Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Κάλυμνος παραλίες

Παραλίες στην Κάλυμνο

Παραλίες στην Κάλυμνο

Ακτή

Η παραλία Ακτή βρίσκεται σε πολύ κλειστό κόλπο στη νοτιοανατολική πλευρά της Καλύμνου, ανάμεσα στο Βαθύ και την Πόθια, με θέα την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος και με εύκολο χωματόδρομο που φτάνει ως την παραλία, από την Πόθια προς το Βαθύ. Πρόκειται για μία ήσυχη και πανέμορφη παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο, βαθιά νερά και φυσική σκιά από αλμυρίκια, ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα. Λόγω της ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή, όταν έχει αέρα, τα νερά είναι θολά. Έχει επίσης έλλειψη σήματος με αποτέλεσμα να συνδέεσαι σε τουρκικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Αριστερά της παραλίας υπάρχει μία μικρή ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακό φαγητό.

Alexis Beach

H παραλία Alexis Beach βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Καλύμνου, πολύ κοντά και πίσω από το λόφο του Εμπορείου. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι από τον οικισμό. Πρόκειται για μια πολύ μικρή παραλία, βότσαλο μέσα και έξω από το νερό, φυσική σκιά από λίγα αλμυρίκια και είναι επιρρεπής στους ανέμους.

Αργινώντα

Η παραλία Αργινώντα βρίσκεται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό στη δυτική πλευρά της Καλύμνου, ανάμεσα στο Μασούρι και το Εμπορειό, με θέα το νησάκι Καλαβρό. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια. Πρόκειται για μια πολύ ωραία και γραφική παραλία, σε πολύ κλειστό κόλπο, ήρεμη με ψιλό βότσαλο και άμμο, ρηχά νερά, φυσική σκιά από αλμυρίκια, ιδανική για οικογένειες με παιδιά, για ψαροντούφεκο και μάσκα. Αριστερά της παραλίας υπάρχει ένας μικρός μόλος για λίγα ψαροκάϊκα και στη μέση μια ταβέρνα που διαθέτει μερικές ξαπλώστρες με ομπρέλες. Δυτικά της παραλίας είναι το βυζαντινό Κάστρο Καστελίου, που έκτισαν οι Καλύμνιοι για να ελέγχουν το θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Καλύμνου και Τέλενδου. Κοντά στον οικισμό είναι η Μονή Παναγίας Γαλατιανής και Αγίου Νικολάου. Γενικότερα στην περιοχή αλλά και στον μικρό οικισμό, υπάρχουν μερικές ταβέρνες, ένα κέντρο διασκέδασης και μερικά καταλύματα διαμονής. Είναι από τις αγαπημένες των αναρριχητών, γιατί γύρω από την παραλία βρίσκονται οι περισσότερες αναρριχητικές διαδρομές της περιοχής.

Βλυχάδια

Η παραλία Βλυχάδια βρίσκεται σε πολύ κλειστό κόλπο, στη νότια πλευρά της Καλύμνου, δίπλα από τα Θέρμα και το λιμάνι της Πόθιας, με θέα την Κω. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου, αλλά και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια. Αποτελείται από δυο μικρές πανέμορφες παραλίες, που χωρίζονται από ένα λιμανάκι, δημοφιλείς, απάνεμες, με σχετικά ρηχά και ζεστά νερά, φυσική σκιά από αλμυρίκια, ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά, για ψαροντούφεκο και μάσκα για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του βυθού της. Η αριστερή παραλία είναι με άμμο, έχει πολλές ψαροταβέρνες και ένα εστιατόριο που καλύπτει όλη την παραλία με τα πουφ τα τραπεζάκια και τους όμορφους μεζέδες. Η δεξιά παραλία είναι με βοτσαλάκι και έχει αποκτήσει απήχηση από τη νεολαία λόγω του εστιατορίου που λειτουργεί και ως beach bar με πολύ ωραία αισθητική και πιάτα. Στην περιοχή υπάρχει κέντρο καταδύσεων, όπου προσφέρει μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους φίλους του βυθού και το Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων των αδερφών Βαλσαμίδη. Στον αριστερό λόφο πάνω από τον κόλπο δεσπόζει η Μονή Αγίου Κυπριανού. Στα Βλυχάδια θα βρείτε αρκετά καταλύματα διαμονής, ταβέρνες και καφετέριες.

