Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Κέρκυρα πόλη

Κέρκυρα πόλη

Ο τέλειος συνδυασμός παλιού και νέου που συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία

Η πόλη της Κέρκυρας βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του νησιού, χτισμένη σε μια χερσόνησο στην ανατολική ακτή. Είναι η πρωτεύουσα του νησιού και της Περιφέρειας Ιόνιων νησιών. Η πόλη που έγινε γνωστή το Μεσαίωνα σαν «Καστρόπολις» λόγω των δυο δίδυμων κάστρων, είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς. Ξεχωρίζει για την ενετική της αρχιτεκτονική και για τα εξαιρετικά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στα Επτάνησα και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, που παρά τις επιρροές από τους κατακτητές του νησιού, διατηρεί ένα δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Η Κέρκυρα χωρίζεται στην παλιά και στη νέα πόλη. Η παλιά πόλη είναι μια από τις πιο όμορφες γραφικές πόλεις στην Ελλάδα με τα χαρακτηριστικά καντούνια και η νέα πόλη είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο με μεγάλες λεωφόρους και ψηλά σύγχρονα κτίρια και μεγάλες πλατείες.

Εκκλησίες

Η θρησκεία έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και στον πολιτισμό των Κερκυραίων και αυτό αποτυπώνεται από τον εντυπωσιακό αριθμό των Εκκλησιών και των Μοναστηριών που υπάρχει στην πόλη αλλά και γενικότερα σε όλο το δήμο. Η πόλη της Κέρκυρας διαθέτει σήμερα 35 ναούς που βρίσκονται σε λειτουργία και οι περισσότερες κτίστηκαν τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Κάποιες από τις πιο σημαντικές είναι:

Άγιος Γεώργιος (1840) (Παλαιό Φρούριο): Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο μεγαλύτερος ναός της πόλης. Χτίστηκε για να καλύψει τις θρησκευτικές ανάγκες της Αγγλικής Φρουράς. Σήμερα λειτουργεί μόνο την ημέρα που εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Άγιος Σπυρίδων Τριμυθούντος (1589) (κέντρο): Ο Άγιος Σπυρίδων Τριμυθούντος είναι ο πολιούχος και προστάτης της πόλης και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης. Έχει εντυπωσιακό πυργοειδές καμπαναριό και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής των Ιονίων νήσων. Τα ιερά λείψανά του Αγίου φυλάσσονται στην εκκλησία και περιφέρονται στην Παλιά Πόλη 4 φορές το χρόνο.

Αγίων Ιάσωνος και Σωσίπατρου (11ος αιώνας) (Ανεμόμυλος): Ο ναός των Αγίων Ιάσωνος και Σωσίπατρου βρίσκεται κοντά στην ιστορική Παλαιόπολη και είναι ο παλιότερος σε ολόκληρο το νησί. Είναι από τους σημαντικότερους ναούς της βυζαντινής περιόδου, αφιερωμένος στην μνήμη των μαθητών του αποστόλου Παύλου, Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου, οι οποίοι πρώτοι κήρυξαν τον χριστιανισμό στο νησί.

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος (1480) (κέντρο): Ο Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος υπήρξε από τους πρώτους καθεδρικούς ναούς των Μεγάλων Πρωτοπαπάδων και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Παναγιά των Ξένων. Χτίστηκε από οικογένειες ανώτερων ευγενών του νησιού.

Άγιος Νικόλαος Γερόντων (San Nicolo dei Vecchi) (14ος αιώνας): Ο Άγιος Νικόλαος Γερόντων βρίσκεται στο τέλος της Φιλαρμονικής, πάνω στη σκάλα που οδηγεί στο Καμπιέλο. Ο ναός είναι γνωστός γιατί εδώ βαφτίστηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. το 1776.

Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου (Duomo) (1386) (κέντρο): Ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου και είναι αφιερωμένος στους Αγίους Ιάκωβο και Χριστόφορο. Ένας από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς στον κόσμο και άθλος της αρχιτεκτονικής που ολοκληρώθηκε σε 600 χρόνια.

