Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την περίμετρο του νησιού. Η φυσική διαμόρφωση της είναι πλούσια, διαθέτοντας από μεγάλες παραλίες, όπως αυτή στο Λιβάδι, τις Βάτσες, τα Καμινάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Στενό, την Ψιλή Άμμο μέχρι και μικρότερους κολπίσκους όπως τα Τζανάκια και τις Πλάκες. Αξίζει να αναφέρουμε τις παραλίες στην Αστυπάλαια που βρίσκονται στα μικρά νησάκια Κουτσομύτη και τους Κουνούπες οι οποίες είναι προσβάσιμες από τα καϊκάκια που σταθμεύουν στο νησί.

Άγιος Βασίλειος

Ήσυχη παραλία, με βότσαλα, κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία Λιβάδι και Τζανάκια.

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία του Άγιου Ιωάννη είναι μια από τις γνωστότερες παραλίες του νησιού. Είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος ή με πεζοπορία μισής ώρας περίπου από ένα κατηφορικό μονοπάτι. Το όνομα της το πήρε από το εκκλησάκι του Άγιου Ιωάννη που δεσπόζει στο βουνό πάνω από την παραλία. Στα αριστερά του υψώματος βρίσκεται ότι απέμεινε και από το Κάστρο του Άγιου Ιωάννη.

Άγιος Ιωάννης Ρίχτης

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Αστυπάλαιας, ο Ρίχτης είναι μία ξεχωριστή απόμακρη παραλία με εκπληκτικά νερά που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Το άγριο τοπίο με τους απόκρημνους βράχους μέσα και έξω από τη θάλασσα, προσφέρουν μια ιδιαίτερη εμπειρία. Παρατηρήστε επίσης τους απόκρημνους βράχους ψηλά πάνω από την παραλία, όπου υπάρχουν φωλιές γερακιών. Αρκετά πιθανό να δείτε πολλά από αυτά να πετάνε γύρω από την περιοχή, χαρίζοντάς σας μοναδικές εικόνες. Είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος ή ακολουθώντας πεζοπορική κατάβαση της χαράδρας από το ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη Ρίχτη μέχρι την παραλία (30 λεπτά-μέτριας δυσκολίας).

Άγιος Κωνσταντίνος

Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες η οποία ανταγωνίζεται το Τζανάκι σε θέα προς το Κάστρο και τη Χώρα. Η παραλία είναι βοτσαλωτή, τα νερά είναι βαθιά και υπάρχουν αρμυρίκια για φυσική σκιά.

Βαλάνη

Μια μικρή και όμορφη παραλία πριν τον Πάνορμο είναι η Βαλάνη. Δεν υπάρχει απευθείας μονοπάτι προς αυτή αλλά την προσεγγίζεις πεζοπορικά με μια πορεία 15-20 λεπτών. Παραλία με βότσαλο έξω και άμμο μέσα η οποία δεν έχει δέντρα ή κάποια φυσική σκίαση.

Βάτσες

Μία ακόμη μακρινή παραλία που αξίζει την χωμάτινη διαδρομή καθώς τα βαθιά νερά και το άγριο τοπίο θα σας αποζημιώσουν. Πράγματι το μέγεθος της ακτής σε συνδιασμό με τους ορεινούς όγκους που την περιστοιχίζουν, σας προσφέρουν την κατάλληλη απόδραση για χαλάρωση και κολύμπι. Η παραλία Βάτσες είναι προσβάσιμη με δρόμο (χωματόδρομος στα 3/4 της διαδρομής. Στη μισή έκταση της υπάρχουν αλμυρίκια αλλά και μερικές ομπρέλες για σκίαση. Η παραλία έχει βότσαλο στο μεγαλύτερο μέρος της αλλά και άμμο στην αρχή της καθώς πλησιάζεται το νερό. Στις Βάτσες βρίσκεται και το σπήλαιο του Νέγρου. Στην αριστερή πλευρά της παραλίας υπάρχουν οι «μικρές Βάτσες» (βότσαλο) οι οποίες δεν είναι ορατές παρά μόνο με σκάφος. Μπορείτε να φτάσετε εκεί κολυμπώντας από τις Βάτσες.

