Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Κίμωλο

Στην Κίμωλο τα μελτέμια με βορειοανατολικούς ανέμους πνέουν συχνά με μεγάλη ένταση. Οι νότιες και ανατολικές ακτές της Κιμώλου καθώς και οι δυτικές και νότιες ακτές της Πολυαίγου, είναι απόλυτα προστατευμένες από τα μελτέμια.

Αγιόκλημα

Η παραλία Αγιόκλημα βρίσκεται σε μικρό κόλπο στη βορειοδυτική πλευρά της Κιμώλου, δίπλα από την παραλία Φιδάκι. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με δύσκολο μονοπάτι. Είναι μια πολύ μικρή απομονωμένη παραλία με άμμο και βότσαλο, επιρρεπής στα μελτέμια, με φυσική σκιά από λίγα αλμυρίκια που στην άκρη της αναβλύζει καυτό νερό που φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Αν είμαστε προσεκτικοί, λίγο πιο πέρα θα συναντήσουμε τους βράχους που έχουν την όψη λιονταριού. Το ένα βρίσκεται πάνω στην ακτή και ατενίζει το πέλαγος, ενώ το άλλο βρίσκεται πάνω στον κάβο του Λάμα και μοιάζει να ξεκουράζεται κοιτώντας προς την ακτή. Αν σταθούμε για λίγο και τα παρατηρήσουμε θα διακρίνουμε καθαρά το μεγάλο κεφάλι τους, το στόμα και την πλούσια χαίτη τους. Ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα.

Άγιος Γεώργιος ή Λευκή Παραλία

Η παραλία Άγιος Γεώργιος ή Λευκή Παραλία βρίσκεται σε κλειστό κόλπο στον οικισμό των Πρασσών, στη βορειοανατολική πλευρά της Κιμώλου, με θέα το ακατοίκητο νησάκι Πρασονήσι. Η πρόσβαση γίνεται με λεωφορείο και αυτοκίνητο, αλλά τα τελευταία μέτρα για την παραλία γίνεται μέσω ενός μικρού βατού χωματόδρομου. Είναι μια από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, καθώς διαθέτει τη μοναδική λευκή άμμο που θεωρείται ιαματική και χρησιμοποιείται για αμμόλουτρα. Στην είσοδο του οικισμού των Πρασσών, ακριβώς πάνω στο δυτικό πέρασμα, βρίσκεται το μικρό κτίσμα με τα θειούχα ιαματικά λουτρά, δίπλα στην θάλασσα, η λειτουργία των οποίων δεν είναι συνεχής. Η παραλία είναι απάνεμη, οργανωμένη σε κάποιο σημείο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, με beach bar, με φυσική σκιά από αλμυρίκια σε διάφορα σημεία, ιδανική για οικογένειες με παιδιά, ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα για τον εκπληκτικό βυθό του. Ανάμεσα στους ύφαλους μπορείτε να εντοπίσετε αχινούς της θάλασσας, κοράλλια και πολλά πολύχρωμα ψάρια. Διάσημη πλέον τα τελευταία χρόνια την επισκέπτονται πολλοί με πολυτελή κότερα και θαλαμηγούς. Κάτω από τον κάβο του Αϊ Γιώργη, με το ομώνυμο εκκλησάκι που έχει εξαίρετες εικόνες, μπορείτε να δείτε και τις σπηλιές της μεσογειακής φώκιας monachus monachus) που ενδιαιτούν εδώ. Στον οικισμό των Πρασσών υπάρχει η παλιά σκάλα φορτώσεως των καραβιών, καθώς και τα μεταλλεία εξόρυξης μπετονίτη, όπου πήρε την ονομασία Λευκή παραλία. Η παραλία διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη σε μια βάρκα που λέει «όχι» στο πλαστικό, κρύβοντας μέσα της βιβλία. Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών. Πάνω από την παραλία υπάρχει ταβέρνα και στη γύρω περιοχή μερικά καταλύματα διαμονή.

Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα γραφικό ψαράδικο λιμανάκι και βρίσκεται σε μικρό κόλπο, στην ανατολική πλευρά της Κιμώλου, κοντά στον Άγιο Μηνά και δίπλα στην παραλία Κλήμα. Την ονομασία την πήρε από το ομώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει εκεί και από παλιά είναι λιμανάκι για ψαράδες. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, λεωφορείο και με μονοπάτι. Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι μικρή και απομονωμένη, με άμμο και βότσαλα μικρά και μεγάλα και είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το 18ο αιώνα.

