Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Ανάφη

Οι παραλίες της Ανάφης συνιστούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για το νησί από τη σκοπιά του παρθένου εξωτικού χαρακτήρα τους, που προσελκύει τους λάτρεις του ερημικού τοπίου και του γυμνισμού. Παράλληλα, οι βραχώδεις ακτές παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για ποικίλες κατηγορίες επισκεπτών.

Άγιοι Ανάργυροι

Μια όμορφη μικρή αμμουδιά που περικλείεται από ψηλά βράχια. Βρίσκεται στη σκιά της ομώνυμης εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων που αγναντεύει τη θάλασσα. Το μονοπάτι που φτάνει από το δρόμο στην παραλία είναι σύντομο και βατό.

Άγιος Γεώργιος

Σε αυτήν την παραλία μπορείτε να φτάσετε μόνο από έναν χωματόδρομο. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου έχει κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και βράχια, τόσο στην ακτή όσο και μέσα στη θάλασσα. Είναι συνήθως έρημη, εκτός από τον Αύγουστο.

Άγιος Νικόλαος

Παραλία με εύκολη πρόσβαση, ιδανική για οικογένειες με καθαρά κρυστάλλινα νερά και αμμώδη ακτή.

Βαγιά

Πρόκειται για μεγάλη μοναχική παραλία με χοντρό βότσαλο, σε ένα ερημικό περιβάλλον περιτριγυρισμένο από βράχια.

Έξω Ρούκουνας

Ο έξω Ρούκουνας είναι μια μικρή ήσυχη παραλία με βότσαλο και άμμο περιτριγυρισμένη από αρμυρίκια.

Καταλιμάτσα

Μια πολύ μικρή παραλία στο σημείο που βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι της Ανάφης. Περιτριγυρίζεται από κόκκινα βράχια που δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Κατσούνι

Μπορείτε να φτάσετε εκεί περπατώντας λίγα λεπτά από την παραλία Κλεισίδι. Εκεί θα δείτε βράχια με ιδιαίτερους χρωματισμούς και αμμώδη ακτή. Είναι παραλία που συχνάζουν γυμνιστές.

Κλεισίδι

Μεγάλη και πλατιά παραλία με καθαρά νερά και αμμώδη ακτή. Τα αρμυρίκια δημιουργούν μια μικρή όαση σε όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσα από το μονοπάτι που τη συνδέει με την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Κυπαρίσσι (Καμμένη Λαγκάδα)

Πρόκειται για παραλία με ηφαιστειογενή πετρώματα και άμμο.

Λιβοσκόπος

Πρόκειται για παραλία με ψηλή ξανθή άμμο, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτή μέσω ενός μονοπατιού κοντά στο οδικό δίκτυο. Επισκεφθείτε την όταν φυσούν νότιοι άνεμοι.

Μέγας Ποταμός

Ήρεμη παραλία αποτελούμενη από έναν αμμώδη κόλπο και έναν δεύτερο με βότσαλα. Η υπέροχη θέα στον Κάλαμο σε αποζημιώνει για την επιλογή.

Μέσα Ρούκουνας

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Η μεγαλύτερη σε μήκος με παχιά χρυσή άμμο, ψιλό βοτσαλάκι και πλούσια σκιά χάρη στα αρμυρίκια. Η δεξιά πλευρά της παραλίας ενδείκνυται για γυμνισμό.

Πρασά

Πρόκειται για μικρό κόλπο με βότσαλο στη δυτική πλευρά του νησιού.

Πρασιές

Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, ακριβώς κάτω από τη σκιά του Κάλαμου. Ο κόλπος ονομάζεται Πρασιές και η παραλία πήρε το όνομα της από το μοναστήρι που δεσπόζει στην περιοχή.

Φλαμούρου

Το μονοπάτι για αυτήν την μικρή όμορφη αμμουδιά ξεκινάει από το Κλεισίδι. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία Κατσούνι.

Πηγή: Δήμος Ανάφης

Διαμονή στην Ανάφη: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register