Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Κεφαλλονιά

Άβυθος

Η παραλία Άβυθος βρίσκεται στη νότια πλευρά της Κεφαλλονιάς. Χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα νερά και πλούσιο πράσινο στο τοπίο συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Η παραλία Άβυθος είναι πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνα. Τα νερά βαθαίνουν ομαλά, τα βράχια που είναι διάσπαρτα στο νερό, αλλά και στην ακτή, δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο τοπίο, ενώ ουσιαστικά χωρίζουν την Άβυθο από τη Μεγάλη Πέτρα, τη φυσική επέκταση της ακτής. Στην παραλία θα φτάσετε από ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Αγία Κυριακή

Η Αγία Κυριακή βρίσκεται στο βορειοδυτικό σημείο της Κεφαλλονιάς, είναι αμμώδης και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη μικρότερη παραλία Βούτη, την οποία μπορείτε να προσεγγίσετε περπατώντας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη μα ούτε και πολυσύχναστη. Η πρόσβαση στην Αγία Κυριακή γίνεται μέσα από ένα σύντομο χωματόδρομο σε πολύ καλή κατάσταση και το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι την ακτή.

Αγία Παρασκευή

Η παραλία της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι ένα μικρός κόλπος με βοτσαλωτή παραλία, διάφανα, καταγάλανα και βαθιά νερά, με δέντρα σε όλο το μήκος της και έχει θέα προς τη νότια πλευρά της Ιθάκης.

Αγία Σοφία

Η Αγία Σοφία είναι βοτσαλωτή παραλία, με μεγάλα άσπρα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Ελιές κι άλλα δέντρα φτάνουν ως τη θάλασσα και προσφέρουν σκιά. Δεν είναι πολυσύχναστη αλλά κοντά στην παραλία υπάρχει μια καντίνα και λίγες ξαπλώστρες.

Άι Χέλης

Ο Άι Χέλης βρίσκεται στη νότια πλευρά της Κεφαλλονιάς. Είναι αμμώδης, μεγάλη σε έκταση και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η άμμος έχει το γκριζωπό χρώμα, ενώ τα νερά της είναι ρηχά, πεντακάθαρα και καταγάλανα. Καθώς η έκτασή της είναι μεγάλη και σε φάρδος, ευνοεί τα θαλάσσια σπορ και τα παιχνίδια στην άμμο. Στην παραλία θα βρείτε ακόμα ένα beach bar που θα σας προσφέρει από καφέ και σνακ, μέχρι ποτό αργότερα, ενώ διοργανώνονται και beach party συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αλατιές

Οι Αλατιές είναι από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Κεφαλλονιάς. Η παραλία είναι μικρή, έχει λευκά βότσαλα και βράχια, δεν έχει καθόλου οργάνωση και δεν έχει καθόλου οργάνωση.

Άμμες

Οι Άμμες είναι αμμώδης, με ψιλή κοκκινωπή άμμο και ρηχά καταγάλανα νερά. Βρίσκεται στο κέντρο ενός μικρού κολπίσκου και έχει ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια καντίνα.

Αντίσαμος

Είναι ο κόλπος που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Σάμης, προς τα ανατολικά. Η Αντίσαμος είναι βοτσαλωτή παραλία, μεγάλη σε μήκος και πλάτος, με νερά που φαίνονται καταπράσινα, καθώς αντικατοπτρίζουν τους πράσινους λόφους και τα βουνά που είναι καλυμμένα από πουρνάρια και κυπαρίσσια.

Άσσος

Η παραλία της Άσσου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τα σπίτια του παραθαλάσσιου χωριού. Είναι βοτσαλωτή, μικρή σε φάρδος, αλλά αρκετά μεγάλη σε μήκος. Δεν διαθέτει ξαπλώστρες ή ομπρέλες, ενώ τα νερά της παραλίας της Άσσου, που προστατεύονται και από την χερσόνησο, είναι σχεδόν πάντα ήρεμα.

