Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στα Ψαρά

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ψαρών είναι οι πλούσιες παραλίες και τα γαλάζια νερά που διαθέτει. Με περισσότερες από 40 παραλίες, το μικροσκοπικό νησί των Ψαρών προσφέρει αφθονία επιλογών στους επισκέπτες του. Οι πιο κοσμοπολίτικες και αμμουδερές βρίσκονται στη δυτική πλευρά του, ενώ η ανατολική ακτογραμμή στολίζεται από βοτσαλωτές και άγριες παραλίες για τους λάτρεις της απομόνωσης και της περιπέτειας. Όλες διαθέτουν κρυστάλλινα μπλε νερά και εντυπωσιακό βυθό.

Με σκάφος μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα απόκρημνα βράχια και τις πανέμορφες παρθένες παραλίες που περιτριγυρίζουν τα Ψαρά, αλλά και τα Αντίψαρα. Κάποιες από αυτές τις ερημικές αλλά πανέμορφες παραλίες είναι: Άγιος Γεώργιος, Aυλάκι, Eγγλέζικη, Ίσαρη, Kάναλο και Λιμνονάρια.

Αγία Κυριακή

Η παραλία Αγία Κυριακή βρίσκεται κοντά στον οικισμό. Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο αμέσως μετά την παραλία του Κατσούνι. Προσφέρεται για όσους επισκέπτες θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα σε μια ήσυχη παραλία.

Αντίψαρα

Τα Αντίψαρα βρίσκονται στα δυτικά της νοτιοδυτικής άκρης των Ψαρών, από την οποία απέχει 1,3 ναυτικό μίλι. Διαθέτουν όμορφες αμμουδιές. Οι λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος θα ανακαλύψουν έναν αληθινό υποθαλάσσιο πακτωλό στις πολυάριθμες βραχονησίδες που περιβάλλουν το νησί. Η παραλία της Ψιλής Άμμου θεωρείται μία από τις ωραιότερες της Μεσογείου.

Αρχοντίκι

Η παραλία Αρχοντίκι βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, αμέσως μετά την παραλία της Λάκκας. Χωρίζεται από την Λάκκα με μια μικρή χερσόνησο. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία που συνδυάζει άμμο κι βότσαλο. Στα 100 μέτρα από την παραλία βρίσκεται το νησάκι Δασκαλιό, που είναι μια από τις τις προστατευόμενες περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο «Natura 2000». Κοντά στο Αρχοντίκι πραγματοποιούνται αρχαιολογικές ανασκαφές και μέχρι τώρα έχουν βρεθεί σπουδαία ευρήματα.

Κατσούνι

Η παραλία του Κατσούνι βρίσκεται εντός του οικισμού των Ψαρών στην ανατολική πλευρά του οικισμού. Πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία με ρηχά νερά, η οποία μαζεύει τους περισσότερους επισκέπτες. Κάθε καλοκαίρι, ο πολιτιστικός σύλλογος «Αδελφότητα Ψαριανών»  διοργανώνει τουρνουά Beach Volley όπου συμμετέχουν οι τοπικές ομάδες. Το παλιό κτίσμα που βρίσκεται στην περιοχή είναι το παλιό νοσοκομείο των Ψαρών όπου πλέον διατηρείται ως εστιατόριο.

Κάτω Γιαλός

Ο Κάτω Γιαλός βρίσκεται στη νότια πλευρά του οικισμού μεταξύ της χερσονήσου της Μαύρης Ράχης και του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου. Είναι μια ήσυχη παραλία, με βοτσαλάκι και καταγάλανα νερά. Ιδανική για τους λάτρεις της απομόνωσης και ωραία θέα στο νησάκι Αντίψαρα.

Λαζαρέτα

Τα Λαζαρέττα θεωρούνται από πολλούς ως η καλύτερη παραλία του νησιού. Πρόκειται για αμμώδη παραλία με σχετικά ρηχά νερά. Βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού, στον ευρύτερο όρμο του λιμένα. Είναι σχετικά κοντά με τον οικισμό (γύρω στο 1 χιλιόμετρο). Η παραλία προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση.

Λάκκα

Η παραλία της Λάκκας εκτείνεται στην δυτική πλευρά του νησιού. Είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, με όμορφα λευκά βότσαλα και δροσερά γαλάζια νερά. Είναι εύκολα προσπελάσιμη από τον δρόμο που οδηγεί στο αιολικό πάρκο (απόσταση από τον οικισμό περίπου 3 χιλιόμετρα). Στα 500 μέτρα από την παραλία βρίσκονται οι βραχονησίδες «Νησόπουλα» με μεγαλύτερη το «Αι Νικολάκι», πάνω στο οποίο βρίσκεται το ομώνυμο ξωκλήσι.

Λήμνος

Η παραλία της Λήμνου εκτείνεται στον ευρύτερο κόλπο του λιμένα των Ψαρών. Είναι μια μεγάλη και υπέροχη παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο. Είναι εύκολα προσπελάσιμη (περίπου 4 χιλιόμετρα από τον οικισμό), καθώς υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος ως την παραλία.

Σπιτάλια

Τα Σπιτάλια βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Ψαρών και απέχει λιγότερο από 1 χλμ. από τα Ψαρά. Είναι η πιο εξωτική παραλία του νησιού, αφού τα νερά της είναι απόλυτα διαυγή και τα βοτσαλάκια της ολόλευκα. Στη παραλία υπάρχει ομώνυμη ταβέρνα για να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ.

Φανάρι

Το Φανάρι είναι η νοτιότερη παραλία των Ψαρών και έχει πάρει το όνομά της από τον μεγάλο φάρο που βρίσκεται στην περιοχή. Η πρόσβαση γίνεται από βατό χωματόδρομο και στην περιοχή είναι το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ένα από τα παλαιότερα εξωκλήσια του νησιού. Η παραλία κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στο όμορφο τοπίο της, με το ψιλό βότσαλο και τα εντυπωσιακά μαύρα βράχια.

Φτελιό

Η παραλία του Φτελίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από τον οικισμό και η πρόσβαση είναι από το μοναδικό δρόμο του νησιού. Είναι μια βοτσαλωτή παραλία με βαθιά κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακό βυθό. Χαρακτηρίζεται από το απότομο βάθος του νερού και είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις βουτιές και τις εξερευνήσεις με μάσκα.

Χώρα

Η παραλία της Χώρας προσφέρεται για να απολαύσεις τον ήλιο πάνω στη χρυσή αμμουδιά. Αν και βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ρηχά.

Διαμονή στα Ψαρά: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register