Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ικαρία παραλίες

Παραλίες στην Ικαρία

Παραλίες στην Ικαρία

Άγιος Γεώργιος

Η παραλία Άγιος Γεώργιος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Ικαρίας, στην περιοχή Δράκανο. Είναι σχετικά έρημη παραλία και όχι πολύ γνωστή. Είναι ένας μικρός κολπίσκος και έχει άμμο σε όλη την έκτασή της. Πάνω από την παραλία βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που από κει πήρε άλλωστε και το όνομά της. Η παραλία είναι προσβάσιμη με πεζοπορία περίπου μισής ώρας από το μονοπάτι που βρίσκεται στον πύργο του Δράκανου ή εναλλακτικά μπορείτε να την επισκεφθείτε με σκάφος.

Άγιος Κήρυκος

Η παραλία Άγιος Κήρυκος βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι. Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλα και ιδανική για όποιον δε θέλει να μετακινηθεί μακριά από το λιμάνι καθώς είναι προσβάσιμη περπατώντας.

Ανεφάντι

Η παραλία Ανεφάντι βρίσκεται στο δρόμο για το Φάρο. Είναι μεσαίου μεγέθους με άμμο, βότσαλα και καταπράσινα νερά.

Άρης

Η παραλία Άρης βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού κοντά στο χωριό Καραβόσταμο. Πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο χείμαρρο που καταλήγει στην παραλία δημιουργώντας μια μικρή λίμνη και έναν υδροβιότοπο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Είναι από τις πιο γνωστές μα και πιο όμορφες παραλίες της Ικαρίας με άμμο, βότσαλα και πυκνή βλάστηση.

Αρμενιστής

Η παραλία του Αρμενιστή βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Είναι μέσα σε ένα μικρό κόλπο προστατευμένος από τους ανέμους, με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Ατσιπάδες

Η παραλία Ατσιπάδες βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ικαρίας. Είναι μια μικρή παραλία, απομακρυσμένη από τον πολύ κόσμο και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή.

Αυλάκι

Η παραλία Αυλάκι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού κοντά στο ομώνυμο χωριό. Είναι μικρή με ψιλή άμμο.

Γιαλισκάρι

Η παραλία Γιαλισκάρι βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό στη βόρεια πλευρά της Ικαρίας με ένα μικρό ποτάμι να εκβάλλει στις ακτές της. Είναι αμμώδης αλλά συχνά δημιουργούνται θαλάσσια ρεύματα τα οποία είναι αρκετά ισχυρά και θέλει προσοχή γιατί είναι επικίνδυνα.

Γλυφάδι

Η παραλία Γλυφάδι βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Ικαρίας, έχει άμμο και βότσαλα και είναι προστατευμένη από τους βοριάδες.

Έξω Πλαγιά

Η παραλία Έξω Πλαγιά βρίσκεται έξω από το χωριό Πλαγιά. Είναι μικρή με βότσαλα και είναι ιδανική για όσους προτιμούν την ηρεμία.

Θέρμα

Η παραλία Θέρμα βρίσκεται λίγο μετά τον Άγιο Κήρυκο. Είναι μια παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο και κατά μήκος της θα βρείτε αρκετά γραφικά ταβερνάκια.

Ιερό

Η παραλία Ιερό βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού και δεν είναι πολύ γνωστή το οποίο την καθιστά ιδανική γι’ αυτούς που θέλουν ηρεμία. Κοντά βρίσκεται και η σπηλιά που λέγεται ότι μεγάλωσε ο Θεός Διόνυσος και ένας ναός που του έχει αφιερωθεί.

Κάμπος

Η παραλία Κάμπος βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ικαρίας στον ομώνυμο οικισμό. Είναι από τις πιο μεγάλες παραλίες του νησιού, με άμμο, νερά σχετικά ρηχά αλλά είναι εκτεθειμένη στους βοριάδες.

Κεραμέ

Η παραλία Κεραμέ βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ικαρίας σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Εύδηλο. Η παραλία έχει βότσαλο και το τοπίο της είναι ειδυλλιακό με τα δέντρα να φτάνουν σχεδόν τη θάλασσα.

Λιβάδι

Η παραλία Λιβάδι βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Είναι μια αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά, πυκνή βλάστηση και ένα ποτάμι που σχηματίζει μια μικρή λίμνη.

Νας

Η παραλία Νας βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού κοντά στον Αρμενιστή κι έχει άμμο και βότσαλο. Στην παραλία εκβάλλει ο ποταμός Χάλαρης που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και περνά μέσα από το ομώνυμο φαράγγι. Στην περιοχή επίσης έχουν βρεθεί ερείπια του αρχαίου ναού της Θεάς Άρτεμης. Η παραλία Νας θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες παραλίες λόγω των μεγάλων κυμάτων και των ισχυρών ρευμάτων που δημιουργούνται με τους βοριάδες.

Μεσακτή

Η παραλία Μεσακτή βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού έξω από το χωριό του Αρμενιστή. Είναι από τις πιο δημοφιλείς και μεγάλες σε μήκος παραλίες της Ικαρίας, αμμώδης με κρυστάλλινα νερά. Εδώ δύο ποτάμια ενώνονται και σχηματίζουν μικρές λιμνούλες.

Νεάλια

Η παραλία Νεάλια βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι απομονωμένη. Περιστοιχίζεται από καταπράσινους λόφους, έχει άμμο με βότσαλο και είναι προστατευμένη από τους βοριάδες.

Πριόνι

Η παραλία Πριόνι βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, ένας μικρός όρμος που βρίσκεται ανάμεσα στον Άγιο Κήρυκο και στα Θέρμα. Έχει χοντρά βότσαλα και μόνο λίγη άμμο σε κάποια σημεία. Περιτριγυρίζεται από ψηλούς βράχους και είναι ιδανική για καταδύσεις. Η πρόσβαση γίνεται από ένα δύσκολο μονοπάτι.

Σεϋχέλλες

Η παραλία Σεϋχέλλες βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και είναι η ωραιότερη και πιο διάσημη παραλία της Ικαρίας με ψιλό βότσαλο και καταπράσινα νερά. Είναι ιδανική για καταδύσεις λόγω των απόκρημνων βράχων που την περιτριγυρίζουν. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός κατηφορικού μονοπατιού και είναι αρκετά δύσκολη.

Τραπάλου

Η παραλία Τραπάλου βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού στο ομώνυμο χωριό κοντά στο Καρκινάγρι. Έχει λίγη άμμο και βότσαλα και φανταστική θέα στα βουνά. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης.

Φάρος

Η παραλία φάρος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυσύχναστη παραλία της Ικαρίας και διαθέτει καταπληκτική θέα στους Φούρνους. Άμμος, ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά που βαθαίνουν ομαλά, θαλάσσια σπορ και πλήρη οργάνωση.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

error: Content is protected !!
You don't have permission to register