Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Τήλο

Οι παραλίες στην Τήλο είναι όλες με πεντακάθαρα νερά, άλλες αμμουδερές κι άλλες βοτσαλωτές. Κάποιες είναι προσβάσιμες μόνο μέσω θάλασσας.

Άγιος Αντώνιος

Η γραφική παραλία του Αγίου Αντωνίου είναι μια από τις μεγαλύτερες της Τήλου, πολύ καθαρή και απέχει 2 χλμ από το Μεγάλο Χωριό. Η ακτή του είναι ένα μείγμα από βότσαλα και άμμο και μερικοί θάμνοι απλώνονται μεταξύ τους.

Άγιος Σέργιος

Βρίσκεται νότια του νησιού και η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Έριστος

Η Έριστος είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής παραλία της Τήλου, με χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά. Τα αλμυρίκια που υπάρχουν στην ακτή δημιουργούν φυσική σκιά και αγκαλιάζουν περιμετρικά την αμμώδη ακτή. Ένα μονοπάτι στην αριστερή πλευρά της παραλίας, οδηγεί σε δυο απομονωμένους κολπίσκους με κόκκινο χώμα. Το καλοκαίρι πραγματοποιείται ένα πρωτότυπο event, όπου οι ψαράδες στήνουν στην παραλία αυτοσχέδιες ψησταριές και ψήνουν επί τόπου τα ολόφρεσκα ψάρια της ημέρας.

Θολός

Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Λεθρά

Η παραλία είναι προσβάσιμη με μονοπάτι από τα Λιβάδια, ήρεμη και απόμερη με βότσαλο και καθαρά νερά.

Λιβάδια

Η παραλία Λιβάδια είναι η πιο δημοφιλής του νησιού, δίπλα στο κεντρικό λιμάνι της Τήλου. Εκτείνεται για μερικά χιλιόμετρα και αποτελείται από άμμο και βότσαλα, με πεντακάθαρα νερά, ιδανική για οικογένεια με μικρά παιδιά και για θαλάσσια σπορ. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Πλάκα

Η παραλία Πλάκα βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, προστατευμένη από τον όρμο του Αγίου Αντωνίου, με τα παγώνια να τριγυρνούν στην περιοχή επιδεικνύοντας τα πολύχρωμα φτερά τους. Είναι μεγάλη και στενή παραλία με βραχώδη βυθό και πολύ πράσινο κατά μήκος της ακτής, αρκετά απομακρυσμένη ακόμη και στην περίοδο αιχμής, ιδανική για αυτούς που προτιμούν την ηρεμία.

Σκάφη

Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register