Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Αττικής παραλίες

Παραλίες στην Αττική

Παραλίες στην Αττική

Δήμος Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου βρίσκεται νοτιοδυτικά του νομού Αττικής, με θέα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και αποτελεί ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας, με χιλιάδες επισκέπτες.

Α’ πλαζ Αλίμου ή Καλαμάκι: Η Α’ πλαζ Αλίμου ή Καλαμάκι βρίσκεται μπροστά στη στάση τραμ «Καλαμάκι», ανάμεσα από τη μαρίνα Αλίμου και την παραλία ακτή Ηλίου. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για πρόσβαση ΑΜΕΑ.

Β’ πλαζ Αλίμου ή Λουτρά Αλίμου: Η Β’ πλαζ Αλίμου ή Λουτρά Αλίμου βρίσκεται μπροστά στη στάση του τραμ «Λουτρά», δίπλα στο ναυτικό όμιλο Αλίμου. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Ακτή Ηλίου: Η Ακτή Ηλίου βρίσκεται δίπλα στην Α’ πλαζ Αλίμου. Η είσοδος είναι με εισιτήριο, εκτός από τους δημότες του δήμου.

Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που βρίσκεται νοτιοδυτικά του νομού Αττικής, με θέα τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αποτελεί ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας, με χιλιάδες επισκέπτες.

Βάρκιζα (Ανατολική παραλία): Η ανατολική παραλία της Βάρκιζας βρίσκεται δίπλα στο Yabanaki.

Βάρκιζα (παραλία Κανάρια): Η παραλία Κανάρια βρίσκεται δίπλα από το εστιατόριο Αλκυονίδες.

Βάρκιζα (Yabanaki): Η παραλία Yabanaki βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας και στην ουσία αποτελούν μια τεράστια παραλία. Η είσοδος είναι με εισιτήριο.

Βούλα (Α’ Πλαζ ή Απολλώνιες Α): Η Α’ Πλαζ Βούλας βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος. Η είσοδος είναι με εισιτήριο.

Βούλα (Β’ πλαζ ή ΒΒΒ ή Απολλώνιες Β): Η ακτή του ΕΟΤ της Βούλας ή Β’ πλαζ βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο. Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες δημόσιες πλαζ, ο χώρος όμως παρήκμασε και εγκαταλείφθηκε. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Βούλα (πλαζ ΠΙΚΠΑ): Η παραλία πλαζ ΠΙΚΠΑ στην άκρη του ομώνυμου όρμου. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Βούλα (πλαζ γυμνιστών, δίπλα στην πλαζ ΠΙΚΠΑ): Η πλαζ των γυμνιστών Βούλας βρίσκεται δίπλα στην πλαζ ΠΙΚΠΑ.

Βουλιαγμένη (Ακτή): Η Ακτή Βουλιαγμένης βρίσκεται μέσα στον ομώνυμο όρμο και έχει πρόσβαση από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Η είσοδος είναι με εισιτήριο. Μειωμένη είσοδο δικαιούνται ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως, φοιτητές, πολίτες άνω των 65 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, συνοδοί ΑΜΕΑ, κ.α. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Βουλιαγμένη (Αστέρας): Ο Αστέρας Βουλιαγμένης βρίσκεται στο Μικρό Καβούρι, στο Λαιμό Βουλιαγμένης Η είσοδος γίνεται με εισιτήριο και το πάρκινγκ έχει εξτρά χρέωση.

Βουλιαγμένη (Λιμανάκια): Τα λιμανάκια Βουλιαγμένης βρίσκονται συνεχίζοντας το δρόμο για τη Βάρκιζα, μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες.

Βουλιαγμένη (Zen Beach): Η παραλία Zen Beach βρίσκεται σε κλειστό κόλπο στην περιοχή της Βουλιαγμένης, στο δρόμο που πάει προς το ακρωτήρι Καβούρι, στις πρώην Νηρηίδες. Υπάρχει χρέωση για το parking και τις καρέκλες/ομπρέλες.

Καβούρι Μεγάλο: Η παραλία στο Μεγάλο Καβούρι βρίσκεται στην ομώνυμη χερσόνησο.

