Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Πάρο

Αγία Ειρήνη

Η Αγία Ειρήνη είναι ένας κλειστός κόλπος με μια στενή αμμουδιά, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νότια της Παροικίας και βλέπει προς τα βορειοδυτικά. Το χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλοι φοίνικες που σε συνδυασμό με τα αλμυρίκια και την ψιλή χρυσαφένια άμμο, κάνουν το μέρος να μοιάζει εξωτικό. Πάνω από την αμμουδιά, υπάρχει και ένα ταβερνάκι, που θα προσφέρει σκιά και φαγητό για τους λουόμενους.

Άγιοι Ανάργυροι

Μια μεγάλη αμμουδιά, με λίγα αλμυρίκια για φυσική σκιά και πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες για την εξυπηρέτηση των λουόμενων είναι, η παραλία των Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στην ανατολική άκρη του οικισμού της Νάουσας. Πάνω από την ακτή υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και συγκροτήματα με ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ στις άκρες του κόλπου βρίσκονται δύο μικροί μόλοι που δένουν μικρά σκάφη.

Άγιος Νικόλαος-Αλυκή

Η πρώτη παραλία, φτάνοντας στην Αλυκή, όπως ερχόμαστε από την Παροικία, είναι η μεγάλη αμμουδιά του Αγίου Νικολάου. Παραλία πλατιά, με χοντρή άμμο και αλμυρίκια, κυρίως στην αριστερή της πλευρά. Ιδανική για να συνδυάσετε τις βουτιές στη θάλασσα με τα αθλήματα, στα γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου που βρίσκονται ακριβώς από πίσω. Υπάρχει, επίσης, παιδική χαρά και άπλετος χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

Άγιος Φωκάς

Μικρή αμμουδιά, με λίγα αλμυρίκια, που πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι του Αγίου Φωκά, που είναι χτισμένο πολύ κοντά στο κύμα. Βρίσκεται στο τελευταίο άκρο του όρμου της Παροικιάς προς το βορρά και στην προέκταση της παραλίας των Καμινίων. Πολύ κοντά θα βρείτε και τη σπηλιά του Αρχίλοχου.

Αλυκή

Περισσότερο πολύβουη και ιδανική για οικογένειες είναι η κεντρική παραλία της Αλυκής. Τα μεγάλα αλμυρίκια προσφέρουν και εδώ απλόχερα τη σκιά τους, εκεί που η αμμουδιά συναντά το κεντρικό πλακόστρωτο του χωριού, ενώ οι ιδιοκτήτες των καφε-μπαρ και των εστιατορίων φροντίζουν για να μη λείψει τίποτα από τις ανέσεις που απαιτούν οι οικογενειακές διακοπές, με καλό φαγητό, πάνω στο κύμα. Στο μόλο αναζητούν καταφύγιο ψαρόβαρκες και άλλα μικρά σκάφη.

Αμπελάς

Η παραλία που βρίσκεται στο ομώνυμο ψαροχώρι, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νάουσας. Αν θέλετε να είστε αυτόνομοι, πάρτε μαζί σας ομπρέλα, καθώς οι φυσικές σκιές είναι ελάχιστες. Το γεγονός ότι είναι μέσα στον κόλπο του Αμπελά, δίνει τη δυνατότητα να πιείτε έναν καφέ και να φάτε σε κάποιο από τα ταβερνάκια, κοντά στη θάλασσα. Στο μικρό λιμανάκι, οι ψαράδες αράζουν τις βάρκες τους, καθώς ο Αμπελάς είναι ένα φυσικό ορμητήριο που προφυλάσσει από τους βοριάδες.