Αθηνιά

Η παραλία Αθηνιά βρίσκεται σε μικρό κόλπο στη δυτική πλευρά της Κιμώλου. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος και με μονοπάτι. Είναι μικρή απομονωμένη παραλία με άμμο και βότσαλα, απάνεμη και ένα μικρό δάσος από αρμυρίκια για φυσική σκιά. Ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα.

Αλυκή

Η παραλία Αλυκή βρίσκεται σε μεγάλο κόλπο στη νότια πλευρά της Κιμώλου, στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό. Μαζί με τη διπλανή παραλία της Μπονάτσας δημιουργούν μια αρκετά μεγάλη ακτή περίπου 1.000 μέτρων. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, μονοπάτι και λεωφορείο, αλλά τα τελευταία μέτρα για την ακτή γίνεται μέσω ενός μικρού βατού χωματόδρομου. Είναι μεγάλη και πολυσύχναστη παραλία με ψιλή άμμο και βότσαλα, με ρηχά νερά, απάνεμη στα καλοκαιρινά μελτέμια, ιδανική για οικογένειες με παιδιά και για κατάδυση για την μοναδική υποθαλάσσια χλωρίδα και πανίδα στον βυθό της θάλασσας. Κατά μήκος της ακτής ένα μικρό δασάκι με μεγάλα αρμυρίκια προσφέρουν απλόχερα τη φυσική σκιά τους. Πίσω από το δασάκι είναι η ομώνυμη λίμνη της, η οποία το χειμώνα και την άνοιξη λειτουργεί ως υδροβιότοπος και φιλοξενεί πάνω από 260 είδη αποδημητικών πουλιών. Οι κρύσταλλοι του αλατιού που παραμένουν στην επιφάνεια το καλοκαίρι μετά την εξάτμιση του νερού μάλλον είναι αυτοί που χάρισαν το όνομά τους στην περιοχή. Βόρεια του οικισμού βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Ελευθερίου κτισμένος το 1931 στη θέση του παλαιού. Στην Αλυκή καταλήγει η πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά από το Χωριό και το Σκιάδι. Κοντά στη παραλία υπάρχουν δυο ταβέρνες και λιγοστά καταλύματα διαμονής. Ελεύθερο κάμπινγκ με την άδεια της Κοινότητας είναι στο δασάκι.

Αμόνι ή Αμμώνι

Η παραλία Αμόνι ή Αμμώνι βρίσκεται στο ομώνυμο ακρωτήρι, στη νότια πλευρά της Κιμώλου, δίπλα στη παραλία Καλαμίτσι, με θέα τη Μήλο και το νησάκι του Αγίου Ανδρέα. Η πρόσβαση γίνεται με λεωφορείο και αυτοκίνητο ως ένα σημείο. Κοντά υπάρχει μια πορτούλα που οδηγεί στην παραλία, γύρω στα 150 μέτρα απόσταση. Σε κάποιο σημείο η παραλία σχηματίζει μια καμπύλη από άμμο και προχωρώντας προς τα επιβλητικά πορτοκαλοκόκκινα βράχια βλέπεις την σκαλισμένη ανθρώπινη μορφή στο βράχο με την επιγραφή «ΕΝΑΛΙΟΣ ΑΙΘΡΑ», που είναι έργο ενός ανώνυμου καλλιτέχνη. Είναι ιδανική παραλία για ηρεμία και μάσκα.

Βρουλίδι

Η παραλία Βρουλίδι βρίσκεται σε μικρό κόλπο και είναι μια μικρή παρθένα παραλία που δεν ξεπερνά τα 80 μέτρα. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με μονοπάτι. Είναι απομονωμένη παραλία με άμμο. Το μονοπάτι ακολουθεί το ανάγλυφο της περιοχής και μεγάλο μέρος του ακολουθεί τη χαράδρα που έχει σχηματίσει μικρός χείμαρρος. Ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα για το μαγευτικό βυθό της.

Βρωμόλιμνος

Η παραλία Βρωμόλιμνος βρίσκεται σε ανοιχτό κόλπο στη βόρεια πλευρά της Κιμώλου. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή μονοπάτι. Είναι σχετικά μεγάλη παραλία με μεγάλα βότσαλα, επιρρεπής στους βοριάδες και ιδανική για κατάδυση. Στο Βρωμόλιμνο μπορεί κάποιος να θαυμάσει την άγρια ομορφιά του τοπίου, ένα ναυάγιο κοντά στη στεριά και μια μισοβυθισμένη σπηλιά πλημυρισμένη με θαλασσινό νερό κίτρινου χρώματος λόγω ύπαρξης θειαφιού.

