Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στην Ιθάκη

Άγιος Ιωάννης ή Άι Γιάννης

Παραλίες στην Ιθάκη

Είναι η μεγάλη, ήσυχη παραλία στη δυτική ακτή, με τα όμορφα, λευκά βότσαλα και τη θέα προς την Κεφαλλονιά. Από το χωριό Λεύκη, ακολουθήστε τον δρόμο που οδηγεί στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη. Πριν φθάσετε στο χωριό, μικρή παράκαμψη προς τα δεξιά σας οδηγεί στην αρχή πλακόστρωτου μονοπατιού, μήκους περίπου 200 μ., το οποίο καταλήγει στην πανέμορφη παραλία. Εδώ, το πράσινο του Όρους Νήριτου συναντιέται με το γαλάζιο της θάλασσας, σε ένα μοναδικό συνδυασμό. Οι επισκέπτες επιλέγουν αυτήν την παραλία για να απολαύσουν τη θάλασσα, την ηρεμία και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Αμμούδι

Παραλίες στην Ιθάκη

Δίπλα από το λιμάνι της Πόλης, η μικρή αμμουδιά είναι κρυμμένη από κάθε βλέμμα και προσφέρει γαλήνη και ησυχία. Η πρόσβαση είναι δυνατή από την Πόλη με σκάφος σε 10 λεπτά. Έχει άσπρα μικρά βότσαλα και καταπράσινα διαυγή νερά.

Αντρί

Παραλίες στην Ιθάκη

Στο βάθος του υπήνεμου όρμου, βρίσκεται μια μικρή αλλά πανέμορφη παραλία. Εδώ λέγεται ότι άραξε το καράβι του Τηλέμαχου, γιού του Βασιλιά Οδυσσέα, ερχόμενο από την Πελοπόννησο, όπου πήγε για να πληροφορηθεί για τον πατέρα του. Στο Αντρί μπορεί κανείς να απολαύσει τον ίσκιο και τη δροσιά, που χαρίζουν πανύψηλα δέντρα, κυρίως πεύκα, λεύκες και κυπαρίσσια, τα οποία φτάνουν ως την άκρη της θάλασσας. Ο μόλος στην αρχή της παραλίας, με τα καΐκια και τις ψαρόβαρκες, είναι το ιδανικό ορμητήριο για ατελείωτες βουτιές, ενώ τα ήρεμα νερά, σχεδόν με κάθε καιρική συνθήκη, προσφέρονται για κολύμπι με τις ώρες.

Αφάλες

Παραλίες στην Ιθάκη

Από το χωριό Πλατρειθιά, παίρνουμε το δρόμο για τις Αφάλες. Διασχίζοντας μια ονειρική τοποθεσία με τροπική βλάστηση, φτάνει κανείς στη θαυμάσια παραλία του κόλπου των Αφαλών. Πανέμορφος τόπος με χοντρά, άσπρα βότσαλα και βραχώδεις ακτές, που κρύβουν ακόμα δύο ερημικές παραλίες, το Κουλούμι και το Περιβόλι, γι’ αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία. Κοιτάζουν προς το Βορρά και στον ορίζοντά τους έχουν τη Λευκάδα. Οι Αφάλες συνήθως έχουν συνήθως από ελαφρύ έως έντονο κυματισμό.

Βουκέντι

Παραλίες στην Ιθάκη

Είναι μικρή πανέμορφη παραλία της Ιθάκης, με βότσαλα και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, στην οποία η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με σκάφος.

Γιδάκι

Παραλίες στην Ιθάκη

Πολλοί τη θεωρούν, ως την πιο όμορφη παραλία της Ιθάκης και μια από τις ωραιότερες της Ελλάδας. Τα εντυπωσιακά γαλαζοπράσινα νερά της, το κάτασπρο βότσαλο και η παρθένα άγρια φύση, εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη. Θα φτάσετε με καΐκια που ξεκινούν από το Βαθύ ή με τα πόδια ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από τον Σκίνο. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστείτε περίπου 25 λεπτά.

Δεξά

Παραλίες στην Ιθάκη

Σε μικρή απόσταση από το Βαθύ, στο δρόμο προς τη Βόρεια Ιθάκη, συναντάμε την παραλία Δεξά. Θεωρείται το αρχαίο λιμάνι του Φόρκυνα, εκεί που έφτασε ο Οδυσσέας μετά την πολύχρονη περιπλάνησή του. Παραλία με βότσαλα και καταγάλανα ρηχά νερά και περιστοιχίζεται από ελαιόδεντρα που προσφέρουν απλόχερα τον ίσκιο και τη δροσιά τους. Απέναντι, το μικρό νησάκι Σκαρτσουμπονήσι περιμένει τους θαρραλέους κολυμβητές. Σύμφωνα με το θρύλο, το νησάκι αυτό είναι το καράβι του Οδυσσέα, το οποίο μαρμάρωσε ο θεός της θάλασσας.

