Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Image Alt

Κύθνος

Κύθνος

Το νησί της απλότητας και της φιλοξενίας

Η Κύθνος είναι ένα υπέροχο νησί των Κυκλάδων, φημισμένο για τις πολυάριθμες και πανέμορφες παραλίες της, τους γραφικούς οικισμούς, τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία και την ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες. Η παλιά ονομασία της Κύθνου είναι Θερμιά το όνομα αυτό το πήρε από τις περίφημες ιαματικές πηγές που βρίσκονται στο γραφικό οικισμό Λουτρά.

Αποτελεί ένα νησί που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο με μοναδική ομορφιά. Γραφική και παραδοσιακή, μπορεί να μην έχει τον κοσμοπολίτικο αέρα των άλλων Κυκλάδων, αλλά έχει να προσφέρει απλόχερα τις δικές της ομορφιές.

Η Κύθνος θα σας οδηγήσει σε κυκλαδίτικα μονοπάτια, σε κατάλευκους οικισμούς, σε πανέμορφα χωριά και σε 99 παραλίες, που θα σας κάνουν να αντιληφθείτε πολύ γρήγορα ότι βρίσκεστε σε έναν επίγειο παράδεισο. Ένα από τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά της Κύθνου είναι ο μεγάλος αριθμός κόλπων και όρμων  που διαθέτει κατά μήκος της ακτογραμμής και οι οποίοι είναι κατάλληλοι για αγκυροβολία.

Στο νησί υπάρχουν σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και ένα υπέροχο ανεξερεύνητο σπήλαιο με τα παλιά μεταλλεία που θυμίζουν άλλες εποχές. Στο σπήλαιο Καταφύκι έβρισκαν καταφύγιο οι κάτοικοι του νησιού κατά τη διάρκεια των πειρατικών επιδρομών.

Σχεδόν 130 ξωκλήσια βρίσκονται χτισμένα σε λόφους και ακρογιαλιές σε όλο το νησί. Η εικόνα της Παναγίας της Κανάλας αγιογραφήθηκε το 17ο αιώνα και είναι εξαιρετικό έργο της Κρητικής Σχολής.

Τα χωριά της Κύθνου είναι γεμάτα πλακόστρωτα δρομάκια, κατάλευκα σπίτια, πλατείες, εκκλησίες και φιλόξενους κατοίκους που περιμένουν να σας γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία με παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει.

Στην Κύθνο υπάρχουν δύο θερμές πηγές, γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους. Μέσα σε ένα υπερσύγχρονο υδροθεραπευτήριο βρίσκεται η πηγή των Αγίων Αναργύρων και σε απόσταση 50 μέτρων η πηγή του Κάκαβου με τη θερμοκρασία της να είναι σταθερή στους 52° C όλες τις εποχές του χρόνου. Σε όλο το νησί κυριαρχεί το άρωμα του θυμαριού και τα πεζοπορικά μονοπάτια οδηγούν σε μέρη απίστευτης ομορφιάς.

Η Κύθνος παραμένει ένα νησί που χαρακτηρίζεται από την απίστευτη ομορφιά της κυκλαδίτικης φύσης, με πλούσια και αυθεντική φυσιογνωμία που αντιστέκεται ακόμα στο μαζικό τουρισμό και είναι ιδανική για ήρεμες διακοπές.

Διαμονή στην Κύθνο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register