Καβούρι Μικρό: Το Μικρό Καβούρι βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace.

Καβούρι (παραλία Krabo Beach): Η παραλία Krabo Beach βρίσκεται κρυμμένη στον όρμο Ζώσκα στο beach bar restaurant του ομώνυμου ξενοδοχείου.

Δήμος Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται νοτιοδυτικά του νομού Αττικής και συνδυάζει το πράσινο με τις ακρογιαλιές και τις πολλές προτάσεις για ψυχαγωγία. Οι τέσσερις παραλίες του είναι όλες πεντακάθαρες, βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες, ελεύθερες, χωρίς την παραμικρή χρέωση και έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ σε δυο παραλίες.

Γλυφάδα Ακτή Β ΑΜΕΑ: Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Γλυφάδα (Asteras Beach): Η είσοδος γίνεται με εισιτήριο και το πάρκινγκ έχει εξτρά χρέωση.

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης βρίσκεται νοτιοδυτικά του νομού Αττικής και έχει το προνόμιο να περιβάλλεται από βουνό και θάλασσα, με πολλούς χώρους πρασίνου, περιπάτου, πλατειών, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Άγιος Αλέξανδρος: Η παραλία του Αγίου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος (στάση τραμ Άγιος Αλέξανδρος στο ύψος του παλιού αεροδρομίου).

Άγιος Κοσμάς: Η παραλία του Αγίου Κοσμά βρίσκεται πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομώνυμης περιοχής του Δήμου Ελληνικού.

Δήμος Κρωπίας ή Κορωπίου

Ο Δήμος Κρωπίας που βρίσκεται νοτιοδυτικά του νομού Αττικής, στην πεδιάδα των Μεσογείων Αττικής, καλύπτεται με μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και ορεινές περιοχές. Η δυτική πλευρά του δήμου καλύπτεται από το όρος Υμηττό και ανήκει στη ζώνη Νatura και η νότια πλευρά βρέχεται από θάλασσα. Ο δήμος περιλαμβάνει κομμάτι του προστατευόμενου δικτύου Natura του Υμηττού, προστατευόμενη παραλιακή ζώνη, ενώ συνορεύει με τον υγροβιότοπο της Βραυρώνας και με άλλες δασικές εκτάσεις τριγύρω.

Αγία Μαρίνα: Η παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται ακριβώς κάτω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας πάνω στη παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.

Άγιος Δημήτριος: Ο Άγιος Δημήτριος βρίσκεται κάτω από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, μετά την παραλία Aλθέα και δίπλα στον Κρητικό.

Αλθέα ή Σκαλάκια Αγίας Μαρίνας: Η παραλία της Αλθέας βρίσκεται κάτω από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (στο αριστερό σας χέρι), κοντά στα 300 μ. Η παραλία διαθέτει μερικά σκαλάκια που σε οδηγούν στην αμμουδιά.

Κρητικός: Η παραλία Κρητικός βρίσκεται κάτω από παραλιακή Αθηνών-Σουνίου πριν την παραλία Άγιος Δημήτριος και μετά την παραλία της Αλθέας.

Λομβάρδα: Η παραλία Λομβάρδα βρίσκεται κάτω από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, μέσα σε ένα πολύ κλειστό κόλπο μετά τις τρύπες του Καραμανλή πριν την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Μπαλί: Η παραλία Μπαλί βρίσκεται κάτω από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, στο ομώνυμο beach bar, μετά την παραλία του Αγίου Δημητρίου.

Νησί Ντούνη: Η παραλία Νησί Ντούνη βρίσκεται κάτω από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Μαρίνας και Αλθέας, απέναντι από την ομώνυμη βραχονησίδα, όπου μπορείς να πας ακόμα και περπατώντας. Μετά τη παραλία Αλθέα, όπου βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο ομώνυμο ξενοδοχείο, αφήνετε το αυτοκίνητο και κατεβαίνετε λίγα σκαλοπάτια για την παραλία «Ηλιόπουλος».