Δέκας

Η παραλία Δέκας βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κιμώλου, με θέα το νησάκι του Αγίου Ανδρέα. Η ονομασία προέρχεται από την αρίθμηση που κάνανε παλιότερα για να τις ξεχωρίζουν επειδή ήταν συνεχόμενες. Η πρόσβαση γίνεται με εύκολο χωματόδρομο. Η Δέκα μαζί με τις διπλανές παραλίες Ελληνικά και Μαυροσπήλια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο ιδανικές για ηρεμία και χαλάρωση. Η ακτή είναι με βοτσαλάκι και άμμο, ιδανική για μάσκα και κατάδυση και περιβάλλεται από χωράφια με περιβόλια. Η παραλία βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τον αρχαιολογικό χώρο των Ελληνικών, στο σημείο που βρισκόταν κάποτε η αρχαία πόλη της Κιμώλου. Κοντά στην παραλία βρίσκονται τα εκκλησάκια του Αγίου Βλάση, ανακαινισμένο το 1953 στη θέση παλαιότερου ναού που αναφέρεται σε έγγραφο του 1727, το εκκλησάκι του Αγίου Θεοδοσίου που χτίστηκε το 1960 και το εκκλησάκι του Ταξιάρχη Μιχαήλ που χτίστηκε το 17ο αιώνα.

Ελληνικά ή Λίνικα

Η παραλία Ελληνικά ή Λίνικα βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κιμώλου, με θέα το νησάκι του Αγίου Ανδρέα. Η ονομασία τους προέρχεται από τη λέξη Λίκνο, που σημαίνει τόπος λατρείας, αφού εδώ βρισκόταν ο ιερός ναός της Αθηνάς. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο σε εύκολο χωματόδρομο. Τα Ελληνικά μαζί με τις διπλανές παραλίες Δέκας και Μαυροσπήλια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο ιδανικές για ηρεμία και χαλάρωση. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η αγαπημένη παραλία των γυμνιστών. Είναι στενή παραλία με άμμο και βότσαλο, φυσική σκιά σε κάποια σημεία με αλμυρίκια, επιρρεπής στο βοριά, με φόντο τους όμορφους σχηματισμούς από λευκόχρωμους βράχους, τα Ασπρόγκρεμνα. Ιδανική είναι η περιοχή για μάσκα και κατάδυση γιατί σε μικρή απόσταση από την ακτή, κοντά στο νησάκι του Αγίου Ανδρέα, μπορείς να εντοπίσεις ερείπια και τείχη της αρχαίας πόλης που βυθίστηκε από κάποιο σεισμό.

Εννιά

Η παραλία Εννιά βρίσκεται στη νότια πλευρά της Κιμώλου με θέα τα Πυργονήσια. Είναι μια μεγάλη παραλία με μεγάλα βότσαλα, επιρρεπής στους νοτιάδες, έχει φυσική σκιά αλμυρίκια και γνωστή για το ελεύθερο camping.

Ζαχαριάς

Η παραλία Ζαχαριάς βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Κιμώλου, δίπλα στη παραλία Κλίμα, με θέα τον Πολύαιγο. Η πρόσβαση είναι με αυτοκίνητο και λεωφορείο. Είναι μια ήρεμη παραλία, με άμμο και βοτσαλάκι, ιδανική για μάσκα και ψαροντούφεκο. Στην παραλία έχει λίγα καταλύματα διαμονής.

Ζεφοκάλαμο

Η παραλία Ζεφοκάλαμο βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κιμώλου, ανάμεσα στην παραλία Μαυροσπήλια και Αθηνιά. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Είναι απομονωμένη, επιρρεπής στους βοριάδες, με μεγάλα βότσαλα, ωραίο ηλιοβασίλεμα και ιδανική για μάσκα και ψαροντούφεκο.

