Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Image Alt

Λήμνος

Λήμνος

Το νησί του Ηφαίστου

Η Λήμνος είναι ένα από τα νησιά της Ελλάδας που βρίσκονται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Με ισχυρή παρουσία στην Ελληνική μυθολογία, είναι η πατρίδα του θεού Ηφαίστου, ενώ ο Όμηρος στα έπη του έχει τραγουδήσει για το νησί και όλα όσα πρόσφερε, ήδη από την αρχαιότητα.

Η Λήμνος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά με πολλές ιδιαιτερότητες στη γεωλογία και στη μορφολογία του εδάφους της γεγονός που την καθιστά ξεχωριστή. Όλο το νησί έχει επηρεαστεί από την ύπαρξη του αρχαίου ηφαιστείου που είναι ανενεργό εδώ και αιώνες. Έχει όμως συντελέσει στη δημιουργία διάφορων γεωλογικών φαινομένων και έχει επηρεάσει το φυσικό τοπίο μ’ ένα τρόπο που εντυπωσιάζει.

Η Λήμνος είναι σχεδόν επίπεδη και δεν έχει μεγάλους ορεινούς όγκους αλλά υπάρχουν φυσικοί σχηματισμοί βράχοι στο Φαρακλό. Οι καταρράκτες στον Κάσπακα και οι αμμοθίνες που θυμίζουν Σαχάρα όπως πάρα πολλοί την ονομάζουν είναι από τα φυσικά αξιοθέατα της Λήμνου που δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης. Λιμνοθάλασσες και σημαντικοί βιότοποι φιλοξενούν χιλιάδες πουλιά κατά την περίοδο της μετανάστευσής τους.

Οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού είναι εντυπωσιακοί, ειδικά όσον αφορά την ανθρώπινη παρουσία κατά την προϊστορική περίοδο. Επισκεφθείτε την αρχαία Πολιόχνη, τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστείας με το καταπληκτικό αρχαίο θέατρο, το Καβίρειο, όπου τελούνταν μυστικιστικές τελετές, αλλά και το Κάστρο της Μύρινας, που διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Λήμνος έχει πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια αλλά αυτό που εντυπωσιάζει πιο πολύ από όλα είναι το ξωκλήσι της Παναγίας Κακκαβιώτισσας που αντί για στέγη σκεπάζεται από βράχια.

Όλα τα χωριά της Λήμνου διατηρούν τη γραφικότητά τους με σπίτια παραδοσιακά και το καθένα με τα δικά του αξιοθέατα. Η Μύρινα που είναι η πρωτεύουσα του νησιού είναι ξακουστή για το κάστρο της αλλά και μια από τις πιο όμορφες νησιωτικές πόλεις στην Ελλάδα.

Η Λήμνος μπορεί να προσφέρει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας αλλά και διασκέδασης.

Διαμονή στη Λήμνο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register