Βάτσα

H παραλία Βάτσα βρίσκεται μέσα σε έναν κόλπο ο οποίος είναι γαλήνιος κι απομονωμένος. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 6 μέτρα πλάτος καστανοκόκκινης αμμουδιάς. Από εκεί, περνά και το μοναδικό πλωτό ποτάμι του νησιού, που τελικά γίνεται ένα με τη θάλασσα, ενώ μπορεί κανείς να το διασχιστεί εύκολα από μια πλωτή γέφυρα.

Βραχυνάρι

Η παραλία Βραχυνάρι ή Ακρωτήρι αποτελεί τη φυσική συνέχεια της παραλίας Βάτσα. Έχει χρυσαφένια αμμουδιά με καταγάλανα νερά και θέα το δυτικό Iόνιο. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά δε συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο.

Δαφνούδι

Η παραλία Δαφνούδι βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού. Για να φτάσετε πρέπει να περπατήσετε σε μονοπάτι 600 μέτρων περίπου, πανέμορφο, μέσα στη φύση. Τα νερά είναι ήρεμα, πεντακάθαρα, διαυγή και γαλαζοπράσινα. Το Δαφνούδι έχει μεγάλα άσπρα βότσαλα και φυσική σκιά από τα δέντρα που υπάρχουν και δε διαθέτει καμιά οργάνωση.

Έμπλυση

Η παραλία Έμπλυση βρίσκεται σε ένα κόλπο με κλειστό σχήμα, κάτασπρα βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά, καταπράσινα δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Αν και είναι βοτσαλωτή, ο βυθός της είναι αμμώδης και χαρίζει στα νερά ένα γαλαζοπράσινο χρώμα, που αντικατοπτρίζει τη φύση γύρω. Βράχια με επίπεδη σχεδόν επιφάνεια, που μοιάζουν με λίθινες πλάκες βρίσκονται στα πλάγια. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα ενώ κοντά στην Έμπλυση  θα βρείτε ταβέρνες και εστιατόρια.

Καμίνια

Από τις μεγαλύτερες αμμουδιές της Κεφαλονιάς, τα Καμίνια βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού. Η παραλία έχει θέα προς τη Ζάκυνθο και η άμμος της είναι ψιλή και ξανθή. Εκτείνεται σε μεγάλο μήκος, με ρηχά και σχετικά ζεστά νερά και είναι πολυσύχναστη. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, υπάρχει όμως και ελεύθερος χώρος.

Κουνόπετρα

Η παραλία Κουνόπετρα είναι αμμώδης με ρηχά νερά και κόκκινη άμμο, ιδανική για μικρά παιδιά. Είναι πλήρως οργανωμένη και ένα από τα πιο παραδοσιακά αγκυροβόλια της Κεφαλλονιάς. Η παραλία περιβάλλεται από γραφικούς λόφους με λευκό και μπλε θεραπευτικό πηλό, από τον οποίο κατασκευάζονται καλλυντικές μάσκες για το πρόσωπο και το σώμα.

Κορώνη

Η παραλία Κορώνη βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και πρόκειται για έναν ανοιχτό κόλπο που στο βάθος του διαθέτει μια αρκετά μεγάλη σε μήκος αμμώδη παραλία. Η άμμος είναι πολύ ψιλή και «ξανθιά» και τα νερά καταγάλανα. Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και μια μικρή καντίνα και δεν είναι πολυσύχναστη.

Λαγκαδάκια

Τα Λαγκαδάκια είναι μια βοτσαλωτή παραλία σε έναν κλειστό κόλπο, με ποικιλόμορφο βυθό, όπου οι διάφοροι βράχοι έχουν διαμορφωθεί με το πέρασμα των αιώνων σε φαντασμαγορικούς σχηματισμούς. Τα άσπρα βότσαλα της παραλίας είναι μεγάλα στο πάνω μέρος και μικραίνουν όσο πλησιάζουμε τη θάλασσα, τα νερά είναι βαθιά και κρύα κι έχουν ένα εκπληκτικό γαλαζοπράσινο χρώμα, που παίρνει σε διάφορα σημεία και άλλες αποχρώσεις, λόγω του ιδιόμορφου βυθού. Η παραλία δεν έχει καμιά οργάνωση ούτε και δέντρα.

