Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Λευκάδα

Λευκάδα

Λευκάδα

Το στεριανό νησί με τις ονειρικές παραλίες

Η Λευκάδα είναι ένα πανέμορφο νησί των Επτανήσων. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό, καθώς είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη από την ηπειρωτική Ελλάδα διασχίζοντας την πλωτή γέφυρα που την ενώνει με την Αιτωλοακαρνανία.

Το νησί αποτελεί ολόκληρο ένα φυσικό αξιοθέατο με παραθαλάσσιους οικισμούς αλλά και ορεινά χωριά, χτισμένα μέσα στην καταπράσινη φύση. Τα βουνά του νησιού αποτελούν σημαντικούς βιότοπους στους οποίους ζουν και αναπτύσσονται πολλά είδη από σπάνια φυτά, πτηνά και θηλαστικά. Σπήλαια, καταρράκτες, φαράγγια και πηγές συνθέτουν τη μοναδική φυσική ομορφιά της Λευκάδας και είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους φυσιολάτρες.

Η Λευκάδα διαθέτει πάρα πολλά αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όπως το Κάστρο της Αγίας Μαύρας και του Καλάμου, ο αρχαιολογικός χώρος Νήρικος, καθώς και αρκετά μουσεία που έχουν να επιδείξουν την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Το νησί έχει πολλούς οικισμούς με τουριστική ανάπτυξη αλλά και πολλά γραφικά χωριά, όπως η Ράχη, η Νικιάνα, η Βασιλική, η ορεινή Καρυά που φημίζεται για το τοπικό της χρώμα, διατηρώντας μέχρι και σήμερα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών της, και τα παραδοσιακά έθιμα. Ο Άγιος Νικήτας και το Νυδρί είναι από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα και μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές επιλογές διασκέδασης.

Στη Λευκάδα βρίσκονται κάποιες από τις πιο ξακουστές και όμορφες παραλίες παγκοσμίως. Με άμμο ή βότσαλα, όλες γοητεύουν με τα μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά τους. Στις δυτικές ακτές του νησιού βρίσκεται, η διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι που είναι βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και οι γνωστές Κάθισμα και Εγκρεμνοί. Άλλες πανέμορφες παραλίες του νησιού είναι ο Άγιος Νικήτας, το Νυδρί, τα Πευκούλια, η Σκάλα Γιαλού, ο Μύλος, το Αγιοφύλλι.

Τα αμέτρητα αξιοθέατα, οι απέραντες κατάφυτες εκτάσεις, οι εντυπωσιακές παραλίες, οι γραφικές ακτές, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των οικισμών, η σύγχρονη τουριστική υποδομή αποτελούν ένα σημαντικό πόλο έλξης για τον επισκέπτη.

Διαμονή στη Λευκάδα: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register