Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αχαράβη Κέρκυρα

Αχαράβη στην Κέρκυρα

Χτισμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση και πολύ δημοφιλής

Η Αχαράβη βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας και αποτελεί έδρα του δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Αναπτύσσεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, από όπου περνάει η επαρχιακή οδός Κασσιώπης – Σίδαρι και απέχει 38,7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας.

Είναι ένα παραθαλάσσιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, χτισμένο σε πεδινή έκταση με ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση. Θεωρείται ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός μετά την πόλη της Κέρκυρας και είναι το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της βόρειας Κέρκυρας, καθώς μέχρι το 2011 ήταν η έδρα του πρώην Δήμου Θιναλίων. Η ονομασία της οφείλεται πιθανότατα από το «άχαρη ήβη» επειδή η περιοχή ήταν έλος και λόγω της ελονοσίας που μάστιζε την περιοχή η όψη των νέων ήταν άχαρη και κιτρινωπή.

Υπάρχουν θεωρίες ότι η περιοχή είχε κατοικηθεί ήδη από την ύστερη Νεολιθική (2500 – 2000 π.Χ.), καθώς έχουν βρεθεί τμήματα νεολιθικών εργαλείων, όπως αποκρουσμένοι λίθοι κ.λ.π., όμως δεν είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο.

Η περιοχή για αρκετές δεκαετίες αποτελούνταν μόνο από κτήματα καλλιεργειών των κατοίκων που ζούσαν στα γύρω βουνά. Η συστηματική ανοικοδόμησή της ξεκίνησε μετά τα μέσα του 20ου αιώνα και κυρίως κατά τις δεκαετίες 1980-1990, όπου μέχρι σήμερα έχει αρκετούς μόνιμους κατοίκους.

Αξιοθέατα είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Ρωμαϊκών Λουτρών, όπου φανερώνει την μεγάλη ακμή που γνώρισε τα ρωμαϊκά χρόνια και θα δείτε τμήματα του καναλιού που μετέφερε το νερό στα λουτρά. Το Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο, με εκθέματα από το λαϊκό πολιτισμό του νησιού των τριών τελευταίων αιώνων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η εκτεταμένη παραλία της, η οποία έχει μήκος περίπου 9 χλμ. και είναι μια από τις μεγαλύτερες της Κέρκυρας του νησιού, που σχεδόν συνδέει την παραλία της Ρόδας με εκείνη του Αλμυρού. Είναι πλήρως οργανωμένη και εξοπλισμένη με εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Η Αχαράβη αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο της βόρειας Κέρκυρας, με υπηρεσίες (ΑΤΜ, ταχυδρομείο, τράπεζες) και καταστήματα (αρτοποιεία, εμπορικά, σούπερ μάρκετ κ.λ.π), που καλύπτουν τις απαραίτητες ανάγκες των επισκεπτών. Έχει επίσης πολύ καλή τουριστική υποδομή από καταστήματα εστίασης και ποικιλία από καταλύματα διαμονής.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org | Πηγή photo κειμένου: google maps

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register