Θέρμα

Η παραλία Θέρμα βρίσκεται σε μικρό κλειστό κόλπο, στη δυτική πλευρά της Κιμώλου, ανάμεσα στην παραλία Μακρόπουντα και Αγιόκλημα, με θέα τα Θερμονήσια. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με μονοπάτι. Είναι μια πανέμορφη παραλία, απομονωμένη, απάνεμη, με μια πολύ μικρή λωρίδα χρυσής άμμου και ψηλά κίτρινα βράχια που σε κάποια μικρή σχισμή αναβλύζει ζεστό νερό. Υπάρχουν κάποιοι που λένε πως υπάρχουν σημεία που αν αφήσεις τα ψάρια που ψάρεψες αυτά θα βράσουν χωρίς να χρειαστείς μαγειρικά σκεύη!!! Είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα για τον πλούσιο βυθό της.

Καλαμίτσι

Η παραλία Καλαμίτσι βρίσκεται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό, στη νότια πλευρά της Κιμώλου, κοντά στη παραλία Μπονάτσα και τη Αλυκή, με θέα τη Μήλο και το νησάκι Άγιο Γεώργιο. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο και λεωφορείο. Είναι μια μεγάλη διπλή παραλία, πολυσύχναστη, απάνεμη, σε κάποια σημεία έχει άμμο και σε άλλα βότσαλο, ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά και σε μεγάλο μέρος έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια. Στη δεξιά παραλία -δίπλα στη μεγάλη- τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η αγαπημένη των γυμνιστών, υπάρχει ταβέρνα με θαλασσινά εδέσματα και τοπικά πιάτα και ένας μικρός λιμενίσκος που εξυπηρετεί τη σύνδεση καϊκιών με τη Μήλο. Στην περιοχή έχει αρκετά καταλύματα διαμονής.

Καράς

Η παραλία Καράς βρίσκεται σε κλειστό κόλπο, στη νότια πλευρά της Κιμώλου, δίπλα στην παραλία Γούπα και Ρέμα, με θέα τα Ρευματονήσια και τα νησάκια του Αγίου Ευστάθιου και Πολύαιγου. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, λεωφορείο, σκάφος ή με μονοπάτι από το Χωριό προς τα Ελληνικά. Από τα πιο όμορφα μέρη της Κιμώλου, δημοφιλής στη νεολαία, με άσπρα βράχια και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Η παραλία του είναι χωρίς ακτή αλλά τα ολόλευκα βράχια είναι ιδανικά για βουτιές, για μάσκα και για κατάδυση λόγω του εξαιρετικού φυσικού βυθού. Έχει ένα μικρό λιμανάκι για αγκυροβόλιο και τα «σύρματα» σπηλιές σκαμμένες στα μαλακά βράχια, με χρωματιστές πορτούλες, όπου φυλάνε τις βάρκες οι ψαράδες. Κοντά στην παραλία έχει αρκετά καταλύματα διαμονής και ταβέρνες.

Κλίμα

Η παραλία Κλίμα βρίσκεται σε κόλπο, στην ανατολική πλευρά της Κιμώλου, πολύ κοντά στο Χωριό, με θέα τα νησάκια Κλήμα ή Κληματονήσια και Πολύαιγο. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο και λεωφορείο. Είναι ένας μικρός οικισμός με το λιμανάκι του γεμάτο με ψαρόβαρκες. Η παραλία είναι σχετικά μικρή, με άμμο και μικρά βότσαλα, δημοφιλής, επιρρεπής στα μελτέμια, φυσική σκιά από αλμυρίκια και ιδανική για ηρεμία, μάσκα και κατάδυση. Στην περιοχή υπάρχουν ορισμένα καταλύματα διαμονής.

Λιβαδάκι

Η παραλία Λιβαδάκι βρίσκεται σε μικρό κόλπο, στη βορειοανατολική πλευρά της Κιμώλου, δίπλα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου. Η πρόσβαση γίνεται με μικρό μονοπάτι. Είναι μια μικρή απομονωμένη παραλία με άμμο και βότσαλα, κρυμμένη πίσω από τις καλαμιές, ιδανική για ηρεμία και μάσκα.

Μακρόπουντα

Η παραλία Μακρόπουντα βρίσκεται σε πολύ μικρό κόλπο, στη δυτική πλευρά της Κιμώλου. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με μονοπάτι. Από τα Ασπρόγκρεμνα μέχρι τη Μακρόπουντα, τα βράχια της ακτής γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά και το κατέβασμά τους στη θάλασσα δημιουργεί συχνά μικρές και μεγάλες σπηλιές. Είναι μια πολύ μικρή παραλία, απομονωμένη, με άμμο και μικρές πέτρες, απάνεμη λόγω της θέσης της και ιδανική για μάσκα και ψαροντούφεκο. Από τη Μακρόπουντα έως το βορινό ακρωτήρι της Γερακιάς, σχηματίζονται συνεχόμενοι όρμοι που φιλοξενούν πολύ όμορφες και ερημικές ακτές, οι οποίες όμως προσβάλλονται από τα μελτέμια.