Παναγία Αντιβουνιώτισσα (15ος αιώνας) (Μουράγια): Η Παναγία Αντιβουνιώτισσα βρίσκεται στην περιοχή «Μουράγια» με την υπέροχη θέα στο νησάκι Βίδο. Είναι η μοναδική μονόκλιτη βασιλική που διασώζεται από τα τέλη του 15ου αιώνα. Στον χώρο του φιλοξενείται το ομώνυμο Βυζαντινό Μουσείο.

Παναγία Σπηλαιώτισσα (1577): Η Παναγία Σπηλαιώτισσα χτίστηκε στο σημείο όπου βρισκόταν παλαιότερος ναός του Αγίου Βλασίου. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα ενετικής αρχιτεκτονικής και η περίτεχνη χρωματιστή όψη της προκαλεί θαυμασμό στους επισκέπτες

Άλλες σημαντικές εκκλησίες στην πρωτεύουσα είναι:

 • Αγία Τριάδα (17ος) (άλσος Γαρίτσας)
 • Άγιος Βασίλειος (κέντρο)
 • Άγιος Ιάκωβος (17ος αιώνας) (πλατεία Δημαρχείου)
 • Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου (κέντρο): Από σωζόμενα έγγραφα είναι ο αρχαιότερος ναός της πόλης
 • Αγίων Πάντων (1688) (κέντρο )(στην Πλακάδα τ’ Αγιού): Πρωοτοχτίστηκε το 1688.
 • Παναγία Κρεμαστή (16ος αιώνας) (Πλατεία Ταξιαρχών, Κέντρο)
 • Παναγία Μανδρακίνα (16ος αιώνας) ( δίπλα από τον Κήπο του Λαού στην κεντρική πλατεία)
 • Παναγία των Ξένων ή Φανερωμένης (18ος αιώνας) (κέντρο της Παλαιάς Πόλης)
 • Παντοκράτορος (Καμπιέλο, Παλιά Πόλη)

Μονές

Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς: Η Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς βρίσκεται σε ένα περιβάλλον γεμάτο ελιές στην αρχαιολογική περιοχή της Παλαιόπολης, στην περιοχή Στρατιά Γαρίτσας. Χτίστηκε γύρω στα 1500 πάνω στα ερείπια μιας Παλαιοχριστιανικής τρίκλιτης βασιλικής του 5ου αιώνα μ.Χ. Για την πορεία και τη δράση της στους αιώνες, θεωρείται από πολλούς ως ο θρίαμβος του γυναικείου μοναχισμού.

Μονή Βλαχερνών: Η  Μονή Βλαχερνών βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το  Κανόνι, στα νότια της πόλης, χτισμένη κατά τον 17ο αιώνα. Η νησίδα πάνω στην οποία είναι χτισμένη απέχει μόλις 300 μέτρα από την κοντινή ακτή. Από εδώ μπορεί κάποιος να νοικιάσει καραβάκι, προκειμένου να επισκεφθεί το αντικρινό Ποντικονήσι.

Μονή της Παναγίας της Καρμήλου (Τένεδος): Η Μονή της Παναγίας της Καρμήλου είναι χτισμένη το 1633 και βρίσκεται κάτω από Νέο Φρούριο. Μετά την κατάληψη της Τενέδου 1657 από τους Τούρκους, οι Φραγκισκανοί μοναχοί κατέφυγαν στον νησί και σε αυτούς οφείλεται η ονομασία της μονής. Λέγεται ότι έφεραν μαζί τους την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Μονή Πλατυτέρας: Η Μονή Πλατυτέρας χτισμένη το 18ο αιώνα, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και είναι αφιερωμένη στην Παναγία, όπου είναι και ο τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια.

Αξιοθέατα

Η πόλη της Κέρκυρας ξεχωρίζει για μια σειρά από αξιοθέατα και κτίρια ιστορικής σημασίας, αξιοζήλευτα, τόσο σε ομορφιά όσο και σε αριθμό.

Ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου: Το Ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου βρίσκεται στη βόρεια άκρη της Σπιανάδας και χτίστηκε το 1815 επί του Άγγλου Αρμοστή Θωμά Μαίτλαντ. Είναι το σπουδαιότερο μνημείο της Αγγλοκρατίας, από τα πρώτα νεοκλασικού  ρυθμού έργα στην Ελλάδα, χτισμένο από πέτρα Μάλτας. Σήμερα φιλοξενεί την Δημοτική Πινακοθήκη και το μοναδικό Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Αρχαιολογικός Χώρος της Παλαιόπολης: Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Παλαιόπολης είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία της περιοχής και περιλαμβάνει την αγορά, τον δωρικό ναό του Καρδακίου και το προ-ελληνιστικής εποχής καμπυλωτό κτίριο.

Ιόνιος Ακαδημία: Η Ιόνιος Ακαδημία ιδρύθηκε το 1808 από διανοούμενους της Κέρκυρας, η οποία προσέφερε πολλά στις επιστήμες και τα γράμματα.

Κανόνι: Το Κανόνι βρίσκεται νότια της Παλαιόπολης, εκεί που βρισκόταν η αρχαία πόλη της Κέρκυρας. Είναι ένα από τα πιο διάσημα σημεία του νησιού, ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς. Ένα από τα κανόνια της πυροβολαρχίας σώζεται ακόμη.

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη: H Κερκυραϊκή Πινακοθήκη αποτελεί την πρώτη ιδιωτική πρωτοβουλία προβολής και μελέτης της κερκυραϊκής τέχνης. Ιδρύθηκε το 2005 για να στεγάσει τη συλλογή του Κερκυραίου πολιτικού μηχανικού και συλλέκτη, Μιχαήλ Άγγελου Βραδή, με έργα του 19ου, 20ου και 21ου αιώνα.

Λιστόν: Το Λιστόν είναι ο πεζόδρομος που περνά μπροστά από την πλατεία Ενώσεως και λιγότερο από την πλατεία Σπιανάδα, περιτριγυρισμένος με κτίρια Γαλλικής αρχιτεκτονικής. Στην ουσία αυτές οι πλατείες χωρίζουν την Παλαιά με τη Νέα Πόλη. Είναι από τα πιο δημοφιλή και κοσμικά σημεία της πόλης και το σημείο αναφοράς των κατοίκων, στεγάζοντας εστιατόρια, καφετέριες και μπιστρό.

Μνημείο του Μενεκράτη: Το Μνημείο του Μενεκράτη Κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π. Χ. Το εντυπωσιακότερο τμήμα του μνημείου αποτελεί η αρχαϊκή επιγραφή 10 στίχων, η οποία θεωρείται μια απ’ τις αρχαιότερες επιγραφές στην Ελλάδα.

Μον Ρεπό: Το Μον Ρεπό είναι ένα καταπράσινο κτήμα μέσα στην έκταση του αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο λόφο της Ανάληψης, μέσα σε 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης από αιωνόβια δέντρα και απέχει 4 χλμ νότια της Παλιάς Πόλης. Μέσα στο κτήμα υπάρχουν τα ερείπια των ναών της Ήρας (610 π.Χ.) και του Καρδακίου, τα οποία ανήκουν στην αρχαϊκή ελληνική αρχιτεκτονική. Μέσα στο κτήμα στεγάζεται η ομώνυμη έπαυλη που χτίστηκε κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας από τον Ύπατο Αρμοστή Frederic Adam (1828-1831) και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της εποχής της Αντιβασιλείας. Μέσα στην έπαυλη στεγάζεται το Μουσείο της Παλαιόπολης.

Ναός της Αρτέμιδος Γοργούς: Ο ναός της Αρτέμιδος Γοργούς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το τείχος της Νερατζίχας, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς. Τα ερείπια του δωρικού ναού είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, που χρονολογούνται περίπου από το 580 π.Χ. Ήταν ο ναός της προστάτιδας της πόλης  και είχε αρχικά το διάσημο αέτωμα της Γοργούς.

