Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Δονούσα Κυκλάδες

Η φύση στη Δονούσα

Η φύση στη Δονούσα

Πηγή και Πλάτανος στο Μερσήνι

Πηγή και Πλάτανος στο Μερσήνι Δονούσα

Ειδυλλιακή τοποθεσία, κοντά στον οικισμό Μερσήνι, με πηγή που αναβλύζει πόσιμο νερό, στη σκιά αιωνόβιου πλάτανου. Οι παλιοί πίστευαν ότι το νερό της πηγής έρχεται από την Ικαρία. Εδώ γίνεται και το πανηγύρι της Αγίας Σοφίας στις 17 Σεπτεμβρίου. (Πηγή photo: google maps)

Σπηλιά του Τοίχου

Σπηλιά του Τοίχου Δονούσα

Ενάλια σπηλιά με σταλακτίτες, στην περιοχή του Άσπρου Κάβου, στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Το ύψος της σπηλιάς ξεπερνάει τα είκοσι μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ από την τέλεια καμπύλη του θόλου της κρέμονται εντυπωσιακοί σταλακτίτες. (Πηγή photo: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων)

Φωκοσπηλιά

Φωκοσπηλιά Δονούσα

Ενάλια σπηλιά εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, στον απόκρημνο κάβο Μοσχονά στις ανατολικές ακτές του νησιού. Πρόκειται για ένα τεράστιο τριγωνικό άνοιγμα πλάτους 40 μέτρων και ύψους 10 μέτρων, με τοιχώματα που κοσμούνται από «κοράλια» και νερά διάφανα με γαλάζιες ανταύγειες. Είναι καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας, ενώ το μεσαίωνα υπήρξε πειρατικό κρησφύγετο. Στις μέρες μας μαγεύει με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το φυσικό της κάλλος. (Πηγή photo: google maps)

Πηγή πληροφοριών & photo slider: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register