Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αστυπάλαια παραλίες

Παραλίες στην Αστυπάλαια

Παραλίες στην Αστυπάλαια

Ο όρος δαντελωτές ακτές δημιουργήθηκε δίχως άλλο για να περιγράψει τα ελληνικά νησιά. Εάν θέλετε να δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ταξιδέψτε στην Αστυπάλαια. Θα διαπιστώσετε πως δύσκολα άλλη λέξη θα μπορούσε να εικονογραφήσει αυτό το ιδιόμορφο ανάγλυφο που δημιουργεί το πάντρεμα της θάλασσας με την άγρια ακτογραμμή. Κάθε κόλπος και μια μικρή παραλία που περιμένει να την ανακαλύψετε είτε από τη στεριά είτε από τη θάλασσα. Το Λιβάδι, ο Πέρα Γιαλός, ο Σχοινώντας, το Στενό είναι οι πιο μεγάλες παραλίες που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. Τα Καμινάκια, οι Βάτσες και ο Άγιος Κωνσταντίνος λίγο πιο μακρινές, αλλά με τη δική τους φυσική ομορφιά. Η λίστα πραγματικά μοιάζει ατέλειωτη, καθώς υπάρχουν πολλές μικρότερες που η μαγεία τους είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ για να τις ψάξετε με θέρμη. Κανείς όμως δε φεύγει από το νησί αν δεν περάσει από τις παραλίες του Κουτσομύτη και τις Κούνουπες, όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Καθημερινά πραγματοποιούνται ημερήσιες εκδρομές που θα σας δώσουν την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά τους και να βιώσετε το υπέροχο συναίσθημα να κολυμπάτε στα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου, έχοντας την αίσθηση πως είστε στην άκρη του κόσμου.

Άγιος Βασίλειος

Βρίσκεται αμέσως μετά το Λιβάδι και η ονομασία της προέρχεται από την ομώνυμη εκκλησία που θα συναντήσετε εκεί.

Άγιος Ιωάννης

Το γραφικό εκκλησάκι του Aγίου Ιωάννη βρίσκεται περίπου 40 λεπτά από τη Χώρα, μέσω ενός σχετικά ομαλού χωματόδρομου. Από το εκκλησάκι ξεκινάει ένα μονοπάτι που περνάει από μικρούς καταρράκτες, ρυάκια και λιμνούλες μέχρι την παραλία. Η κατάβαση διαρκεί περίπου 40 λεπτά και είναι αναγκαία η σωστή προετοιμασία (νερό, κατάλληλα υποδήματα κ.τ.λ.)

Άγιος Ιωάννης Ρίχτης

Υπέροχη παραλία, µε βότσαλο. Προσβάσιμη με πεζοπορία μετά το εκκλησάκι του Άγιου Ιωάννη Ρίχτη και με κατάβαση που διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Άγιος Κωνσταντίνος

Αμέσως μετά τα Τζανάκια μπορείτε να βρεθείτε στην οργανωμένη και βοτσαλωτή παραλία του Άγιου Κωνσταντίνου.

Βάτσες

Παραλία με βότσαλο προσβάσιμη μέσω ομαλού σχετικά χωματόδρομου. Εδώ θα βρείτε και το σπήλαιο του Νέγρου.

Καμινάκια

Από τις γνωστότερες οργανωμένες παραλίες του νησιού που δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να την επισκεφτείτε.

Κουνούπες

Εξωτικός τόπος προσβάσιμος μόνο με σκάφος από τον Πέρα Γιαλό και με καθημερινές αναχωρήσεις. Μην την παραλείψετε από τις αναμνήσεις της παραμονής σας στο νησί.

Κουτσομύτη

Η «εξωτική ζώνη» της Αστυπάλαιας προσφέροντας μεγάλη απόδραση σε μικρή απόσταση. Ημερήσιος προορισμός με τα τουριστικά σκάφη από τον Πέρα Γιαλό.

Λιβάδι

Με τη μεγάλη του αμμουδιά, την οργανωμένη παραλία του με τα πεντακάθαρα νερά και τα πολλά μαγαζιά εστίασης, μπορείτε να απολαύσετε την παραμονή σας τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας διασκεδάζοντας στα πολύκοσμα μαγαζιά του.

Μαλτεζάνα (Αναλήψη)

Μοναδικής ομορφιάς παραλία, με άµµο και αρμυρίκια που θα σας ανταμείψει παραδειγματικά για την επιλογή σας. Ιδανικός τόπος για οικογένειες που θέλουν ξεκούραστες διακοπές.

Μικρό Στενό

Ακριβώς πριν την παραλία του Στενού και δίπλα στον κεντρικό δρόμο της Χώρας προς την Μαλτεζάνα θα συναντήσετε την παραλία το «Μικρό Στενό» με το γραφικό εκκλησάκι δίπλα της.

Μπλε Λιμανάκι

Μικρή γραφική παραλία μόλις λίγα μέτρα μακριά από το λιμάνι της Μαλτεζάνας μέσω σύντομου και ομαλού χωματόδρομου.

Πάνορμος

Βοτσαλωτή παραλία με αρκετά δύσκολη χωματόδρομη διαδρομή και σε απόσταση περίπου 45 λεπτών από τη Χώρα.

Πέρα Γιαλός

Λίγα μέτρα από το παλιό λιμάνι του νησιού με θέα το κάστρο της Χώρας. Οργανωμένη παραλία με πολλά εστιατόρια και καταστήματα. Από εδώ ξεκινούν τουριστικά σκάφη για ημερήσιες εκδρομές στις παραλίες και τα νησάκια Κουνούπες και Κουτσομύτη.

Πλάκες

Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο από τη Χώρα προς τη Μαλτεζάνα, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν. Υπάρχει πινακίδα στο δρόμο πριν από την παραλία και μια τοπική στάση λεωφορείου επίσης. Πηγαίνοντας εκεί θα μπείτε στο δίλημμα της επιλογής ανάμεσα στο βότσαλο, την απαλή πλευρά της παραλίας ή τις πλάκες. Οι κατώτατες πλάκες προσφέρονται για εξερεύνηση και μαγευτικές εικόνες.

Στενό

Αποτελεί την πιο λεπτή λωρίδα γης που συνδέει το «μέσα» και το «έξω» μέρος του νησιού. Οργανωμένη και ιδανική για μικρά παιδιά αφού είναι πιο ρηχή παραλία της Αστυπάλαιας.

Σχοινώντας

Αμμώδης παραλία λίγα μέτρα ανατολικά της Μαλτεζάνας πολύ δημοφιλής ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τζανάκι

Από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού με μεγάλα βότσαλα και νερά σχετικά βαθιά και απότομα. Θεωρείται και ως παραλία γυμνιστών μιας και δεν είναι ορατή από τον κεντρικό δρόμο.

Χρυσή (Ψιλή) Άμμος

Με όμορφη αμμουδιά και µε καθαρά νερά που δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει κάποια φυσική σκίαση. Ιδανική για τις ημέρες με νοτιά.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αστυπάλαιας

Πηγή photo slider: Google Map

Ξενοδοχεία

error: Content is protected !!
You don't have permission to register