Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Image Alt

Νομός Πρέβεζας

Νομός Πρέβεζας

Ένας τόπος προικισμένος από τη φύση

Ο Νομός Πρέβεζας δεσπόζει στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ηπείρου συνδυάζοντας την πλούσια ιστορία, τη θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές. Σε αυτή τη γωνιά της Ηπείρου, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Σαν ένα νησί που βρέχεται από τον Αμβρακικό κόλπο κι από το Ιόνιο πέλαγος από τη μια και από την άλλη οι ορεινές και οι πεδινές εκτάσεις του νομού σε παραπέμπουν σε άλλα τοπία και άλλες εποχές.

Ένας νομός με διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και κάστρα που σώζονται και φανερώνουν την πολυκύμαντη ιστορική πορεία του τόπου.

Ορεινά τοπία που δένουν αρμονικά με τις δαντελωτές ακτές, τα καταγάλανα νερά και τους πανέμορφους κόλπους. Καταπράσινα βουνά, εύφορες πεδιάδες και οικοσυστήματα γεμάτα από προστατευόμενη χλωρίδα και πανίδα.

Το διπλό Δέλτα του Λούρου και των ποταμών Αράχθου στον Αμβρακικό κόλπο είναι ένα σπάνιο οικοσύστημα υδρόβιων φυτών και σπίτι πολυάριθμων πουλιών και σπάνιων ζώων.

Η λίμνη του Ζηρού με το πανέμορφο φυσικό τοπίο ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση. Ο ποταμός Αχέροντας, ο πιο γνωστός από τη μυθολογία ποταμός, με πλούσια χλωρίδα, βραχώδη και παραποτάμια βλάστηση και αμέτρητα πλατάνια.

Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόλπους στην Ελλάδα, και αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα. Η είσοδος του είναι στο στενό πέρασμα του Άκτιου για Πρέβεζα, και αποτελείται από πολλές λιμνοθάλασσες και βάλτους.

Ένας νομός γεμάτος θρησκευτικά μνημεία, με μοναστήρια και εκκλησίες που δημιουργούν δέος και θρησκευτική κατάνυξη.

Οι μεγάλες παραλίες του Νομού Πρέβεζας που εκτείνονται σε μήκος 60 χιλιομέτρων με όρμους, χερσονήσους, κόλπους, αμμουδιές και βράχια που εναλλάσσονται αρμονικά και δάση από πεύκα να φτάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας.

Η πρωτεύουσα του νομού η Πρέβεζα έχει ένα ιδιαίτερο νησιώτικο χρώμα και συνδυάζει τις ήσυχες διακοπές με την κοσμοπολίτικη ζωή. Στενά σοκάκια και νεοκλασικά κτίρια είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Η πόλη της Πάργας είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και αποτελεί ένα κοσμοπολίτικο, αλλά ειδυλλιακό θέρετρο και συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα.

Το Άκτιο ή Πούντα είναι το ακροτελεύτιο ακρωτήριο, της ομώνυμης χερσονήσου της Ακαρνανίας, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου και είναι το βορειότερο άκρο της διχαλωτής χερσονήσου της Στέρνας.

Ο Νομός Πρέβεζας με τις απίστευτες φυσικές ομορφιές του, τις απέραντες παραλίες του και τη μεγάλη ιστορία, σε καλεί να τον επισκεφτείς και να τον εξερευνήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη και υπόσχεται μοναδικές στιγμές.

Διαμονή στο νομό Πρέβεζας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register