Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Image Alt

Δονούσα

Δονούσα

Το νησί με τους λιλιπούτειους οικισμούς

Η Δονούσα είναι το βορειότερο νησάκι των Μικρών Κυκλάδων, ανατολικά της Νάξου. Αν η επιθυμία για ήσυχες διακοπές πρωταγωνιστεί στις ανάγκες, η Δονούσα με τις μαγευτικές παραλίες με τα σμαραγδένια νερά και την παρθένα φύση είναι ο τέλειος προορισμός.

Η Δονούσα με τους παραδοσιακούς οικισμούς της ελκύουν τον επισκέπτη να τους περιδιαβεί μέσα από τα στενοσόκατα και να καθίσει στα μαγαζάκια για έναν καφέ απολαμβάνοντας τον ήλιο που αντανακλά στους λευκούς τοίχους και τη θάλασσα να στραφταλίζει μπροστά του.

Η Δονούσα είναι γνωστή από τη Γεωμετρική εποχή και στα εδάφη της υπάρχουν αρκετά ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Οι εκκλησίες της με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, κατάλευκοι τοίχοι και τους τρούλους με το λουλακί χρώμα ξεχωρίζουν.

Στη Δονούσα το έδαφος δημιουργεί πολλούς φυσικούς κόλπους που μέσα τους κρύβουν υπέροχες παραλίες με σμαραγδένια νερά, που είναι και το δυνατό χαρτί της απέναντι στα άλλα νησιά. Στη νότια πλευρά του νησιού οι παραλίες είναι με άμμο ενώ στη βόρεια πλευρά είναι με βότσαλο. Τα σμαραγδένια πεντακάθαρα νερά είναι μία μαγεία. Δε διαθέτουν κάποια οργάνωση και ίσως αυτό προσθέτει πόντους στη μαγεία, αφού η αγνότητα του τοπίου προκαλεί το αίσθημα της ελευθερίας. Οι περισσότερες είναι προσβάσιμες από την ξηρά, κάποιες από τη θάλασσα.

Η Δονούσα με το μικρό μέγεθός της είναι ιδανική για να ξεχάσεις το αυτοκίνητο. Τα μονοπάτια της καλύπτουν όλες τις πιθανές τοποθεσίες με αξιοθέατα, οικισμούς και παραλίες.

Οι σπηλιές της Δονούσας θα αφήσουν έκπληκτο τον επισκέπτη με τον υπέροχο διάκοσμο τους. Οι καταδύσεις σε έναν βυθό εξίσου όμορφο, αφήνουν μοναδικές εικόνες στη μνήμη.

Η Δονούσα, που ο θεός Διόνυσος έκρυψε την Αριάδνη από το Θησέα, είναι ειδυλλιακή μέσα στην απλότητα της φύσης της και τη φιλοξενία των κατοίκων της.

Πηγή άρθρου: Αμερίσσα

Πηγή photo slider: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register