Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αγκίστρι Αργοσαρωνικός

Εκκλησίες & Μοναστήρια στο Αγκίστρι

Εκκλησίες & Μοναστήρια στο Αγκίστρι

Αγία Βαρβάρα στο Πολέμι

Η παλιά εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στη θέση Πολέμι. Την εκκλησία είχε την τύχη να καθαγιάσει ο Άγιος Νεκτάριος. Γύρω από την Εκκλησία μπορούμε να δούμε κάποια από τα παλιά αλώνια του νησιού και τα πώρινα πηγάδια συλλογής νερού.

Αγία Κυριακή

Βρίσκεται στα Λιμενάρια, στην πλατεία και γιορτάζει στις 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

Άγιοι Ανάργυροι

Πρόκειται για μία κάτασπρη επιβλητική εκκλησία με γαλάζιο τρούλο, που δεσπόζει στη Σκάλα και γιορτάζει την 1η Ιουλίου.

Άγιοι Πάντες και Άγιοι Θεόδωροι

Βρίσκονται πάνω από το Μεγαλοχώρι, 10 λεπτά με τα πόδια, μέσα σε ένα πευκόφυτο δάσος. Στέκουν εκεί μέσα στο πέρασμα των χρόνων και καλούν τον επισκέπτη να γνωρίσει τις ρίζες του νησιού, το Καντούντι, δηλαδή το παλιό χωριό και ότι έχει μείνει από τον παλαιότερο οικισμό του Αγκιστρίου.

Άγιος Γεώργιος

Πρόκειται για ένα ιστορικό Εκκλησάκι το οποίο ήταν η παλαιά Μητρόπολη του Αγκιστρίου και βρίσκεται διακόσια περίπου μέτρα ανατολικά της Εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής. Από το εκκλησάκι σώζεται σήμερα μόνο το καμπαναριό και η κατασκευή του χρονολογείται πριν από τον 19ο αιώνα. Η παράδοση λέει ότι το δάπεδό του ήταν στρωμένο με Μαλτέζικες πλάκες.

Ζωοδόχος Πηγή

Είναι η Μητρόπολη του νησιού, βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και αξίζει να την επισκεφθείτε για τις αξιόλογες τοιχογραφίες που υπάρχουν σ’ αυτή. Η Εκκλησία είναι Βασιλική με τρούλο η οποία χτίστηκε το 1885 και κοσμείται από τοιχογραφίες αναγεννησιακής μορφής, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν από τον Ανδριανό Σταματιάδη. Γιορτάζει την Παρασκευή του Πάσχα και γίνεται πανηγύρι.

Παναγία στο Μετόχι

Βρίσκεται στο Μετόχι και μπορείτε να την επισκεφτείτε με πεζοπορία. Όταν φτάσετε στην Εκκλησία θα αποζημιωθείτε από τη θέα στη Σκάλα, στη Μετώπη και στην Αίγινα που είναι φανταστική. Γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο και γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

Προφήτης Ηλίας

Το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στο νησάκι Δωρούσα.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register