Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Εκκλησίες & Μοναστήρια στη Θηρασιά

Στη Θηρασιά υπάρχουν 21 εκκλησίες, όλες αφιερωμένες σε Αγίους για την προστασία των ναυτικών και οι περισσότερες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αγία Ειρήνη – Αγία Φανερωμένη

Τα εκκλησάκια Αγία Ειρήνη και Αγία Φανερωμένη βρίσκονται κοντά στο λιμάνι του Ρίβα. Η Αγία Ειρήνη χτισμένη στον πάνω λόφο στο ομώνυμο χωριό, γιορτάζει στις 5 Μαΐου με μεγάλο πανηγύρι. Τόσο στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης όσο και της Αγίας Φανερωμένης μπορούμε να διακρίνουμε αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη.

Άγιος Δημήτριος –  Άγιος Ιωάννης – Άγιος Σπυρίδωνας – Παναγία η Γιάτρισσα

Τα εκκλησάκια Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Σπυρίδωνας και η Παναγία η Γιάτρισσα που γιορτάζει με πανηγύρι στις 21 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται στο χωριό Ποταμός.

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Αγία Κυριακή – Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος –  Άγιος Κωνσταντίνος – Άγιος Χαράλαμπος – Ανάληψη Κυρίου

Τα εκκλησάκια Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Αγία Κυριακή, Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος, Άγιος Κωνσταντίνος κτισμένος το 1874, Άγιος Χαράλαμπος και Ανάληψη Κυρίου βρίσκονται στον Μανωλά. Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου είναι ένα όμορφο εκκλησάκι, 500 περίπου μέτρα βόρεια του Μανωλά. Η πρόσβαση γίνεται με σύντομο βατό μονοπάτι 150μ. που ξεκινά από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που συνδέει απευθείας το Μανωλά με το λιμάνι της Ρίβας.

Άγιος Νικόλαος – Χριστός

Τα εκκλησάκια Άγιος Νικόλαος και Χριστός που γιορτάζει με πανηγύρι στις 6 Αυγούστου βρίσκονται στην περιοχή Κόρφος.

Παναγία των Εισοδίων ή Λαγκαδιού

Το εκκλησάκι Παναγία των Εισοδίων ή Λαγκαδιού που βρίσκεται στην είσοδο του ερειπωμένου χωριού της Αγριλιάς είναι χτισμένη το 1887 με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Προφήτης Ηλίας

Το εκκλησάκι Προφήτης Ηλίας βρίσκεται δυτικά της Κεράς, είναι χτισμένος στην ψηλότερη κορυφή της Θηρασιάς (270 μέτρα), στο νότιο άκρο του νησιού, με ανεπανάληπτη θέα στη Σαντορίνη, την Παλαιά και τη Νέα Καμένη. Η πρόσβαση γίνεται με σύντομο μονοπάτι από την Κέρα.

Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται στη νότια πλευρά της Θηρασιάς, στο ακρωτήρι Τρυπητή, είναι χτισμένη το 1851 και εντυπωσιάζει το ρωσικό χρυσό τέμπλο. Στην περιοχή γύρω από το μοναστήρι υπάρχει προϊστορικός οικισμός όπου σώζονται τοιχοποιίες, κεραμικά, λίθινα εργαλεία κ.ά. Από τη Μονή της Παναγιάς μπορείτε να δείτε τη Σαντορίνη, την Παλαιά και τη Nέα Kαμένη. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σύντομο μονοπάτι από το Μανωλά.

Διαμονή στη Θηρασιά: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register