Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στα Κύθηρα

Αβλέμονας

Μικρή αμμώδης κλειστή παραλία μέσα στο ομώνυμο γραφικό χωριό. Από ψηλά θυμίζει πισίνα λόγω των χρωμάτων του νερού και του σχήματός της. Το τοπίο θυμίζει Κυκλάδες με μικρές σπηλιές και βράχια τα οποία προσφέρονται για βουτιές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη όμως τριγύρω υπάρχουν αρκετά καταστήματα.

Αγία Πελαγία

Αμμώδης, ρηχή σχετικά, παραλία στα βόρεια που περιβάλλεται από το ομώνυμο χωριό και παλαιό λιμάνι των Κυθήρων. Ενδείκνυται για οικογένειες και για σπορ στη παραλία. Συγκεντρώνει πολύ κόσμο το καλοκαίρι λόγω των πολλών ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή και των καταστημάτων που βρίσκονται δίπλα της. Η παραλία χωρίζεται σε δύο τμήματα, (Αγία Πελαγία και Νέος κόσμος), τα οποία χωρίζει η προβλήτα του λιμανιού και είναι οργανωμένη.

Άγιος Νικόλας

Η βορειότερη παραλία των Κυθήρων. Βρίσκεται κοντά στο Φάρο του Μουδαρίου στον Καραβά. Η παραλία διαθέτει κυρίως ψιλό βότσαλο αλλά και άμμο σε κάποια σημεία της. Αποτελείται από δύο τμήματα που τα χωρίζει ο βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου, (14ος αιώνας). Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από το χωριό Καραβάς ή από τον παραλιακό οικισμό Πλατεία Άμμος, με δρόμους τσιμεντοστρωμένους και χωμάτινους. Είναι προστατευμένη σχεδόν από όλους τους ανέμους.

Βλυχάδα

Μεγάλη παραλία στα ανατολικά με άμμο και βότσαλο. Το 2021 δημιουργήθηκε βατός χωματόδρομος που ξεκινάει από το δρόμο που συνδέει τις Αλεξανδράδες με την Παλαιόπολη και οδηγεί στην παραλία. Είναι οργανωμένη και ιδανική όταν φυσάει δυτικός άνεμος.

Βρουλέα

Μικρή κλειστή παραλία στα νότια μεταξύ του Χαλκού και της Φυρής Άμμου (Λιβαδίου). Διαθέτει ψιλό βότσαλο και πηγή με γλυκό νερό που τρέχει σε ένα βράχο δίπλα στην παραλία. Στο σημείο υπάρχει μικρό λιμανάκι που ελλιμενίζονται λίγες ψαρόβαρκες. Δεν είναι καθόλου οργανωμένη.

Διακόφτι

Η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία του νησιού. Γαλαζοπράσινα ρηχά νερά και ψιλή λευκή άμμος δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο στο χωριό αυτό των Κυθήρων. Χωρίζεται σε δύο τμήματα που τα χωρίζει η γέφυρα που ενώνει τα Κύθηρα με το μικρό νησάκι των λογοτεχνών. Ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι οργανωμένη και δίπλα της βρίσκονται αρκετά καταστήματα στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας. Εδώ θα δείτε και το Ναυάγιο του πλοίου Nordland.

Κακή Λαγκάδα

Παραλία στα βόρεια που δημιουργείται στην απόληξη του φαραγγιού της Παλαιόχωρας. Στο σημείο δημιουργείται μια μικρή λίμνη με γλυκό νερό και μια λωρίδα στεριάς, (παραλία με βότσαλο), η οποία χωρίζει τη θάλασσα από τη λίμνη. Το φαράγγι στο σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Δε διαθέτει καμιά οργάνωση.

Κακόπλακα

Μεγάλη ανατολική παραλία που βρίσκεται μεταξύ της Φυρής Άμμου Λιβαδίου και της Βρουλέας. Θεωρείται από τις πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες του νησιού καθώς η πρόσβασή της γίνεται αποκλειστικά από τη θάλασσα με σκάφος. Δεν είναι οργανωμένη και η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

Καλαδί

Μια από τις γνωστότερες παραλίες των Κυθήρων. Ουσιαστικά αποτελείται από δύο παραλίες με ψιλό βότσαλο που τις χωρίζει ένας τεράστιος βράχος. Υπάρχει επίσης μια σπηλιά που οδηγεί και σε μια τρίτη μικρή παραλία. Για να φτάσει κανείς σε αυτήν θα πρέπει να κατέβει ένα μονοπάτι με αρκετά πέτρινα σκαλοπάτια. Δε διαθέτει παροχές για λουόμενους ενώ στην αρχή του μονοπατιού για την πρόσβαση σε αυτή υπάρχει καντίνα.

