Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Μεσσηνίας

Νομός Μεσσηνίας

Νομός Μεσσηνίας

Ένας τόπος προικισμένος από τη φύση

Ο Νομός Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο, είναι ένας επίγειος παράδεισος που μέσα από την πολυμορφία του τοπίου και τις ανεξάντλητες φυσικές καλλονές του αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο.

Η Μεσσηνία «Γη Μακαρία» όπως την είπε ο Παυσανίας, γη φιλόξενη όλες τις εποχές του χρόνου, καρποφόρα, φωτεινή, καθώς ο ήλιος ανατέλλει από τις κορυφές του Ταϋγέτου και φωτίζει το χθες και το σήμερα αυτού του τόπου, με το πιο μακρύ, γεμάτο ζέστη και θάλασσα καλοκαίρι του. Ο Ευριπίδης την ονομάζει «η Καλλίκαρπος» για την ομορφιά και την εύφορη γη της.

Ο νομός Μεσσηνίας έχει αρχαιολογικά και πολιτισμικά μνημεία, πλούσια παράδοση με μεσαιωνικά κάστρα και πέτρινους πύργους, υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια αμέτρητες φυσικές ομορφιές με επιβλητικά βουνά, φαράγγια και εύφορες πεδιάδες με απέραντους ελαιώνες, δαντελωτές παραλίες και γραφικοί κολπίσκοι, παραδοσιακά χωριά και οικισμοί. Όλα αυτά συνθέτουν την ξεχωριστή γοητεία της Μεσσηνιακής γης που συνδυάζει την άγρια ομορφιά του φυσικού τοπίου με την απλότητα και τη ζεστασιά των ανθρώπων που την κατοικούν.

Αρχαιολογικοί χώροι διασκορπισμένοι σε όλο το νομό, μάρτυρες όλης της μακρόχρονης ιστορίας της Μεσσηνίας, στέκουν περήφανα και μας διηγούνται μια ιστορία χιλιάδων χρόνων. Τα Μουσεία αναδεικνύουν τη μεγάλη ιστορία του πολιτισμού της. Τα κάστρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαίας και της σύγχρονης ιστορίας της εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Οι πέτρινοι επιβλητικοί πύργοι της Μεσσηνίας, δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ο καθένας με τη δική του ιστορία συναρπάζουν  και προκαλούν δέος. Η Μεσσηνία είναι κατάσπαρτη από υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια μοναδικής αρχιτεκτονικής που κρύβουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βυζαντινό παρελθόν.

Μοναδικές φυσικές ομορφιές, ποτάμια που ενώνονται με χείμαρρους κάτω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια, καταπράσινα δάση και επιβλητικά φαράγγια με ονειρικούς καταρράκτες, σπηλιές ανεξερεύνητες συνυπάρχουν και περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

H Μεσσηνία είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που συγκεντρώνουν τέτοια ποικιλία από ονειρικές παραλίες, μικρούς όρμους και γραφικούς κολπίσκους.

Ο επιβλητικός Ταΰγετος στέκεται αγέρωχος στον ορίζοντα της Μεσσηνίας κρύβοντας πολλούς μύθους και ιστορίες. Στο εσωτερικό, ο Ταΰγετος, «ο θρύλος του Μωριά» με την άγρια ομορφιά, τα δάση με έλατα και πεύκα, τα σπάνια φυτά, τις κορυφές, τις χαράδρες αλλά και τα γραφικά χωριά, συνθέτουν ένα πανέμορφο ελκυστικό τοπίο.

Τα χωριά του νομού Μεσσηνίας γεμίζουν κάθε επισκέπτη μοναδικές εικόνες. Όλα διαφορετικά, πανέμορφα, με ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που το κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία, τις δικές του παραδόσεις και μια δική του ιστορία να μας πει.

Η Μεσσηνία «σε μιαν από τις άκρες της Πελοποννήσου που ο τελευταίος βράχος ακουμπά στο Ιόνιο και από τους μυστικούς δρόμους του νερού, έρχονται οι ψίθυροι της μεγάλης θάλασσας», όπως είπε ο Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, συνδυάζει με τον πιο αρμονικό τρόπο το παρελθόν με το σήμερα.

Διαμονή στο νομό Μεσσηνίας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register