Βυζωτός

Η παραλία Βυζωτός βρίσκεται σε κόλπο, στη βορειοανατολική πλευρά της Καλύμνου, κάτω από το Σπήλαιο Συκάτης και δίπλα από την παραλία Παλιόνησος, με τον Άγιο Γεώργιο να δεσπόζει στα δεξιά της. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με δύσβατο μονοπάτι από τον όρμο Παλιονήσου, με αρκετή πεζοπορία. Πρόκειται για μια πολύ μικρή παραλία, απομονωμένη, με βοτσαλάκι, χωρίς καθόλου σκιά, ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα. Η περιοχή είναι φημισμένη στους λάτρεις της αναρρίχησης, λόγω του σπηλαίου Συκάτης.

Γέφυρα

Η παραλία Γέφυρα βρίσκεται στη νότια πλευρά της Καλύμνου, δεξιά ακριβώς από το λιμάνι της Πόθιας, δίπλα στα Θερμά. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου, αλλά και με τα πόδια, γιατί η παραλία βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό δρόμο που πάει για τα Θερμά. Η ονομασία προέρχεται από την ομώνυμη γέφυρα που έφτιαξαν οι Ιταλοί, όταν τα Δωδεκάνησα ήταν στην Ιταλική κατοχή. Πρόκειται για μια μικρή αλλά πανέμορφη παραλία, δημοφιλής, με χονδρό βότσαλο μέσα και έξω από το νερό, που περιβάλλεται από βράχια και πλούσια βλάστηση. Ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα, λόγω του συναρπαστικού βυθού της. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα με φαγητό και ποτό και λίγες ξαπλώστρες. Κοντά στην περιοχή στη θέση Βοθύνοι,  υπάρχει το Λαογραφικό Μουσείο «Καλυμνιώτικο Σπίτι», που αναβιώνει την ιστορία ενός παραδοσιακού αστικού σπιτιού, τέλους του 19ου και αρχές του 20ού αιώνα.

Εμπορειός

Η παραλία Εμπορειός βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Καλύμνου, στον κόλπο του ομώνυμου οικισμού, μετά την παραλία Σκαλιά, με θέα το νησάκι Καλαβρός και τη Τέλενδο. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου, αλλά και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια. Πρόκειται για μια σχετικά μεγάλη παραλία, ήρεμη, με μικρό μόλο για βάρκες, λεία βότσαλα με άμμο σε κάποια σημεία, φυσική σκιά από αλμυρίκια και μερικώς οργανωμένη στο κέντρο της. Ιδανική για ψαροντούφεκο, καταδύσεις, θαλάσσια σπορ (windsurfing, kayaking, kitesurfing, waterskiing) λόγω της έκθεσής της στους δυνατούς ανέμους. Στον οικισμό αλλά και στην παραλία υπάρχουν καταλύματα διαμονή και αρκετά καταστήματα εστίασης για φαγητό και καφέ, που προσφέρουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Πάνω από την παραλία δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Πολύ κοντά της και πίσω από τον λόφο είναι η πολύ μικρή παραλία Alexis beach που έχει πρόσβαση με μονοπάτι. Λίγο πιο βόρεια από την Alexis beach είναι η απόμερη παραλία Απιτύκι που η πρόσβαση γίνεται μόνο με δύσκολο μονοπάτι. Η περιοχή είναι φημισμένη στους λάτρεις της αναρρίχησης.

Θερμά

Η παραλία Θερμά βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Καλύμνου, κοντά στο λιμάνι της Πόθιας, ανάμεσα στη Γέφυρα και τα Βλυχάδια, με θέα το νησάκι Πλάτη και Ψέριμο. Η πρόσβαση γίνεται μέσω οδικού δικτύου ως ένα σημείο και μετά υπάρχει χωματόδρομος για  την παραλία. Τα Θερμά ήταν δημοφιλή για τα ιαματικά λουτρά της, μνημείο που φτιάχτηκε επί ιταλικής κατοχής και τα επισκέπτονταν από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη για λουτροθεραπεία και ποσιοθεραπεία. Η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου σταμάτησε το 1990 και έκτοτε εγκαταλείφθηκε. Το νερό της θερμομεταλλικής πηγής έχει θερμοκρασία 38,1°C και θεραπευτικές ιδιότητες σε αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες κ.λπ. Ακριβώς δίπλα είναι μια μικρή παραλία, με βότσαλο, ρηχά νερά και φυσική σκιά από αλμυρίκια. Πάνω στην αποβάθρα λειτουργεί beach bar για φαγητό και ποτό και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Καλαμιές