Βουτάκος

Ξεκινώντας από το πολύβουο λιμάνι της Παροικίας προχωρούμε νότια, και αμέσως μετά το αεροδρόμιο, παίρνοντας το δρόμο Αλυκής- Πούντας στα δυο χιλιόμετρα βρίσκεται η παραλία Βουτάκος, μια παραλία απάνεμη, με χοντρή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Μια παραλία ιδανική για οικογένειες. Διαθέτει και εξέδρα για βουτιές. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι ασφαλτοστρωμένο και μόνο στα τελευταία 500 μέτρα είναι χωματόδρομος μεν, αλλά βατός. Υπάρχει πρόσβαση για την παραλία και από την θάλασσα με σκάφος καθώς υπάρχει εξέδρα.

Δρυός

Μια στενή λωρίδα με ψιλό βότσαλο και άμμο, μήκους αρκετών εκατοντάδων μέτρων, πάνω από τα πεντακάθαρα νερά και μπροστά από τον οικισμό του χωριού με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα γραφικά ταβερνάκια. Αυτή είναι η παραλία του Δρυού, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, 1,5 χιλιόμετρο νότια της Χρυσής Ακτής. Σε όλα αυτά προσθέστε και τα πανύψηλα αλμυρίκια που συνθέτουν μαζί με την υπόλοιπη βλάστηση, ακόμη ένα πράσινο κομμάτι της Πάρου και θα καταλάβετε γιατί ο Δρυός είναι ιδανική επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή, όταν βρεθείτε για διακοπές στο νησί. Κι όταν κάνετε τη βουτιά σας, κολυμπήστε μέχρι την άκρη της παραλίας, όπου θα δείτε τους παράξενους σμιλευμένους από χέρι ανθρώπινο βράχους, με τις αυλακιές, που μαρτυρούν ότι στην Αρχαιότητα, στον Δρυό έβγαιναν τα καράβια για να προστατευτούν από τον καιρό. Το μεγάλο πλακόστρωτο, πάνω από την αμμουδιά, ενδείκνυται για έναν ευχάριστο περίπατο, μετά το απογευματινό σας μπάνιο.

Καλόγερος

Ακριβώς δίπλα στη μεγάλη αμμουδιά του Μώλου, βρίσκεται η μικρότερη παραλία του Καλόγερου, στην οποία θα φτάσετε, ανηφορίζοντας και κατηφορίζοντας, μέσω ενός χωματόδρομου, το «λαιμό» της μικρής χερσονήσου, που υψώνεται πάνω από τη θάλασσα και είναι ντυμένη στα χρώματα της ίριδας, την Άνοιξη. Η παραλία πήρε το όνομά της από το θρύλο που θέλει να αυτοκτόνησε, πέφτοντας από ένα βράχο στη θάλασσα, ένας καλόγερος. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το ιδιαίτερο χρώμα της άμμου, που οφείλεται στα αργιλικά πετρώματα της περιοχής. Η βλάστηση εδώ είναι χαμηλή και σκιά σας προσφέρουν, από το απόγευμα, τα βράχια που βρίσκονται πάνω από την άμμο και κάνουν το τοπίο ξεχωριστό με τους ιδιόμορφους σχηματισμούς τους. Η παραλία δεν είναι αναπτυγμένη τουριστικά και γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας ακόμη και τα στοιχειώδη.

Καμίνια

Η τρίτη στη σειρά παραλία στο βόρειο άκρο του όρμου της Παροικιάς, πολύ κοντά στον Άγιο Φωκά. Αμμουδιά, με αρκετές φυσικές σκιές.

Κριός

Κοιτάζοντας από το λιμάνι της Πάρου προς τα βόρεια, βλέπουμε την παραλία του Κριού. Βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από την Παροικία και προσφέρει όλες τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, φυσική σκιά από τα μεγάλα αλμυρίκια, που βρίσκονται πάνω από τη θάλασσα και ήρεμα, κρύα νερά (τα ρεύματα αλλάζουν τη θερμοκρασία από τη μία απλωτή στην άλλη). Ένας μικρός μόλος στην άκρη της αμμουδιάς, γίνεται εξέδρα για βουτιές, κυρίως για τους μικρούς κολυμβητές. Προσβάσιμη και με καραβάκι από την Παροικία.

