Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Εκκλησίες & Μοναστήρια στον Άγιο Ευστράτιο

Εκκλησία Αγίου Νικολάου

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου χτίστηκε το 1727 και είναι από τις παλαιότερες στο νησί.

Εκκλησία Αγίου Βασιλείου

Η Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου είναι το σπουδαιότερο μεταβυζαντινό μνημείο στον Άγιο Ευστράτιο που χτίστηκε το 1727, όπως υποδηλώνει η εντοιχισμένη επιγραφή πάνω από την τοξωτή πόρτα. Πρόκειται για έναν μικρό δίχωρο ναό με δίρριχτη στέγη και μικρό τρούλο, ενώ η στέγη είναι σκεπασμένη με σχιστόλιθο και ο τρούλος με κεραμίδια.

Εκκλησία του Χριστού

Η Εκκλησία του Χριστού είναι  ο καθεδρικός ναός του νησιού που βρίσκεται στην πλατεία του οικισμού και μετόχι των μοναστηριών του Αγίου Όρους.

Ναός των Πέντε Μαρτύρων

Ο ναός των Πέντε Μαρτύρων που είναι ο παλαιότερος ναός, ο οποίος ανοικοδομήθηκε στην περιοχή του παραδοσιακού οικισμού το 1693 και διαθέτει θαυμάσιες τοιχογραφίες και δομικά υλικά από αρχαίο Ελληνικό ναό.

Μοναστήρια

Στο νησί υπάρχουν 3 μετόχια μοναστηριών του Αγίου Όρους.

Ξωκλήσια

Πριν τον καταστροφικό σεισμό του 1968 υπήρχαν 45 ξωκλήσια και 11 ναοί στο νησί από τους οποίους διασώθηκαν 3. Πολλοί εξ αυτών ήταν χτισμένοι με δομικά στοιχεία αρχαίων ελληνικών ναών και είχαν σημαντικές αγιογραφίες του 6ου – 7ου αιώνα μ.Χ.

Ξωκλήσι Αγίου Μηνά: Το ξωκλήσι του Αγίου Μηνά είναι σκαρφαλωμένο σε λόφο με καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα και πανοραμική θέα. Κοντά βρίσκεται ο τάφος ενός Γερμανού αξιωματικού, που έχασε τη ζωή του κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί και τα λείψανα αρχαίου οικισμού.

Ξωκλήσι της Μικρής και Μεγάλης Παναγιάς

Διαμονή στον Άγιο Ευστράτιο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register