Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Ικαρία

Οι παραλίες στην Ικαρία είναι άλλες εξωτικές, άλλες ρομαντικές, πολυσύχναστες, ή απομονωμένες, οργανωμένες ή μη, με βότσαλο ή λεπτή άμμο, με καθαρά νερά, για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις περιτριγυρισμένες από ένα ανεπανάληπτο φυσικό περιβάλλον.

Άγιος Κήρυκος

Η παραλία του Αγίου Κηρύκου βρίσκεται ανατολικά του νησιού, δίπλα στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου. Είναι μικρή βοτσαλωτή παραλία και ιδανική για όποιον θέλει να έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από τον Άγιο Κήρυκο.

Άη Γιώργης

Η παραλία Άη Γιώργης βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του νησιού. Είναι σχετικά έρημη παραλία και όχι πολύ γνωστή. Είναι ένας μικρός κολπίσκος και έχει άμμο σε όλη την έκτασή της. Από πάνω της βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κοντά στον πύργο του Δράκανου. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο από το μονοπάτι στον πύργο του Δράκανου με πεζοπορία περίπου μισής ώρας. Εναλλακτικά μπορείτε να την επισκεφθείτε με σκάφος.

Ανεφάντι

Η παραλία Ανεφάντι βρίσκεται ανατολικά του νησιού και των Θερμών, στο δρόμο για το Φάρο. Είναι μια μεσαίου μεγέθους παραλία με άμμο και βότσαλα κι ενδείκνυται για τις μέρες που έχει βοριά.

Αρμενιστής

Ο Αρμενιστής είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού στη βόρεια πλευρά του και βρίσκεται το ομώνυμο τουριστικό θέρετρο. Είναι ένας μικρός όρμος με χρυσή άμμο σε όλο το μήκος του.

Άρης (Καραβόσταμο)

Η παραλία Άρης βρίσκεται στη βόρεια πλευρά, στο χωριό Καραβόσταμο. Το όνομά του προέρχεται από το χείμαρρο του Άρη που καταλήγει στην παραλία, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο υδροβιότοπο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Είναι από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, με ψιλή χρυσή άμμο και βότσαλα σε όλο το μήκος. Η ωραία ατμόσφαιρα στην παραλία ολοκληρώνεται με πλούσια βλάστηση, που περιβάλλει την παραλία και τη μικρή λίμνη που σχηματίζεται από τον χείμαρρο

Ατσιπάδες

Η παραλία Ατσιπάδες βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νησιού και είναι σχετικά απομακρυσμένη. Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλα και δεν είναι γνωστή σε πολύ κόσμο.

Αυλάκι

Το Αυλάκι είναι μια από τις πολλές όμορφες παραλίες του νησιού, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά, κοντά στο χωριό Αυλάκι. Η παραλία είναι μικρή και έχει ψιλή χρυσή άμμο.

Γιαλισκάρι

Είναι μικρή αμμώδης παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού, με το εκκλησάκι της Αναλήψεως στο λιμανάκι της. Συχνά όμως παρουσιάζονται ισχυρά θαλάσσια ρεύματα τα οποία καθιστούν επικίνδυνη την κολύμβηση.

Γλυφάδι

Η παραλία Γλυφάδι βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Η παραλία είναι μεσαίου μεγέθους, έχει άμμο και βότσαλα και δεν την πιάνει ο βοριάς.

Γυαλός

Ο Γυαλός βρίσκεται νότια του νησιού, δίπλα από το λιμανάκι του χωριού Μαγγανίτη με τα ψαροκάικα. Υπάρχουν επίσης αλιευτικά σκάφη σε αυτό το λιμανάκι. Είναι μικρή σε μέγεθος, έχει λίγη αμμουδιά και είναι δίπλα από τη μαρίνα με τις βάρκες.

Έξω Πλάγια

Η παραλία Έξω Πλάγια βρίσκεται νότια του νησιού, λίγο πιο έξω από το χωριό Πλάγια, πριν τον Μαγγανίτη. Η παραλία είναι μικρή με βότσαλα και είναι ιδανική για όσους θέλουν απομακρυσμένες παραλίες.

Ιερό

Η παραλία Ιερό βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και βόρεια της παραλίας Φάρος. Στην περιοχή βρίσκεται και μια σπηλιά στην οποία λέγεται ότι μεγάλωσε ο θεός Διόνυσος καθώς επίσης και ένας ναός αφιερωμένος στο θεό Διόνυσο.

Κάμπος

Ο Κάμπoς είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες τоυ νησιoύ. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά και κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν ερείπεια παλαιών τειχών. Ο Κάμπος είναι αμμώδης με σχετικά ρηχά νερά αλλά με το βοριά έχει ισχυρά ρεύματα.