Νέο Ενετικό Φρούριο: Το Νέο Ενετικό Φρούριο είναι χτισμένο το 1570 από τους Βρετανούς, στο λόφο του Αγίου Μάρκου, με σκοπό να ενισχυθεί περισσότερο η άμυνα της πόλης κατά την περίοδο του Τουρκο-Βενετικού πολέμου. Aποτελείται από δύο μεγάλους, δίδυμους προμαχώνες και θεωρείται θαύμα φρουριακής αρχιτεκτονικής.

Παλιά Πόλη: Η Παλιά Πόλη βρίσκεται στο ακρωτήριο Σίδερο και έχει χαρακτηριστεί από το 2007 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το «Ξωπόλι» όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, δημιουργήθηκε στην αρχαιότητα σε μια περιορισμένη περιοχή, όπου με τα περιμετρικά τείχη που είχε δεν μπορούσε να απλωθεί. Η Παλιά Πόλη και το Φρούριό της, χωρίζονται με τη νέα Πόλη με ένα τεχνητό χαντάκι θαλασσινού νερού. Θεωρείται ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς παγκοσμίως, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της. Ψηλά πολυώροφα σπιτάκια με απλωμένες μπουγάδες και ένας λαβύρινθος με στενά δρομάκια (καντούνια) και μικρές πλατείες.

Παλαιό Δημαρχείο (San Giacomo): Το Παλαιό Δημαρχείο (San Giacomo) είναι ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, στην ομώνυμη πλατεία. Χτίστηκε το 1691 με σκοπό τη συγκέντρωση της λέσχης των Ενετών ευγενών της Κέρκυρας. Το 1720 λειτούργησε ως το πρώτο θέατρο της Κέρκυρας. Από τα έτη 1733 και 1893 γίνεται το κέντρο της ελληνικής όπερας, όπου παίχτηκε για πρώτη φορά όπερα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, προσελκύοντας Ιταλούς μουσικούς και συνθέτες. Το 1903 μετράπηκε σε δημαρχείο.

Παλαιό Φρούριο: Το Παλαιό Φρούριο βρίσκεται στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας και αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους και αποτελεί το πιο επιβλητικό μνημείο της πόλης. Η είσοδος βρίσκεται από την Σπιανάδα και χωρίζεται από την νέα πόλη με μία τεχνητή τάφρο. Σήμερα στεγάζει τα Αρχεία του νομού Κέρκυρας, την Δημόσια Βιβλιοθήκη, Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, σχολές του Ιονίου Παν/μίου, αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων και γενικότερα λειτουργεί ως ανοικτός μνημειακός χώρος. Στους ελεύθερους χώρους του (Βερσιάδα) πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Παλαιόπολη: Η Παλαιόπολη είναι η αρχαία πόλη της Κέρκυρας, η οποία κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος της χερσονήσου. Βρίσκεται στη περιοχή Κανόνι και εκτείνεται από τη λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου ως τον κόλπο της Γαρίτσας, στο λιμάνι του ομηρικού βασιλιά των Φαιάκων Αλκινόου. Από την αρχαία Κέρκυρα σήμερα σώζονται μερικά τείχη και τμήματα αρχαίων ναών.

Παλαιοχριστιανική Βασιλική Παλαιόπολης: Η Παλαιοχριστιανική Βασιλική Παλαιόπολης (5ος αιώνας) βρίσκονται απέναντι από την είσοδο του Μον Ρεπό και είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής. Παρόλο που σώζονται μόνο ερείπια από αυτήν, είναι αρκετά εντυπωσιακό μνημείο, αλλά η περιοχή είναι περιφραγμένη και κλειστή.

