Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Τήλος Δωδεκάνησα

Παραλίες στην Τήλο

Παραλίες στην Τήλο

Οι παραλίες στην Τήλο είναι όλες με πεντακάθαρα νερά, άλλες αμμουδερές κι άλλες βοτσαλωτές. Κάποιες είναι προσβάσιμες μόνο μέσω θάλασσας.

Άγιος Αντώνιος

Η γραφική παραλία του Αγίου Αντωνίου είναι μια από τις μεγαλύτερες της Τήλου, πολύ καθαρή και απέχει 2 χλμ από το Μεγάλο Χωριό. Η ακτή του είναι ένα μείγμα από βότσαλα και άμμο και μερικοί θάμνοι απλώνονται μεταξύ τους.

Άγιος Σέργιος

Βρίσκεται νότια του νησιού και η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Έριστος

Η Έριστος είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής παραλία της Τήλου, με χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά. Τα αλμυρίκια που δημιουργούν σκιά και αγκαλιάζουν περιμετρικά την αμμώδη ακτή. Ένα μονοπάτι στην αριστερή πλευρά της παραλίας, οδηγεί σε δυο απομονωμένους κολπίσκους με κόκκινο χώμα.

Θολός

Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Λεθρά

Η παραλία είναι προσβάσιμη με μονοπάτι από τα Λιβάδια, ήρεμη και απόμερη με βότσαλο και καθαρά νερά.

Λιβάδια

Η παραλία Λιβάδια είναι η πιο δημοφιλής της Τήλου, δίπλα στο κεντρικό λιμάνι. Εκτείνεται για μερικά χιλιόμετρα και αποτελείται από άμμο και βότσαλα, με πεντακάθαρα νερά, ιδανική για οικογένεια με παιδιά και για θαλάσσια σπορ. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Πλάκα

Η Πλάκα βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, προστατευμένη από τον όρμο του Αγίου Αντωνίου, με τα παγώνια να τριγυρνούν στην περιοχή επιδεικνύοντας τα πολύχρωμα φτερά τους. Είναι μεγάλη και στενή παραλία με βραχώδη βυθό και πολύ πράσινο κατά μήκος της ακτής, αρκετά απομακρυσμένη ακόμη και στην περίοδο αιχμής, ιδανική για ηρεμία.

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register