Δήμος Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νομού Αττικής, απέναντι από την νήσο Μακρόνησο. Περικλείεται από υπέροχες παραλίες και γραφικά κολπάκια που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί δίπλα στην Αθήνα, για αυτό το λόγο είναι  διέξοδο για αρκετούς, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η θάλασσα έχει το χρώμα του Αιγαίου, το βαθύ γαλάζιο που ιριδίζει στο φως και οι παραλίες τη χρυσή αμμουδιά και τα βραχάκια με τις πεταλίδες.

Αγία Μαρίνα Κερατέας ή Μικρολίμανο Κερατέας ή Τουρκολίμανο ή Ντελένια: Η παραλία Αγία Μαρίνα βρίσκεται απέναντι από τη Μακρόνησο, μετά την παραλία Τσόνιμα και Περιγιάλι. Πρόκειται για κλειστό κόλπο με μεγαλύτερες και μικρότερες παραλίες.

Άγιος Πέτρος: Η παραλία του Αγίου Πέτρου βρίσκεται κάτω από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου κάτω από το ομώνυμο ξωκλήσι και πριν την κεντρική παραλία του Σουνίου.

Ασημάκη: Η παραλία Ασημάκη βρίσκεται στο 60ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, μετά το αρτοποιείο Βαμβακούση ή μετά την παραλία Λιμάνι Πασά. Ανήκει στο συγκρότημα Ασημάκη, ωστόσο είναι ελεύθερη σε όλους.

Βαμβακούση ή Όρμος Βαμβούση: Η παραλία Βαμβακούση ή Όρμος Βαμβούση βρίσκεται στο 61ο χλμ. Σουνίου, στον γνωστό φούρνο «Βαμβακούση». Η πρόσβαση γίνεται από δρομάκι 150 μέτρων, που βρίσκεται πίσω από τον φούρνο. Στο μικρό άνοιγμα που θα βρείτε με αλμυρίκια και πικροδάφνες, προχωρήστε στο μονοπάτι που θα δείτε στα δεξιά σας και έπειτα από καμιά εικοσαριά μέτρα αμμώδους διαδρομής θα βγείτε στην παραλία.

Βιέθι: Η παραλία Βιέθι βρίσκεται στην ομώνυμη παραθαλάσσια περιοχή, ανάμεσα στην παραλία Βρωμοπούσι και Δασκαλειό.

Δασκαλειό Κερατέας: Το Δασκαλειό είναι παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κερατέα. Η πρόσβαση γίνεται από τη λεωφόρο Λαυρίου, δίπλα στην παραλία της Κακιάς Θάλασσας. Αποτελείται από τρία λιμανάκια και τα δύο πρώτα είναι οργανωμένα. Το τρίτο Λιμανάκι είναι η μικρότερη παραλία από τις άλλες δυο και η μόνη μη οργανωμένη.

Θορικό Λαυρίου: Η παραλία Θορικό Λαυρίου βρίσκεται στην ομώνυμη μαρίνα κάτω από το αρχαίο θέατρο.

Θυμάρι: Το Θυμάρι είναι παραθαλάσσιος οικισμός λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και αποτελείται από δυο παραλίες.

Κακή Θάλασσα ή Κακιά Θάλασσα: Η παραλία της Κακής Θάλασσας βρίσκεται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό, ανάμεσα στο Λαύριο και το Πόρτο Ράφτη, λίγο νοτιότερα του λιμένα Μαρκοπούλου, δίπλα από την παραλία Δασκαλειό.

Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι: Η παραλία Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι βρίσκεται πολύ κοντά στην Κερατέα και κάτω από τη λεωφόρο Γαλήνης. Η πρόσβαση γίνεται είτε από Αττική Οδό – Μαρκόπουλο – Λεωφόρο Λαυρίου, είτε από την παραλιακή.

ΚΑΠΕ Λεγρενών: Η παραλία ΚΑΠΕ βρίσκεται πριν τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ανάμεσα στις παραλίες Χάρακα και Λεγρενών. Πηγαίνοντας προς το Σούνιο, μετά τον οικισμό Χάρακα και λίγο πριν τα Λεγρενά υπάρχει η ταμπέλα «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ» που οδηγεί σε χωματόδρομο. Στο τέρμα του χωματόδρομου, θα βρείτε ένα μικρό χώρο πάρκινγκ. Στα δεξιά του βρίσκεται η παραλία των γυμνιστών και στα αριστερά το ΚΑΠΕ. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με μερικά σκαλάκια μέχρι την καντίνα.