Καμινάκια

Τα Καμινάκια είναι μία από τις ομορφότερες αλλά και πιο μακρινές παραλίες στην Αστυπάλαια. Είναι επιλογή εκείνων που δεν τους νοιάζει η απόσταση και ο χωματόδρομος, αλλά επιδιώκουν να γνωρίσουν την, κατά πολλούς, ωραιότερη παραλία της Αστυπάλαιας. Στο δυτικό τμήμα του νησιού, το φυσικό αυτό λιμάνι θα κερδίσει τις εντυπώσεις των περισσοτέρων και θα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης που θα αναπολείτε για καιρό. Πέρα από τα βαθιά κρυστάλλινα νερά, θα βρείτε αλμυρίκια στην άκρη της παραλίας. Η παραλία είναι μεγάλη, με άμμο στο μεγαλύτερο μέρος της και τα νερά σχετικά βαθιά.

Κουνούπες

Στο νησί Κουνούπες ο επισκέπτης θα βρει μια πολύ όμορφη διπλή παραλία (μια σχετικά στενή λωρίδα γης ενώνει τη μια πλευρά της νησίδας με την άλλη σχηματίζοντας παραλία και από τις δύο πλευρές) με νερά που σε χρώμα μοιάζουνε με πισίνα. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Οι Κουνούπες έχουν εξωτική φυσιογνωμία- είναι το κάτι διαφορετικό που αξίζει να δείτε κατά την παραμονή σας στην Αστυπάλαια.

Κουτσομύτης

Ο Κουτσομύτης και το νησάκι Τηγάνι δίπλα του είναι ένας όμορφος ημερήσιος προορισμός για τα τουριστικά σκάφη. Το κενό ανάμεσα στον Κουτσομύτη και το Τηγάνι δημιουργεί ένα πανέμορφο πέρασμα για μικρά σκάφη με καταγάλανα, διάφανα νερά. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Το Τηγάνι, ο Κουτσομύτης και οι Κουνούπες αποτελούν την «εξωτική ζώνη» της Αστυπάλαιας. Τα νερά και το περιβάλλον διαφέρουν απ’ αυτά που θα συναντήσετε στις υπόλοιπες παραλίες του νησιού.

Λιβάδι

Πρόκειται για τη μεγάλη παραλία της περιοχής Λιβάδι και είναι η πιο οργανωμένη παραλία του νησιού. Η παραλία τελειώνει στο μεγάλο βράχο τον οποίο προτιμούν τα παιδιά για τις βουτιές τους. Η χώρα με το Κάστρο των Quirini είναι ορατή σε όλο της το μεγαλείο από το Λιβάδι.

Μαλτεζάνα

Η παραλία της Μαλτεζάνας είναι ουσιαστικά η παραλία του λιμανιού, στη δεξιά πλευρά της έχει άμμο και αρμυρίκια για τους επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν τη βουτιά τους.

Μικρό Στενό

Πριν την παραλία του Στενού δίπλα στον κεντρικό δρόμο υπάρχει η παραλία το «Μικρό Στενό». Έχει ρηχά νερά και είναι βοτσαλωτή με λίγα αρμυρίκια σε κάποια σημεία της.

Μπλε Λιμανάκι

Μία από τις μικρότερες παραλίες στην Αστυπάλαια, με βότσαλο και ρηχά νερά. Είναι ένας πολύ κλειστός ορμίσκος κοντά στον οικισμό της Μαλτεζάνας που προστατεύεται από τον αέρα και προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για να απολαύσετε τις βουτιές σας. Η παραλία δεν είναι ορατή από το δρόμο και έτσι πρέπει να ανεβείτε λίγα μέτρα το μικρό λόφο που συναντάτε στα δεξιά σας, μόλις φθάσετε στην πινακίδα που αναγράφει Μπλε Λιμανάκι.

Πάνορμος

Η παραλία του Πάνορμου είναι περίπου 45 λεπτά από τη Χώρα με αρκετά δύσκολα σημεία στη διαδρομή (χωματόδρομος) που θέλουν προσοχή. Πρόκειται για μια άγρια παραλία, στρωμένη με βότσαλο και χωρίς κάποιο σημείο σκίασης. Την παραλία δεν την πιάνει ο καιρός καθώς είναι προστατευμένη μέσα σε κόλπο.