Μαυροσπήλια

Η παραλία Μαυροσπήλια βρίσκεται σε μεγάλο κόλπο, στη νοτιοδυτική πλευρά της Κιμώλου, ακριβώς δίπλα στα Ελληνικά με θέα το νησάκι του Αγίου Ανδρέα. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο σε χωματόδρομο ή με σκάφος. Είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία, με άμμο και λίγα δέντρα για φυσική σκιά, φημισμένη για το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα, τις σπηλιές και τα Ασπράγκρεμνα με τους ολόλευκους βράχους με ακανόνιστα σχήματα που δημιουργούν ένα πολύ όμορφο σκηνικό. Αν και είναι γνωστή παραλία, είναι ιδανική για ηρεμία, ελεύθερο κάμπινγκ, γυμνισμό, μάσκα και για κατάδυση για το θησαυρό που κρύβει ο μαγευτικός της βυθός. Στην παραλία υπάρχει μια καντίνα για τα απαραίτητα των λουόμενων. Κοντά στην παραλία είναι το εκκλησάκι Άγιοι Θεόδωροι και ο Άγιος Παντελεήμων ή ο Μέσα που κτίστηκε το 1953 στη θέση του παλαιού.

Μοναστήρια

Η παραλία Μοναστήρια βρίσκεται σε κόλπο στη βόρεια πλευρά της Κιμώλου, ανάμεσα από τις παραλίες του Γερονικόλα τ΄ Αψηλά και το Σούφι. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο σε δύσβατο χωματόδρομο, με σκάφος ή με μονοπάτι από το Χωριό. Είναι δυο παραλίες χωρισμένες με βραχάκια, επιρρεπής στους βοριάδες, ιδανικές για μάσκα και κατάδυση για τον πλούσιο βυθό τους. Η πρώτη παραλία είναι μεγαλύτερη με άμμο και πίσω της ξεκινά ένα λιβαδάκι γεμάτο με καλαμιές. Η δεύτερη παραλία είναι μικρότερη και πιο όμορφη, με μαύρα βότσαλα που δημιουργούν έντονη αντίθεση με τα κατάλευκα λεία βράχια που πέφτουν απότομα στην ακτή. Κοντά βρίσκεται και το εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου, χτισμένη και ανακαινισμένη σε παλαιότερο μονυδρίο, πιθανά το 18ο αιώνα. Στη μεγαλύτερη παραλία βρίσκεται και το μοναδικό σπίτι εκεί που καταλήγει ο χωματόδρομος.

Μπονάτσα

Η παραλία Μπονάτσα βρίσκεται σε κόλπο, στη νότια πλευρά της Κιμώλου, ανάμεσα στις παραλίες Καλαμίτσι και Αλυκή, με θέα τη Μήλο και το νησάκι του Αγίου Γεωργίου. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, λεωφορείο και με τα πόδια αφού η απόσταση από το Χωριό είναι λιγότερο από 10 λεπτά. Είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, μεγάλη με χρυσή άμμο και σε κάποια σημεία με βοτσαλάκι, με ρηχά νερά και απάνεμη, φυσική σκιά με αλμυρίκια σε όλο το μήκος της, οργανωμένη σε κάποιο σημείο της, beach bar και ταβέρνα, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Στην παραλία υπάρχουν μερικά καλά εστιατόρια και ταβέρνες που σερβίρουν νόστιμα τοπικά φαγητά και ποτά και ένα ξενοδοχείο για διαμονή.

Πήγαδος

Η παραλία Πήγαδος βρίσκεται σε κλειστό κόλπο στον οικισμό των Πρασσών, στη βορειοανατολική πλευρά της Κιμώλου, δίπλα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με θέα το ακατοίκητο νησάκι Πρασονήσι. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο και λεωφορείο μέχρι τον Άγιο Γεώργιο και μετά ένα μικρό μονοπάτι για να κατέβεις στην παραλία. Είναι μεγάλη βοτσαλωτή παραλία, έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια και στην άκρη της βρίσκεται η παλιά σκάλα φόρτωσης των καραβιών με τα μεταλλεύματα.

