Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Καμένα Βούρλα Φθιώτιδα

Καμένα Βούρλα στη Φθιώτιδα

Ένας μικρός παράδεισος

Τα Καμένα Βούρλα στη Φθιώτιδα βρίσκονται στο κέντρο του νομού, στα βορειοδυτικά του Βορείου Ευβοϊκού κόλπου. Από την Αθήνα απέχουν 175 χιλιόμετρα ενώ από τη Λαμία 45 χιλιόμετρα. Από τη δεκαετία του 1960 έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε τουριστικό θέρετρο αφού η κοντινή απόσταση και το ειδυλλιακό τοπίο είναι ιδανικό για να περάσεις όμορφες και ήσυχες στιγμές.

Στην περιοχή του αρχαίου Θρονίου των Λοκρών, είναι χτισμένη η σημερινή πόλη, μέσα σε ευκάλυπτους, διατρέχοντας την παραλία που χωρίζεται σε δύο κόλπους. Ο Μαλιακός κόλπος είναι σε γενικές γραμμές ρηχός και με καθαρά νερά και οι παραλίες του είναι, οι περισσότερες, με βότσαλα και πετραδάκια αν και έχουν αρκετά φύκια κοντά στην ακτή.

Πίσω από την πόλη ορθώνεται το όρος Κνήμις, καταπράσινο, με απόκρημνες πλαγιές και ύψος 700 μέτρων. Ιδανικό για ορειβασία και κατάβαση και βεβαίως, όποιος ανέβει εισπράττει την ανεπανάληπτη θέα προς τον κόλπο πέρα ως πέρα.

Τα Καμένα Βούρλα είναι το σημείο εκκίνησης για πολλές εκδρομές. Είναι πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα, με απαραίτητη στάση στα ερείπια του αρχαίου μαντείου των Δελφών. Τα πασίγνωστα Λιχαδονήσια είναι, μόλις 10 λεπτά απόστασης με το καραβάκι.

Τα αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφθείς στην ευρύτερη περιοχή:

  • Το κάστρο της Μανδενίτσας χτισμένο στη βόρεια πλευρά του όρους Καλλίδρομο, σε στρατηγική θέση αφού μπορείς να ελέγχεις όλο τον κόλπο. Πάνω από το πέρασμα της Κλεισούρας που συνδέει τις Θερμοπύλες με την Αμφίκλεια.
  • Το μεσαιωνικό κάστρο της Λαμίας χτισμένο πάνω στο βραχώδη, ψηλότερο λόφο με απέραντη θέα προς τον Παρνασσό, τη Γκιώνα, την κοιλάδα του Σπερχειού, το Καλλίδρομο και τον Μαλιακό κόλπο. Έχει διασωθεί η τοιχοποιία του κάστρου που δείχνει την ιστορία από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
  • Σε 24 χιλιόμετρα απόσταση βρίσκεται ο ιστορικός τύμβος των Θερμοπύλων με το άγαλμα του βασιλιά των Σπαρτιατών, Λεωνίδα.
  • Το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή μοναστήρι της Καρυάς που θα φύγεις εκτός πόλης 8 χιλιόμετρα. Από τον 11ο αιώνα βρίσκεται εκεί το βυζαντινό μοναστήρι Κι από αυτήν την τοποθεσία η θέα είναι πολύ καλή αφού βρίσκεται σε υψόμετρο 310 μέτρων.

Οι παραλίες της γύρω περιοχής θα καλύψουν τις ανάγκες σου για κολύμπι.

  • Ας ξεκινήσουμε από αυτήν που βρίσκεται στην πόλη, μπροστά από την εκκλησία και είναι με βότσαλο και διαθέτει εγκατάσταση για ΑμεΑ.
  • Η πλαζ Isabella, κι αυτή στο κέντρο της πόλης, είναι οργανωμένη σε όλη της την έκταση και διαθέτει οργάνωση για θαλάσσια σπορ.
  • Το Ασπρονέρι, μόλις σε 3 χιλιόμετρα απόσταση είναι από τις πολυσύχναστες του νομού. Με καθαρά νερά, βότσαλα και οργανωμένη σε μεγάλο μέρος της. Κοντά στο φάρο, καλό είναι να προσέχεις τα δυνατά ρεύματα.
  • Η παραλία του Φλοίσβου ξεκινά από το camping στα Καμένα Βούρλα και φτάνει ως την είσοδο για την πόλη της Λαμίας. Με άμμο και ρηχή παραλία.
  • Η παραλία της Μαρίνας βρίσκεται κοντά στο κέντρο. Οργανωμένη κι αυτή με θαλάσσια σπορ και παιχνίδια.
  • Το Μουράγιο, στα νότια, είναι μία ήσυχη παραλία με καθαρά νερά ελεύθερη για όλους.

Η πόλη των Καμένων Βούρλων φημίζεται για τα ιαματικά νερά της. Οι πηγές της, με υψηλή περιεκτικότητα σε ροδάνιο τις καθιστούν ανώτερες από πολλές της Ευρώπης. Αναβλύζουν στους πρόποδες της Κνήμις και είναι δύο ειδών. Οι ραδιενεργές πηγές και οι πηγές της Αφροδίτης με καλλυντική δράση με καλλοειδές θείον. Το υδραγωγείο διαθέτει μια σύγχρονη ανοιχτή πισίνα κάτω από ευκάλυπτους που βοηθούν την ευεργετική δράση των νερών.

Πολλά καταλύματα μέσα και γύρω από τα Καμένα Βούρλα, πολλά εστιατόρια και ταβέρνες στην παραλία μα και πιο έξω, μπαρ και καφετέριες, φούρνοι και μαγαζιά με σνακς θα καλύψουν κάθε ανάγκη, κάθε ώρα.

Πηγή: Αμερίσσα

Πηγή photo: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register