Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Λευκάδα Επτάνησα

Λευκάδα

Λευκάδα

Το στεριανό νησί με τις ονειρικές παραλίες

Η Λευκάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τον επισκέπτη που θέλει να συνδυάσει στις διακοπές του πράσινη γη με ειδυλλιακές παραλίες, διασκέδαση και παράλληλα ησυχία.

Οι σύγχρονες απολαύσεις της εποχής που προσφέρει η Λευκάδα στα Επτάνησα δένουν αρμονικά με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που οι φιλόξενοι κάτοικοι, μέσα από ήθη και έθιμα διατηρούν ακόμα ολοζώντανη. Τα 24 νησάκια γύρω της συμπληρώνουν την ήδη μαγευτική εικόνα της Λευκάδας.

Σύμφωνα με ευρήματα ανασκαφών πιθανότατα είναι η Ιθάκη του Οδυσσέα, έχει μία πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα αποτυπωμένη στα ερείπια που υπάρχουν διάσπαρτα στην επικράτεια της, στα κάστρα και τις εκκλησιές της. Στα μουσεία της Λευκάδας η ιστορία ζωντανεύει μέσα από τα εκθέματα.

Ο εκκλησιαστικός τουρισμός στη Λευκάδα συναντά εκκλησίες και μοναστήρια από τη βενετοκρατία με καταπληκτικές τοιχογραφίες και εικόνες. Θα προσκυνήσει στην εκκλησία του Αϊ Γιάννη του Αντζούση όπου ο Απόστολος Παύλος μύησε τους κατοίκους στον χριστιανισμό.

Λευκάδα, με τις υπέροχες, μοναδικές παραλίες. Γνωστές παγκοσμίως πολλές από αυτές, οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, με υποδομές για θαλάσσια σπορ. Κάποιες με φυσική σκιά από πεύκα που σχεδόν αγγίζουν το νερό, όλες με μία υπέροχη γαλαζοπράσινη απόχρωση. Με άμμο ή βότσαλο, προσιτές με αυτοκίνητο ή βάρκα, απόκρημνες με την άγρια ομορφιά βράχων να τις περιβάλλουν, η κάθε μία είναι εμπειρία από μόνη της.

Οι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού μέσα στα καταπράσινα τοπία και τα κρυστάλλινα νερά θα ικανοποιηθούν με το πλήθος δραστηριοτήτων που τον περιμένουν στο νησί. Ποδήλατο και περπάτημα σε μονοπάτια, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, ιππασία, αλεξίπτωτο. Υδροβιότοποι και βιότοποι προστατευμένοι από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar, στα βουνά με καταρράκτες και σπηλιές με υπέροχο διάκοσμο, φαράγγια με νερόμυλους και πλατάνια, δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για πουλιά και θηλαστικά και την ανάπτυξη σπάνιων ειδών φυτών.

Η Χώρα, κρατώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, είναι ένα στολίδι με πολλά αξιοθέατα που εξιτάρουν την περιέργεια του επισκέπτη. Οι ορεινοί οικισμοί μέσα από τα πετρόχτιστα σοκάκια οδηγούν σε γραφικές πλατείες όπου σερβίρουν φρεσκοαλεσμένο καφέ κάτω από την σκιά πλατάνων. Παραλιακοί οικισμοί πολυσύχναστοι, με το παραδοσιακό στοιχείο εναρμονισμένο στις μοντέρνες ανέσεις.

Η Λευκάδα με την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά σε προσκαλεί να τη γνωρίσεις και να ζήσεις στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σου.

Πηγή άρθρου: Αμερίσσα

Πηγή photo slider: Israel Ferrera on Unsplash

Ξενοδοχεία

error: Content is protected !!
You don't have permission to register