Ποντικονήσι: Το Ποντικονήσι που είναι το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας, βρίσκεται στην περιοχή Κανόνι και ενώνονται μεταξύ τους με μια πολύ στενή γέφυρα. Σε συνδυασμό με την εκκλησία Βλαχέρνα δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικής ομορφιάς, αποτελώντας έτσι πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Σπιανάδα: Η Σπιανάδα βρίσκεται στο κέντρο της Παλιάς Πόλης μπροστά από το Παλιό Φρούριο. Θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων (έκταση 84.048 τετραγωνικών μέτρων) και κατατάσσεται στην 42η θέση του καταλόγου με τις μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου. Το «γήπεδο κρίκετ», μεγάλο τμήμα του πάρκου, καταλαμβάνει σημαντικό μέρος της πλατείας. Αποτελεί ένα από τα πλέον κεντρικά και ταυτόχρονα δημοφιλή αξιοθέατα της πόλεως, όπως επίσης και κεντρικό χώρο εκδηλώσεων για όλο το χρόνο.

Μουσεία

Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας βρίσκεται στην περιοχή της Γαρίτσας και εκθέτει αρχαιολογικά ευρήματα από την αρχαία πόλη της Κέρκυρας και το υπόλοιπο νησί.

Βυζαντινή Συλλογή Κέρκυρας: H Βυζαντινή Συλλογή Κέρκυρας βρίσκεται στη Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας και στεγάζεται σε χώρο της κεντρικής πύλης του Παλαιού Φρουρίου. Φιλοξενεί βυζαντινά μνημεία από όλο το νησί, σκιαγραφώντας την ιστορική και καλλιτεχνική πορεία της μεσαιωνικής Κέρκυρας.

Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας: Το Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και στεγάζεται στον Ι. Ν. Παναγίας Αντιβουνιώτισσας. Φιλοξενεί πλούσια συλλογή φορητών εικόνων και κειμηλίων.

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και στεγάζεται στο ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή έργων από ασιατικές χώρες.

Μουσείο Διονυσίου Σολωμού: Το Μουσείο Διονυσίου Σολομού, του εθνικού ποιητή της Ελλάδας, βρίσκεται δίπλα στο παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας. Πρόκειται για την κατοικία που έζησε τα περισσότερα και παραγωγικότερα χρόνια της ζωής του στο νησί και εκθέτει διάφορα ενθύμια και κειμήλια αλλά και φωτογραφίες που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του.

Μουσείο Καποδίστρια: Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών βρίσκεται στο χωριό Ευρωπούλοι, 7 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Στεγάζεται στην Κουκουρίτσα – ιστορικό κτήμα με εξοχική κατοικία των Καποδίστρια – που αποτελεί κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο. Είναι το πρώτο και μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Μουσείο Παλαιόπολης: Το Μουσείο Παλαιόπολης-Mon Repos βρίσκεται στο Κτήμα Mon Repos, σε απόσταση 2 χλμ. περίπου από το κέντρο της σύγχρονης πόλης της Κέρκυρας. Στεγάζεται στην ομώνυμη έπαυλη που κτίστηκε κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας από τον Ύπατο Αρμοστή Frederic Adam (1828-1831) και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της εποχής της Αντιβασιλείας (Regency style). Στο ισόγειο εκτίθενται ενθυμήματα της περιόδου της Αγγλοκρατίας, ενώ στον πρώτο όροφο αρχαιότητες από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης.

Μουσείο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος»: Το Μουσείο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος» βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας και εκθέτει την ιστορία του αρχαιότερου μουσικού ιδρύματος στην Ελλάδα.

Μουσείο Χαρτονοµισµάτων Ιονικής Τράπεζας: Το Μουσείο Χαρτονοµισµάτων της Ιονίου Τράπεζας βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας, στο κτίριο της Ιονική Τράπεζας του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη. Μοναδικό στην Ελλάδα, όπου εκτίθενται μεγάλη συλλογή χαρτονομισμάτων, μήτρες εκτύπωσης, τραπεζικά έγγραφα, φωτογραφίες και μακέτες με όλα τα στάδια παραγωγής των χαρτονομισμάτων.

