Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Αξιοθέατα στο Νομό Βοιωτίας

Αρχαίος Ορχομενός

Ο Ορχομενός στο νομό Βοιωτίας ήταν σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα και αναφέρεται από τον Όμηρο και άλλους αρχαίους συγγραφείς ως πλούσιο και ισχυρό κέντρο. Κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή και γνώρισε μεγάλη ακμή στα μυκηναϊκά χρόνια, όπως δείχνουν τα ερείπια του ανακτόρου που βρέθηκαν κάτω από την Παναγία Σκριπού και ο εντυπωσιακός θολωτός τάφος του Μινύου που χρονολογείται στο 1250 π.Χ., ένα από τα λαμπρότερα δείγματα της μυκηναϊκής ταφικής αρχιτεκτονικής. Από την πόλη της κλασικής και ελληνιστικής εποχής διατηρείται το θέατρο του 4ου αιώνα π.Χ., που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Σκριπού, και τα ερείπια της ακρόπολης, στην κορυφή του λόφου.

Κάστρο Λιβαδειάς

Στο λόφο του Προφήτη Ηλία, επάνω από την πόλη της Λιβαδειάς, δεσπόζει το κάστρο, που στη σημερινή του μορφή κτίστηκε από τους Καταλανούς κατακτητές της πόλης, στις αρχές του 14ου αιώνα, και είναι ένα από τα λίγα καταλανικά μνημεία που σώζονται στην Ελλάδα. Το 15ο αιώνα πέρασε στα χέρια των Οθωμανών και στην επανάσταση του 1821 ήταν από τα πρώτα που απελευθερώθηκαν από τους Έλληνες. Στο εσωτερικό του υπάρχει μικρή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την υπέροχη θέα στο φαράγγι της Έρκυνας. Η πρόσβαση στο κάστρο γίνεται εύκολα από τα λιθόστρωτα μονοπάτια.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας, καθώς παρουσιάζει την ιστορία της Θήβας, που υπήρξε σπουδαία και ισχυρή πόλη σε όλη την αρχαιότητα. Βρίσκεται στην άκρη της αρχαίας ακρόπολης, της Καδμείας, ακριβώς δίπλα στον μεσαιωνικό πύργο, και τα εκθέματά του καλύπτουν χιλιετίες ιστορίας της ευρύτερης περιοχής, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια. Ορισμένες από τις συλλογές του είναι μοναδικές, όπως οι ανατολικοί σφραγιδοκύλινδροι από το μυκηναϊκό ανάκτορο της Θήβας, οι μυκηναϊκές λάρνακες από την Τανάγρα, οι εγχάρακτες ταφικές στήλες των κλασικών χρόνων από μαύρο λίθο, και οι αρχαϊκοί κούροι από το ιερό στο Πτώο.

Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς

Στην είσοδο της Λιβαδειάς, στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας, στο υπόγειο της Νεροτριβής, λειτουργεί ένα σύγχρονο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία και στην παράδοση της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειάς της. Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ιστορία του τόπου, σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Λιβαδείτης αγωνιστής του 18ου αιώνα Λάμπρος Κατσώνης, την καθημερινή ζωή στις περασμένες δεκαετίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ψηφιακή αναπαράσταση του μαντείου του Τροφωνίου, ενός από τα σπουδαιότερα μαντεία της αρχαίας Ελλάδας που βρισκόταν στην περιοχή αυτή, καθώς και η ενότητα που είναι αφιερωμένη στην υδροκίνηση, αφού εδώ παλαιότερα λειτουργούσε αλευρόμυλος – εκκοκκιστήριο και νεροτριβή.

Διαμονή στο νομό Βοιωτίας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register