Καταφυγή: Η Καταφυγή βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, κάτω από το εκκλησάκι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας, στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας και λίγα χιλιόμετρα πριν το Σούνιο. Αποτελείται από δυο μικρούς κολπίσκους με χαλίκι και καταγάλανα νερά. Ένα μεγάλο μέρος του οικισμού ανήκει στον Συνεταιρισμό Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος.

Κορακιά: Η παραλία Κορακιά βρίσκεται στην Κερατέα, ανάμεσα στη παραλία Θορικό και τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία Θορικού.

Λεγρενά: Η παραλία Λεγρενά βρίσκεται κάτω από τον ομώνυμο οικισμό, ανάμεσα στις παραλίες ΚΑΠΕ και Σουνίου στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου. Έχει 3 κολπάκια και στην τελευταία βρίσκεται η παραλία των γυμνιστών.

Λιμάνι Πασά ή Πασαλιμάνι Σουνίου: Η παραλία Λιμάνι Πασά βρίσκεται σε πολύ κλειστό κόλπο στο Κάτω Σούνιο, στο ομώνυμο λιμάνι και ανάμεσα από τις παραλίες Ασημάκη και Πουνταζέζας.

Μικρολίμανο ή Ντελένια: Η παραλία Μικρολίμανο ή Ντελένια βρίσκεται σε κλειστό κόλπο στη λεωφόρο Περιγιάλι, στην περιοχή της Κερατέας, κάτω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και δίπλα από τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία Θορικού.

Πανόραμα: Η παραλία Πανόραμα βρίσκεται πριν το Μικρολίμανο Λαυρίου πηγαίνοντας για τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία Θορικού.

Περιγιάλι: Η παραλία Περιγιάλι βρίσκεται μετά το μικρολίμανο του Λαυρίου και πριν την παραλία Τσόνιμα.

Πούντα Ζέζα: Η παραλία Πούντα Ζέζα βρίσκεται σε ένα κλειστό κόλπο στον Πάνορμο του Λαυρίου. Έχει εύκολη πρόσβαση από τη Λεωφόρο Σουνίου, καθώς υπάρχει μια πινακίδα που σε καθοδηγεί για το πού ακριβώς πρέπει να στρίψεις.

Πόρτο Εννέα ή Ξανθός και Αλμυρίκια (Κερατέα): Η παραλία Πόρτο Εννιά βρίσκεται στην περιοχή της Κερατέας, ανάμεσα στις παραλίες Βγέθι και Καλοπήγαδο και αποτελείται από δυο μικρά κολπάκια.

Σούνιο: Η παραλία του Σουνίου βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα.

Τσίου: Η παραλία Τσίου βρίσκεται μεταξύ του ναού του Ποσειδώνα και του Λαυρίου, καλά κρυμμένη στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας. Στη συγκεκριμένη διαδρομή υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει Ακρωτήρι, η οποία καταλήγει σε ένα αδιέξοδο, που πλαισιώνεται από έναν μικρό οικισμό και αρκετούς θάμνους. Η πρόσβαση στην παραλία είναι ένα σύντομο μονοπατάκι.

Τσονίμα: Η παραλία Τσονίμα βρίσκεται στην περιοχή της Κερατέας, ανάμεσα στις παραλίες Περιγιάλι και Καλοπήγαδο.

Χάρακας: Η παραλία του Χάρακα βρίσκεται στην περιοχή της Κερατέας, κάτω από τη λεωφόρο Σουνίου, στον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό. Από Σούνιο για Κερατέα υπάρχει ταμπέλα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα».

Χρυσό Φεγγάρι: Η παραλία Χρυσό Φεγγάρι βρίσκεται στο Πανόραμα Μικρολίμανου, μετά το Αρχαίο θέατρο Θορικό και πριν την παραλία Περιγιάλι.

Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Αττικής και στα όρια των Βιλίων βρίσκονται μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της δυτικής Αττικής. Πευκόφυτες διαδρομές οδηγούν σε παραθεριστικά κέντρα με υπέροχες παραλίες, με κρυστάλλινα νερά, απάνεμες, γραφικά ταβερνάκια και εστιατόρια.

Αλεποχώρι: Η παραλία Αλεποχώρι βρίσκεται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό, βόρεια των Μεγάρων, στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου με θέα τα νησιά των Αλκυονίδων.

Πόρτο Γερμενό: Το Πόρτο Γερμενό βρίσκεται μέσα σε κλειστό κόλπο, στη νότια κατάληξη του όρους Κιθαιρώνα στον Κορινθιακό. Η πρόσβαση γίνεται τόσο από τα Μέγαρα, όσο και από την παλιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, διασχίζοντας το βουνό από το πέρασμα Φίχθι. Μέσα στον κόλπο υπάρχουν επτά παραλίες, η μία κοντά στην άλλη, οι οποίες προσφέρουν εύκολη πρόσβαση. Μπαίνοντας από δεξιά στο κόλπο είναι: παραλία Σμαράγδι, Πίσω Παραλία, Σκλαβουνό, Άγιος Νικόλαος Αιγόσθενα, Πόρτο Γερμανό, Μαργαρίτα και το Προσήλι.

Ψάθα: Η παραλία της Ψάθας βρίσκεται κάτω από το όρος Πατέρας με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και πολύ κοντά στο Αλεποχώρι. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Δήμος Μαραθώνος - Νέας Μάκρης

Ο Δήμος Μαραθώνος – Νέας Μάκρης βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νομού Αττικής, απέναντι από την Εύβοια. Παρουσιάζει ένα εξαιρετικό τοπίο, αφού η φύση τον προίκισε απλόχερα με το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της θάλασσας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές ωραίες παραλίες, με πιο φημισμένη την παραλία του Σχοινιά που βρίσκεται σε περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους, η οποία έχει κηρυχθεί εθνικό πάρκο.

Μαραθώνας: Οι παραλίες του Μαραθώνα είναι: η Αγία Μαρίνα, τα Δικαστικά, ο Λιμνιώνας, ο Μαραθώνας, το Μεγάλο και Μικρό Σέσι, το Μικρό Πήλιο και ο Σχοινιάς. Η κεντρική παραλία του Μαραθώνα είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της Αττικής. Είναι δε τόσο μεγάλη που δεν πρόκειται για νιώσεις ποτέ ότι έχει συνωστισμό. Είναι οργανωμένη σε ένα τμήμα της, αλλά και φυσική σκιά από δένδρα.

Βαρνάβα: Η παραλία Βαρνάβα βρίσκεται μετά τις παραλίες στο Σέσι Γραμματικού, κάτω από το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου και πριν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Δικαστικά: Τα Δικαστικά είναι στον ομώνυμο οικισμό, μετά τη παραλία του Σχοινιά.

Kαράβι: Η παραλία Καράβι βρίσκεται μετά τον Μαραθώνα, πηγαίνοντας για το Σχοινιά.

Μικρό Πήλιο: Η παραλία Μικρό Πήλιο βρίσκεται μεταξύ της Παραλίας Βαρνάβα και της Παραλίας των Αγίων Αποστόλων Αττικής.

Ραμνούντας: Η παραλία Ραμνούντας βρίσκεται στον αρχαιολογικό ομώνυμο χώρο, πριν το Σέσι. Η πρόσβαση γίνεται σε χωματόδρομο σχετικά καλό. Πρόκειται για τρία διαδοχικά κολπάκια ξεκινώντας από αυτό της Αγίας Μαρίνας, με πολύ δύσκολη πρόσβαση.

Σέσι: Η παραλία Μεγάλο και Μικρό Σέσι βρίσκονται μετά τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντος.

