Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Μπατσί Άνδρος

Μπατσί στην Άνδρο

Ένα γραφικό αλλά κοσμοπολίτικο ψαροχώρι

Το Μπατσί στην Άνδρο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, χτισμένο αμφιθεατρικά δίπλα στην ομώνυμη απάνεμη παραλία, χωρισμένο από μικρά γραφικά λιμάνια, κρυμμένους όρμους και όμορφες αμμώδεις παραλίες, που παρότι ήταν η πρώτη τοποθεσία που αναπτύχθηκε τουριστικά έχει διατηρήσει την παραδοσιακή και γραφική του γοητεία.

Το Μπατσί έχει μια μικρή μαρίνα για γιοτ και αλιευτικά σκάφη και επειδή η γεωγραφική του θέση το προστατεύει από τα καλοκαιρινά μελτέμια, το καθιστά αγαπημένο προορισμό για οικογένειες.

Αξιοθέατα είναι η εκκλησία του Αγίου Φιλίππου που δεσπόζει ψηλά στο λόφο και η Μονή Ζωοδόχου Πηγής ή της Αγίας που είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι του νησιού και βρίσκεται ανάμεσα στο Γαύριο και το Μπατσί. Εκτός από την εκκλησία του Αγίου Φιλίππου υπάρχουν κι άλλα μικρότερα γραφικά εκκλησάκια σε διάφορα σημεία και γειτονιές του Μπατσίου, όπως ο Άγιος Γεώργιος στα βόρεια του οικισμού και ο Άγιος Νικόλαος, πριν την παραλία Κολώνα. Επίσης θα δείτε και πολλά μικρά ξωκλήσια τριγύρω.

Βασικό προνόμιο του Μπατσί είναι ότι αρκετά κοντά βρίσκονται πολλές παραλίες. Η πιο γνωστή και φημισμένη είναι η ομώνυμη που έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, είναι διάσημη από την ελληνική ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» και είναι πλήρως οργανωμένη.

Το Μπατσί φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή, όπου το βράδυ μετατρέπεται η καρδιά της διασκέδασης του νησιού, με το πολυσύχναστο λιμάνι του, τις καφετέριες, τις ταβέρνες και τα μπαράκια.

Έχει άρτια τουριστική υποδομή με υπηρεσίες, τράπεζα, καταστήματα τουριστικά, καταστήματα εστίασης, κέντρα διασκέδασης και πλήθος επιλογών από καταλύματα διαμονής και κάμπινγκ.

Στην περιοχή του Μπατσίου υπάρχουν πολλά ωραία ορεινά χωριά.

  • Το Ατένι βρίσκεται σε μια εύφορη κοιλάδα με διάσπαρτα σπίτια και τις πανέμορφες παραλίες Ατένι και Λεύκα.
  • Η Κατάκοιλος είναι ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο, με πολλά τρεχούμενα νερά και έντονη βλάστηση. Στο χωριό υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες.
  • Τα Ρέμματα βρίσκονται κάτω από το χωρίο της Άρνης και πριν την Κατάκοιλο. Είναι ένα χωριό με λίγα σπίτια, πλούσια βλάστηση, κισσούς πλεγμένους γύρω από τα πλατάνια.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register