Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Εκκλησίες & Μοναστήρια στη Νίσυρο

Αγία Τριάδα στα Νικειά

Η παλαιότερη εκκλησία των Νικιών Νισύρου, με εντυπωσιακές τοιχογραφίες της περιόδου μεταξύ 14ου και 15ου αι., παλαιότερες και από αυτές του Αρμά και των Σιωνών. Η εκκλησία ήταν ερειπωμένη και είχε θαφτεί εξ ολοκλήρου από χώμα, μέχρι που ανακαλύφτηκε τυχαία από παιδιά του σχολείου κατά τη διάρκεια εκδρομής το 1965. Πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης.

Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στα Νικειά

Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου βρίσκεται στο χωριό Νικειά. Η μονή γιορτάζει στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα που τιμάται η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Μονή Παναγίας Κυράς

Το Μοναστήρι της Παναγίας της Κυράς βρίσκεται σε περιοχή εξαιρετικής αρχαιολογικής σημασίας. Από το μοναστήρι έχετε πανοραμική θέα όλου του νησιού. Γιορτάζει στις 23 Αυγούστου.

Μονή Παναγίας Σπηλιανής

Χτισμένη σ’ ένα ψηλό βράχο στο Κάστρο του Μανδρακίου βρίσκεται η Μονή της Παναγίας της Σπηλιανής. Σύμφωνα με την παράδοση, το 1400 μ. Χ. ένας γεωργός ανακάλυψε μια μικρή εικόνα της Παναγίας, την οποία και μετέφερε στο ναό της Παναγίας της Ποταμίτισσας. Λίγες μέρες αργότερα όμως η εικόνα εξαφανίστηκε για να βρεθεί στη συνέχεια σε μια σπηλιά στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου. Οι κάτοικοι την επέστρεψαν στο ναό αλλά το περιστατικό επαναλήφθηκε. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να χτιστεί στη σπηλιά μια εκκλησία όπως και έγινε λίγα χρόνια αργότερα. Ανεβαίνοντας ο επισκέπτης 130 σκαλοπάτια φτάνει στην ιερή σπηλιά και αντικρίζει το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1725 μ.Χ. Επάνω σε αυτό εδράζονται οι εικόνες του Ιησού, της Θεοτόκου με το Βρέφος, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Χαραλάμπου. Η εικόνα της Παναγίας, επενδυμένη από ασήμι, είναι αμφιπρόσωπη: στο πίσω μέρος εικονίζεται ο Άγιος Νικόλαος ενώ στο άλλο η Παναγία με το Βρέφος, φιλοτεχνημένη με την τεχνοτροπία της ρωσικής σχολής. Λέγεται ότι στο αριστερό χέρι της Παναγίας βρίσκεται η μικρή εικόνα που είχε ανακαλυφθεί τον 13ο αιώνα μ.Χ. Η εικόνα είναι θαυματουργή, γι’ αυτό και το Δεκαπεντάγουστο πλήθος προσκυνητών επισκέπτεται το νησί.

Διαμονή στη Νίσυρο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register