Λέπεδα

Η παραλία Λέπεδα είναι αμμώδης, με κόκκινη άμμο, ρηχά και καταγάλανα νερά. Ένας μεγάλος βράχος που μπαίνει μέσα στη θάλασσα είναι το σήμα κατατεθέν της παραλίας Λέπεδα, που μαζεύει αρκετό κόσμο. Είναι σχετικά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά σε περιορισμένο αριθμό και μια καντίνα.

Λουρδάς

Η παραλία Λουρδάς είναι μια μεγάλη παραλία σε μήκος, έχει γαλάζια, πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο, στο μεγαλύτερο μέρος της, αν και για όσους το προτιμούν, υπάρχουν και τμήματα με μικρό άσπρο βότσαλο. Οργανωμένη πλήρως διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ καθώς βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον παραλιακό δρόμο του χωριού, με τις καφετέριες και τις ταβέρνες μπορείτε να βρείτε ότι χρειαστείτε.

Μαϊστράτο

Η παραλία Μαϊστράτο βρίσκεται κάτω από το πευκοδάσος του Αργοστολίου. Το Μαϊστράτο είναι επίσης το αλιευτικό καταφύγιο της πρωτεύουσας της Κεφαλλονιάς, καθώς υπάρχει μαρίνα που μπορεί να φιλοξενήσει εκτός από ψαροκάικα και μικρά ταχύπλοα. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η  μεγάλη προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Η παραλία είναι μικρή και αμμώδης, με άμμο χοντρή και γκρίζα. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ρηχά, ενώ και λόγω της πολύ κοντινής απόστασης από το κέντρο του Αργοστολίου είναι συνήθως γεμάτη κόσμο. Τα πεύκα προσφέρουν φυσική σκιά.

Μακρύς Γιαλός

Ο Μακρύς Γιαλός είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία της Κεφαλλονιάς. Είναι μεγάλη σε μήκος αμμουδιά με ξανθή κίτρινη άμμο. Τα νερά του είναι ρηχά και πάντα πεντακάθαρα με ένα γαλάζιο και διαυγή χρώμα. Στον Μακρύ Γιαλό θα βρείτε, εκτός από τα beach bars που διαθέτουν τα πάντα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και ναυαγοσώστη. Η αμμουδιά περιβάλλεται από πανύψηλα πεύκα, που την κρύβουν από το δρόμο, αν και είναι πολύ μεγάλη σε έκταση.

Μεγάλη Άμμος

Η παραλία Μεγάλη Άμμος βρίσκεται μέσα στον κόλπο του Αργοστολίου. Είναι μια αμμώδη παραλία, με χρυσοκίτρινη άμμο τόσο στην ακτή, όσο και στο βυθό της. Τα καταγάλανα νερά είναι ρηχά, κάτι που κάνει την Μεγάλη Άμμο ιδανική για μικρούς και για μεγάλους. Η Μεγάλη Άμμος είναι οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και στη μια της άκρη, προς τα νότια, υπάρχει μικρό αγκυροβόλιο για τις ψαρόβαρκες των κατοίκων της περιοχής.

Μεγάλη Πέτρα

Η παραλία Μεγάλη Πέτρα βρίσκεται στη νότια πλευρά της Κεφαλλονιάς και αποτελεί προέκταση της μεγαλύτερης και πιο γνωστής παραλίας Άβυθος. Είναι αμμώδης, με καταγάλανα νερά και εντυπωσιακά βράχια που δημιουργούν εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Η παραλία πήρε το όνομά της από το μεγάλο βράχο που βρίσκεται στην άκρη της.