Λάγγερη

Άλλη μία εξωτική πλευρά της Πάρου αποκαλύπτεται στην ακτή της Λάγκερης, που βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νάουσας, στην εσωτερική πλευρά του κόλπου. Ένας μικρός παράδεισος που σχηματίζεται σε μία στενή νησίδα κατάλευκης άμμου ανάμεσα στην Πάρο και ένα μικρό νησάκι, μέσα στον κόλπο της Νάουσας, το οποί απέχει μερικές δεκάδες μέτρα περπατώντας μέσα στα καταγάλανα νερά. Εδώ κι εκεί θα δείτε κέδρους και αλμυρίκια. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και με ελάχιστα σπίτια διάσπαρτα στην γύρω περιοχή. Γι’ αυτό είναι ιδανική αν ψάχνετε μία παραλία μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλους.

Λιβάδια

Μεγάλη αμμουδιά, ιδανική γι’ αυτούς που παραθερίζουν κοντά μέσα ή κοντά στην Παροικία. Βρίσκεται ακριβώς κοντά στο παλιό λιμάνι, ουσιαστικά στην προέκταση της ακτής προς τον βορρά. Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες και καμπίνες για να αλλάξετε, πολλά καφέ-μπαρ και ταβέρνες για φαγητό, μίνι μάρκετ και άλλες ευκολίες. Επίσης, προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για τους λάτρεις των σπορ της παραλίας. Ιδανική γι’ αυτούς που μένουν σε κάποιο από τα πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τον δρόμο.

Λογαράς

Ο Λογαράς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Πίσω Λιβάδι. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, με πρασινογάλαζα νερά. Στη σκιά των θεόρατων θαλασσόδεντρων βρίσκουν εύκολα καταφύγιο πολλές παρέες, για να προφυλαχθούν από τον καυτό ήλιο, ενώ ο βυθός του είναι ιδανικός για αυτούς που θα θελήσουν να ψαρέψουν με ψαροντούφεκο ή απλά να καταδυθούν για παρατήρηση. Συνδυάζει τη σχετική ηρεμία με τις ανέσεις που προσφέρει η αναπτυγμένη περιοχή: ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ, εστιατόρια, μίνι μάρκετ, τουριστικά μαγαζιά. Επίσης, προσφέρεται για παιχνίδια στην άμμο και στη θάλασσα, όπως θαλάσσιο σκι, beach volley κλπ. Από την παραλία έχετε απεριόριστη θέα του ξεχωριστού λόφου Κέφαλου, που είναι το παλιό ανενεργό ηφαίστειο και τις ακτές της Νάξου.

Λωλαντώνης

Πήρε το όνομά της από την ταβέρνα που βρίσκεται εδώ και χρόνια, στο ύψωμα πάνω από τη θάλασσα. Φτάνοντας πάνω από την παραλία, θα αφήσετε το αυτοκίνητο και θα κατεβείτε το μονοπάτι για να βρεθείτε σε μία από τις ομορφότερες και πιο παρθένες παραλίες του νησιού. Κι επειδή λείπουν οι ευκολίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό, σε περίπτωση που δεν θα βρείτε θέση κάτω από τις σκιές των αλμυρικιών, που και σ’ αυτή την περίπτωση, κυριαρχούν στο θαλασσινό τοπίο. Αν πάτε κατά το απόγευμα, όταν ο ήλιος θα έχει γυρίσει προς τη δύση, θα βρείτε σκιά και στα βράχια που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της ακτής. Γενικά, ο Λωλαντώνης είναι από τις παραλίες που θα λατρέψουν αυτοί που αναζητούν τη γαλήνη και την επαφή με τα αγνά στοιχεία της φύσης, καθώς είναι, ίσως αυτή που βρίσκεται στην πιο μακρινή απόσταση από τον «πολιτισμό». Τέλος, για φαγητό, εκτός από την περίφημη ταβέρνα του Λολαντώνη, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, πριν το κατέβασμα για την παραλία, υπάρχει και άλλη μία, πάνω ακριβώς από την παραλία.