Η άλλοτε «παραλία των πειρατών» Καλαμιές βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Καλύμνου, ανάμεσα στον Εμπορειό και τα Σκαλιά, με θέα το νησάκι Καλαβρό και την Τέλενδο. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω οδικού δικτύου. Πρόκειται για μια από τις πιο απομονωμένες και όμορφες παραλίες του νησιού, σχετικά μεγάλη με βοτσαλάκι, που ο συνδυασμός του καταπράσινου τοπίου με το γαλάζιο της θάλασσας, τις βάρκες με τους ψαράδες και τους σφουγγαράδες, προσφέρει μια μαγευτική θέα. Η παραλία είναι καλά προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους, από τη νησίδα και την Τέλενδο που βρίσκονται μπροστά της και είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και καταδύσεις. Πάνω στην παραλία υπάρχει ένα εστιατόριο και ένα πειρατικό beach bar με πολύ ωραίες ξύλινες κατασκευές, για φαγητό και ποτό, με δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Προσφέρονται επίσης ελεύθερα στο κοινό, κανό καγιάκ για βόλτες στη θάλασσα και εξερεύνηση της γύρω περιοχής. Το μόνο αρνητικό είναι τα βράχια και φύκια που έχει μέσα στο νερό, αλλά έχουν βάλει ειδικά τσουβάλια γεμισμένα με άμμο, για να είναι εύκολη πρόσβαση στο νερό για τους επισκέπτες.

Καντούνι

Η παραλία Καντούνι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Καλύμνου, στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό του Πανόρμου, κοντά στο αεροδρόμιο. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια. Η πλούσια βλάστηση, με θέα το νησάκι Αγία Κυριακή και τη Μονή του Τιμίου Σταυρού που δεσπόζει ψηλά στο βουνό, δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Πρόκειται για σχετικά μεγάλη παραλία, δημοφιλής στη νεολαία γιατί διαθέτει πολλά beach bars για νυχτερινή διασκέδαση, με άμμο και σχετικά ρηχά νερά, επιρρεπής στους ανέμους και με φυσική σκιά από αλμυρίκια σε κάποια σημεία. Είναι ιδανική για ιστιοσανίδα, για καταδύσεις με κέντρα κατάδυσης που διδάσκουν μικρούς και μεγάλους. Η περιοχή είναι φημισμένη στους λάτρεις της αναρρίχησης, της πεζοπορίας και της ορεινής ποδηλασίας. Αριστερά στο λόφο, στο τέλος ενός  πλακόστρωτου μονοπατιού, βρίσκεται η όμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Πανόρμου. Το Καντούνι αλλά και ο Πάνορμος είναι τουριστικές περιοχές, με πολλές επιλογές σε καταλύματα διαμονής, καταστήματα εστίασης και για νυχτερινή διασκέδαση.

Κασόνια

Η παραλία Κασόνια βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Καλύμνου και είναι η πιο κοντινή παραλία στο λιμάνι της Πόθιας, στο δρόμο προς τα Θερμά, πίσω από το λιμάνι. Πρόκειται για μια σχετικά μεγάλη παραλία, με άμμο και βοτσαλάκι και φυσική σκιά από αρκετά αλμυρίκια. Είναι δημοφιλής στις οικογένειες με παιδιά αλλά και στους κατοίκους της Πόθιας, λόγω της άμεσης πρόσβασης από την πόλη. Πάνω στην παραλία υπάρχει καντίνα για φαγητό και ποτό και διαθέτει ξαπλώστρες με ομπρέλες. Κοντά στην παραλία, πάνω από τον κεντρικό δρόμο δεσπόζει η όμορφη εκκλησία του Σταυρού.

Λινάρια

Τα Λινάρια βρίσκονται στη δυτική πλευρά της Καλύμνου, στην περιοχή του Πανόρμου, ακριβώς δίπλα στην παραλία Καντούνι. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια. Στα δυο ταβερνάκια που βρίσκονται αντίστοιχα στις δυο άκρες του, υπάρχει χώρος πάρκινγκ, αλλά και σκαλοπάτια για να κατέβεις στην παραλία. Πρόκειται σχετικά για μικρή παραλία, με άμμο και βοτσαλάκι, φυσική σκιά από αλμυρίκια και παρότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Καντούνι, είναι δημοφιλής περισσότερο σε οικογένειες λόγω της ηρεμίας της. Η περιοχή είναι φημισμένη στους λάτρεις της αναρρίχησης, της πεζοπορίας και της ορεινής ποδηλασίας. Είναι ιδανική για ιστιοσανίδα, για καταδύσεις με κέντρα κατάδυσης που διδάσκουν μικρούς και μεγάλους. Στην παραλία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν καταλύματα διαμονής και καταστήματα εστίασης.