Σχοινιάς: Η παραλία του Σχοινιά βρίσκεται 3 χιλιόμετρα περίπου βόρεια του Τύμβου Μαραθώνα, στην άκρη ενός κατάφυτου πευκοδάσους, του οποίου τα δέντρα φθάνουν ως την παραλία.

Νέα Μάκρη: Οι παραλίες της Νέας Μάκρης είναι ο Άγιος Ανδρέας, η Αργυρά Ακτή, ο Βαρνάβας, τα Δικαστικά, το Ζούμπερι, η Κάρλα, το Μάτι, η Νέα Μάκρη και η Μπρεξίλα.

Άγιος Ανδρέας KAAY: Η παραλία Άγιος Ανδρέας βρίσκεται ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη και από τις παραλίες Κόκκινο Λιμανάκι και Ζούμπερι. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Μπρεξίζα: Η Μπρεξίζα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Πήρε το όνομά της από τον αρχαιολογικό χώρο – ένα ναό αφιερωμένο στους Αιγύπτιους Θεούς.

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νομού Αττικής, με θέα την Εύβοια και την Άνδρο. Εκτείνεται από τον κάμπο των Μεσογείων μέχρι τα ανατολικά παράλια της Βραυρώνας και του Πόρτο Ράφτη. Είναι προικισμένος με φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας αρμονικά τα ορεινά με τα παραθαλάσσια τοπία, που αποτελούν δημοφιλείς προορισμοί για ολόκληρη την Αττική.

Αγία Μαρίνα Χιλίστρα: Η παραλία Αγία Μαρίνα βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό του Πόρτο Ράφτη, μετά την Άκρα Κορώνη. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ακτής αποτελεί ο ιερός ναός Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της.

Άγιος Σπυρίδωνας: Η παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη, δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία και δίπλα από την Ερωτοσπηλιά. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Αυλάκι –  ΕΟΤ Μαρκόπουλου: Η πλαζ του ΕΟΤ στο Αυλάκι είναι η δεύτερη παραλία που συναντάμε μετά το Πανόραμα που βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα νότια από το Πόρτο Ραφτή με εύκολη πρόσβαση από την Αττική Οδό. Η είσοδος στην παραλία γίνεται με εισιτήριο, η πρόσβαση όμως σε ΑΜΕΑ είναι ελεύθερη. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Βραυρώνας: Η παραλία του Βραυρώνα βρίσκεται πολύ κοντά στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και μετά τον Άγιο Σπυρίδωνα και την Χαμολιά. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Ερωτοσπηλιά (Πόρτο Ράφτης): Η παραλία Ερωτοσπηλιά βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από τον παραθεριστικό οικισμό του Πόρτο Ράφτη και μετά τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Κορώνη: Η παραλία Κορώνη βρίσκεται στη χερσόνησο της Κορώνης μετά την παραλία του ΕΟΤ.

Πανόραμα: Η παραλία Πανόραμα είναι η πρώτη παραλία που συναντάς μετά το Μαραθώνα.

Χαμολιά: Η παραλία Χαμολιά βρίσκεται μόλις 4 χλμ. μετά το Πόρτο Ράφτη, πολύ κοντά στη Βραυρώνα, ανάμεσα στην Αρτέμιδα και το Πόρτο Ράφτη. Δίπλα ακριβώς σε ένα πιο απόμερο σημείο συχνάζουν γυμνιστές.

Δήμος Μεγαρέων

Ο Δήμος Μεγαρέων βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Αττικής, στον κόλπο Μεγάρων και Σαρωνικού με θέα τη Σαλαμίνα. Η παραλιακή του ζώνη εκτείνεται από την περιοχή της Αγίας Τριάδας ως την Κινέττα. Έχει μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους στην οποία συνδυάζεται βουνό και θάλασσα. Πλούσια χλωρίδα, πανίδα και ιχθυοπανίδα, μαγευτικές τοποθεσίες, γραφικά δρομάκια, λοφάκια, εξωκλήσια του 16ου και 17ου αιώνος, όμορφες παραλίες με βραχάκια, βοτσαλάκια, αμμουδιές και καθαρή θάλασσα.

