Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Τρικάλων

Νομός Τρικάλων

Νομός Τρικάλων

Μια περιοχή με εξαιρετικά γεωλογικά φαινόμενα

Ο νομός Τρικάλων είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, δεύτερος σε έκταση και χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά γεωλογικά φαινόμενα. Η μεγάλη ποικιλία κλιματικών και γεωγραφικών συνθηκών χαρακτηρίζεται από μεγάλη βιοποικιλότητα. Χαρακτηριστικό του φυσικού ανάγλυφου της τρικαλινής γης, είναι τα ψηλά υψόμετρα των Χασιών και της Πίνδου, τα άφθονα νερά του Αχελώου και των γύρω ποταμών που ευνοούν τη δημιουργία αλπικών τοπίων, όπου παρατηρείται πλούσια κάλυψη από υπέροχα πλατανοδάση και μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων.

Εντυπωσιακές πέτρινες καμάρες περασμένων αιώνων στεφανώνουν τις όχθες των ποταμών, πέτρινα τοξωτά γεφύρια αριστουργήματα που ενώνουν το παρελθόν με το μέλλον, μνημεία σπάνια και αξιοθαύμαστα εμφανίζονται παντού. Είναι ένας νομός πλούσιος σε θρύλους και παραδόσεις,  με πλούσια μυθολογία, ιστορία και θαυμαστή πολιτιστική κληρονομιά.

Χωριά πνιγμένα στα έλατα και στα πλατάνια που διατηρούν ανέπαφη τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Η ορεινή Ελάτη, χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, σε ύψος 920 μέτρων. Τα χωριά της οροσειράς του Κόζιακα είναι μια από τις πιο σημαντικές διαδρομές, με τις οδοντωτές κορφές του να μεγαλώνουν και να κρύβουν από τα μάτια μας, τις ψηλότερες κορφές της Πίνδου που φτάνουν ως την Αλβανία. Τα χωριά του Ασπροποτάμου, μια μεγάλη δασική έκταση 280.000 στρεμμάτων με φυσιογραφική μοναδικότητα, συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον το οποίο μαγεύει τον επισκέπτη. Τα εντυπωσιακά Μετέωρα που είναι ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η περιοχή του άνω Ασπροποτάμου κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο νομό Τρικάλων και αυτό γιατί συνδυάζει την παρθένα ομορφιά της με τις μακραίωνες παραδόσεις της. Έχει ενταχθεί στον Εθνικό Κατάλογο του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΦΥΣΗ 2000 (NATURA 2000).

Οι οικότοποι της περιοχής βρίσκονται σε καλή κατάσταση με αποτέλεσμα την παρουσία πολλών φυτικών και ζωικών ειδών, όπως τα λιβάδια στο Περτούλι, τα ξέφωτα του Αχελώου, ακόμα και οι γυμνές κορυφές όπως το Αυγό, αποτελούν σημαντικούς οικοτόπους.

Οι δραστηριότητες στη φύση στις οποίες μπορεί να επιδοθεί κάποιος είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Τα βουνά με την μεγάλη ποικιλότητά τους προσφέρονται για πεζοπορία, κατά την διάρκεια της οποίας ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μοναδική ομορφιά του φυσικού τοπίου, να συναντήσει σπάνια ζώα και φυτά, να βελτιώσει τη σωματική του υγεία και να ηρεμήσει ψυχικά ξεφεύγοντας από την πίεση, το άγχος και το θόρυβο των αστικών κέντρων.

Διαμονή στο νομό Τρικάλων: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register