Μέγας Λάκκος

Η παραλία Μέγας Λάκκος αποτελεί τη φυσική συνέχεια της παραλίας Ξι και μπορείτε να πάτε ακόμα και περπατώντας από τη μία στην άλλη, καθώς τις χωρίζει μόνο ένας λεπτός βράχος από άργιλο. Διαθέτει την ίδια εντυπωσιακή κόκκινη άμμο και είναι στενόμακρη. Οι αργιλώδεις βράχοι δίνουν στο Μέγα Λάκκο μια απόκοσμη όψη, σε συνδυασμό και με την κόκκινη, καυτή άμμο. Είναι οργανωμένη παραλία σε όλο το μήκος της, θα βρείτε όμως και ελεύθερους χώρους αν δεν θέλετε να νοικιάσετε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ταβέρνες και beach bar υπάρχουν ακριβώς από πάνω.

Μηνιές

Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις παραλίες μπροστά από το ομώνυμο χωριό από τις οποίες η πρώτη είναι οργανωμένη και οι άλλες δύο όχι. Η άμμος στις Μηνιές είναι λεπτή και ξανθή και το περιβάλλον εντυπωσιακό. Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες που διατίθενται στην πρώτη παραλία είναι άφθονες και υπάρχει καντίνα. Τα νερά είναι ρηχά και ήρεμα.

Μούντα

Η παραλία Μούντα βρίσκεται στη νότια πλευρά της Κεφαλλονιάς και είναι ουσιαστικά η προέκταση προς τα ανατολικά της μεγαλύτερης παραλίας Καμίνια. Είναι αμμουδερή, με λεπτή ξανθή άμμο, με καταγάλανα νερά και πανέμορφο φυσικό τοπίο. Έχει θέα προς τις βόρειες ακτές της Ζακύνθου και καθώς βρίσκεται στην άκρη της μεγάλης παραλίας στα Καμίνια, είναι πιο ήσυχη, με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρούν τη Μούντα ιδανική και για γυμνισμό.

Μύρτος

Η πιο γνωστή και πολυβραβευμένη παραλία της Κεφαλλονιάς είναι ο Μύρτος. Το τοπίο είναι μοναδικό, καθώς καταπράσινη βλάστηση, άγρια βράχια και γκρεμοί, περιβάλλουν μια κάτασπρη τεράστια αμμουδιά με πολύ ψιλό λευκό βοτσαλάκι. Τα νερά εδώ είναι καταγάλανα, κυανοπράσινα στα ρηχά, διαυγή και διαφανή. Η παραλία διαθέτει σχετικά καλή οργάνωση με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά σε περιορισμένο αριθμό και υπάρχει και καντίνα. Η παραλία του Μύρτου είναι ονομαστή για το ηλιοβασίλεμά της καθώς βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και ο ήλιος βυθίζεται χρυσοκόκκινος στη θάλασσα.

Ξι

Η παραλία Ξι είναι από τις πιο ξεχωριστές και όμορφες παραλίες της Κεφαλλονιάς αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το όνομά της το πήρε από την ελληνική αλφάβητο καθώς καθώς ο όρμος όπου βρίσκεται μοιάζει με το σχήμα του. Αποτελείται από κατακόκκινη άμμο και αργιλώδη βράχια, που κάνουν το Ξι ένα μοναδικό, εξωτικό τοπίο. Τα νερά είναι ρηχά και λόγω του προσανατολισμού της είναι απάνεμη. Είναι πολυσύχναστη και αρκετά κοσμοπολίτικη, καθώς τα beach bars της είναι συνήθως γεμάτα από κόσμο.

Πάλιουρας

Η παραλία Πάλιουρας είναι ένας μικρός κολπίσκος με πράσινο που φτάνει ως τη θάλασσα, άσπρα μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά που αντικατοπτρίζουν τη φύση. Η παραλία είναι ανοργάνωτη, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά τα δέντρα δημιουργούν φυσική σκιά κάποιες ώρες της ημέρας.