Βαρδάρης: Η παραλία Βαρδάρης βρίσκεται στον κόλπο των Μεγάρων, κάτω από τη γέφυρα του σιδηροδρόμου.

Βαρέα (Ακτή Νισαία): Η παραλία Βαρέα βρίσκεται ανάμεσα στη Πάχη και στις ανατολικές απολήξεις των Σκιρώνειων βράχων απλώνεται σε έκταση 4 χιλιόμετρων, η Μεγαρική παραλία Βαρέα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της Ολυμπίας Οδού προς Κόρινθο για όσους θέλουν να την επισκεφθούν με αυτοκίνητο, αλλά και με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο που η στάση απέχει μόλις 10 λεπτά.

Κινέτα: Η παραλία της Κινέτας βρίσκεται στον κόλπο των στην σκιά του όρους Γεράνεια, παράλληλα με την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, περνώντας τα βράχια της Κακιάς Σκάλας. Η πρόσβαση με τον προαστιακό είναι η πιο καλύτερη γιατί η στάση «Κινέτα» απέχει από την παραλία λίγα λεπτά περπάτημα. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Αττικής. Οι παραλίες του είναι γνωστές για τη φυσική ομορφιά τους, χαρίζοντας ένα ειδυλλιακό τοπίο για περπάτημα. Ξεχωριστό άλλωστε είναι και το ηλιοβασίλεμα από εκεί. Εκτείνονται από τη Λεωφόρο Συγγρού ως και την Εδέμ.

Εδέμ: Η παραλία της Εδέμ βρίσκεται στο παραλιακό του Παλαιού Φαλήρου, κατά μήκος του πλακοστρωμένου πεζόδρομου. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νομού Αττικής, απέναντι από την Εύβοια. Οι παραλίες της είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόδραση που προσελκύει πλήθος παραθεριστών, για τις παραλίες της αλλά και για τις επιλογές για φαγητό.

Κόκκινο Λιμανάκι: Η παραλία Κόκκινο Λιμανάκι βρίσκεται 1,5 περίπου χιλιόμετρο βόρεια από το λιμάνι της Ραφήνας.

Μαρίκες ή Νηρέας: Η παραλία Μαρίκες ή Νηρέας είναι δίπλα από τον προϊστορικό οικισμό Ασκηταρειό, πολύ κοντά στη Ραφήνα.

Μπλε Λιμανάκι: Η παραλία Μπλε Λιμανάκι είναι σχεδόν κρυμμένη και βρίσκεται βόρεια από το λιμάνι της Ραφήνας, στο δρόμο προς το περίφημο Κόκκινο Λιμανάκι, δίπλα στην προβλήτα. Για να την προσεγγίσει κάποιος πρέπει να περπατήσει πάνω στα βότσαλα του βυθού, ανάμεσα στα οποία κρύβονται αρκετοί αχινοί. Εξαιτίας αυτής της δυσκολίας στην πρόσβαση στο νερό, η παραλία συγκεντρώνει λιγότερο κόσμο σε σχέση με τον όρμο που βρίσκεται στα δεξιά της, από τον οποίο απέχει λίγα λεπτά με τα πόδια.

Δήμος Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Αττικής, στο Σαρωνικό αλλά και στον Κορινθιακό κόλπο, απέναντι από την Πελοπόννησο. Από τη Γαλάζια Ακτή, το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα μέχρι την Ανάβυσσο, την Παλαιά Φώκαια, το Θυμάρι και την Καταφυγή, με 23 χιλιόμετρα παραλιακής διαδρομής, προσφέρει μερικές από τις ομορφότερες διαδρομές που μπορεί κάποιος να χαρεί και που οδηγεί στις ομορφότερες παραλίες της Αττικής. Ελεύθερες, οργανωμένες, με μπλε σημαία, με ή χωρίς κόσμο, μουσική και διασκέδαση, είναι όλες διαθέσιμες για τη δική σας απόλαυση.

Άγιος Νικόλαος (Ανάβυσσος): Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται μετά την κεντρική παραλία της Αναβύσσου στο ομώνυμο εκκλησάκι.

Αλκυονίδες: Οι Αλκυονίδες βρίσκονται μετά την πλατεία Σαρωνίδας προς Λαγονήσι.