Καλάμι

Μικρή πανέμορφη παραλία στα δυτικά κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος. Διαθέτει ψιλό βότσαλο και μικρές θαλασσοσπηλιές στην είσοδό της. Αν προσέξει κανείς καλά, κάποιες ημέρες του χρόνου θα διακρίνει πειρατικά κανόνια στο βυθό της. Στο δρόμο για την παραλία αξίζει κανείς να επισκεφτεί το κτισμένο σε γκρεμό μοναστήρι της Παναγίας Ορφανής. Δε διαθέτει καμιά οργάνωση και η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου μετά το μοναστήρι της Παναγίας της Ορφανής και στο τέλος έχει ένα δύσκολο μονοπάτι με κατάβαση.

Καψάλι – Σπαραγγαρίο

Το Καψάλι είναι η γνωστή «δίδυμη» παραλία που φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Πρόκειται για μια από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες στα Κύθηρα καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού και στο Ενετικό κάστρο. Διαθέτει άμμο και βότσαλο και αγκαλιάζεται από τον οικισμό του Καψαλιού στον οποίο υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης για όλα τα γούστα. Το Σπαραγγαρίο είναι η παραλία απέναντι από την παραλία του Καψαλίου στην οποία μπορεί κάποιος να πάει κατεβαίνοντας ένα μονοπάτι ή νοικιάζοντας ένα κανό ή ένα ποδήλατο θαλάσσης από το Καψάλι. Φυσικά είναι εύκολη και η κολύμβηση προς αυτή. Η παραλία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και διαθέτει καλή οργάνωση, θαλάσσια σπορ και πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Κομπονάδα

Μεγάλη παραλία στα ανατολικά. Η παραλία διαθέτει άμμο και βότσαλο και βρίσκεται στην απόληξη του λαγκαδιού που ξεκινάει από το Λιβάδι. Προσφέρεται για windsurf και θαλάσσιο σκι.

Κουφός Γιαλός

Μια υπέροχη μικρή παραλία στα δυτικά με άμμο και ψιλό βότσαλο. Στα βράχια αριστερά της βρίσκεται μια πελώρια εσοχή – σπηλιά. Τα τελευταία χρόνια, λόγω κατολίσθησης, ένα μικρό μέρος της παραλίας έχει σκεπαστεί με βράχια. Το δύσκολο σχετικά μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία ξεκινάει από το χωριό Ντουριάνικα. Δεν υπάρχει οργάνωση και η πρόσβαση γίνεται από ένα δύσκολο μονοπάτι ή με σκάφος.

Κυριακουλού

Όμορφη κλειστή νότια παραλία κοντά στο Καψάλι με ψιλό βότσαλο. Η πρόσβασή της γίνεται με σκάφος από τη θάλασσα ή κατεβαίνοντας ένα δύσκολο μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό Κάλαμος και δεν είναι καθόλου οργανωμένη.

Λιμνιώνας

Γραφική παραλία στα δυτικά. Διαθέτει λευκή άμμο και όπως λέει και το όνομά της θυμίζει λίμνη. Γύρω της υπάρχουν μικρά εξοχικά σπίτια και λιμανάκι το οποίο φιλοξενεί μικρές βάρκες. Από αυτήν ξεκινάει μονοπάτι 500 περίπου μέτρων το οποίο οδηγεί στην «Πισίνα» μια μεγάλη εσοχή του βράχου στην οποία εισχωρεί η θάλασσα και δημιουργεί μια όμορφη φυσική πισίνα σε σχήμα καρδιάς.

Λορέτζου – Λαγκάδα

Δύο όμορφες παραλίες κοντά στο χωριό Αγία Πελαγία με κόκκινο βότσαλο. Η Λαγκάδα βρίσκεται δίπλα στο γνωστό φαράγγι του Μπαρμπαρόσα, (Κακή Λαγκάδα) και είναι μια μεγάλη παραλία με καλή οργάνωση, ενώ η Λορέντζου είναι μικρή παραλία με σπηλιές χωρίς οργάνωση. Η παραλία της Λαγκάδας είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Λυκοδήμου

Όμορφη παραλία στα δυτικά. Διαθέτει άμμο, κόκκινο βότσαλο και έναν υπέροχο βυθό. Στο μέσον της βρίσκεται μια επιβλητική σπηλιά μέσα στην οποία υπάρχει πηγή πόσιμου νερού. Δεν είναι οργανωμένη.