Κεραμέ (Εύδηλος)

Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό του Ευδήλου, στη βόρεια πλευρά του νησιού, βρίσκεται η μικρή παραλία Κεραμέ. Πρόκειται για μια παραλία βοτσαλωτή και απάνεμη σ’ ένα όμορφο ειδυλλιακό τοπίο. Δεν είναι οργανωμένη, γεγονός που την καθιστά ιδανική για ήσυχο μπάνιο. Τα κρυστάλλινα νερά της και τα δέντρα που αγγίζουν σχεδόν την ακροθαλασσιά δημιουργούν ένα τοπίο μαγικό. Ο βυθός της με το πλούσιο ανάγλυφο, είναι ιδανικός για ψαροτούφεκο.

Κεραμέ (Φάρος)

Η παραλία Κεραμέ βρίσκεται ανατολικά του νησιού στο δρόμο προς το Φάρο, έχει άμμο και πέτρες και δεν είναι πολυσύχναστη. Στην πάνω πλευρά της παραλίας βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι.

Κυπαρίσσι

Η παραλία Κυπαρίσσι βρίσκεται βόρεια του νησιού, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον Εύδηλο. Η αμμώδης παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο τοπίο είναι ιδανικό μέρος  για όσους αναζητούν την ηρεμία και θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο μπάνιο. Πρόκειται για μια παραλία που δεν είναι οργανωμένη, μακριά από τα κοσμοπολίτικα κέντρα του νησιού.

Λιβάδι

Η παραλία Λιβάδι βρίσκεται ανατολικά του νησιού κοντά στον Αρμενιστή και είναι περιστοιχισμένη από πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Ένα πανέμορφο τοπίο, που συμπληρώνεται από το χρυσό της αμμουδιάς, τα κρυστάλλινα νερά και τη λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται στην άκρη της.

Μεσακτή

Στο βορειοδυτικό άκρο της Ικαρίας, δίπλα στον Αρμενιστή, στην περιοχή Γιαλισκάρι, βρίσκεται η δημοφιλής παραλία της Μεσαχτής. Χαρακτηριστικό της είναι οι λιμνούλες, που σχηματίζονται στην ακτή της, χάρη στα δυο ποτάμια που καταλήγουν εκεί. Η χρυσαφένια της άμμος και τα διάφανα νερά της την καθιστούν μια όμορφη επιλογή για τις καλοκαιρινές  βουτιές και τα ρηχά της νερά,  προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για οικογενειακή εξόρμηση.

Νεάλια

Η παραλία Νεάλια βρίσκεται ανατολικά του νησιού και του χωριού Θέρμα. Είναι μια απομονωμένη παραλία με καταπράσινους λόφους, άμμο και βότσαλα. Αποτελεί μια καλή επιλογή για όποιον θέλει να αποφύγει τους ισχυρούς βόρειους ανέμους. Επίσης, είναι ιδανική και για τους ανθρώπους που τους αρέσει η πεζοπορία και θέλουν να καταλήξουν για κολύμπι σε μια όμορφη παραλία.

Νυφί

Η παραλία Νυφί είναι μια μεσαίου μεγέθους παραλία στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Πριόνι

Η παραλία Πριόνι είναι ένας μικρός όρμος που βρίσκεται ανάμεσα στον Άγιο Κήρυκο και τα Θέρμα, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Έχει πέτρες και λίγη άμμο. Είναι δύσκολα προσβάσιμη.

Σεϋχέλλες

Η παραλία Σεϋχέλλες βρίσκεται νότια του νησιού, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων δυτικά του Αγίου Κηρύκου. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από ένα σχετικά δύσβατο μονοπάτι.  Αποτελεί παραλία μοναδικής εξωτικής ομορφιάς με βότσαλα, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, σμαραγδένιο ακρογιάλι και απόκρημνα βράχια να συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.

Σκέψη

Η παραλία Σκέψη βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Έχει πάρει το όνομά της από το άγαλμα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την παραλία. Η παραλία έχει πέτρες και λίγη άμμο.

Τραπάλου

Η παραλία Τραπάλου βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό στη νότια πλευρά του νησιού. Η παραλία έχει βότσαλα και άμμο με φανταστική θέα στα βουνά του νησιού. Είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Φάρος

Η παραλία Φάρος βρίσκεται ανατολικά του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τον Άγιο Κήρυκο, στο δρόμο προς τα Θερμά. Ο δημοφιλής Φάρος με το χαρακτηριστικό μόλο, όπου αράζουν τα ψαροκάικα της περιοχής θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία του Αγίου Κηρύκου. Προσελκύει αρκετό κόσμο, τόσο για την όμορφη αμμουδιά της, όσο και για τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Φυρόδη

Η παραλία Φυρόδη βρίσκεται νότια του νησιού και είναι η πιο παλιά και γνωστή σε όλους παραλία του χωριού Μαγγανίτης. Αποτελείται από βότσαλα και άμμο μέσα και έξω από τη θάλασσα και είναι αρκετά μεγάλη σε πλάτος.

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register