Ανάβυσσος: Η παραλία της Αναβύσσου βρίσκεται μεταξύ των παραλιών Παλαιάς Φώκαιας και Αγίου Νικολάου. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Γαλάζια Ακτή: Η παραλία Γαλάζια Ακτή βρίσκεται στο 37ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου με εύκολη πρόσβαση. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Θυμάρι: Η παραλία Θυμάρι είναι στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό πριν την Παλαιά Φώκαια.

Λαγονήσι – Grand Resort: Η παραλία Grand Beach Lagonissi είναι δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο Λαγονισίου. Η είσοδος είναι με εισιτήριο.

Λαγονήσι – Κιτέζα: Η παραλία Κιτέζα βρίσκεται δίπλα στην παραλία Πεύκο του Heaven Beach Bar.

Λαγονήσι – Πεύκο: Η παραλία Πεύκο είναι δίπλα στην Κιτέζα, που βρίσκεται το Heaven Beach Bar.

Μαύρο Λιθάρι: Η παραλία Μαύρο Λιθάρι βρίσκεται μετά την Ανάβυσσο πηγαίνοντας για τις παραλίες της Σαρωνίδας.

Παλαιά Φώκαια: Η Παλαιά Φώκαια βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου ανάμεσα στις παραλίες Θυμάρι και Αναβύσσου. Αποτελείται από δυο κολπάκι, το ένα πριν το λιμάνι και το άλλο μετά.

Σαρωνίδα: Η Σαρωνίδα έχει δυο παραλίες και βρίσκεται πριν το Λαγονήσι. Η πρόσβαση γίνεται από τη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νομού Αττικής, με θέα την Εύβοια και την Άνδρο. Διαθέτει πλούσια ακτογραμμή που εκτείνεται σε ολόκληρη την ανατολική πλευρά του, ενώ οι ακτές του δήμου είναι ποικιλόμορφες, µε το μεγαλύτερο κομμάτι της ακτογραμμής να είναι κατάλληλο για κολύμβηση µε καθαρά νερά και ποικιλία ακτών.

Αρτέμιδα: Η Αρτέμιδα έχει την παραλία της Λούτσας που χωρίζεται στη νότια και τη βόρεια. Η νότια Λούτσα ανήκει στα δυτικά παράλια του κόλπου Πεταλίων και καταλαμβάνει τμήμα του μήκους 7.500 μέτρων, ανοιχτού όρμου Λούτσας. Η βόρεια Λούτσα ανήκει στα δυτικά παράλια του κόλπου Πεταλίων και καταλαμβάνει το βόρειο παράλιο τμήμα του μήκους 7.500 μέτρων, ανοιχτού όρμου Λούτσας.

Δήμος Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Αττικής, απέναντι από την Εύβοια. Διαθέτει μια μακρά ακτογραμμή που ξεκινά από τον Κάλαμο και καταλήγει στο Χαλκούτσι. Τα νερά είναι καθαρά και κατά μήκος οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν τα σπορ ή καφέ και φαγητό σε ένα από τα πολλά εντευκτήρια/εστιατόρια ποιοτικών υπηρεσιών.

Άγιοι Απόστολοι: Η πλαζ των Αγίων Αποστόλων Καλάμου βρίσκονται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό, στον Ευβοϊκό κόλπο κοντά στον Ωρωπό. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Αγκώνα: Βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου, μετά την παραλία του Βαρνάβα προς Ωρωπό.

Μετέωρα: Η παραλία Μετέωρα βρίσκεται στον Ωρωπό πριν την παραλία Μαρκοπούλου, δίπλα στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο. Έχει δύο εισόδους, η μία με σκαλιά από τσιμέντο και η άλλη μια αυτοσχέδια ράμπα επίσης από τσιμέντο. Η ράμπα είναι αρκετά απότομη και μικρή.

Πηγαδάκια: Η παραλία Πηγαδάκι βρίσκεται στο Χαλκούτσι. Έχει τοποθετηθεί σύστημα Seatrac για ΑΜΕΑ.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register