Μασούρι

Η παραλία Μασούρι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Καλύμνου, στον ομώνυμο οικισμό, με θέα την Τέλενδο. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια. Υπάρχουν μόνο μερικά σκαλιά που οδηγούν στην παραλία και τον Αύγουστο είναι πρόβλημα η δυσκολία στο πάρκινγκ. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή και ομορφότερη παραλία του νησιού, αρκετά μεγάλη με άμμο και βοτσαλάκι, λίγο κρύα νερά, πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bars, εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και ειδική παιδική χαρά. Πάνω από την παραλία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετά καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό και καταλύματα διαμονής. Φημισμένη για τους λάτρεις της αναρρίχησης, καθώς αυτή περιβάλλεται από βραχώδεις λόφους που αποτελούν δημοφιλή αναρριχητικά πεδία.

Μεγάλες και Μικρές Αλμύρες

Οι παραλίες Μεγάλες και Μικρές Αλμύρες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Καλύμνου, ανάμεσα Πεζόντα και Βαθύ. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος, με οργανωμένες εκδρομές που κάνουν το γύρο του νησιού ή με κάποιο πλεούμενο που θα νοικιάσετε από το λιμάνι της Ρίνας. Πρόκειται για απομακρυσμένες παραλίες, σε κλειστό κόλπο, με βοτσαλάκι και άμμο, φυσική σκιά από λίγα αλμυρίκια και είναι ιδανικές για ψαροντούφεκο και καταδύσεις.

Μελιτσάχας

Η παραλία Μελιτσάχας βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Καλύμνου, με θέα την Τέλενδο, δίπλα από τις Μυρτιές. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια. Πρόκειται για μια όμορφη παραλία με βοτσαλάκι και άμμο, δημοφιλής με ρηχά νερά αλλά με απότομη κλίση στην είσοδο του νερού, οργανωμένη με λίγες ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους, αλλά έχει και αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, ψαροντούφεκο και καταδύσεις, λόγω του πανέμορφου βυθού της, αλλά και της κοντινής της θέσης από την Τέλενδο, που αρκετά σημεία φαίνονται σαν μικροί λόφοι, πλούσια βλάστηση από ποσειδώνια και ψάρια. Κοντά στην παραλία είναι η βασιλική του Αγίου Ιωάννη. Αριστερά της παραλίας λειτουργεί ταβέρνα με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, αλλά και παραδοσιακό φαγητό. Στο Μελιτσαχά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετά καταλύματα διαμονής, καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό και μερικά παραδοσιακά καφενεία.

Μυρτιές

Η παραλία Μυρτιές βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Καλύμνου, στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό, δίπλα από τη Μελιτσάχα, με θέα την Τέλενδο. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια. Πρόκειται για μια σχετικά μεγάλη παραλία που εκτείνεται μέχρι το φυσικό λιμάνι των Μυρτιών, με βότσαλο, δημοφιλής, ρηχά νερά, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες σε κάποια σημεία, φυσική σκιά από αλμυρίκια σε κάποια σημεία και ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Στην παραλία αλλά και στον οικισμό υπάρχουν αρκετές επιλογές για καταλύματα διαμονής και για καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό. Από τις Μυρτιές πραγματοποιούνται καθημερινά ημερήσιες εκδρομές για την Τέλενδο.

Παλιόνησος

Η παραλία Παλιόνησος βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Καλύμνου, στο βάθος του ομώνυμου όρμου, με θέα τα νησάκια Ίμι, Καλόλιμνος και τα Τουρκικά παράλια. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου. Πρόκειται για μια μικρή γραφική παραλία, αρκετά δημοφιλής, με βότσαλο και άμμο, φυσική σκιά από αλμυρίκια, απάνεμη και μια μικρή προκυμαία που εξυπηρετεί τις ψαρόβαρκες. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, ψαροντούφεκο και καταδύσεις, λόγω του πανέμορφου βυθού της. Σε κάθε πλευρά της παραλίας υπάρχει μία ταβέρνα και στη μέση μια καντίνα με τα τραπεζάκια δίπλα στο κύμα, που προσφέρει φαγητό και ποτό, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην Παλιόνησο δεν έχει κάλυψη το κινητό και συχνά συνδέεται σε τούρκικο πάροχο.

