Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στα Μέθανα

Άγιοι Ανάργυροι

Η παραλία των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται δίπλα στο νησάκι των Αγίων Αναργύρων, μέσα στην ακτογραμμή της Λουτρόπολης των Μεθάνων. Η παραλία είναι όμορφη, μεγάλη, αμμώδης με ψιλό βότσαλο και έχει πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, καθίσματα και προσφέρεται για θαλάσσια παιχνίδια και θαλάσσια σπορ.

Άγιος Γεώργιος

Η αμμουδερή παραλία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται μέσα στο γραφικό λιμανάκι και διαθέτει μια αβαθή και ήσυχη αμμουδιά, πολύ κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά. Έχει πεντακάθαρα νερά, τόσο ρηχά ώστε κάποιος να μπορεί να περπατήσει μέχρι το τσιμεντένιο γερμανικό πλοίο που βρίσκεται απέναντί της. Πριν φθάσουμε στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου συναντάμε μια μεγάλη παραλία που περιβάλλεται από θάμνους και έχει μεγάλα κόκκινα – γκρι – μαύρα βότσαλα και βραχώδη βυθό, κατάλληλο για ψάρεμα. Επίσης, μετά τον Άγιο Γεώργιο, στον παραλιακό δρόμο, όπως πηγαίνουμε για τον Άγιο Νικόλαο, συναντάμε άλλη μια μεγάλη παραλία που έχει και αυτή μεγάλα κόκκινα – γκρι – μαύρα βότσαλα, βραχώδη βυθό και είναι και αυτή κατάλληλη για ψάρεμα.

Άγιος Νικόλαος

Η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει ακρογιαλιά με ξύλινες ομπρέλες και παγκάκια. Στην παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι, ενώ ο βυθός της μέσα στη θάλασσα έχει τα μεγάλα ηφαιστειογενή βότσαλα των Μεθάνων. Πρόκειται για μια πολύ ήσυχη παραλία με πεντακάθαρα και διάφανα νερά, που βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.

Άγιος Νικόλαος στα Λουτρά

Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται κοντά στη Λουτρόπολη των Μεθάνων, μπροστά στις ομώνυμες ιαματικές χλωριονατριούχες πηγές και στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Δίπλα από την παραλία περνά ο παραλιακός δρόμος. Πρόκειται για μια μικρή, όμορφη, γραφική παραλία με καφεκόκκινη άμμο και ψιλό βότσαλο, που στην άκρη της έχει πράσινο περιβάλλον με αλμυρίκια.

Ακτή Καρασταμάτη

Η Ακτή Καρασταμάτη βρίσκεται κοντά στη Λουτρόπολη των Μεθάνων, στην περιοχή που βρισκόταν το εργοστάσιο εμφιάλωσης ιαματικού νερού «Καρασταμάτη». Είναι μία όμορφη, μικρή παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο μπροστά από το Ξενοδοχείο Ακτή και το Ξενοδοχείο Απόλλων. Η παραλία με την καφεκόκκινη άμμο και το ψιλό βότσαλο έχει ομπρέλες και για όσους προτιμούν τη φυσική σκιά, στο άκρο της υπάρχει καταπράσινο περιβάλλον.

Βαθύ

Η παραλία Βαθύ βρίσκεται στον κόλπο της Επιδαύρου, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, που πηγαίνουμε από το Στενό στο Βαθύ. Η μεγάλου μήκους στενόμακρη παραλία βρίσκεται μπροστά στο δρόμο και στα σπίτια, έχει ηφαιστειογενή μεγάλα βότσαλα και είναι πολύ ήσυχη.

Λιμνιώνας

Η Ακτή Σαρωνικού που διασχίζει την Λουτρόπολη των Μεθάνων συνεχίζεται για περίπου 1.5χλμ. και καταλήγει στη μεγαλύτερη και πιο τουριστική παραλία της χερσονήσου, τη Λημνιώνα. Πρόκειται για την πιο γνωστή οργανωμένη παραλία των Μεθάνων με άμμο και ψιλό βότσαλο. Έχει πρασινογάλαζα νερά, διαθέτει θυσανωτές ομπρέλες, ξαπλώστρες και καθίσματα στην ακρογιαλιά και περιβάλλεται από καταπράσινο περιβάλλον που φτάνει μέχρι την αμμουδιά.

Μούχα

Η παραλία Μούχα βρίσκεται δίπλα στον παραλιακό δρόμο που ξεκινά από το Βαθύ και πηγαίνει προς την Καημένη Χώρα. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με κόκκινα-γκρι-μαύρα ηφαιστειογενή βότσαλα, που περιβάλλεται από πράσινο περιβάλλον και λίγα σπίτια.

Παλαιόκαστρο

Η παραλία Παλαιοκάστρου βρίσκεται στον κόλπο της Επιδαύρου, στον παραλιακό δρόμο που πηγαίνουμε από το Στενό στο Βαθύ, λίγο μετά το σπήλαιο της Περιστέρας. Πρόκειται για μια μη οργανωμένη και ήσυχη παραλία, με τα χαρακτηριστικά μεγάλα κόκκινα-γκρι-μαύρα ηφαιστειογενή βότσαλα και γαλαζοπράσινα-σκούρα μπλε νερά.

Φωφλάκας

Η παραλία Φωφλάκας βρίσκεται κάτω από το χωριό των Αγίων Θεοδώρων και απέναντι από την Αίγινα. Έχει σκουρόχρωμα, κοκκινόμαυρα μεγάλα βότσαλα και βαθύχρωμα πεντακάθαρα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και οι ακτές γύρω της είναι βραχώδεις και κατάλληλες για υποβρύχιο ψάρεμα.

Διαμονή στα Μέθανα: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register