Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αρίλας Κέρκυρα

Αρίλλας στην Κέρκυρα

Χτισμένος σε καταπράσινη κοιλάδα με φανταστική θέα

Ο Αρίλλας βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, στο βόρειο τμήμα του ομώνυμου όρμου και νότια του ακρωτηρίου Κεφάλι, με θέα τα ακατοίκητα νησάκια Βαρκούλες, Γραβιά, Γυναίκα, Διάποδο, Μανθράκι και Συκιά. Απέχει 36,7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας.

Είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος πάνω στον επαρχιακό δρόμο Μαγουλάδων-Αφιώνα που επεκτείνεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα από λόφους με ελαιώνες που καταλήγουν σε απότομες πλαγιές από άργιλο.

Για την ονομασία υπάρχουν δυο εκδοχές από τη Ρωμαϊκή Περίοδο. Η μια εκδοχή λέει ότι προέρχεται από το δένδρο Αρία, όπου οι Ρωμαίοι κατασκεύαζαν τα πλοία τους και η άλλη εκδοχή ότι πήρε την ονομασία από κάποιο Ρωμαίο στρατηγό Αρίλλα που διοικούσε την περιοχή.

Αρίλας ΚέρκυραΦημίζεται για την πανέμορφη αμμώδη παραλία του που έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία, τη φυσική ομορφιά του τοπίου, τον ολιστικό τρόπο ζωής και την ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Στον Αρίλλα βρίσκεται επίσης το εργοστάσιο της Κερκυραϊκής ζυθοποιίας, που παράγει οκτώ διαφορετικά είδη φρέσκιας μπύρας και έχει γίνει πολύ δημοφιλής, όχι μόνο στους Κερκυραίους αλλά και στο εξωτερικό. Το Κερκυραϊκό φεστιβάλ μπίρας είναι το αποκορύφωμα των δρώμενων της περιοχής, που γίνεται κάθε χρόνο τέλος Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή μιας ξένης φιλοξενούμενης χώρας. Είναι η συνάντηση δυο πολιτισμών και η γνωριμία τους μέσα από την μπύρα την γαστρονομία το χορό και τα τραγούδια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οργανώνει κάθε Σεπτέμβριο τη «Γιορτή Κρασιού» όπου γίνεται παρουσίαση του πατροπαράδοτου τρόπου παραγωγής του κρασιού σε όλα του τα στάδια. Τα τμήματα χορού του συλλόγου παρουσιάζουν χορούς του τόπου μας και η ορχήστρα «Φαίακες» αγαπημένα παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια. Επίσης οργανώνει ένα ακόμα δρώμενο το «Αντάμωμα», μια γιορτή υποδοχής για τους μετανάστες Αριλλιώτες, ανοιχτό για όλους με τοπικές μουσικές, χορούς και τραγούδια.

Επειδή η ευρύτερη περιοχή του Αρίλλα θεωρείται μαγνητικό πεδίο, προσελκύει όσους ασχολούνται με τις ασκήσεις διαλογισμού και τη γιόγκα. Ο Αρίλλας έχει αρκετά καλή τουριστική υποδομή με καταστήματα τουριστικά, εστίασης για φαγητό και ποτό, όπως επίσης και καταλύματα διαμονής.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider & κειμένου: google maps

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register