Καμίνια

Παραλίες στην Ιθάκη

Τα Καμίνια είναι στο ΝΑ τμήμα της Ιθάκης κοντά στο Νησόπουλο. Χοντρό λευκό βότσαλο, κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και καταπράσινη φύση, θα σας μαγέψουν. Ενδείκνυται μόνο αν έχετε το κατάλληλο αυτοκίνητο, καθώς θα φτάσετε από έναν δύσκολο και απότομο χωματόδρομο.

Κουρβούλια

Παραλίες στην Ιθάκη

Αμέσως μετά τις Φρίκες πηγαίνοντας προς το Κιόνι, βρίσκονται τρεις μικρές, βοτσαλωτές παραλίες με ιδιαίτερα δροσερά, κρυστάλλινα νερά. Είναι πολυσύχναστες, όχι μόνο για την εύκολη πρόσβαση, αλλά και για το ειδυλλιακό τοπίο την ώρα του δειλινού.

Κουτούπι

Παραλίες στην Ιθάκη

Είναι από τις πιο μικρές παραλίες του νησιού. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό, καθώς βλέπουμε πολλούς μεγάλους βράχους διάσπαρτους στα ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά γύρω από την παραλία. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός σύντομου μονοπατιού, το οποίο ξεκινάει από το δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Αι Γιάννη.

Κριτάμι

Παραλίες στην Ιθάκη

Βγαίνοντας από το Κιόνι προς το νοτιά, μετά τον κάβο του Άη Λια με το ομώνυμο εκκλησάκι, βρίσκεται η μικρή παραλία με όμορφα βότσαλα και γαλανά νερά, που περιμένει τον επισκέπτη για ξεκούραση.

Λιανό Νησάκι

Παραλίες στην Ιθάκη

Πρόκειται για μικρή παραλία με βότσαλα και άμμο, στο βάθος ενός μικρού κόλπου με χαρακτηριστικά ήρεμα νερά. Ο ύφαλος, στο δεξί μέρος του κόλπου, κάνει την τοποθεσία ιδανική για κατάδυση και snorkeling. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

Λιμένια

Παραλίες στην Ιθάκη

Στα αριστερά του κόλπου των Φρικών, βρίσκεται η όμορφη παραλία Λιμένια με τα ελαιόδεντρα να φθάνουν ως την άκρη της θάλασσας. Συνεχίζοντας μετά τα Λιμένια, θα συναντήσετε και τη μικρή παραλία Πέρα Λιμένια. Η πρόσβαση γίνεται από τις Φρίκες, μέσω χωματόδρομου και μονοπατιού ή με σκάφος.

Λούτσα

Παραλίες στην Ιθάκη

Στην είσοδο του λιμανιού στο Βαθύ, στην αριστερή πλευρά του, βρίσκεται η όμορφη, αμμουδερή παραλία της Λούτσας, κάτω από τα Ενετικά κανόνια. Είναι Ιδανική για οικογένειες και πολύ κοντά στο Βαθύ.

Μάρμακας

Παραλίες στην Ιθάκη

Ακολουθώντας το χωματόδρομο από τις Φρίκες αριστερά, θα φτάσετε στην παραλία του Μάρμακα. Ενδείκνυται μόνο αν έχετε το κατάλληλο αυτοκίνητο, καθώς θα φτάσετε από έναν δύσκολο χωματόδρομο. Η φυσική ομορφιά, τα κάτασπρα βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας μαγέψουν. Οι μεγάλοι ευκάλυπτοι προσφέρουν φυσικό ίσκιο και δροσιά, καθώς φτάνουν ως την άκρη της θάλασσας. Δέκα μόλις μέτρα πίσω από την παραλία, υπάρχει μια μικρή λασπολίμνη, η οποία, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν ιδανική για λασπόλουτρα (Αλυκές). Το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο συμπληρώνει το μικρό νησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή και μπορεί κανείς να το φτάσει κολυμπώντας.

Μαυρωνάς

Παραλίες στην Ιθάκη

Ο κόλπος του Μαυρωνά είναι μικρή, βοτσαλωτή παραλία και καταφύγιο μικρών σκαφών. Η πρόσβαση γίνεται από τη Ράχη Κιονίου με μονοπάτι.

Μηνύματα

Παραλίες στην Ιθάκη

Τα Μηνύματα είναι μια μικρή αλλά πανέμορφη παραλία με βότσαλα και σκιά, πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το Βαθύ. Είναι ιδανική για όσους αγαπούν το απογευματινό μπάνιο και θέλουν να χαρούν τον ήλιο. Από την άλλη, πολλοί την επιλέγουν το πρωί, λόγω σκιάς. Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, που χαρίζουν απόλαυση και γαλήνη, θα σας μαγέψουν.