Πεσσάδα

Η παραλία της Πεσσάδας είναι η παραλία του ομώνυμου χωριού και είναι από τις πιο μικρές παραλίες της Κεφαλλονιάς. Η πρόσβαση γίνεται κατεβαίνοντας λίγα σκαλιά και μετά μέσα από ένα μικρό μονοπάτι μέσα στο πράσινο περιβάλλον. Η παραλία είναι αμμώδης, αλλά έχει και βότσαλα σε κάποια σημεία της, ενώ τα νερά είναι τυρκουάζ, καθώς αντικατοπτρίζουν την καταπράσινη φύση. Δε διαθέτει καμιά οργάνωση και μόνο τα βραχάκια που υπάρχουν προσφέρουν λίγη φυσική σκιά.

Πετανοί

Οι Πετανοί είναι μια από τις πλέον διάσημες παραλίες της Κεφαλλονιάς. Η διαδρομή μέχρι την παραλία είναι μαγευτική και κατηφορίζοντας προς την παραλία η θέα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με την άγρια ομορφιά που επικρατεί, εμφανίζοντας μπροστά σας μια εικόνα ασύλληπτης ομορφιάς που αιχμαλωτίζει κάθε φαντασία. Το λευκό ψιλό βοτσαλάκι και τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά μαγνητίζουν τον επισκέπτη. Η οργάνωση της παραλίας είναι άρτια και διαθέτει καντίνα, ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα αλλά και πιο ψηλά με υπέροχη θέα, καφετέρια και ομπρέλες. Η παραλία είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία.

Πλατιά Άμμος

Η Πλατιά Άμμος αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κεφαλλονιάς και βρίσκεται λίγο μετά τη Μονή Κηπουραίων. Πρόκειται για μια παραλία που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Μύρτο, είναι ωστόσο λιγότερο γνωστή και το τοπίο παραπέμπει σε κάτι πιο άγριο. Τα νερά της είναι καταγάλανα, σε αντίθεση με τα καταπράσινα νερά του Μύρτου. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η πρόσβαση γινόταν μόνο από θάλασσα. Πλέον μπορείς να την προσεγγίσεις ακολουθώντας ένα χωματόδρομο και μετά να κατέβεις περισσότερα από 400 σκαλοπάτια. Θεωρείται ένα από τα πλέον απομονωμένα σημεία της Κεφαλλονιάς. Η Πλατιά Άμμος είναι βέβαια ανοργάνωτη παραλία και τα βράχια δεν προσφέρουν σκιά παρά μόνο πολύ πρωί.

Πλατύς Γιαλός

Ο Πλατύς Γιαλός είναι η φυσική προέκταση της παραλίας του Μακρύ Γιαλού. Μια συστάδα βράχων τους χωρίζει και δεν επιτρέπει την πρόσβαση από την μία παραλία στην άλλη. Είναι αμμώδης παραλία, με ψιλή ξανθή άμμο, όχι πολύ μεγάλος σε μήκος, αλλά πολύ μεγάλος σε πλάτος. Τα νερά είναι ρηχά, πάντα δροσερά και πεντακάθαρα. Έχουν απόχρωση γαλαζοπράσινη και είναι διαυγή. Καταπράσινα πεύκα τον πλαισιώνουν και ομορφαίνουν το τοπίο. Είναι οργανωμένη σε όλη της την έκταση και υπάρχει η δυνατότητα για διάφορα θαλάσσια σπορ.

Πόρος

Η παραλία στον Πόρο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παραλιακό δρόμο. Είναι πολυσύχναστη και πολύ καλά οργανωμένη αλλά διαθέτει και ελεύθερους χώρους. Είναι βοτσαλωτή με άσπρα μικρά βότσαλα και καταγάλανα νερά. Το μήκος της παραλίας του Πόρου φτάνει τα δύο χιλιόμετρα.

