Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Πιερίας

Νομός Πιερίας

Νομός Πιερίας

Γη των μύθων, των Θεών και των Μουσών

Ο νομός Πιερίας στην κεντρική Μακεδονία με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και απλώνεται κάτω από τον επιβλητικό Όλυμπο και τα καταπράσινα Πιέρια, μέχρι τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Η Πιερία είναι συνυφασμένη από τη μυθολογία με τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου και τις εννέα Μούσες των Πιερίων που ενέπνευσαν πολλούς ποιητές και ψαλμωδούς της αρχαιότητας.

Η ιστορία του Ελληνισμού ανακαλύπτεται σε ευρήματα αρχαίων πόλεων (Δίον, Λείβηθρα, Πίμπλεια, Πύδνα, Μεθώνη, Μακρύγιαλος) και σε άλλα μνημεία. Είναι διάσπαρτη από μνημεία και τόπους ιερούς, σημεία αναφοράς της μυθολογίας, της ιστορίας και του πολιτισμού του Ελληνισμού.

Αλλά όσο μαγευτικός και αν είναι ο μύθος, η αληθινή Πιερία είναι ένας από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας και πόλος έλξης για τους λάτρεις της φύσης.

Η μοναδικότητα της φύσης με τις απίστευτες αντιθέσεις δημιουργούν ένα τοπίο που εναλλάσσεται μαγευτικά. Στα γεμάτα κύρος βουνά κάθε διαδρομή προκαλεί διαφορετική αίσθηση.

Ποτάμια, πηγές, πλούσια βλάστηση, η μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής βρίσκονται σε θαυμαστή φυσική ισορροπία και αρμονία με τις δαντελωτές ακτές με σήμα τις γαλάζιες σημαίες και τους παράκτιους υδροβιότοπους.

Στην Πιερία υπάρχουν διάσπαρτοι πανέμορφοι παραδοσιακοί οικισμοί και χωριά που απλώνονται μέσα στον Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη, επιβραβεύοντας τον επισκέπτη με το εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Περιβάλλονται από εντυπωσιακά δάση, χαρακτηρίζονται από ενδιαφέρουσα μακεδονική αρχιτεκτονική, στην οποία επικρατεί η πέτρα και διαφυλάσσουν όψεις της παραδοσιακής ζωής.

Λίγες περιοχές προσφέρουν τόσο μεγάλη ποικιλία ευκαιριών για διασκέδαση όσο ο νομός Πιερίας. Ο τουρισμός στην Πιερία με την οργάνωση, τη φιλοξενία και την άρτια τουριστική υποδομή θεωρείται πολιτισμός. Σε όλο το μήκος της παραλιακής ακτής υπέροχα ξενοδοχεία, άλλα μικρότερα οικογενειακής μορφής και άλλα πιο μεγάλα, εξασφαλίζουν τις πιο σύγχρονες ανέσεις σε κλοιό οικειότητας και φιλοξενίας.

Μια περιήγηση στο νομό Πιερίας θα σας συναρπάσει και θα σας προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες στη φύση.

Διαμονή στο νομό Πιερίας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register