Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Κουφονήσια

Αξιοθέατα στα Κουφονήσια

Αξιοθέατα στα Κουφονήσια

Ανεμόμυλοι

Ανεμόμυλοι Κουφονήσια

Οι ανεμόμυλοι του Κουφονήσι ανήκουν στο συνηθισμένο τύπο του παραδοσιακού ξετροχάρη που συναντάται ευρύτατα στις Κυκλάδες. Ο πρώτος ανεμόμυλο δεσπόζει πάνω από το λιμάνι και μοιάζει να υποδέχεται τους επισκέπτες. Ο δεύτερος που βρίσκετε στην περιοχή του καρνάγιου, στο Λουτρό, χτίστηκε περίπου το 1830 και έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο της Προβιομηχανικής Περιόδου. (Πηγή photo: google maps)

Κάτω Κουφονήσι

Κάτω Κουφονήσι

Συμπληρώσετε την ταξιδιωτική σας εμπειρία με μια εξερεύνηση στο Κάτω Κουφονήσι, μόλις λίγα λεπτά απόσταση από το Άνω Κουφονήσι με τουριστικό καΐκι. Τα Κουφονήσια είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και εάν τα έχετε επισκεφθεί, προφανώς θα έχετε μείνει στο Άνω Κουφονήσι, το ένα από τα δύο νησάκια που συνήθως ονομάζουμε «Κουφονήσια», που είναι κατοικημένο νησί. Ωστόσο, προτείνουμε να συμπληρώσετε την ταξιδιωτική σας εμπειρία με μια εξερεύνηση στο Κάτω Κουφονήσι, που υπάρχουν ελάχιστα εξοχικά σπιτάκια και βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά απόσταση από το Άνω Κουφονήσι, και στο οποίο θα πάτε με τουριστικά καΐκια και βάρκες. Το Κάτω Κουφονήσι με έκταση 4,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ιδανικός προορισμός για εκδρομή μισής η μίας ημέρας και θα σας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα ενός παρθένου και ερημικού νησιού. Στο Κάτω Κουφονήσι, σας περιμένει ένας κυκλαδίτικος παράδεισος με παραλίες, κρυστάλλινα νερά και ελάχιστα σημάδια πολιτισμού, πέρα από μια ταβέρνα που είναι ανοιχτή μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας, που χαιρετά τους επισκέπτες στο μικρό λιμανάκι. Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να εξερευνήσουν το νησί με τα πόδια, έχοντας κατά νου ότι το νησί δεν έχει σηματοδοτημένα μονοπάτια, αλλά αγροτικά μονοπάτια, τα οποία ωστόσο δεν είναι δυσπρόσιτα και οι επισκέπτες μπορούν να τα διασχίσουν με προσοχή. (Πηγή photo: google maps)

Λαογραφική Συλλογή Νικήτα Σίμου

Κουφονήσια

H Λαογραφική Νικήτα Σίμου βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου και φιλοξενείται στον κήπο της Villas Ostria. Δημιουργήθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της Δημοτικής πλέον Κοινότητας, Αντώνη Κωβαίου. Η μικρή αλλά αξιόλογη συλλογή δίνει στον επισκέπτη πολλές πληροφορίες για το παρελθόν της περιοχής. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Πρόσβαση: Με τα πόδια γιατί βρίσκεται εντός του οικισμού. Υπάρχει προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες. (Πηγή photo: google maps)

Παραδοσιακό Καρνάγιο

Αξιοθέατα Κουφονήσια

Το παραδοσιακό καρνάγιο βρίσκεται στην περιοχή Λουτρό της Χώρας και είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε το 1965. Οι εργασίες συντήρησης των αλιευτικών σκαφών, γίνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι παραδοσιακοί τεχνίτες πριν αρκετές δεκαετίες και είναι το μοναδικό στις Μικρές Κυκλάδες.
Πρόσβαση: Μπορείτε να πάτε με τα πόδια, καθώς το καρνάγιο βρίσκεται εντός του οικισμού. (Πηγή photo: google maps)

Ρωμαϊκά Λουτρά

Τα Ρωμαϊκά Λουτρά βρίσκονται στην περιοχή Λουτρό, στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου στη Χώρα. Σύμφωνα με ανασκαφές που γίνανε στην περιοχή τα ερείπια των ρωμαϊκών λουτρών, αλλά και άλλα αντικείμενα υπάγονται στους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι ο σημερινός χωριό φαίνεται ότι χτίστηκε στη θέση μεγάλου ρωμαϊκού οικισμού που εκτεινόταν από τη Χώρα έως τον ορμίσκο των Λουτρών.
Πρόσβαση: Με τα πόδια γιατί είναι εντός του οικισμού.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register