Πεζόντα

Η παραλία Πεζόντα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Καλύμνου, κρυμμένη στον ομώνυμο όρμο, ανάμεσα στην Παλιόνησο και το Βαθύ. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος και με αρκετά δύσκολο μονοπάτι, αλλά και από το Βαθύ φεύγουν καΐκια για την παραλία. Πρόκειται για μια πολύ μικρή παραλία, με βότσαλο, έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια και είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και καταδύσεις. Μέσα στα νερά της σε όχι ιδιαίτερα μεγάλο βάθος, υπάρχουν βλήματα που έριχναν τα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το σημείο εκείνο είναι ιδιαίτερα προσφιλές σε καταδύτες, αλλά και λάτρεις του σνόρκελινγκ.

Πλάκα

Η παραλία Πλάκα βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Καλύμνου, στον παραθαλάσσιο οικισμό Σκαλιά, με θέα το νησάκι Καλαβρός και την Τέλενδο. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου. Πρόκειται για σχετικά μεγάλη παραλία με βότσαλο, ήρεμη και απομονωμένη, ιδανική για ψαροντούφεκο και καταδύσεις. Πάνω από την παραλία δεσπόζει το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. Η βραχώδης μορφολογία των Σκαλίων με τις διεθνώς αναγνωρισμένες αναρριχητικές πίστες, τα καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της αναρρίχησης. Στον οικισμό των Σκαλιών υπάρχουν μερικά καταλύματα διαμονής, αλλά και καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό.

Πλατύς Γιαλός

Η παραλία Πλατύς Γιαλός βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Καλύμνου, ανάμεσα στον Μελιτσάχα και τα Λινάρια, με θέα το νησάκι της Αγίας Κυριακής. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω οδικού δικτύου και με λεωφορεία της γραμμής από την Πόθια, αλλά θα πρέπει να κατηφορίσετε στην παραλία με τα πόδια. Πρόκειται για μεγάλη και φαρδιά παραλία, αρκετά δημοφιλής, με σκούρα άμμο και βότσαλα, βαθιά νερά, ευάλωτη στους ανέμους που συνήθως έχει κύμα και έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες από ένα μπαρ-εστιατόριο που βρίσκεται δεξιά της παραλίας και αριστερά από ένα αναψυκτήριο με λίγες ξαπλώστρες. Είναι ιδανική για ιστιοσανίδα και για κολύμπι με αναπνευστήρα, λόγω βυθού. Η φήμη της οφείλεται κυρίως στο καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα που μπορεί κάποιος να θαυμάσει από την ακτή του. Πάνω από την παραλία υπάρχουν μερικά εστιατόρια, καταλύματα διαμονής και ένα μίνι μάρκετ.

Ρίνα

Η Ρίνα είναι ένα γραφικό λιμανάκι που βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό του Βαθιού, στην ανατολική πλευρά της Καλύμνου, σε ένα μακρόστενο θαλάσσιο όρμο με απότομες πλάγιες ακτές, που θυμίζει φιόρδ. Σε αυτό το ιδιαίτερο τοπίο, έχει δημιουργηθεί μια «τσιμεντένια» παραλία, που μπορεί να μη  διαθέτει άμμο και βοτσαλάκια, αλλά με την κατασκευή τσιμεντένιων σκαλοπατιών έχει μετατραπεί σε μία τεράστια, ασφαλή, θαλασσινή «πισίνα». Το μικρό λιμάνι της Ρίνας είναι γεμάτο ψαρόβαρκες, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει και σκάφη αναψυχής. Στη βόρεια πλευρά του κόλπου της Ρίνας μπορείτε να εξερευνήσετε το σπήλαιο Δασκαλιό, το οποίο έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Η Ρίνα φιλοξενεί αρκετές αθλητικές δραστηριότητες, παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον με αρκετά αξιοθέατα από αρχαίους οικισμούς και βυζαντινές εκκλησίες. Στο λιμάνι, αλλά και στο Βαθύ υπάρχουν αρκετές επιλογές για καταλύματα διαμονής, αλλά και καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό.

Άλλες απόμερες και ερημικές παραλίες, προσβάσιμες μόνο με σκάφος είναι οι Αλμυρές, Δρασώντα, Πετρώντας και Σικάτη που βρίσκονται στον κόλπο των Αργινώντων.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register