Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Αχαΐας

Νομός Αχαΐας

Νομός Αχαΐας

Εκεί που η φύση υφαίνει ιστορίες

Ο Νομός Αχαΐας είναι από τους πιο ιστορικούς της Πελοποννήσου και η παραθαλάσσια πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, με έντονο ιστορικό αποτύπωμα από την εποχή της αρχαιότητας. Σταυροδρόμι κοινωνικό και οικονομικό, τόπος μεγάλων αποφάσεων και εξελίξεων, με πλούσια και πολυεπίπεδη διαδρομή και συνάμα ένας προορισμός εξαιρετικά ελκυστικός για χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Αχαΐα διατηρεί ακόμη πολλές από τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα συνδεδεμένα με μύθους διαχρονικούς και ανυπέρβλητους. Ο μύθος έγινε κάποτε παράδοση και η παράδοση γιορτές του παρελθόντος που παραπέμπουν σε ήθη και έθιμα, συνήθειες και αδιάρρηκτες σχέσεις ζωής.

Ο νομός Αχαΐας έχει να επιδείξει πολλά σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και μνημεία, που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη την έκτασή του. Η σημαντική πόλη της αρχαίας Αιγείρας με το θέατρό της, η βυθισμένη αρχαία Ελίκη που είχαν χαθεί τα ίχνη της για χιλιάδες χρόνια, το τείχος των Δυμαίων που έκτισε ο ημίθεος Ηρακλής και το Μεσαιωνικό κάστρο της Πάτρας που είναι χτισμένο στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης.

Η Αχαΐα διαθέτει τεράστιο πλούτο από θρησκευτικά μνημεία, διάσπαρτα σε όλον το νομό. Η Μονή του Αγίου Θεολόγου που μετρά πέντε αιώνες λειτουργίας, το μοναστήρι Μέγα Σπήλαιο που σύμφωνα με την παράδοση είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια στην Ελλάδα, το εκκλησάκι της Παναγιάς της Πλατανιώτισσας που δημιουργήθηκε από τρεις αιωνόβιους πλάτανους και η ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας με το θρυλικό λάβαρο της Επανάστασης αποτελούν συστατικά στοιχεία της Εθνικής μας κληρονομιάς, ταυτότητας και μνήμης.

Μικρά γραφικά παραθαλάσσια χωριά με σημαντική τουριστική υποδομή που συνδυάζουν γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές, όπως αυτή της Λακόπετρας και της Καλογριάς, με ενδιαφέροντα βυθό και καταπράσινες βουνοπλαγιές.

Η ορεινή Αχαΐα φανερώνει όμορφα χωριά διάσπαρτα στην ενδοχώρα, με πράσινες πλαγιές, λιγοστά ταβερνάκια και καφενεία, ήσυχα καλντερίμια, πέτρινα πυργόσπιτα και με κοινά χαρακτηριστικά τα ήθη και έθιμα, αλλά και το κοινό παρελθόν που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Οι Αιγές με τον τεράστιο βράχο θυμίζει σκηνικό από Μετέωρα, τα ιστορικά Καλάβρυτα με τον οδοντωτό να μας ταξιδεύει στο παρελθόν και να μας χαρίζει μοναδική εμπειρία και μια υπέροχη διαδρομή, η όμορφη Ζαχλωρού κρυμμένη μέσα στο φαράγγι με καστανιές, πλατάνια και έλατα, το Πλανητέρο με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και το πλατανόδασος με υπεραινώβια πλατάνια, νεροτριβές και τις πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά να αναβλύζουν μέσα από τα βράχια.

Ο νομός Αχαΐας διαθέτει ιδιαίτερες φυσικές καλλονές με εναλλαγές τοπίων, συνδυάζει μοναδικά τη θάλασσα και το βουνό, επιβλητικά βουνά, σπήλαια και φαράγγια, ποτάμια που στο διάβα τους γίνονται ένα, λίμνες και πηγές, κατάφυτα δάση από έλατα στις πλαγιές του βουνού και πλατάνια στις κοίτες των ποταμών, συνθέτουν ένα απίστευτης ομορφιάς τοπίο, που θα ζήλευε κι ο καλύτερος ζωγράφος.

Ο μυθικός Ερύμανθος και ο αγέρωχος Χέλμος συνοδεύονται από θρύλους, μύθους, παραδόσεις αλλά και για πλήθος δραστηριοτήτων. Το μοναδικό σε ομορφιά και έκταση πευκοδάσος της Στροφυλιάς και η λιμνοθάλασσα Κοτύχι αποτελούν ένα σπάνιο οικοσύστημα με ξεχωριστή ομορφιά συνθέτοντας μια ειδυλλιακή εικόνα. Η μαγευτική λίμνη Τσιβλού περιτριγυρισμένη από το ελατοδάσος της Ζαρούχλας,  μοιάζει σα να είναι βγαλμένη από παραμύθι. Το Σπήλαιο των Λιμνών με τις 13 κλιμακωτές υπόγειες λίμνες, το καταπράσινο Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού με τον μοναδικό οδοντωτό σιδηρόδρομο προσφέρει ονειρικές διαδρομές σε υπέροχα τοπία.

Ο νομός Αχαΐας είναι ένας επίγειος παράδεισος που προσφέρει τα πάντα, μέσα από την ιστορία του και τα μνημεία, την πολυμορφία του τοπίου και τις ανεξάντλητες φυσικές καλλονές, αποτελεί μια πρόκληση που περιμένει να την εξερευνήσεις.

Διαμονή στο νομό Αχαΐας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register