Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Καβάλας

Νομός Καβάλας

Νομός Καβάλας

Ένας προικισμένος τόπος

Ο Νομός Καβάλας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Μακεδονίας, με το νότιο τμήμα του νομού να βρέχεται από το καταγάλανο Αιγαίο Πέλαγος, δίνοντάς του το πλεονέκτημα να συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Στο ανάγλυφο του νομού δεσπόζουν τρεις μεγάλοι ορεινοί όγκοι, σκεπασμένοι από καταπράσινα δάση. Το Παγγαίο, στο οποίο βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο, τα όρη της Λεκάνης και το όρος Σύμβολο. Ο ποταμός Νέστος, ρέει στα όρια με το νομό Ξάνθης, οι γραφικές λίμνες του, το μαγευτικό Δέλτα του Νέστου, αλλά και η οργιώδης βλάστηση που τον περιβάλλει, δημιουργούν ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείς και να το εξερευνήσεις.

Οι παραλίες του νομού Καβάλας εκτείνονται ανάμεσα στις εκβολές του Στρυμόνα και του Νέστου, είναι υπέροχες με πεντακάθαρη θάλασσα, τόσο στην Καβάλα, όσο και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του νομού. Η Θάσος, η Θασοπούλα και το Φιδονήσι που ανήκουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καβάλας είναι πραγματικά στολίδια για την περιοχή.

Ο νομός Καβάλας, είναι πλούσιος σε αρχαιολογικούς χώρους, παλιές εκκλησίες και μοναστήρια και παραδοσιακούς οικισμούς. Οι Στοές των Αρχαίων Μεταλλίων, το Κάστρο του Παλαιοχωρίου, η μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, οι Φιλίπποι που είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Καβάλας, ο Πύργος της Απολλωνίας, η αρχαία Οισίμη μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία αυτού του τόπου.

Τα πολυάριθμα ιστορικά μνημεία, το τέμενος του Ιμαρέτ, που χτίστηκε το 1817 από τον Μεχμέτ Αλή, και αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό μουσουλμανικό τέμενος της Ελλάδας, το παλιό θολωτό υδραγωγείο του 16ου αιώνα, οι Καμάρες, το παλιό υδραγωγείο, οι πολυάριθμες καπναποθήκες, τα γραφικά ορεινά χωριά, οι παραθαλάσσιοι οικισμοί συνθέτουν ένα μωσαϊκό αντιθέσεων που πραγματικά θα εκπλήξει τον επισκέπτη.

Κυριολεκτικά ο νομός Καβάλας είναι ένας τόπος που τα έχει όλα. Από αμμουδερές παραλίες και μαγευτικά ποτάμια μέχρι επιβλητικούς ορεινούς όγκους και απέραντα δάση. Η γενικότερη πολυμορφία του τοπίου και ο αρμονικός συνδυασμός που υπάρχει του σύγχρονου με το παλιό και τα ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία της δίνουν μία ιδιαίτερη αξία και ομορφιά.

Διαμονή στο νομό Καβάλας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register