Σερβικό Μουσείο: Το Σερβικό Μουσείο βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας και εκθέτει στολές και φωτογραφίες των Σέρβων στρατιωτών από τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όταν βρήκαν καταφύγιο στο νησί το 1915 μετά την ήττα τους από τις Αυστρο-ουγγρικές δυνάμεις.

Εκδηλώσεις

Η Κέρκυρα επηρεασμένη από τις κουλτούρες των Άγγλων, Γάλλων και ειδικότερα των Ενετών, έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα έθιμα και τις παραδόσεις, κυρίως θρησκευτικού χαρακτήρα.

 • Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μελωδικές βραδιές στα καντούνια της πόλης, θεατρικά δρώμενα, διεθνείς μουσικές συναυλίες και φεστιβάλ προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.
 • Το Κερκυραϊκό καρναβάλι, παντρεύει τις έντονες βενετσιάνικες επιρροές με τα τοπικά και της διονυσιακής λατρείας έθιμα και πετυχαίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
 • Το Κερκυραϊκό Πάσχα με μακραίωνη παράδοση πέντε αιώνων, γιορτάζεται με τη συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Χορωδίες, συναυλίες εκκλησιαστικής μουσικής, συγκροτήματα και πομπές διατηρούν αναλλοίωτη τη θρησκευτική παράδοση.
 • Το Πάσχα στην Κέρκυρα ξεκινά ουσιαστικά από το Σάββατο του Λαζάρου, που μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στο ναό του Αγίου Νικολάου των Γερόντων και Αγίου Λαζάρου, τα χορωδιακά σύνολα ξεκινούν να ψέλνουν τα «Κάλαντα του Λαζάρου», από καντούνι σε καντούνι, με την τελική συνάντησή τους να γίνεται στο «San Giaccomo», το παλιό Δημαρχείο της Πόλης.
 • Η περιφορά του Επιτάφιου συνοδευόμενος υπό τους ήχους της περίφημης Φιλαρμονικής της Κέρκυρας. Το Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα ξεκινά με την «Αναπαράσταση του σεισμού», ένα έθιμο που γίνεται στις 6:00 το πρωί στον ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης, της γνωστής Παναγίας των Ξένων, στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα. Σύμφωνα με το έθιμο, όλες οι εικόνες μέσα στην εκκλησία σείονται, από τον ερχομό του Κυρίου από τον Άδη και την επικείμενη Ανάστασή του. Η «πρώτη Ανάσταση» γιορτάζεται με τη ρίψη των «μπότηδων» (κανάτια) από τα μπαλκόνια των σπιτιών. Το έθιμο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Η Ανάσταση γίνεται στη κατάμεστη πλατεία της Σπιανάδας μέσα σε χαρούμενη και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.
 • Διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις κρίκετ, ιστιοπλοΐας, κολύμβησης, τρεξίματος και ορεινών μονοπατιών, επηρεασμένοι από τα αρχαία χρόνια, όταν οι Φαίακες οργάνωσαν αθλητικούς αγώνες προς τιμήν του ξένου Οδυσσέα.

Γαστρονομία

Η Κέρκυρα φημίζεται για την παραδοσιακή κουζίνα της και τα θεσπέσια τοπικά πιάτα και προϊόντα της. Τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά φαγητά της Κέρκυρας είναι το το μπιάνκο, μπουρδέτο, η παστιτσάδα, το σαβόρο και το σοφρίτο .

Διασκέδαση

Η Κέρκυρα είναι μια πόλη που φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή, αλλά και τα διάφορα είδη ψυχαγωγίας που προσφέρει με πολλές επιλογές για όλα τα γούστα.

Υποδομές – Διαμονή

Η πρωτεύουσα διαθέτει όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες και παροχές για τους επισκέπτες της, με πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις. Έχει δυο λιμάνια και αεροδρόμιο που συνδέεται με τακτικά δρομολόγια αστικών λεωφορείων. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές για διαμονή σε όλο το νησί, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι οργανωμένα κάμπινγκ.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register