Πόρτο Αθέρας

Η παραλία του Πόρτο Αθέρα είναι αμμώδες και βρίσκεται στο κέντρο ενός μικρού, στενού κόλπου, που το προφυλάσσει και διατηρεί τα νερά ήρεμα και απάνεμα. Τα νερά είναι ρηχά και καταγάλανα και έχει θέα σε ένα μικρό νησάκι, το Αθερονήσι που είναι απέναντι.

Σκάλα

Από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κεφαλλονιάς, η παραλία της Σκάλας εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των πέντε χιλιομέτρων, στο ομώνυμο χωριό, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Η παραλία της Σκάλας είναι αμμώδης, με χοντρή, ξανθή άμμο, ενώ ακριβώς στο τέλος της αμμουδιάς προς τη στεριά υπάρχουν πανύψηλα, καταπράσινα πεύκα – σχεδόν σε όλο το μήκος. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα, ενώ καθώς η παραλία είναι ανοιχτή προς το πέλαγος, είναι ιδανική για κολύμπι. Η παραλία της Σκάλας είναι πολυσύχναστη και πλήρως οργανωμένη αλλά μπορείς να βρεις και ελεύθερα σημεία.

Σπαρτιά

Τα Σπαρτιά είναι μια παραλία αμμώδης και περιτριγυρισμένη από βράχια. Έχει ρηχά, ήρεμα νερά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού έχουν εδώ τη δυνατότητα να παίξουν με την άμμο και τη θάλασσα.

Τουρκοπόδαρο

Η παραλία πήρε το όνομά της εξαιτίας ενός αλόγου το οποίο γλίστρησε έχοντας Τούρκο αναβάτη και δημιούργησε μια λωρίδα άμμου που οδηγεί σε ένα βράχο. Τα τελευταία χρόνια το νερό την καλύπτει, είναι όμως σαφώς ορατή και μέσα στο νερό. Η υπόλοιπη παραλία στο Τουρκοπόδαρο είναι αμμώδης, με κίτρινη, ψιλή άμμο και είναι οργανωμένη. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω της θαλάσσιας οδού ή περνώντας μέσα από ένα ξενοδοχείο.

Τραπεζάκι

Το Τραπεζάκι είναι μεγάλη σε μήκος, αμμουδερή παραλία. Έχει ψιλή άμμο και πολύ ρηχά νερά. Δεν είναι οργανωμένη και δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Υπάρχει μόνο μια μικρή καντίνα στη μια άκρη της.

Φανάρι

Η παραλία βρίσκεται δίπλα στο φάρο του Αργοστολίου, το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων. Είναι αμμώδης και έχει ρηχά νερά αλλά την πιάνουν οι άνεμοι και γι’ αυτό την καθιστούν ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Φώκι

Η παραλία Φώκι βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το Φισκάρδο.  Ο μικρός κολπίσκος που προσφέρει προστασία από ανέμους και κύματα, σε συνδυασμό με τα αρκετά ρηχά νερά, την καθιστούν απόλυτα ασφαλή για κολύμπι για τα μικρά παιδιά. Γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες αλλά και για σκάφη που συχνά αγκυροβολούν στα ανοιχτά. Η άκρη της παραλίας είναι στρωμένη από βότσαλο ενώ ο βυθός καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από φύκι.

Χοργοτά

Η παραλία Χοργοτά βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Κεφαλλονιάς, διαθέτει άσπρα βότσαλα, ενώ η καταπράσινη φύση γύρω της με τις ελιές και τα κυπαρίσσια, δίνουν στα βαθιά νερά της ένα γαλαζοπράσινο, τυρκουάζ χρώμα. Τα Χοργοτά δεν είναι οργανωμένη παραλία ούτε πολυσύχναστη, έχει φυσική σκιά από τα δέντρα και υπέροχη θέα προς τη Βόρεια Ιθάκη.

Διαμονή στην Κεφαλλονιά: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register