Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Μαγνησίας

Νομός Μαγνησίας

Νομός Μαγνησίας

Ταξίδι στο μεγαλείο της φύσης

Ο Νομός Μαγνησίας σας καλωσορίζει στον τόπο που συνδυάζει το θρύλο με την ιστορία, το βουνό με τη θάλασσα και το μεγαλείο της φύσης που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Σύμφωνα με το μύθο, από εδώ ξεκίνησε το ταξίδι ο Ιάσονας με την Αργώ για τη μακρινή Κολχίδα αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας.

Ο νομός Μαγνησίας είναι ένας τόπος ξεχωριστός που έχει να επιδείξει αξιόλογα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, παραδοσιακά ήθη και έθιμα, απολαυστικές παραδοσιακές γεύσεις, φιλόξενους κατοίκους και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή.

Στα ανηφορικά μονοπάτια και καλντερίμια του Πηλίου εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια, βγαλμένα από μια άλλη εποχή, προσκαλούν τον επισκέπτη να θαυμάσει την υπέροχη αρχιτεκτονική.

Ταξιδέψτε με το τρενάκι του Πηλίου -το θρυλικό Μουτζούρη- που ξεκίνησε τις διαδρομές του το 1895 και διασχίζει ακόμα τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, από τα Άνω Λεχώνια ως τις Μηλιές, αναβιώνοντας μνήμες περασμένων εποχών.

Τα παραλιακά χωριά της Μαγνησίας με πολλές απόμερες ακρογιαλιές μοιάζουν με ζωγραφιά. Στα γραφικά κουκλίστικα χωριά στις πλαγιές του Πηλίου δεσπόζουν τα χαρακτηριστικά κτίσματα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, «βουτηγμένα» στην καταπράσινη και πανέμορφη φύση του βουνού των Κενταύρων διατηρώντας αναλλοίωτη την εικόνα που είχαν στο παρελθόν καθώς και τον τοπικό τους χαρακτήρα.

Θαυμάστε την ομορφιά που χάρισε απλόχερα η φύση σε αυτόν τον τόπο, με τα εκπληκτικά τοπία να εναλλάσσονται συνεχώς, ορεινούς όγκους και οροπέδια να σχηματίζουν εντυπωσιακά φαράγγια, ποτάμια που διασχίζουν χαράδρες να δημιουργούν καταρράκτες με γαλάζια νερά, καταπράσινα νησιά με πανέμορφες παραλίες, σπήλαια μοναδικής ομορφιάς, λίμνες με σημαντικούς υδροβιότοπους.

Η μοναδικότητα των τοπίων και η ανεξερεύνητη ομορφιά του τόπου διεγείρει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον νέων επισκεπτών, που αποζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Υπάρχουν φυσικά μονοπάτια, ιδανικά για πεζοπορίες σε πανέμορφα τοπία μέσα από ενδιαφέρουσες διαδρομές. Το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο και κοντά σε ένα μεγάλο δάσος από καστανιές.

Ο δήμος Αλμυρού παρουσιάζει ιδιαίτερο ανάγλυφο αποτελούμενο κατά το ήμισυ από τον ορεινό όγκο της Όθρυος, διασχίζοντας μια εύφορη και πλούσια πεδιάδα, η οποία καταλήγει σε απαράμιλλου κάλους παραλίες και δαντελωτές απόκρημνες ακτές. Η Όθρυς συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των περιοχών Natura 2000  με χαρακτηριστικό γνώρισμα τα απόκρημνα φαράγγια, τις βραχώδεις εκτάσεις και τις ιδιαίτερες εικόνες από τα σπήλαια.

Το δρυοδάσος Κουρί είναι ένα φυσικό δάσος βελανιδιάς, ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 για τη μοναδικότητά του. Οι λίμνες Ζερέλια αποτελούν μοναδικό χαρακτηριστικό για την περιοχή. Πρόκειται για λίμνες οι οποίες προήλθαν από πτώση μετεωριτών, μοναδικές στο χώρο της Μεσογείου με μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Ανάβρας αποτελεί πια πόλο έλξης για πολλούς ανθρώπους, καθώς πέρα από τον σύγχρονο χαρακτήρα της διατηρεί την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος αναλλοίωτη. Στην υποθαλάσσια περιοχή, νότια της Αμαλιάπολης, έχουν ανακαλυφθεί 16 ναυάγια των Βυζαντινών χρόνων και ένας βυθισμένος προϊστορικός οικισμός στις Νηές Σούρπης. Στο Δήμο Αλμυρού υπάρχουν περισσότερα από 10 πέτρινα γεφύρια, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, με τα 5 να βρίσκονται στην καρδιά της Όθρυος.

Ο Δήμος Βόλου στην αγκαλιά του Παγασητικού συνδυάζει όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστικιστική ομορφιά του βουνού των Κενταύρων. Η πόλη του Βόλου φημίζεται για την έντονη ζωή και τα τσιπουράδικα.

Οι προϊστορικοί οικισμοί Σέκλο και Διμήνι είναι από τους παλιότερους που ανακαλύφθηκαν στην Ευρώπη. Στο πάρκο του Άναυρου, απέναντι από το μουσείο, έχει διαμορφωθεί εργαστήριο πειραματικής αρχαιολογίας, με πρότυπο τους νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνίου. Ο αρχαιολογικός χώρος Νέας Αγχιάλου είναι ένας από τα σημαντικότερα κέντρα της παλαιοχριστιανικής και βυζαντινής Θεσσαλίας.

Η εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου στους πρόποδες της Γορίτσας είναι μέσα σε σπήλαιο και είναι από τις πιο γραφικότερες της πόλης. Η συνοικία «Παλιά» στο δυτικό τομέα του Βόλου – υπολογίζεται πως κατοικείται διαρκώς από το 3.000 π.Χ., ενώ σύμφωνα με μια εκδοχή ταυτίζεται με την αρχαία Ιωλκό.

Ο δήμος του Ρήγα Φεραίου με τη μακραίωνη ιστορία του και το πλούσιο πολιτιστικό του απόθεμα αποτελεί αναμφίβολα πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη. Στη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή, που εκτείνεται από το Χαλκοδόνιο όρος μέχρι το Αιγαίο και με την αναγεννημένη «αρχόντισσά του» Λίμνη Κάρλα, ο επισκέπτης έχει κάθε λόγο να περιηγηθεί στις ομορφιές και να θαυμάσει το φυσικό κάλλος που απλόχερα προσφέρει η φύση.

Ο δήμος του Νότιου Πηλίου είναι ξακουστός για τις φυσικές ομορφιές, αλλά και για την παράδοση στις τέχνες και στα γράμματα. Δεκάδες φημισμένα χωριά έχουν χαρακτηριστεί ως παραδοσιακοί οικισμοί λόγω του εξαίσιου φυσικού τοπίου, της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

H Μαγνησία του Ιάσωνα και των Κενταύρων δεν είναι ένας συνηθισμένος τουριστικός προορισμός. O μοναδικός συνδυασμός του πράσινου του βουνού με το γαλάζιο της θάλασσας συμπληρώνουν την εικόνα του νομού Μαγνησίας και μας προκαλούν να τον ανακαλύψουμε.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register