Μελιδόνι

Μικρή, πανέμορφη παραλία στα νότια. Διαθέτει άμμο και ψιλό κόκκινο βότσαλο και καλή οργάνωση. Είναι απόλυτα προστατευμένη από όλους σχεδόν τους καιρούς. Στο δρόμο προς αυτήν μπορεί να δει κανείς τη μονή του Αγίου Ιωάννη (Ξερουλάκι).

Παλαιόπολη – Λίμνη

Δύο μεγάλες παραλίες κοντά στο χωριό Αβλέμωνας με κόκκινο και λευκό ψιλό βότσαλο. Τις παραλίες χωρίζει ένα σύμπλεγμα βράχων τους οποίους η θάλασσα έχει σμιλέψει κάνοντάς τους να θυμίζουν ανθρώπινα πρόσωπα. Στο σημείο αυτό υπήρχαν στην αρχαιότητα τα λεγόμενα «Λουτρά της Αφροδίτης». Στη μέση της παραλίας της Παλαιόπολης στη θέση «Μονόπετρο» υπάρχουν Μινωικοί τάφοι.

Πλατιά Άμμος

Μεγάλη παραλία στα βόρεια με άμμο και βότσαλο που περιβάλλεται από το ομώνυμο χωριό. Παρ’ ότι βρίσκεται μέσα σε οικισμό είναι σχετικά ήσυχη ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Αρκετά καταστήματα βρίσκονται δίπλα της ενώ ενδείκνυται για οικογένειες και αθλήματα παραλίας.

Ρούτσουνας

Μεγάλη παραλία που βρίσκεται στα βορειοδυτικά, κοντά στο φανάρι του Καραβά. Την χαρακτηρίζουν τα βαθιά διαυγή νερά και η ιδιαίτερη φύση του βορειοδυτικού τμήματος των Κυθήρων. Παραλία χωρίς οργάνωση για εναλλακτικές κυρίως εξορμήσεις. Ο δρόμος προς την παραλία περνάει μέσα από το υπέροχο δάσος του Γερακαρίου.

Στενό Αυλάκι

Μικρή γραφική παραλία δίπλα στη Βρουλέα. Όπως λέει και το όνομά της πρόκειται για μια παραλία στην απόληξη ενός μικρού λαγκαδιού – αυλάκι. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από μονοπάτι το οποίο ξεκινάει από το δρόμο που οδηγεί στη Βρουλέα, 500 περίπου μέτρα πριν την παραλία ή με σκάφος και δε διαθέτει οργάνωση.

Φελωτή

Παραλία που βρίσκεται κοντά στη Χώρα. Πρόκειται για μια σχετικά μεγάλη κυκλική παραλία στην οποία υπάρχει μικρό λιμανάκι με ψαρόβαρκες και λίγα σπιτάκια ψαράδων. Είναι προστατευμένη από τους βόρειους και τους δυτικούς ανέμους και κοντά της βρίσκεται το εκκλησάκι – σπηλιά της Αγίας Πελαγίας. Δεν είναι οργανωμένη και η πρόσβαση γίνεται μέσω χωματόδρομου.

Φούρνοι

Όμορφη παραλία στα βορειοανατολικά με ψιλό βότσαλο. Η πρόσβασή της γίνεται από τον κεντρικό δρόμο Καραβά – Πλατειάς Άμμου μέσω ενός βατού χωματόδρομου. Είναι οργανωμένη και υπάρχει καντίνα.

Φυρρή Άμμος (Αγία Πελαγία)

Μία από τις δύο παραλίες των Κυθήρων με το ίδιο όνομα, η οποία βρίσκεται στην Αγία Πελαγία. Τη χαρακτηρίζουν το κόκκινο ψιλό βότσαλο και τα μικρά σπιτάκια στην παραλία. Η παραλία είναι δημοφιλής στους διαμένοντες στην Αγία Πελαγία καθώς βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στον οικισμό έχοντας ωραίο βυθό και άνετη πρόσβαση.

Χαλκός

Μικρή, πανέμορφη παραλία στα νότια. Βρίσκεται στην απόληξη ενός μικρού λαγκαδιού στα νότια και είναι από τις πιο δημοφιλείς στο νησί κυρίως λόγω του ότι είναι προστατευμένη από όλους σχεδόν τους ανέμους. Διαθέτει άμμο, κόκκινο βότσαλο και είναι οργανωμένη. Στο δρόμο προς την παραλία μπορεί να δει κανείς το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας Καλάμου και το σπηλαιώδη ναό του.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Διαμονή στα Κύθηρα: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register