Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Γενικές Πληροφορίες για το Νομό Τρικάλων

Ο νομός Τρικάλων βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και είναι ο δεύτερος σε έκταση και ο τρίτος σε πληθυσμό από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, με πρωτεύουσα του νομού τη πόλη των Τρικάλων. Απαρτίζεται από δύο επαρχίες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας.

Οικονομία

Η οικονομία του νομού Τρικάλων είναι κυρίως αγροτική. Στα πεδινά μέρη καλλιεργούνται δημητριακά και λαχανικά με χρήση σύγχρονων αγροτικών μέσων. Ανεπτυγμένη είναι και η εκτροφή ζώων, ιδιαίτερα βοοειδών, η οποία έχει δημιουργήσει αντίστοιχες βιομηχανίες γάλακτος. Ο δασικός πλούτος αποτελεί μία άλλη σημαντική οικονομική πηγή για τον νομό. Σημαντικό ρόλο έχει αρχίσει να παίζει ο τουρισμός αφού τα τελευταία χρόνια ο νομός δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών όλο τον χρόνο.

Ο νομός Τρικάλων είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στο ηπειρωτικό τμήμα της Ελλάδας, τόσο τους θερινούς αλλά κυρίως τους χειμερινούς μήνες, λόγω των Μετεώρων, των παραδοσιακών οικισμών, καθώς και του χιονοδρομικού κέντρου στο Περτούλι.

Κουζίνα

Η κουζίνα του νομού Τρικάλων πλεονεκτεί από την εποχή του θεού της ιατρικής Ασκληπιού, ο οποίος έκανε φάρμακο την τροφή των ανθρώπων, δηλαδή τα βότανα του Κόζιακα.

Στα νεότερα χρόνια οι Σαρακατσάνοι, οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες συναντήθηκαν μεταξύ άλλων και έβαλαν το λιθαράκι τους στη διαμόρφωση της τοπικής γαστρονομίας.

Στην πόλη των Τρικάλων θα βρείτε: το ξακουστό Τρικαλινό Λουκάνικο με πράσο καθώς και ντόπια κρέατα, διάφορα είδη τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων, όσπρια, παραδοσιακές πίτες, χυλοπίτες και τραχανά, τσίπουρο και κρασί, αρωματικά φυτά, τρικαλινό χαλβά, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, μέλι θυμαρίσιο

Διασκέδαση

Η πόλη των Τρικάλων θα εντυπωσιάσει τον κάθε επισκέπτη με τα αμέτρητα καφέ και μπαράκια. Στην πόλη της Καλαμπάκας υπάρχει έντονη και νυχτερινή ζωή.

Εναλλακτικός Τουρισμός

Ο νομός Τρικάλων είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Διαθέτει όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, από τουρισμό βουνού, περιηγητικό τουρισμό μέχρι πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό.

Διαμονή

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τουριστική ανάπτυξη στον νομό, με σύγχρονες τουριστικές μονάδες, διαμερίσματα και δωμάτια, αλλά και παραδοσιακά σε πολλές περιοχές της ενδοχώρας. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, τα χωριά του ορεινού όγκου ενδείκνυται για ήρεμες διακοπές και στιγμές χαλάρωσης. Μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό και τον καφέ αγναντεύοντας τη μαγεία του τοπίου που ξεδιπλώνεται σε χώρους άνετους και όμορφα διακοσμημένους.

Διαμονή στο νομό Τρικάλων: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register