική σκιά από αλμυρίκια, μαύρα και άσπρα βότσαλα. Τα νερά της καθαρά μέτρια σε βάθος. Δε διαθέτει καμία οργάνωση, καλό είναι ο επισκέπτης να έχει μαζί του τα απαραίτητα. Η πρόσβαση είναι εύκολη από το χωριό Τριαντάρος ή από το δρόμο που συνεχίζει μετά τον Αι Γιάννη τον Πόρτο και τον Αι Σώστη.

Μαλί

Το Μαλί είναι μία μικρή παραλία στα βορειοδυτικά του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του αυτοκινητόδρομου από τον Πύργο ενώ στα τελευταία 500 μέτρα περίπου είναι χωματόδρομος σε καλή, σχετικά, κατάσταση. Πριν φτάσει ο επισκέπτης στην παραλία του Μάλι θα απολαύσει την επιβλητικότητα των λατομείων. Μία παραλία με άμμο και βότσαλο, βράχια στο νερό με την υπέροχη γαλαζοπράσινη απόχρωση που δίνει το μάρμαρο που αφθονεί στην περιοχή.  Δε διαθέτει κάποια οργάνωση ούτε έχει καταστήματα εστίασης παρόλο που υπάρχει ένας παραθεριστικός οικισμός.

Όρμος Γιαννάκη

Ο Όρμος Γιαννάκη βρίσκεται στα νότια του νησιού κάτω από το χωριό της Καρδιανής. Μία όμορφη, σχετικά απάνεμη παραλία με ψιλό βότσαλο, άμμο και θέα στο πέλαγος και τη Σύρο. Ο βυθός της είναι με άμμο και μέτριος σε βαθαίνει σταδιακά. Υπάρχουν λίγες ομπρέλες στην παραλία και κάποια σκιά από αλμυρίκια. Είναι πολυσύχναστη, κυρίως για το πολύ καλό φαγητό που σερβίρεται στις ταβέρνες δίπλα στην παραλία.

Πλατιά Άμμος

Η Πλατιά Άμμος βρίσκεται στα νότια του νησιού μετά τα Κιόνια. Η πρόσβαση γίνεται μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο κι έπειτα με τα πόδια από ένα μονοπάτι. Μία παραλία σχετικά απάνεμη, ήσυχη και γραφική, με ψιλή άμμο και μέτριο βάθος. Υπάρχει μια κάποια σκιά από αλμυρίκια σε ορισμένα σημεία της και δεν έχει κάποια οργάνωση, οπότε ο επισκέπτης χρειάζεται να φροντίσει για τα απαραίτητα.

Παχιά Άμμος

Η Παχιά Άμμος βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού και είναι μία ιδιαίτερης ομορφιάς παραλία. Χαρακτηρίζεται από τον αμμόλοφο που υπάρχει στο πίσω μέρος της και χρειάζεται να διασχίσεις για να φτάσεις σε αυτήν. Ανοιχτή στο πέλαγος επηρεάζεται από τους βόρειους ανέμους αλλά η μοναδική ομορφιά της σε αφοπλίζει. Δε διαθέτει καμία οργάνωση παραμένοντας αγνή και μοναχική. Η πρόσβαση γίνεται από τον αυτοκινητόδρομο που περνά από τον Αι Γιάννη τον Πόρτο και συνεχίζει κατηφορίζοντας προς την παραλία της Παχιάς Άμμου. Αφήνοντας το αυτοκίνητο συνεχίζεις με τα πόδια μια μικρή απόσταση.

Πόρτο

Το Πόρτο είναι από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στα ανατολικά του και είναι ένας κόλπος απάνεμος με άμμο και καθάρια νερά, ιδανικά για οικογένειες με παιδιά. Διαθέτει πολύ καλή οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε δύο τμήματα της, ενώ η υπόλοιπη είναι ελεύθερη κι έχει αρκετή έκταση και αλμυρίκια για σκιά. Επίσης υπάρχουν beach bars πάνω στην παραλία ενώ στον κεντρικό δρόμο ταβέρνες με πολύ καλό φαγητό. Η πρόσβαση είναι εύκολη με ασφαλτοστρωμένο δρόμο που φτάνει ως την παραλία.

Ρόχαρη

Η Ρόχαρη, μία από τις πιο κοσμικές παραλίες στα βόρεια του νησιού, με βότσαλα, άμμο και γαλαζοπράσινα νερά που βαθαίνουν σταδιακά, προσελκύει πλήθος κόσμου. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, φυσική σκιά από αλμυρίκια ενώ λειτουργεί ένα γραφικό snack bar. Στον Πάνορμο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση οι γευστικές προτάσεις σε παραλιακές ταβέρνες είναι από τις καλύτερες του νησιού. Η πρόσβαση είναι εύκολη από τον αυτοκινητόδρομο ακολουθώντας τις ταμπέλες.

Σάντα Μαργαρίτα

Η Σάντα Μαργαρίτα είναι μία ειδυλλιακή παραλία στα ανατολικά του νησιού. Με βότσαλα σπαρμένα πάνω στην ατελείωτη αμμουδιά της, με νερά γαλαζοπράσινα που βαθαίνουν σταδιακά είναι μία ερημική και ήρεμη παραλία που διαθέτει κάποια οργάνωση. Η πρόσβαση είναι εύκολη από τον αυτοκινητόδρομο που περνά έξω από τον Πόρτο και συνεχίζοντας μέχρι την παραλία.

Σταυρός

Ο Σταυρός είναι μία μικρή παραλία πριν τα Κιόνια και δίπλα στη Χώρα. Απάνεμη και ήσυχη παραλία με άμμο και τις χαρακτηριστικές πέτρες της Τήνου, χωρίς καμία οργάνωση. Διαθέτει φυσική σκιά από αλμυρίκια και η πρόσβαση της είναι εύκολη από τον αυτοκινητόδρομο προς Κιόνια. Υπάρχει χώρος να αφήσεις το αυτοκίνητο δίπλα στο δρόμο και να κατηφορίσεις στην παραλία.

Υστέρνια

Η παραλία Υστέρνια στα νότια του νησιού και κάτω από το χωριό Υστέρνια είναι, ίσως, η πιο ειδυλλιακή παραλία του νησιού που προσφέρει απλόχερα την ομορφιά της με ανέσεις. Με ψιλή άμμο μέσα και έξω από το νερό, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες μα και φυσική σκιά από αλμυρίκια, ταβέρνες και καφετέριες στο γραφικό λιμανάκι της και ενοικιαζόμενα καταλύματα διαφόρων κατηγοριών, είναι ικανή να προσφέρει μαγευτικές διακοπές. Η πρόσβαση είναι εύκολη από αυτοκινητόδρομο που καταλήγει δίπλα στην παραλία.

Πηγή πληροφοριών: Αμερίσσα

Πηγή photo slider: Google Maps

Ξενοδοχεία

error: Content is protected !!
You don't have permission to register