Ρέμα

Η παραλία Ρέμα βρίσκεται σε κλειστό κόλπο στη νοτιοανατολική πλευρά της Κιμώλου, δίπλα στη Γούπα, με θέα τα Ρεματόνησα, τον Πολύαιγο και το νησάκι Άγιο Ευστάθιο. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, λεωφορείο, σκάφος και με τα πόδια, αφού είναι η πιο κοντινή παραλία από το Χωριό. Έχει ένα μικρό λιμανάκι για αγκυροβόλιο και τα «σύρματα» σπηλιές σκαμμένες στα μαλακά βράχια, με χρωματιστές πορτούλες, όπου φυλάνε τις βάρκες οι ψαράδες. Είναι μια μικρή γραφική παραλία, με άμμο και λίγα δένδρα για σκιά, απάνεμη, θαλάσσια σπήλαια για εξερεύνηση με μάσκα. Κοντά βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, κτίσμα στα μέσα του 19ου αιώνα. Στον οικισμό υπάρχουν λίγα καταλύματα διαμονής.

Σούφι

Η παραλία Σούφι βρίσκεται σε πολύ κλειστό κόλπο, στη βορειοανατολική πλευρά της Κιμώλου, δίπλα στη παραλία Μοναστήρια, με θέα τη Σίφνο. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με αυτοκίνητο σε χωματόδρομο δύσβατο ως ένα σημείο και μετά συνεχίζει μονοπάτι διάρκειας περίπου 50 λεπτών. Είναι μια πολύ μικρή παραλία, με άμμο, φυσική σκιά από αλμυρίκια, απάνεμη λόγω της θέση της, ιδανική για μάσκα λόγω του πλούσιου βυθού της. Αριστερά της βρίσκεται ένα μικρότερο ιδιωτικό κολπάκι με άμμο χωρίς καθόλου σκιά.

Φυκιάδα

Η παραλία Φυκιάδα βρίσκεται σε κλειστό κόλπο, στη νοτιοδυτική πλευρά της Κιμώλου, δίπλα στην παραλία Αμμώνι με θέα τη Μήλο. Η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο ως ένα σημείο και μετά με πεζοπορία ως την παραλία. Περνώντας πλάι από την παλιά πέτρινη γέφυρα φόρτωσης, κάτω από τα επιβλητικά κατάλευκα βράχια, φτάνουμε στη καταπληκτική παραλία με τα υπέροχα νερά. Η παραλία είναι βραχώδης και προσελκύει πολλούς ανθρώπους που αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση. Στην παραλία βλέπουμε και τη σκάλα φόρτωσης των καραβιών με τα μεταλλεύματα. Ενδείκνυται για κολύμπι με μάσκα. Κοντά στην παραλία βρίσκεται ένα κατάλυμα με ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ψάθη

Η παραλία Ψάθη βρίσκεται σε πολύ κλειστό κόλπο στο ομώνυμο λιμάνι, στην νοτιοανατολική πλευρά της Κιμώλου, με θέα τον Πολύαιγο. Είναι μια μεγάλη παραλία, πολυσύχναστη, με άμμο και βότσαλο, ρηχά νερά, οργανωμένη σε κάποιο σημείο, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Στο λιμάνι κοντά είναι και τα λεγόμενα «σύρματα» σπηλιές σκαμμένες στα μαλακά βράχια, με χρωματιστές πορτούλες, όπου φυλάνε τις βάρκες οι ψαράδες. Στο λιμάνι είναι το λεωφορείο που κάνει δρομολόγια ανάμεσα στο Χωριό, το λιμάνι και τις παραλίες. Ταξί και ταχύπλοο θαλάσσιο ταξί ή με τα παραδοσιακά καΐκια και να χαρείτε τις μοναχικές, ονειρικές βορινές παραλίες της Κιμώλου ή να επισκεφτείτε την Πολύαιγο. Στην Ψάθη υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και καφετέριες, όπως και καταλύματα διαμονής. Δεξιά και πάνω από το μόλο στέκει το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας ή Αγία Καλή που είναι χτισμένη το 1955 και γιορτάζει και στο όνομα της Αγίας Καλλιόπης. Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια, στην αριστερή πλευρά όπως μπαίνουμε στο λιμάνι, χτισμένο το 18ο αιώνα.

Διαμονή στην Κίμωλο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register