Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ηρακλειά Μικρές Κυκλάδες

Παραλίες στην Ηρακλειά

Παραλίες στην Ηρακλειά

Άγιος Γεώργιος

Άγιος Γεώργιος παραλία Ηρακλειά

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο γραφικό λιμάνι της Ηρακλειάς. Χαρακτηριστικό της είναι τα μεγάλα αρμυρίκια που προσφέρουν αρκετή σκιά καθώς και στήριγμα για τις αυτοσχέδιες κούνιες των παιδιών. Είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση με τα πόδια από οποιοδήποτε σημείο του ομώνυμου οικισμού όπου βρίσκεται και η πλειονότητα των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού. (Πηγή photo: google maps)

Αλιμιά

Αλιμιά παραλία Ηρακλειά

Ο όρμος της Αλιμιάς φιλοξενεί δύο πολύ όμορφες απάνεμες παραλίες και βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού. Είναι και οι δύο αμμώδεις, με υπέροχα νερά που βαθαίνουν σε αρκετή απόσταση από την ακτή, ενώ η μία διαθέτει και φυσική σκιά χάρη στον μικρό σπηλαιόμορφο βράχο που υψώνεται πίσω της. Σήμα κατατεθέν της παραλίας της Αλιμιάς, το «κουφάρι» του γερμανικού υδροπλάνου που βυθίστηκε εδώ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ορατό ακόμη και από την επιφάνεια της θάλασσας. (Πηγή photo: google maps)

Αμμούδι

Αμμούδι παραλία Ηρακλειά

Είναι μια μικρή αλλά εντυπωσιακή παραλία στον όρμο του Μέριχα. Περιβάλλεται από τεράστιους επιβλητικούς γκρεμούς, έχει ψιλό βότσαλο στην ακτή, διάφανα νερά και ενδιαφέροντα βυθό. (Πηγή photo: google maps)

Βορεινή Σπηλιά

Βορεινή Σπηλιά παραλία Ηρακλειά

Η Βορεινή Σπηλιά είναι μια όμορφη παραλία, στα βόρεια του νησιού κοντά στον Άγιο Γεώργιο. Πήρε το όνομά της από τις δύο μικρές βραχώδεις σπηλιές που βρίσκονται στη μία άκρη της. (Πηγή photo: google maps)

Καρβουνόλακος

Καρβουνόλακος παραλία Ηρακλειά

Η παραλία Καρβουνόλακος είναι μια απομονωμένη και σχετικά μικρή παραλία στις νότιες ακτές του νησιού. Χαρακτηριστικό της είναι τα βράχια που την περιβάλλουν, που εντυπωσιάζουν με τους σπηλαιόμορφους σχηματισμούς τους και το καφεπράσινο χρώμα τους. Έχει χοντρό βότσαλο, διάφανα νερά και πολύ ενδιαφέροντα βυθό. (Πηγή photo: google maps)

Λιβάδι

Λιβάδι παραλία Ηρακλειά

Η παραλία Λιβάδι (σε κάποιους χάρτες αναφέρεται σαν όρμος Μούρτο), είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ηρακλειάς, στις βορειοανατολικές ακτές της, απέναντι από τη νησίδα Βενέτικο. Με το Κάστρο του Λιβαδιού να υψώνεται πίσω της, υπέροχη λευκή άμμο και ρηχά νερά για αρκετά μέτρα από την ακτή, η παραλία Λιβάδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και πολυσύχναστη. Στην ακτή υπάρχουν αρμυρίκια και πέτρινες πεζούλες. Τα τελευταία χρόνια, στα αξιοθέατα της παραλίας προστέθηκε και μια θαλάσσια χελώνα, ο Γιάννης, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που κάνει συχνές εμφανίσεις σε μικρή απόσταση από την ακτή. (Πηγή photo: google maps)

Τουρκοπήγαδο

Τουρκοπήγαδο παραλία Ηρακλειά

Η παραλία του Τουρκοπήγαδου βρίσκεται στον ομώνυμο γραφικό όρμο που απέχει ελάχιστα από τη χώρα του νησιού, την Παναγία. Η θέα του στενόμακρου όρμου από ψηλά καθώς κατεβαίνει κανείς από τον ασφαλτόδρομο είναι καταπληκτική. Δύο–τρεις αγκυροβολημένες ψαρόβαρκες και λίγα κατσικάκια σκαρφαλωμένα ψηλά στην πλαγιά που καταλήγει στη θάλασσα, συνθέτουν τη γραφική εικόνα της παραλίας, που συνήθως είναι ήσυχη και γαλήνια. Έχει λευκά βότσαλα στην ακτή και όμορφα γαλαζοπράσινα νερά. (Πηγή photo: google maps)

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Πηγή photo slider: από τη Σοφία Μ. από προσωπικό της αρχείο

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register