Μαρτσέλο

Είναι η συνέχεια της παραλίας του Κριού. Μεγάλη αμμουδιά, με λίγα αλμυρίκια, αλλά και διευκολύνσεις μιας οργανωμένης παραλίας, μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Παροικίας. Προσβάσιμη με καραβάκι από την Παροικία.

Μοναστήρι

Το Μοναστήρι είναι μια μεγάλη αμμουδιά, απόλυτα προφυλαγμένη από τους αέρηδες και πλήρως οργανωμένη. Είναι από τα δημοφιλή στέκια για τη νεολαία, το καλοκαίρι. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας, στην είσοδο του περιβαλλοντικού πάρκου Πάρου. Πήρε το όνομά της από το Μοναστήρι του Άη Γιάννη Δέτη, που δεσπόζει σε ύψωμα πάνω από την παραλία. Η δημοτικότητα έφερε και την ανάπτυξη, αφού, τα τελευταία χρόνια, μπαράκια, εστιατόρια και καφέ δημιουργήθηκαν για να συνδυάσουν τη θάλασσα με τη διασκέδαση και το καλό φαγητό, με θέα τη γραφική Νάουσα. Πίσω από το μεγάλο πετρόχτιστο αναψυκτήριο με τους φοίνικες, υπάρχει και το υπαίθριο θέατρο, στο οποίο διοργανώνονται, κάθε χρόνο, εκδηλώσεις. Κάποιες φορές, στα ρηχά νερά, βρίσκουν καταφύγιο άγρια πουλιά, σε σημεία που διαμορφώνονται μικροί υγρότοποι.

Μπουντάρι

Ο κόλπος Μπουντάρι και η υπέροχη παραλία του βρίσκονται ανάμεσα στη Χρυσή Ακτή και στο Δρυό. Τα καταπράσινα δέντρα, η απέραντη αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της, την καθιστούν έναν παράδεισο για όσους αναζητούν ήσυχες ακρογιαλιές.

Μώλος

Σε ένα ειδυλλιακό σημείο, ανάμεσα στους δύο λόφους Κέφαλο και Αντικέφαλο, βρίσκεται η παραλία του Μώλου, στα πόδια του ομώνυμου οικισμού. Απέραντη αμμουδιά, σε ένα γοητευτικό, άγριο τοπίο, που δίνει την αίσθηση της απομόνωσης. Όπου θελήσετε θα απλώσετε την πετσέτα σας και θα στήσετε την ομπρέλα σας, καθώς η άπλα είναι το χαρακτηριστικότερο στοιχείο. Τα αλμυρίκια δεν λείπουν από εδώ, ενώ στο τελείωμα της αμμουδιάς προς το νότο, ένα μικρό γραφικό λιμανάκι, φιλοξενεί λιγοστές βάρκες και άλλα μικρά σκάφη, κάτω από ένα κατάλευκο αιγαιοπελαγίτικο ξωκλήσι, αφιερωμένο στον Άη Νικόλα, προστάτη των ναυτικών.

Νέα Χρυσή ακτή ή Τσερδάκια

Η Νέα Χρυσή Ακτή είναι μια εκτεταμένη αμμουδιά, οργανωμένη και πολύκοσμη, αφού είναι μία από τις παραλίες της Πάρου, που γνωρίζουν πολύ καλά οι surfers απ’ όλο τον κόσμο. Εδώ, διεξαγόταν, τη δεκαετία του ’90, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Wind Surf. Όπως καταλαβαίνετε, οι φίλοι των αθλημάτων της θάλασσας θα βρουν εδώ ό,τι χρειάζονται για να χαρούν το παιχνίδι με τον αέρα και το κύμα. Αν είστε αρχάριος, μην ανησυχείτε. Εδώ σας περιμένουν οι δάσκαλοι που θα βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα. Φυσικά, δε λείπουν τα τουριστικά μαγαζιά, τα κάθε είδους καταλύματα, τα μπαρ και τα κλαμπ για τη νεολαία και όχι μόνο.