Μπροστά Αετός

Παραλίες στην Ιθάκη

Η παραλία του Μπροστά Αετού βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δρόμο που συνδέει το Βαθύ με τα χωριά της βορείου Ιθάκης. Μεγάλη σε μήκος και προστατευμένη στο βάθος του ομώνυμου κόλπου, προσφέρει ήρεμη θάλασσα με καταπράσινα νερά.

Μυρτερά

Παραλίες στην Ιθάκη

Από το χωριό Λεύκη, ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη. Πριν φθάσετε στην παραλία του Αι Γιάννη, ακολουθήστε το μονοπάτι που καταλήγει στα Μερτερά, τη σχετικά μικρή παραλία με τα πανέμορφα, καθαρά νερά, για τους λάτρεις της απόλυτης ηρεμίας. Χρειάζεται, ωστόσο, μεγάλη προσοχή γιατί πριν και μετά την παραλία υπάρχουν κοφτερά βράχια.

Οξώπετρα

Παραλίες στην Ιθάκη

Πρόκειται για μικρή παραλία με βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Στην παραλία υπάρχει μικρό θαλάσσιο σπήλαιο με δύο εισόδους, μία από τη θάλασσα και μία από τη στεριά. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος.

Πίσω Αετός

Παραλίες στην Ιθάκη

Από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που φτάνει μέχρι κάτω στο λιμάνι, θα ακολουθήσετε το μονοπάτι στα δεξιά του μώλου και θα φτάσετε στην ωραία παραλία του Πίσω-Αετού. Μη σας αποθαρρύνει το γεγονός ότι είναι δίπλα στο λιμάνι. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και η γαλήνη στο καταπράσινο τοπίο, θα σας μαγέψει.

Πλακούτσες

Παραλίες στην Ιθάκη

Πηγαίνοντας προς το Κιόνι, αριστερά κάτω από τον κεντρικό δρόμο, θα συναντήσουμε την παραλία Πλακούτσες, μια κάτασπρη λωρίδα από βότσαλα, που προβάλει δειλά κάτω από την κατάφυτη από κυπαρίσσια μικρή πλαγιά. Ήσυχη φωλιά, για όσους αναζητούν ηρεμία, καθαρά καταγάλανα νερά και επαφή με μια άγρια, παρθένα φύση.

Πλατύς Άμμος

Παραλίες στην Ιθάκη

Πρόκειται για υπέροχη, απομακρυσμένη παραλία απέναντι από τις Αφάλες, προσβάσιμη μόνο με σκάφος. Συνδυάζει άμμο με κατάλευκα βότσαλα και θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Έχει υπέροχα γαλάζια νερά και στην «πλάτη» της πανύψηλους γκρεμούς, που προσφέρουν ίσκιο σε πολλά σημεία της. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, λόγω πιθανών κατολισθήσεων.

Πόλης

Παραλίες στην Ιθάκη

Κάτω από το Σταυρό, στον ομώνυμο κόλπο, είναι η παραλία της Πόλης, όπου υπάρχει υπήνεμο λιμανάκι, αγκυροβόλιο για τις πολλές ψαρόβαρκες της ευρύτερης περιοχής. Στο βυθό της Πόλης βρίσκονται ερείπια αρχαίας πόλης, η οποία καταποντίστηκε. Στη βόρεια πλευρά του λιμανιού, είναι η Ομηρική Σπηλιά του Λοΐζου στην οποία βρέθηκε το περίφημο «ΕΥΧΕΙΝ ΟΔΥΣΣΕΙ» του 2ου π.Χ. αιώνα και το οποίο φυλάσσεται στο μουσείο του Σταυρού.

Φιλιατρό (Κιόνι)

Παραλίες στην Ιθάκη

Η παραλία Φιλιατρό βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κόλπου στο Κιόνι και αποτελείται από βότσαλα και μικρές πέτρες. Η πρόσβαση γίνεται σχετικά εύκολα ακόμα και με αμάξι περνώντας πρώτα μέσα από το χωριό. Το μήκος της παραλίας είναι μόλις 50 μέτρα. Τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και δημιουργούν σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας την παραλία κατάλληλη για μικρά παιδιά.

Χαλκιάς

Παραλίες στην Ιθάκη

Η μικρή παραλία με τα λευκά βότσαλα χαρακτηρίζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά και τους κόκκινους βράχους δεξιά και αριστερά της. Πρόσβαση με σκάφος ή με μονοπάτι από την Ανωγή.

Πηγή: Δήμος Ιθάκης

Διαμονή στην Ιθάκη: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register