Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Image Alt

Κεφαλλονιά

Κεφαλλονιά

Το νησί του μυστηρίου και των παράξενων φαινομένων

Η Κεφαλλονιά είναι το νησί του μυστηρίου και των παράξενων φαινομένων. Ένα πραγματικά κατάφυτο νησί των Επτανήσων που περιτριγυρίζεται από τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου Πελάγους. Νησί προικισμένο απλόχερα από τη φύση, που παντρεύει αριστοτεχνικά το πράσινο με το μπλε και συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με μια έντονη αύρα πολιτισμού. Εντυπωσιακά σπήλαια, κάστρα και μοναστήρια, παραλίες με κόκκινη άμμο, με χρυσή άμμο, με λευκό βότσαλο και σμαραγδένια νερά, το ψηλότερο βουνό όλων των Επτανήσων, ελαιώνες και αμπελώνες, χωριά βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής.

Το νερό της θάλασσας εξαφανίζεται κάτω από το Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού, στις αποκαλούμενες Καταβόθρες, και καταλήγει στο ατμοσφαιρικό σπήλαιο της Μελισσάνης όπου το νερό της λίμνης δημιουργεί τιρκουάζ αντανακλάσεις στα τοιχώματα του σπηλαίου. Υπάρχουν κατσίκες με χρυσά δόντια, χελώνες καρέτα- καρέτα που χαιρετούν τους τουρίστες στη λιμνοθάλασσα του Κούταβου στο Αργοστόλι και το βουνό Αίνος είναι μαύρο αντί για πράσινο!

Το νησί είναι ένας τόπος με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, περιλαμβάνοντας πολυάριθμα μνημεία και σημεία δραστηριότητας του ανθρώπινου πολιτισμού από την προϊστορική κιόλας περίοδο μέχρι και τη σύγχρονη ιστορία.

Η Κεφαλλονιά είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία. Αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν γίνει σε όλη της την έκταση και σε όλο το νησί έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να περιηγηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους διαφόρων εποχών και περιόδων. Κάστρα και μοναστήρια με υπέροχη θέα, όπως το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και η μονή των Κηπουραίων είναι τα απομεινάρια της βυζαντινής και ενετικής περιόδου.

Οι περισσότερες παραλίες προσφέρουν μαγευτικά τοπία και ήρεμη ατμόσφαιρα. Το σήμα κατατεθέν της Κεφαλλονιάς είναι η παραλία του Μύρτου, όμως υπάρχουν και άλλες παραλίες που ξεχωρίζουν, όπως η Αντίσαμος στη Σάμη, όπου γυρίστηκε το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι, η παραλία Ξι στο Ληξούρι όπου η κοκκινωπή άμμος λειτουργεί σαν ένα φυσικό σπα με άργιλο και οι πολυσύχναστες παραλίες στη Σκάλα και στον Πλατύ Γιαλό- Μακρύ Γιαλό.

Η Κεφαλονιά έχει 365 χωριά. Όσες κι οι μέρες του χρόνου. Πανέμορφα ψαροχώρια, γραφικά χωριουδάκια κυριολεκτικά σκαρφαλωμένα σε καταπράσινες πλαγιές, όμορφα σπίτια με αυλές πνιγμένες στα λουλούδια, που διατηρούν το χρώμα τους και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού.

Η Κεφαλλονιά, όμως δεν είναι μόνο το νησί με τα παράξενα φαινόμενα, αλλά ένα μέρος όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνδυάζεται αρμονικά με τις παραδόσεις και τις χαλαρές μεσογειακές συνήθειες και προκαλούν τον επισκέπτη να ξανάρθει.

Διαμονή στην Κεφαλλονιά: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register