Παχιά Άμμος

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με πεζοπορία και σχετικά δύσκολη κατάβαση ή με σκάφος από τη θάλασσα. Η παραλία έχει χαλίκι και λίγα αρμυρίκια για σκίαση σε ένα μέρος της.

Πέρα Γιαλός

Προστατευόμενη από τον καιρό είναι η ευκολότερα προσβάσιμη παραλία της Αστυπάλαιας. Βρίσκεται στο παλιό κεντρικό λιμάνι του νησιού, στην περιοχή του Πέρα Γιαλού, στη σκιά του κάστρου. Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχουν αρμυρίκια που προσφέρουν την σκιά τους.

Πλάκες

Η παραλία που πιθανότατα θα σας οδηγήσει μέχρι το «μέσα νησί» όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το βορειοανατολικό τμήμα της Αστυπάλαιας. Ένα κλειστός όρμος που περιλαμβάνει την γραφική παραλία Πλάκες αλλά και τις ομώνυμες πλάκες που προσφέρουν την επιλογή για ένα ξεχωριστό μπάνιο για όσους το επιθυμούν. Τα καθαρά νερά συνδυάζονται μοναδικά με τον υπέροχο βυθό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο όρμο.

Στενό

Το Στενό βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του νησιού της Αστυπάλαιας, στην πιο «στενή» λωρίδα γης που συνδέει το «μέσα» και το «έξω» μέρος του νησιού. Η παραλία είναι η πιο ρηχή της Αστυπάλαιας με χρυσή αμμουδιά.

Σχοινώντας

Ο γραφικός και ήρεμος όρμος που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον οικισμό της Μαλτεζάνας, σας προσφέρει μια αμμώδη, οργανωμένη παραλία που ικανοποιεί όσους θέλουν άνετη πρόσβαση και ρηχά νερά. Από το λιμανάκι της Μαλτεζάνας κινηθείτε ανατολικά, περάστε το μικρό λόφο που συναντάτε και αμέσως θα βρεθείτε μπροστά στο μόλο του Σχοινώντα. Επίσης, μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε μέχρι το αριστερό άκρο της παραλίας και να ανεβείτε στη μικρή χερσόνησο που έχει μοναδική θέα προς τη Χώρα και τις νησίδες Χονδρό και Γλυνό.

Τζανάκια

Μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Αστυπάλαια είναι τα Τζανάκια. Θεωρείται η παραλία των γυμνιστών, δεν είναι ορατή από τον κεντρικό δρόμο και μόνο αν πλησιάσεις αρκετά κοντά της από το μονοπάτι. Η παραλία φυσικά είναι ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες που σέβονται την ιδιαιτερότητα του χώρου! Θα βρείτε εκεί μεγάλα βότσαλα να καλύπτουν την παραλία και τα νερά είναι σχετικά βαθιά και απότομα. Η παραλία δεν έχει κάποιο φυσικό σκίαστρο πέρα από την σκιά των βράχων που σχηματίζεται με την κίνηση του ήλιου κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα Τζανάκια δεν είναι μόνο μια παραλία αλλά τέσσερις συνεχόμενες (δύο προσβάσιμες, οι άλλες δύο μικρές με σχετική δυσκολία- μπορείτε να πάτε κολυμπώντας) που σχηματίζονται στο κενό των βράχων. Από το μεγάλο Τζανάκι μπορείτε να σκαρφαλώσετε στο βράχο και να βρεθείτε στο διπλανό του με τη μικρότερη παραλία- περισσότερο ήσυχη.

Χρυσή (Ψιλή) Άμμος

Πρόκειται για μια όμορφη αμμουδιά με ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά. Η Ψιλή Άμμος Θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα όσους και όσες επιζητούν άφθονο ήλιο μέχρι αργά το απόγευμα και τα μικρότερα παιδιά που αγαπάνε το παιχνίδι στην άμμο.

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register