Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Θάσος φύση

Η φύση στη Θάσο

Η φύση στη Θάσο

Γκιόλα

Στα 4 χλμ από την Αστρίδα θα συναντήσετε τη Γκιόλα. Είναι μια φυσική λιμνοθάλασσα που μοιάζει με πισίνα μέσα στους βράχους. Το νερό είναι πιο ζεστό από της θάλασσας που ανανεώνεται σιγά-σιγά με κάθε κύμα της. Μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε βουτιές από τα σκαλοπάτια που σχηματίζουν τα βράχια ή να απολαύσετε τον ήλιο πάνω σ’ αυτά μια και δεν υπάρχει αμμουδιά. Η περιοχή δεν είναι ευρύτερα γνωστή και η πρόσβαση δύσκολη και για πιο τολμηρούς! Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να διανύσετε με αυτοκίνητο 2-3χλμ  χωματόδρομου, μετά το «Σειρήνες studio» στην Αστρίδα. Στο πλάτωμα που σχηματίζεται αφήνετε το αυτοκίνητο και συνεχίζετε με τα πόδια ακολουθώντας  τα βέλη που είναι χαραγμένα πάνω σε πέτρες και που  θα σας οδηγήσουν στην αγκαλιά της!

Καταρράκτες Αποστόλων

Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων  περίπου από το «Κάστρο» Λιμεναρίων, βρίσκονται οι καταρράκτες των Αγίων Αποστόλων. Κρυστάλλινα  νερά που χύνονται από ύψος 3,5μ  διασχίζουν τους ορεινούς όγκους, παράλληλα σε δασωμένα μονοπάτια από πεύκα, βελανιδιές, έλατα και πλατάνια, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις.

Λίμνη Γέννα

Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τον οικισμό μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στην τοποθεσία «Γέννα», βρίσκεται η ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Αιωνόβια πεύκα, χαμηλή βλάστηση και ένας μικρός καταρράκτης συνθέτουν το χώρο που υποδέχεται τους περιηγητές που αγαπούν τη φύση.

Υψάριον Όρος

Υψάριο λέγεται το μεγαλύτερο βουνό της Θάσου, που η κορυφή του βρίσκεται στα 1204 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Απαλές κορυφογραμμές, απλώνονται κάτω από τους δασικούς δρόμους που διασχίζεις. Η πολυποίκιλη βλάστηση στολίζει σα μανδύας τις πλαγιές, με άφθονα πεύκα, πλατάνια, έλατα, κέδρους, ελιές, κρανιές και δάφνες που μαλακώνουν την αγριάδα του ορεινού όγκου. Οι εναλλαγές του τοπίου θα σας αιφνιδιάσουν! Ελαιώνες συνυπάρχουν με τους χείμαρρους και τους καταρράκτες που περιστοιχίζονται από πλατάνια, ενώ δάση ελάτων και πεύκων  διαδέχονται δάση κέδρων και απότομες χαράδρες.  Ήχοι από το θρόισμα των φύλλων, το βόμβο των μελισσών και το κελάηδισμα των πουλιών μπλέκονται με τον ήχο των νερών, σε μια μουσική συμφωνία. Υπάρχουν πολλά ορειβατικά μονοπάτια, που σας οδηγούν στην κορυφή του βουνού αλλά και στον απολαυστικά διαμορφωμένο χώρο του καταφυγίου του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου, στον οποίο μπορείτε να διανυκτερεύσετε, αφού πρώτα έχετε προμηθευτεί τα κλειδιά από τον ορειβατικό σύλλογο ή το δήμο. Άλλα από αυτά απαιτούν ελαφριά αναρρίχηση, όπως αυτό από τον Θεολόγο και άλλα είναι περιπατητικά, όπως αυτό από την Ποταμιά, ακολουθώντας το καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι. Έχει ενταχθεί στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου NATURA 2000, είναι βιότοπος για κάποια είδη  άγριας όρνιθας ενώ  αποτελεί πέρασμα και σταθμό για πολλά άλλα είδη πουλιών, λόγω του τριγώνου που σχηματίζει η Θάσος με τα Δέλτα των ποταμών Νέστου και Έβρου. Είναι ένας προορισμός που θα σας αποζημιώσει και με τις δασικές του διαδρομές και με την καταπληκτική θέα που προσφέρει στο Αιγαίο πέλαγος.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Θάσου

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register