Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αρκοί Δωδεκάνησα

Αξιοθέατα στους Αρκιούς

Αξιοθέατα στους Αρκιούς

Δεξαμενή

Η βυζαντινή ημιυπόγεια καμαροσκέπαστη δεξαμενή ομβρίων υδάτων με πέτρινο θόλο, που σώζεται σε εξαιρετική κατάσταση στον Κάμπο Αρκιών, είναι το μεγαλύτερο αίνιγμα όμως για τους αρχαιολόγους. Η ύπαρξή της εικάζεται ότι μπορεί να συνδέεται με τον ανεφοδιασμό του βυζαντινού στόλου.

Ιταλικό Παρατηρητήριο

Τα ερείπια του Ιταλικού Παρατηρητηρίου από το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Κάστρο της Αυγουστήνης

Το Κάστρο της Αυγουστήνης, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, κοντά στο ξωκλήσι της Παναγιάς Παντάνασσας που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Στην τοποθεσία αυτή βρισκόταν στην αρχαιότητα οικισμός των Αχαιών. Το ορθογώνιο κάστρο είναι από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές θέσεις του νησιού, γιατί είχε οπτική επαφή με τα αρχαία οχυρά των γειτονικών νησιών, όπως της Πάτμου, της Ικαρίας και των Φούρνων. Από τα ευρήματα φαίνεται ότι το κάστρο ιδρύθηκε στα πρώτα Ελληνιστικά χρόνια πιθανότατα με δύο φάσεις κατασκευής. Το κάστρο κατασκευάστηκε από αποικία της Μιλήτου τον 4ο αιώνα π.Χ, ενώ οι αρχαίες οχυρώσεις χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου, κατά τα πρωτοβυζαντινά χρόνια, αφού ενισχύθηκαν κατάλληλα. Εικάζεται ότι καταστράφηκε την περίοδο των ρωμαϊκών χρόνων από τον Ιούλιο Καίσαρα, που ήταν όμηρος στο Φαρμακονήσι, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του – με την καταβολή λύτρων – από τους πειρατές.

Ναύσταθμος του Χρήστου

Ο ναύσταθμος του Χρήστου Κάβουρα βρίσκεται ανατολικά της προβλήτας, κάτω από την ομώνυμη ταβέρνα και πρόκειται για ομοιώματα καϊκιών αλλά και άλλων σκαφών, με τις ονομασίες τους, που κατασκεύασε με φελιζόλ, αρχικά για τα εγγόνια του.

Εκκλησίες

Οι Αρκιοί έχουν τέσσερις εκκλησίες: τον Άγιο Ελευθέριο, τους Αγίους Αναργύρους στην είσοδο του λιμανιού, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος μέσα στον οικισμό και την Παναγία την Παντάνασσας.

Παναγιά Παντάνασσα

Η Παναγιά Παντάνασσα είναι το πιο παλιό και γραφικό εκκλησάκι του νησιού, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, στα ερείπια του παλιού οικισμού του νησιού, με υπέροχη θέα στο πέλαγος και τα γύρω νησιά. Πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου με τοπικό φαγητό, ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορούς μέχρι το πρωί. Στο χώρο της εκκλησίας λειτουργούσε στο παρελθόν και το σχολείο του νησιού.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Google Maps

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register