Ξιφαρά

Ανοιχτή, αμμουδιά, 1,5 χιλιόμετρο ανατολικά της Νάουσας, με αμμουδιά και βότσαλα, χωρίς φυσικές σκιές. Για όσους αναζητούν μια ήσυχη παραλία, κοντά στη Νάουσα.

Παρασπόρος

Μόλις 2,5 χιλιόμετρα από την Παροικία, συνεχίζοντας τον κεντρικό δρόμο προς το νότο, περνάμε πάνω από τον Παρασπόρο. Είναι μια μεγάλη πλατιά αμμουδιά, με μεγάλα αλμυρίκια, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και αρκετό ελεύθερο χώρο. Αρκετά δημοφιλής και κοσμοπολίτικη, χωρίς αυτό να έχει αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της. Λίγα μαγαζιά για φαγητό και ποτό ολοκληρώνουν τις ανέσεις της.

Πιπέρι

Αν μένετε μέσα στη Νάουσα και δεν θέλετε να μετακινηθείτε, ούτε για το μπάνιο σας, η παραλία Πιπέρι είναι ιδανική επιλογή. Βρίσκεται μέσα στον οικισμό, στην προέκταση του λιμανιού και ελάχιστα έχει να ζηλέψει από τις υπόλοιπες παραλίες της Πάρου. Η αμμουδιά συναγωνίζεται τις ωραιότερες του νησιού και το δάσος με τα αλμυρίκια που βρίσκεται στην πίσω πλευρά, είναι ιδανικό για να κάνετε ακόμη και το πικ νικ σας, μετά τη βουτιά στα βαθυγάλανα νερά της. Φυσικά, πολύ κοντά στην αμμουδιά, δεκάδες είναι οι επιλογές για ρόφημα, ποτό ή φαγητό, ενώ η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, που δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν με πολλές μετακινήσεις.

Πίσω Αλυκή

Είναι η ομορφότερη από τις τρεις παραλίες, που συνδυάζει το αναλλοίωτο από την ανάπτυξη τοπίο, μικρές ευκολίες, με ντουζιέρες και αποδυτήρια, και την γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα μαγαζιά της Αλυκής. Και εδώ θα βρείτε μια μεγάλη αμμουδιά που εναλλάσσεται με βότσαλα και δέντρα για φυσική σκιά. Εδώ μπορείτε να φτάσετε και με έναν μικρό περίπατο, μέσω του παραλιακού πλακόστρωτου δρόμου, στο τέλος του οικισμού της Αλυκής.

Πούντα (ανατολικά)

Η πιο δημοφιλής παραλία για τη νεολαία και τους surfers. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδιά, που τη χτυπούν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι, αλλά και οι βοριάδες από την ενδοχώρα. Πάνω από την αμμουδιά υπάρχει το φημισμένο beach bar, με πολλά δέντρα, πισίνα και οργανωμένες καταστάσεις γι’ αυτούς που αγαπούν τα extreme sports. Κάθε καλοκαίρι, η καρδιά της νεολαίας χτυπά στην Πούντα. Το πάρτι ξεκινά από το πρωί και συνεχίζεται μέχρι αργά το απόγευμα, με εκατοντάδες νέους να λικνίζονται στους χορευτικούς ρυθμούς της εποχής, πάνω και κάτω από την μπάρα και τα τραπέζια.

Πούντα (νότια)

Η παραλία Πούντα (που δεν έχει σχέση με την κοσμοπολίτικη Πούντα που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού) είναι μια μεγάλη αμμουδιά, με δυο-τρία καφέ-surf club, που προσφέρουν και τη δυνατότητα ενοικίασης surf ή kite surf. Βρίσκεται πολύ κοντά (νοτιότερα) στο μικρό ομώνυμο λιμανάκι, που προσφέρει πρόσβαση με καραβάκια στην Αντίπαρο. Εκεί, στο στενό ανάμεσα στα δύο νησιά βρίσκουν καταφύγιο οι λάτρεις των αθλημάτων της θάλασσας. Η θάλασσα είναι αρκετά άγρια και η έλλειψη οποιασδήποτε φυσικής σκιάς, αποτρέπει αυτούς που δεν είναι φανατικοί των αθλημάτων της θάλασσας από το να την επιλέξουν.

