Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Image Alt

Κάρπαθος

Κάρπαθος

Το διαμάντι των Δωδεκανήσων

Η Κάρπαθος με την ποικιλία, την αντίθεση και την αρμονία γραμμών, όγκων και χρωμάτων συνθέτουν μια απαράμιλλη γοητεία, αναδεικνύοντας την ως ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Δωδεκανήσων αλλά και της Ελλάδας. Η ποικιλία και η χρωματική μαγεία του φυσικού τοπίου της Καρπάθου είναι μοναδική.

Οι εναλλαγές και οι αντιθέσεις είναι τόσο συχνές και απρόσμενες, που δεν αφήνουν περιθώρια για μονοτονία και πλήξη. Βουνοπλαγιές με απόκρημνες χαράδρες και δαιδαλώδεις χειμάρρους, βαθιές σπηλιές προικισμένες με τη θελκτική πολυχρωμία σταλακτιτών, κοιλάδες καταπράσινες και πηγές με κρυστάλλινα νερά που κελαρίζουν μελωδικά, σκορπίζοντας απλόχερα τη δροσιά τους.

Πευκόφυτες πλαγιές που κατεβαίνουν ως τη θάλασσα, εκεί που το ασπρογάλαζο κύμα φυλάει νωχελικά τις χρυσές αμμουδιές του νησιού. Οι τελευταίες είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Κάρπαθος: Υπήνεμες, καθαρές, παρθένες οι πιο πολλές, γεμάτες υποσχέσεις.

Διακοπές στην Κάρπαθο σημαίνει χαλάρωση, κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά και επαφή με τα τοπικά ήθη και έθιμα. Τα άγρια ανεμοδαρμένα τοπία, τα χωριά που μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένα από άλλη εποχή και οι εκλεκτές γεύσεις του νησιού θα σου μείνουν αξέχαστα.

Η Κάρπαθος διαθέτει μέρη σπάνιας και άγριας ομορφιάς, οικισμούς εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής και ολοζώντανης παράδοσης, πλούτο ερειπίων από όλες τις εποχές της μακραίωνης ιστορίας της.

Η περιήγηση στην πόλη αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Όμορφες εικόνες που συνδυάζουν τη νησιώτικη παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις, θα συναντήσετε σε κάθε γειτονιά.

Η Κάρπαθος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και παράδοση και διαθέτει αρκετά μουσεία και μνημεία που αξίζει να επισκεφτείς. Το νησί είναι γνωστό και για την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του: ψηλά βουνά και πυκνή βλάστηση συνδυάζονται με μικρούς γοητευτικούς κόλπους κατά μήκος της ακτής. Εξερεύνησε τη φύση και τις κρυφές γωνιές της Καρπάθου περπατώντας στα πολυάριθμα μονοπάτια της!

H αληθινή ψυχή της Καρπάθου κρύβεται στα γραφικά χωριά και τις όμορφες εξοχές της, στα οροπέδια με τις αγροικίες και τα πανάρχαια αλώνια, στα μονοπάτια που οδηγούν σε ιερές πολιτείες, στις βουνοκορφές που παίζουν με τα σύννεφα και τον άνεμο, στις μελωδίες της λύρας, του λαγούτου και της τσαμπούνας, στις μαντινάδες των αγνών ανθρώπων του νησιού. Κι εκεί, η μοναδικότητα και η αρχοντιά της Καρπάθου δεν έχει τέλος.

Διαμονή στην Κάρπαθο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register