Σάντα Μαρία

Δύο χιλιόμετρα ανατολικά της Νάουσας, στην ανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκεται η Σάντα Μαρία. Μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, με πεντακάθαρα νερά, πλήρως οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια παιχνίδια. Εδώ κι εκεί λίγα αλμυρίκια πάνω από τη θάλασσα, απλά για να ολοκληρώσουν την εικόνα μιας πολύ όμορφης μεγάλης αμμουδιάς, καθώς πάνω από τη θάλασσα υπάρχουν μπαράκια και τουριστικά μαγαζάκια για όλα τα γούστα. Λίγο βορειότερα οι μικρότερες αμμουδιές, με τους κέδρους και τους αμμόλοφους, είναι εξίσου μαγευτικοί και λιγότεροι πολύκοσμοι. Εδώ κι εκεί, στους φυσικούς όρμους αράζουν μικρά σκάφη. Οι αμμουδιές της Σάντα Μαρία αποθεώνονται, κάθε καλοκαίρι, από χιλιάδες νέους που τις προτιμούν, γιατί συνδυάζουν φυσική ομορφιά και διασκέδαση.

Σουβλιά ή Δελφίνι

Μικρή τριγωνική, πανέμορφη αμμουδιά, με ελάχιστα αλμυρίκια, προσανατολισμένη προς τον βοριά. Βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από την Παροικία και θα την βρείτε συνεχίζοντας νότια, προς το αεροδρόμιο, με μια μικρή παράκαμψη προς τα δεξιά σε κατηφορικό δρόμο. Σχετικά οργανωμένη, με λίγα εστιατόρια και καφέ, αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες.

Τσουκαλιά

Αρκετά μεγάλη παραλία, κάτω από τον λόφο Αντικέφαλο, βόρεια του Μώλου, σε ένα σημείο που υπάρχουν μόνο λίγες τουριστικές μονάδες. Λίγα αλμυρίκια στο κέντρο της προσφέρουν σκιά, ενώ, αρκετά συχνά, τα μελτέμια σηκώνουν κύμα, καθώς η ακτή είναι προσανατολισμένη προς τα βορειοανατολικά. Γι’ αυτό, συχνά, θα δείτε wind surfers, στα ανοιχτά, να παλεύουν με το κύμα.

Φάραγγας

Πρόκειται για μία μεγάλη και δύο μικρές κλειστές και απάνεμες παραλίες, ανάμεσα σε σχηματισμούς από βράχια, με χρυσαφένια άμμο και ήρεμα κρυστάλλινα νερά. Η μεγάλη παραλία είναι οργανωμένη και αρκετά δημοφιλής, αφού, το καλοκαίρι, την επισκέπτονται τουρίστες από όλο το νησί. Μαζί με τις ξαπλώστρες θα βρείτε και δύο καφέ που σερβίρουν και φαγητό. Στις μικρές, αν φτάσετε προς το απόγευμα, θα απολαύσετε την αμμουδιά και τα πρασινογάλαζα νερά, χωρίς πολύ κόσμο. Εδώ, ωστόσο, απουσιάζουν τα αλμυρίκια και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ομπρέλα ή να είστε τυχεροί και να βρείτε ελεύθερες τις λίγες σκιές που κάτω από τα βράχια.

Χρυσή Ακτή

Η αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, από τις ομορφότερες του νησιού και η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, είναι πραγματικός παράδεισος γι’ αυτούς που λατρεύουν την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες. Έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία, έχει άριστη υποδομή, σύγχρονα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, surf-clubs, εστιατόρια και μπαράκια.

Πηγή: Δήμος Πάρου

Διαμονή στην Πάρο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register